2011 Aralık Anneleri

Herkese merhaba.. bizde kizimizin ismini Afra Nur dusunduk:)) insaallah saglikla dunyaya gelir..

bu arada sekeri cikan annelere sorum olcak sizin kilo durumunuz ne alemde? ben eylulde sadece yarim kilo aldim diete uydugum icin.. doktorumuz cuma gunu gordu gayet iyi dedi ama ultrasona girmedigimden kilosunu bilmiyorum tabi

cnm benim çok çok geçmiş olsun... acaba karnın şiştikçe belin bu ağırlığı kaldıramıyor mu??? çünkü ben de bel ağrısından ziyada kuyruk sokumumda deli gibi bi ağrı var. biraz önce yemek masasından kalkamadım. eşim resmen elimden tutmak zorunda kaldı ama dediğin gibi geçecek inşallah bunlar... efeciğimi de öp yerime...

kızlar bugün itibarıyla 31+0olduk çok şükür...sabahda bi arkadaşımz sormuş ama ben anlamadım tam olarak..doğum iznini 37.haftaya kadar çalışabilr raporunu alıcam ama ne zaman???? bu hafta mı?? haftaya mı???bilgisi olan varsa aydınlatın beni lütfen :))

canım torba yasaya göre her durumda sen 16 haftalık(8+8) doğum iznini kullanacaksın hiçbir şekilde kaybın olmayacak

DEVLET MEMURLARI KANUNU
Kanun Numarası : 657
Kanun Kabul Tarihi : 14/07/1965
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 23/07/1965
Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 12056
(Değişik: 04/06/2011 - 27954 RG Son Mükerrer)
(26/08/2011 RG 650 KHK)

MAZERET İZNİ:
MADDE 104- A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.
B) Memura, eşinin doğum yapması hâlinde, isteği üzerine on gün babalık izni; kendisinin veya çocuğunun evlenmesi ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü hâllerinde isteği üzerine yedi gün izin verilir.
C) (A) ve (B) fıkralarında belirtilen hâller dışında, merkezde atamaya yetkili amir, ilde vali, ilçede kaymakam ve yurt dışında diplomatik misyon şefi tarafından, birim amirinin muvafakati ile bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde, mazeretleri sebebiyle memurlara on gün izin verilebilir. Zaruret hâlinde öğretmenler hariç olmak üzere, aynı usûlle on gün daha mazeret izni verilebilir. Bu takdirde, ikinci kez verilen bu izin, yıllık izinden düşülür.
D) Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır.
E) Yıllık izin ve mazeret izinleri sırasında malî haklar ile sosyal yardımlara dokunulmaz.

Böyle bir durumda 35. haftada da doğum olsa sonrasına 5 hafta ekleniyor öyle değil mi yanlış mı anlıyorum algılayamıyorum da ya da yanlış anlamaktan korkuyorum

benım esım elımden tutsada kaldıramıoo benımde belımdekı agrı mıdemee hatta kalcama kadar vuruyoo operım cnmm ::)sende bebısee ıyı baaaak :))

cnm tam 32+0 da normalde doğum iznine ayrılınabiliyor fakat çalışmak istiyorsan yine o tarihte çalışmasında sakınca yoktur diye doktorun rapor yazıyor. nben gerçi doğum iznin bile gelmeden raporla kaçtım ama neyse :)

cnm ıns sag saglım alırsın alırız :) bebıslerımızı kucagımızaa afra ısmını daha 2 gun once duydum ben farklı ısımlerı severım cok guzel ddusunmussunzz rabbım adıyla yassatsın ıns

benim doktorum 32+1 de veriyor yani hani biz 31+ dan itibaren 32 ye girdik diyoruz ya doktorlar öyle demiyor 32+ olunca 32 diyorlar bilmem anlatabildim mi

benim doktorum 32+1 de veriyor yani hani biz 31+ dan itibaren 32 ye girdik diyoruz ya doktorlar öyle demiyor 32+ olunca 32 diyorlar bilmem anlatabildim mi

anladım sanırım..o zaman ben haftaya gitmeliyim dr a değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…