- 20 Ocak 2011
- 1.796
- 33
- 158
- 42
kızlar günaydın
ben bişe sorcam kızlar
crinone jel kullanıorum 1 haftadır hep unuttum bu sabah tekrar başladım sonra kahverengi bi akıntı geldi bu normal mi kızlar düşük fekan olmuodur dimi napsam hemen doktora gitsemmi ki eşimde çok telaşlanır şimdi
arkadaşlar aklıma bir soru ttakıldı.2li 3lü 4 ü test vs yapılıyor ya. bu testlerde (Allah korusun) sonuc olumsuz çıkarsa.doğmadan önce karnımızdayken bebeğimize tedavi uygulanabiliyormu yoksa sağlıksızsa biran öncegebeliğe son verilme amaçlımı bu estler akşamdan beri kafama takıldıı.Rabbim sağlık versin fakat ben sorunlu bile olsa doğduktan sonra nasıl evladımın hayaına son vermiyeceksen karnımdaykende bunu yapamam yapmam. bu durumda o testlerin sonucu doğmadan tedavi imkanı yoksa yaptırmamın da bir anlamı yok diye düşünüyorum kendi adıma. istersem bu testleri yapırmıyacağım deme şansım vardır değilmi doktoruma yoksa mecburimi.13 yıl önce oğlumda hiç böyle testler yapılmamıştı sadece tetanoz aşısı vurmuşlardı o kadar yani pek bilgim yok bu testler hakkında
İstersen yaptirmayabiliyorsun diye biliyorum ama onceden tespit edilen bazi durumlara mudahale edebiliyorlar mesela en sık rastlananlardan biri 6. Ayda bebegin beynindeki hava kabarcigiymis doguma kadar bilinmezse zorlanmaktan patlayabilir bebekte hasar birakabilirmis ama oncesinde bilinirsede sanirim ilac tedavisi ve fizik hareketleri veriliyor anneye
kızlar günaydın
ben bişe sorcam kızlar
crinone jel kullanıorum 1 haftadır hep unuttum bu sabah tekrar başladım sonra kahverengi bi akıntı geldi bu normal mi kızlar düşük fekan olmuodur dimi napsam hemen doktora gitsemmi ki eşimde çok telaşlanır şimdi
maşallah benimde 9/1 oldum inşllh 40. haftamızda çabucak sağlıkla gelir
güzelim jel falan kullanma sen.. neden kimyasal içerikli şeyler sürüosun en riskli yere.. dr unu ara bence.. o seni yönlendirecektir.. sabun bile sürmyein derler normalde.. o bölge kendi kendini temizleyebilio...
güzelim jel falan kullanma sen.. neden kimyasal içerikli şeyler sürüosun en riskli yere.. dr unu ara bence.. o seni yönlendirecektir.. sabun bile sürmyein derler normalde.. o bölge kendi kendini temizleyebilio...
cnm çok özür dilerim ama inşş kötü şeyler olmaz ama bencilce düşünüyorsun.. o testleri yaptırman gerekli.. sen kötü bişi varsa sadece sne istiosun diye o çocuğu dünyaya getirceksin.. o çocukta allah korusun bir sorun varsa.. hayatı boyunca o senden daha çok çekicek.. geri kalcak. belki okula gidemeyecek... arkadaşı olmayacak.. belki yatağa bağlı olacak.. belki yüreyemeyecek.. belki sadece serum alaarak beslenecek.. lütfen bu fikrini değiştir.. öncelikle evladının sonra kendinin ve eşinin bu şekilde hayata makhum etme ... herşeyden önce o çocuğa yazık olur.. hayattan dışlanr.. sen testlerini yaptır bence temiz çıkacaklar lütfen bu konulara takılma cnm.. sağlıklı hamileliğin tadını çıkar..
kızlar merhaba.. ilk kez anne oluyorum biraz tecrübesizim. yardımlarınıza ihtiyacım var benimm..
6 haftalık hamileyim yani internetten hesapladım son adet tarihim 22 mart.. doktora kan tahlili için gittim değer 1091 çıkmıştı. doktorum öğlene kadar çalıştığı için yalnızca tel de görüştük bir hafta sonra çarşamba gel ultrasonla bakalım dedi. yarın gidicem ama kötü bir haber alma olasılığım var mı? kalp atışını duyabilecek miyim?biraz midem bulanıyo, karnımda bazen gaz sıkışması gibi bi ağrı oluyo birde hiç karnım yokken biraz karnım çıktı, çok erken değil mi? biraz fazla meraklıyım kusura bakmayın lütfen.. bebeğim iyidir değil mi teyzeleri:26:
Kız o bildiğin jellerden değilbunu doktor veriyo zaten, progestan bu, bi aplikatörün içinde jel oluyo, vajinaya itip jeli içeri sıkıyosun fitil gibim bişe yani
hakklı olabilirsin ama ben başka bir ttarafından baktığım için olaya birde bir çok kişiden testlerin sonucda doktorunun sağlıksız almamız lazım kararında aldırmayan annelerin çoğunluğu sağlıklı bebek dünyaya getiriyor diye duyuyorum yani bir yandanda ömür boyu üzülmek var işin içinde ya sağlıklıysa diye.yok ben yapamam yapmam arkadaşım bu benim kendi fikrim gerçi eşimde aynı düşünüyor.Rabbim hepimizin evlatlarını sağlıklı dunyaya getirip buyutmeyi kısmet ettsin. ben rabbimden su 5 aylık süreçte yaşamak için sebep istedim devamlı bana bir sebep ver yarabbim diye yalvardım adetlerimin 2-3 ayda bir ve aşırı lokosite ve doktorumun tedavisiz olmaz demesine rağmen gerçi ben tedavi olmuyacaktım olursa olmazsa olmaz diyorum bir anda geldi minik mucizem içime.
canım slm. merhabalar herkese kızlar.canım benim.benimde en son adetim 22 mart benimde ilk bebişim.bendede öyle şeyler oluyor.ayyy ne güzel aynı gün batımızzzzz.
cnm çok özür dilerim ama inşş kötü şeyler olmaz ama bencilce düşünüyorsun.. o testleri yaptırman gerekli.. sen kötü bişi varsa sadece sne istiosun diye o çocuğu dünyaya getirceksin.. o çocukta allah korusun bir sorun varsa.. hayatı boyunca o senden daha çok çekicek.. geri kalcak. belki okula gidemeyecek... arkadaşı olmayacak.. belki yatağa bağlı olacak.. belki yüreyemeyecek.. belki sadece serum alaarak beslenecek.. lütfen bu fikrini değiştir.. öncelikle evladının sonra kendinin ve eşinin bu şekilde hayata makhum etme ... herşeyden önce o çocuğa yazık olur.. hayattan dışlanr.. sen testlerini yaptır bence temiz çıkacaklar lütfen bu konulara takılma cnm.. sağlıklı hamileliğin tadını çıkar..
Cocuk istiyorum ama saglikliysa yasamasina izin veririm gibi olmus bence yanlis anlasiliyor sanirim yazdiklarin tahminimce hicbir anne adayi oyle birsey soylemis olamaz hayırda şerde Allah'tandir ve Allah Teâlanın yaşa dedigini olduremeyiz arkadaslar testleri yaptirip onlem tabiki aliriz ama en az 3-4 aylk olmus bir bebegi Rabbim aldirmak zorunda birakmasin kimseyi
canım slm. merhabalar herkese kızlar.canım benim.benimde en son adetim 22 mart benimde ilk bebişim.bendede öyle şeyler oluyor.ayyy ne güzel aynı gün batımızzzzz.
benim de sat 22 mart. aranızda kalp atışını duyan varmı? beni salı günü çağırdı ama insallah duyabiliriz:18::18::18::18::18::18:
"Turkiye istatistiklerinde saglikli dogupta sonradan sakatlik ve engel yasayan insanlarin dogustan sakat doganlarin 4 kati oldugunu biliyor muydunuz"
Engelleri Kaldırın
Sadece kendi dusuncemi tekrarlamak istiyorum ben test sonuclarinda down sendromu teshisi konmus saglikli dogan cocuklar biliyorum. kolunun biri digerine gore gelismemis deneni biliyorum gayette sagliklilar ben testlere guvenemem guvenerek cana kiyamam sonradan sakat olmayacagini nerden bilebilirim ki
Amniyosentez tamamen istege baglidir sizin talebinizle gerceklesir cunku bebegin sivi alma islemi sirasinda %5 sakat kalma ihtimali vardir. Doktorunuzdan butun riskleri aciklamasini isteyin.canım benim bak farklı şeylerden bahsediyoruz.. sen kol -bacak dioyorsun , sonradan sakatlık çıkabilir diyorsun bunlarn hepsi olabilir evt allah korusun... senin düşüncene saygım var tabiki.. benim demek istediğim amnio sentez yapıldı diyelim %80 özürlü bu çocuk... başka dr a gittik.. en iyisine gittik diyelim.. kanıtlandı diyelim.. ben diyorumki neler görüyoruz duyuyoruz ömür bıyu yatanlar, 22 yaşında olupta 5 yaşında zekası olanlar.. eğer böyle bir durum doğmadan belli ise tedavisi yoksa ona kıyamam hayatını zindan edemem diyorum.. ha sağlıklı doğar sonra allah korusun bişi olur onu bilemem... ama ben bile bile göz göre göre kendimce bencillik yapamam.. herkesin düşüncesi farklıdır cnm... bu konuyu burda kpatalım istersen.. allah hiçbirimize öyle günler öyle endişeler yaşatmasın.. sağlıklı hayırlı evlatlar canlar nasip eylesin yaradan hepimize..
maşallah benimde 9/1 oldum inşllh 40. haftamızda çabucak sağlıkla gelir
Bence bu tarz şeyler Rabbimin bir sınavı. Merj'in düşüncelerine katılıyorum. Kaldi ki çocuk beyin özürlüyse onun hayatını karartamam demek biraz kolaya kaçmak. Çünkü beyni çalışmıyorsa bunları düşünemez. Ancak tabii biz evladımızın o halini görüp günden güne eririz. Çok zor Rabbim kimseye vermesin."Turkiye istatistiklerinde saglikli dogupta sonradan sakatlik ve engel yasayan insanlarin dogustan sakat doganlarin 4 kati oldugunu biliyor muydunuz"
Engelleri Kaldırın
Sadece kendi dusuncemi tekrarlamak istiyorum ben test sonuclarinda down sendromu teshisi konmus saglikli dogan cocuklar biliyorum. kolunun biri digerine gore gelismemis deneni biliyorum gayette sagliklilar ben testlere guvenemem guvenerek cana kiyamam sonradan sakat olmayacagini nerden bilebilirim ki
benim de sat 22 mart. aranızda kalp atışını duyan varmı? beni salı günü çağırdı ama insallah duyabiliriz:18::18::18::18::18::18:
Arkadaşlar bu arada bişey sorcam benim doktor beni çok geç çağırdı sanırım. 27 nisan da 7+5 günlük ken kalp atışını duyduk. 3 hazirana gün verdi bi daha. Sizce geç değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?