2011 Aralık Anneleri

ben de 6+3ken kalp atışını duydum.2 mayısta..dr.um 10 haziranda gel dedi ama çok var..o kadar sürede bu bebiş içerde nasıl,iyi mi kötü mü nerden bilicez..

ne geniş doktorlar bunlar biz 3 hafta bir gidiyoruz doktorum ilk 4 ay 3 haftada 7.aydan sonrada 15 günde bir çağıracağını söyledi
 
Kızlar sık sık ultrason iyi değilmiş diyorlar.. o yüzden doktorlar gerekmediği sürece çağırmazlar 7.aya kadar ayda bir kez... son iki ayda 15 günde yani 2 haftada bir ultrason kontrolü yeterliymiş..

zırt pırt gitmeyin bebişi görmeye.. :) doğduğu zaman Rabbim izin verirse meleklerimiz hep yanımızda olacak nasılsa..
 
bu haftalar kritik haftalar sonuçta..kötü şeyler düşünmek istemiyorum ama ne bileyim içimde bişey olduysa ona 5 hafta beklemek zor ..
dr.um kanama olmadıkça korkma dedi ..demek ki tek belirti bu..ama ablamın bebeği ense kalınlığı ölçümü için ultrasona çağrıldığında az daha kendisini zehirliyormuş..haftalar önce kalbi durmuş..

ben bu hamilelikle beraber hep felaket senaryoları üretir oldu..psikolojim çok bozuuukkk
 
Son düzenleme:

canım kötüye yorma aklını.. herkes öyle olacak değil ya.. doktor kontrolüne gitmeden evde doğum yapan bir çok kadın var .. taş gibi çocukları.. biraz da pozitif düşün..
 
selam kizlar nasilsiniz bebisler nasil pitpitlari duyan annelerin gozu ydin
kizlar birde dogum oykuleri okuyorak simdiden kendinizi korkutmayin veya tamtersi heyecan yapmayin her dogum farkli suan tek yapicaginiz seyy pozitif dusunmek dinlenmek
 


Offf kızlar gerçekten Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin. Beiz geçen sene bu olayı yaşadık malesef. Ben geçen sene 25 haftalık erken doğum yaptım. Doğumdan önce doktorumuz 24 haftanın yaşam sınırı olduğunu 24 haftadan önce doğan bebeklere hiç bir müdahalede bulunmayın dediklerini, yaşasa bile görmeyebilir, duymayabilir, yürüyemeyebilir, konuşamayabilir fiziksel veya zihinsel bir çok problemi olabilir dedi. Ben 25. haftasına girdiği gün 22 haziran 2010'da akşam saat 10'da 800 gram bir erkek bebek dünyaya getirdim beni fazla yormadı 10 dakikada hiç sancı çekmeden doğdu ve 800 gram haliyle dünyaya ilk merhaba diyen ağlamasını duydum. Görmek istedim aman hemen çocuk doktoru alıp yoğun bakıma götürdü. Eşini temizlemek için beni bayıltmışlar ve sabah 5. gibi ilk sorduğum yaşıyor mu oldu. Evet dediklerinde dünyalar benim oldu. Hemen eşimle görmeye gittik. Minicik eli ve ayağını oynatıyordu hemşireler bile maşallah ne güzel çok harekertli dedi. Biz de ümitlendik böylece. Kadın doğum doktorumun dedikleri riskleri çocuk doktoru da her gün tekrarladı. Biz eşimle bu bebeiğin yaşamasını çok istiyorduk. Bu arada üst komşumun da 4 yaşında oğlu vardı. Sağlıklı bir hamilelikmiş ama çocuğu tamamen engelli doğdu. Eşinin annesi geline Allah'ım iki iyiliğin birini ver ya canını al ya da iyi et diye dua etmiş. Bana bu dua çok zoruma gitti dedi. İnsan annelik içgüdüsüyle tek istediği ne olursa olsun yaşasın diyor. Malesef bebeğimiz 4 gün dayanabildi ve bizim için hayatımızın en büyük travması oldu ki bir oğlum olduğu halde. 2 hafta önce fakülteye gittiğimde 6.5 aylık doğmuş 1 yaşında gibi görünen ama 2 yaşında bir çocuk gördüm. Davranışları ve fiziki yapısı tuhaftı. Yaşasaydı belki benim oğlum da öyle olacaktı Allah bilir. Ama ben çocuğa o gün çok üzüldüm ve dedimki Allah'ım sen en iyisini bilirsin ben belki de bu duruma bu acıya dayanamazdım belki de o yüzden bebeğimi yanına aldın.

BÖYLE KARARLARI VERMEK ÇOK ZOR. ALLAH KİMSEYİ EVLADIYLA İMTİHAN ETMESİN. BEN BU İMTİHANI 2 KEZ YAŞADIM. BANA DUA EDİN HAFTAYA BEBEĞİM GELİŞMİŞ OLSUN 3. KEZ BU ACIYI YAŞAMAYIYIM.
 

canim dualarimiz seninle yuce rabbim dagina gore kar veririmisss
allahin iziniyle bebîsinin kalp sesini duyacaksin allahimdan duani eksik etmeeeeee
ve gecmisdede yasama gecmis geride kaldi her zaman pozitif dusun canimmmmm
 

arkadaşlar lütfen böyle kötü düşüncelere takılmayın ve çok doğru bir düşünce neden yaptırasınki o testleri sonç değişmeyecek çünkü onu sana yaradan rabbim vermiş bizler kimizki testte çıkacak sonuca göre onun verdiğini yok edebilelim lütfen biraz imanlı olun.allahın verdiği canı allah alır bizim almak gibi bir lüksümüz yok!!!!
 

Çok Çok geçmiş olsun, Allahım bir daha yaşatmasın böyle acılar, inşallh bebişini sağsalim hayırlısıyla kucağına alırsın
Allah hiçbir anne ve babayı evladıyla sınamasın.
 

ben istemeden ıkınıyorum malesef bub da beni korkuttu perişan oldummm((
 
Ben süt kabizsaniz kabizligi tetikler diyebiliyorum,
doktor tavsiye etmemisti hamileligimden oncede pekcok defa bu sıkıntyla doktora gittigimde...
probiyotik yogurdu arastirin ve doktorunuza sorun benim doktorum tavsiye etti bana dokunmadi kullanmaya basladigimdan beri henuz kabiz olmadim
Hamileligin son safhalarinda fazla kilo almis olucak vucudunuz kabizliga bi care bulamazsaniz simdiden hemoroid olma ihtimaliniz cok yuksek ihmal etmeyin
 
Son düzenleme:

Amin canım. Allah sana da tez zamanda yeni bir evlat nasip eder. Benim de bir düşük bir erken doğumum var. Bir oğlum var şu ana seni çok iyi anlıyorum. Arkadaşlar haklı olarak birçoğu henüz anneliği henüz yaşamamış olmalarından, biraz da bizleri teselli için bunu söylüyorlar. Her evladın yeri anne yüreği için farklı oluyor malesef. İnşallah tez zamanda yine hamile olursun canım ama neden olduğunu iyice araştırmanı tavsiye ederim.


Ben de cevşen taşıyorum canım. Manevi olarak kendimi daha iyi hissediyorum.

günaydın arkadaşlar,
lekelenmesi olan arkadaşların dikkatine ve de öğrtemen olanların.
doktorumdan nöbet tutması risklidir diye rapor aldım ve idare kabul etti.

Canım çok sevindim senin adına. Nasıl kendi doktoruna gittin değil mi? Nasıl gelişmeler? Bu arada fazla yazmıyorsun? İyisin değil mi?


Benim 6mart cuma gunu yeni duydum canim muhtemelen 2 hafta sonra rahatca duyabilirsin sende

Canım benim kaygımı en iyi anlayanlardan birisin eminim. Sen de yolk kesesi görünmüş müydü o zaman canım? Ben düzenli 28 günde adet oluyorum. Sata göre 7+3 olup ultrasona göre de 4+3 normal mi? Bir de beni kan değerim çok endişelendirdi. 2 hafta önce 1700 olan değer 2 haftada 3000 olmuş. Bu artış bana çok az geliyor. Doktorum da bekleyeceğiz diyor. Nasıl geçecek bu hafta?

canim dualarimiz seninle yuce rabbim dagina gore kar veririmisss
allahin iziniyle bebîsinin kalp sesini duyacaksin allahimdan duani eksik etmeeeeee
ve gecmisdede yasama gecmis geride kaldi her zaman pozitif dusun canimmmmm

Çok Çok geçmiş olsun, Allahım bir daha yaşatmasın böyle acılar, inşallh bebişini sağsalim hayırlısıyla kucağına alırsın
Allah hiçbir anne ve babayı evladıyla sınamasın.

Sağ olun kızlar. Sizleri takip ediyorum ama herkese yazamıyorum çalıştığım için. Kusuruma bakmayın arada atladıklarım varsa...
 

Canim sana katiliyorm Ben Ilk cocugumda test yaptirmadim hatta doktor tebrik etti cunku 2 li test yaptirip cocugu icin kotu Haber vermisler birine zaten olumsuz olsa aldiracakmisinizki sonra Allah kimsenin basina vermesin AMA veren Allah havale gecirir cocuk. Yine oyle olur Ben bu testin anneyi olumsuz etkiledigi dusuncesindeyim yani olumsuz biseyde9 ay aglicaksam nie yaptirayimki ayrica cocukda down sendromu varsa bu 8aylikken hatta daha kucukken 3d ultasonda gorunur bence yani cunku o cocuklar hep birbirine benzer Rabbim hepimize hayirli évlat versin kimseyi evladiyla sinamasin (amiiiiiiiiiiin)
 
Son düzenleme:
desteğiniz için çok teşekkür ederim
2-3 ay korunduktan sonra tekrar hamile kalabilirmişim. Ama ben öyle kolay kolay hamile kalamıyorum ilk oğlumda 2 sene korunmadık ondan sonra oldu bu da 1 yılın sonunda olmuştu. oğlum 4 yaşını bitirmeden kardeşi gelmiş olur inşallah.

Burada çoğunluğun ilk bebeği olacak sanırım. Yaşadım biliyorum, dünyadaki en anlatılmaz duygu o bebeğinin kokusunu içine çektiğin ilk anda yaşadığın duygu. Bunu bir daha yaşayacak olmak beni çok heyecanladırmıştı.

Neyse çok uzatmayayım sizlerle aralık ayına kadar beraber olmak kısmet olmadı .İnşallah en geç nisan anneleriyle yoluma devam ederim

Allah hepinizin bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin
sevgiyle kalın
 
Merhaba nergizcim,, umarım bu sefer aran cok uzamadan saglıklılı bir hamilelik gecirirsin canımm,,, tatlım nacizhane tavsiyem, bu iki ayda sogan kürü ardından da incir kürü uygulaman ve 2 ay sonrada ovulasyon testlerinden kullanman, umarım en kısa zamanda hamis kalırsın canımm,,
 
bugun hep uykuludum oyuzden giremedim pek nete ama baya tartsıma olmus,, burada birbirimize destek olmak, sevinçlerimizi acılarımızı paylamak icin için bulusuyoruz. Bence herkesin fikri kendinee,, birbirimize fikrimizi empoze etmeye calısmayalım, sadece 1 kez soylesek yeter sanırım hepimiz reşit insanlarızz,, bu arada ben biraz fazla yemek yiyiyorum gibi siz kac kilo aldınız.
 
merhabalar herkesee
benimde bugün 9+1 oldu
ama benim halzsizliklerim azaldı gerçekten. geçen haftalara göre uyku halimde azaldı.
süper valla.
bitior demekki.
10 haftadan sonra progestan a da gerek kalmayacakmış...
demek ki çok bulantısı olan arkadaşlar 9 haftadan sonra rahatlama var...
biraz daha dişinizi sıkın bakalımmm
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…