- 22 Kasım 2010
- 1.767
- 1.726
- 133
ben de 6+3ken kalp atışını duydum.2 mayısta..dr.um 10 haziranda gel dedi ama çok var..o kadar sürede bu bebiş içerde nasıl,iyi mi kötü mü nerden bilicez..
bu haftalar kritik haftalar sonuçta..kötü şeyler düşünmek istemiyorum ama ne bileyim içimde bişey olduysa ona 5 hafta beklemek zor ..
dr.um kanama olmadıkça korkma dedi ..demek ki tek belirti bu..ama ablamın bebeği ense kalınlığı ölçümü için ultrasona çağrıldığında az daha kendisini zehirliyormuş..haftalar önce kalbi durmuş..
ben bu hamilelikle beraber hep felaket senaryoları üretir oldu..psikolojim çok bozuuukkk
kızlar boşuna canınızı sıkmayın.. görümcemin komşusu geçende anlattı hikayesini şu anda iki çocuğu var..
ilk gebeliğinde çocuk 8 aylıkken kalbi durmuş... pes etmemiş..
ikincisini doğurmuş sağlıklı bir erkek..
üçüncü gebeliğinde de doğumu yapmış doğumdan 2 saat sonra ölmüş..
4. gebelikten de sağlıklı bir kızı doğuyor.. 4 yaşındayken meninjit geçiriyor ve beyni zedeleniyor..
kadın yıllardır mücadele ediyor .. yürüme sorununu çözmüşler şu anda kız 5. sınıf şu anda sadece konuşmasında biraz sıkıntı var aklı yerinde normal insan gibi düşünebiliyor eskiden daha kötüymüş annesinin anlatığına göre..
Herşey Rabbimden gelir.. bunlar da bizim sınavlarımız.. tabi hiç bir anne bile bile özürlü bir çocuk doğurmak istemez .. ama gebelikte problem sağlığında problem çıkan bebekler de sağlıklı doğduklarını duyuyoruz.. artık insan kime inanacağını bilmiyor
Offf kızlar gerçekten Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin. Beiz geçen sene bu olayı yaşadık malesef. Ben geçen sene 25 haftalık erken doğum yaptım. Doğumdan önce doktorumuz 24 haftanın yaşam sınırı olduğunu 24 haftadan önce doğan bebeklere hiç bir müdahalede bulunmayın dediklerini, yaşasa bile görmeyebilir, duymayabilir, yürüyemeyebilir, konuşamayabilir fiziksel veya zihinsel bir çok problemi olabilir dedi. Ben 25. haftasına girdiği gün 22 haziran 2010'da akşam saat 10'da 800 gram bir erkek bebek dünyaya getirdim beni fazla yormadı 10 dakikada hiç sancı çekmeden doğdu ve 800 gram haliyle dünyaya ilk merhaba diyen ağlamasını duydum. Görmek istedim aman hemen çocuk doktoru alıp yoğun bakıma götürdü. Eşini temizlemek için beni bayıltmışlar ve sabah 5. gibi ilk sorduğum yaşıyor mu oldu. Evet dediklerinde dünyalar benim oldu. Hemen eşimle görmeye gittik. Minicik eli ve ayağını oynatıyordu hemşireler bile maşallah ne güzel çok harekertli dedi. Biz de ümitlendik böylece. Kadın doğum doktorumun dedikleri riskleri çocuk doktoru da her gün tekrarladı. Biz eşimle bu bebeiğin yaşamasını çok istiyorduk. Bu arada üst komşumun da 4 yaşında oğlu vardı. Sağlıklı bir hamilelikmiş ama çocuğu tamamen engelli doğdu. Eşinin annesi geline Allah'ım iki iyiliğin birini ver ya canını al ya da iyi et diye dua etmiş. Bana bu dua çok zoruma gitti dedi. İnsan annelik içgüdüsüyle tek istediği ne olursa olsun yaşasın diyor. Malesef bebeğimiz 4 gün dayanabildi ve bizim için hayatımızın en büyük travması oldu ki bir oğlum olduğu halde. 2 hafta önce fakülteye gittiğimde 6.5 aylık doğmuş 1 yaşında gibi görünen ama 2 yaşında bir çocuk gördüm. Davranışları ve fiziki yapısı tuhaftı. Yaşasaydı belki benim oğlum da öyle olacaktı Allah bilir. Ama ben çocuğa o gün çok üzüldüm ve dedimki Allah'ım sen en iyisini bilirsin ben belki de bu duruma bu acıya dayanamazdım belki de o yüzden bebeğimi yanına aldın.
BÖYLE KARARLARI VERMEK ÇOK ZOR. ALLAH KİMSEYİ EVLADIYLA İMTİHAN ETMESİN. BEN BU İMTİHANI 2 KEZ YAŞADIM. BANA DUA EDİN HAFTAYA BEBEĞİM GELİŞMİŞ OLSUN 3. KEZ BU ACIYI YAŞAMAYIYIM.
güzelim jel falan kullanma sen.. Neden kimyasal içerikli şeyler sürüosun en riskli yere.. Dr unu ara bence.. O seni yönlendirecektir.. Sabun bile sürmyein derler normalde.. O bölge kendi kendini temizleyebilio...
Cnm çok özür dilerim ama inşş kötü şeyler olmaz ama bencilce düşünüyorsun.. O testleri yaptırman gerekli.. Sen kötü bişi varsa sadece sne istiosun diye o çocuğu dünyaya getirceksin.. O çocukta allah korusun bir sorun varsa.. Hayatı boyunca o senden daha çok çekicek.. Geri kalcak. Belki okula gidemeyecek... Arkadaşı olmayacak.. Belki yatağa bağlı olacak.. Belki yüreyemeyecek.. Belki sadece serum alaarak beslenecek.. Lütfen bu fikrini değiştir.. öncelikle evladının sonra kendinin ve eşinin bu şekilde hayata makhum etme ... Herşeyden önce o çocuğa yazık olur.. Hayattan dışlanr.. Sen testlerini yaptır bence temiz çıkacaklar lütfen bu konulara takılma cnm.. Sağlıklı hamileliğin tadını çıkar..
Offf kızlar gerçekten Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin. Beiz geçen sene bu olayı yaşadık malesef. Ben geçen sene 25 haftalık erken doğum yaptım. Doğumdan önce doktorumuz 24 haftanın yaşam sınırı olduğunu 24 haftadan önce doğan bebeklere hiç bir müdahalede bulunmayın dediklerini, yaşasa bile görmeyebilir, duymayabilir, yürüyemeyebilir, konuşamayabilir fiziksel veya zihinsel bir çok problemi olabilir dedi. Ben 25. haftasına girdiği gün 22 haziran 2010'da akşam saat 10'da 800 gram bir erkek bebek dünyaya getirdim beni fazla yormadı 10 dakikada hiç sancı çekmeden doğdu ve 800 gram haliyle dünyaya ilk merhaba diyen ağlamasını duydum. Görmek istedim aman hemen çocuk doktoru alıp yoğun bakıma götürdü. Eşini temizlemek için beni bayıltmışlar ve sabah 5. gibi ilk sorduğum yaşıyor mu oldu. Evet dediklerinde dünyalar benim oldu. Hemen eşimle görmeye gittik. Minicik eli ve ayağını oynatıyordu hemşireler bile maşallah ne güzel çok harekertli dedi. Biz de ümitlendik böylece. Kadın doğum doktorumun dedikleri riskleri çocuk doktoru da her gün tekrarladı. Biz eşimle bu bebeiğin yaşamasını çok istiyorduk. Bu arada üst komşumun da 4 yaşında oğlu vardı. Sağlıklı bir hamilelikmiş ama çocuğu tamamen engelli doğdu. Eşinin annesi geline Allah'ım iki iyiliğin birini ver ya canını al ya da iyi et diye dua etmiş. Bana bu dua çok zoruma gitti dedi. İnsan annelik içgüdüsüyle tek istediği ne olursa olsun yaşasın diyor. Malesef bebeğimiz 4 gün dayanabildi ve bizim için hayatımızın en büyük travması oldu ki bir oğlum olduğu halde. 2 hafta önce fakülteye gittiğimde 6.5 aylık doğmuş 1 yaşında gibi görünen ama 2 yaşında bir çocuk gördüm. Davranışları ve fiziki yapısı tuhaftı. Yaşasaydı belki benim oğlum da öyle olacaktı Allah bilir. Ama ben çocuğa o gün çok üzüldüm ve dedimki Allah'ım sen en iyisini bilirsin ben belki de bu duruma bu acıya dayanamazdım belki de o yüzden bebeğimi yanına aldın.
BÖYLE KARARLARI VERMEK ÇOK ZOR. ALLAH KİMSEYİ EVLADIYLA İMTİHAN ETMESİN. BEN BU İMTİHANI 2 KEZ YAŞADIM. BANA DUA EDİN HAFTAYA BEBEĞİM GELİŞMİŞ OLSUN 3. KEZ BU ACIYI YAŞAMAYIYIM.
bende de var aynı durum malesefSüt içerek ve kuru kayısı yiyerek yumuşatmaya çalışıyorum canım :26: Işe de yarıyor çoğu zaman Insan hamileyken ıkınmaya da korkuyor tabi, yapamadıkça yapamadıkça daha da katılaşıyo
bu sabah kontrole gittim kese yeterinde yukarıya çıkmış fakat kalp atışı yoktu malesef. Akşam 20 de kürtaj oldum. Hayallerimi 9 haftalık olan 2. meleğimi bırakıp eve geldim
sabahtan beri yaşadıklarım çok acıydı tekrar anlatmayayım
allah tüm bebek bekleyenlerin yardımcı olsun kucaklarını boş bırakmasın
Günaydın bu arada kızlarbiz yine sabahın köründe kalkıp okula geldik, 2. dersteyiz şu an, bu ders bitince kahvaltımızı yapıp ilaçlarımızı içecez
Enteresandır ben sabahları çok zor kalkardım, sabahın 6.sında kalkıp okula gelmek öyle zor gelirdi ki anlatamam, ama hamile kaldığımdan beri çok kolay ve öyle dinç kalkıyorum ki, şaşıyorum kendimesanırım uyanır uyanmaz bebeğimin varlığını düşünmek bana güç veriyo artık inşallah bu sefer herşey yolunda gidecek buna çok inanıyorum
Bugün annişkomla hocaya gideces, bana muska yazılacak bebeğimi ve beni koruması için, onu hep yanımda taşicam, doğduğunda da bebeğime takıcam inşallah
günaydın arkadaşlar,
lekelenmesi olan arkadaşların dikkatine ve de öğrtemen olanların.
doktorumdan nöbet tutması risklidir diye rapor aldım ve idare kabul etti.
Benim 6mart cuma gunu yeni duydum canim muhtemelen 2 hafta sonra rahatca duyabilirsin sende
canim dualarimiz seninle yuce rabbim dagina gore kar veririmisss
allahin iziniyle bebîsinin kalp sesini duyacaksin allahimdan duani eksik etmeeeeee
ve gecmisdede yasama gecmis geride kaldi her zaman pozitif dusun canimmmmm
Çok Çok geçmiş olsun, Allahım bir daha yaşatmasın böyle acılar, inşallh bebişini sağsalim hayırlısıyla kucağına alırsın
Allah hiçbir anne ve babayı evladıyla sınamasın.
arkadaşlar lütfen böyle kötü düşüncelere takılmayın ve çok doğru bir düşünce neden yaptırasınki o testleri sonç değişmeyecek çünkü onu sana yaradan rabbim vermiş bizler kimizki testte çıkacak sonuca göre onun verdiğini yok edebilelim lütfen biraz imanlı olun.allahın verdiği canı allah alır bizim almak gibi bir lüksümüz yok!!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?