soya benim bildiğim de gdolu listede ama zeka gelişimi için iyi diyorlar. ne derece doğru bilmiyorum. okuldan bir arkadaş söyledi.12. haftadan sonra progestanı kesiyorlar artık düşük riski azalıyor diye başka faydasını bilmiyorum. Benim de hep bu zamanlar lekem olurdu tüm hamileliklerimde. Bunda çok zamandır kullanıyorum diye herhalde lekem yok ama adet olacakmışım gibi rahim bölgemde hareketlilik var.
Soya ile ilgili gdolu ürünlerde kara listede diye biliyorum. Ananas ve armutta doğal progestan varmış ye bol bol...
merhabalar herkesee
benimde bugün 9+1 oldu
ama benim halzsizliklerim azaldı gerçekten. geçen haftalara göre uyku halimde azaldı.
süper valla.
bitior demekki.
10 haftadan sonra progestan a da gerek kalmayacakmış...
demek ki çok bulantısı olan arkadaşlar 9 haftadan sonra rahatlama var...
biraz daha dişinizi sıkın bakalımmm
kızlar hepinize merhaba. çok stresli bi gün geçirdim. öğlen okulda lavobaya bi gittim ne göreyim kanamam olmuş. ödüm koptuuu ya. hemen doktoru aradım. doktor rahat ol dedi.iki tane kullandığın ilaçları kes dedi.tabı benım içim rahat emedi. hemen izin aldım doğru doktora. baktı doktor çok şükür keseyi gördük. 5 haftalık dedi. kesede sorun yok dedi.ama istirahat edeceksin kanama bitene kadar dedi.şimdi istirahatteyim. dua edin kızla inş. sorunsuz bi şekilde atlatayım şu süreci...
bhcg ye göre 6 haftalık değilde 4-5 haftalık olabilir ama dr da söler sana bunu 2 hafta sonrada kalp atışı için gitmeni tavsiye ediyorum öncesi gitme bence..
slm kızlar bende aranıza yeni katıldım 7+4 ve 7+3 olmak üzere ikiz annesi olacam inşnormalde aralıkta görünüyor ama malum ikizlerde erken doğum ihtimali çok yüksek inş hepimize sağlıkla ve hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip eder rabbim
ayyy ne güzel yaaa allahım sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin ikisinide.tebrikler canımmmmm.allah nazarlardan esirgesinnnn.
slm kızlar bende aranıza yeni katıldım 7+4 ve 7+3 olmak üzere ikiz annesi olacam inşnormalde aralıkta görünüyor ama malum ikizlerde erken doğum ihtimali çok yüksek inş hepimize sağlıkla ve hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip eder rabbim
Canım biraz yorulunca bende de olurdu. Tiroidlerim düşük çıkmıştı geçenkinde. İstersen baktır hamilelikte troidlerde değişiklik olabiliyor. Bir de sana mesaj yazmıştım görmedin sanırım yeniden kopyalıyorum. Cevaplarsan sevinirim.
Canım benim kaygımı en iyi anlayanlardan birisin eminim. Sen de yolk kesesi görünmüş müydü o zaman canım? Yolk kesesi de görünmedi bende.Ben düzenli 28 günde adet oluyorum. Sata göre 7+3 olup ultrasona göre de 4+3 normal mi? Bir de beni kan değerim çok endişelendirdi. 2 hafta önce 1700 olan değer 2 haftada 3000 olmuş. Bu artış bana çok az geliyor. Sende tekrarlamışlar mıydı kan değerini? Doktorum da bekleyeceğiz diyor. Nasıl geçecek bu hafta?
canım lütfen o günleri düşünmemeye çalış. iyi düşün iyi olsun. Allah bi daha aynı imtihanı vermesin, kimseye vermesin, zormuş gerçekten yaşadıkların.Offf kızlar gerçekten Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin. Beiz geçen sene bu olayı yaşadık malesef. Ben geçen sene 25 haftalık erken doğum yaptım. Doğumdan önce doktorumuz 24 haftanın yaşam sınırı olduğunu 24 haftadan önce doğan bebeklere hiç bir müdahalede bulunmayın dediklerini, yaşasa bile görmeyebilir, duymayabilir, yürüyemeyebilir, konuşamayabilir fiziksel veya zihinsel bir çok problemi olabilir dedi. Ben 25. haftasına girdiği gün 22 haziran 2010'da akşam saat 10'da 800 gram bir erkek bebek dünyaya getirdim beni fazla yormadı 10 dakikada hiç sancı çekmeden doğdu ve 800 gram haliyle dünyaya ilk merhaba diyen ağlamasını duydum. Görmek istedim aman hemen çocuk doktoru alıp yoğun bakıma götürdü. Eşini temizlemek için beni bayıltmışlar ve sabah 5. gibi ilk sorduğum yaşıyor mu oldu. Evet dediklerinde dünyalar benim oldu. Hemen eşimle görmeye gittik. Minicik eli ve ayağını oynatıyordu hemşireler bile maşallah ne güzel çok harekertli dedi. Biz de ümitlendik böylece. Kadın doğum doktorumun dedikleri riskleri çocuk doktoru da her gün tekrarladı. Biz eşimle bu bebeiğin yaşamasını çok istiyorduk. Bu arada üst komşumun da 4 yaşında oğlu vardı. Sağlıklı bir hamilelikmiş ama çocuğu tamamen engelli doğdu. Eşinin annesi geline Allah'ım iki iyiliğin birini ver ya canını al ya da iyi et diye dua etmiş. Bana bu dua çok zoruma gitti dedi. İnsan annelik içgüdüsüyle tek istediği ne olursa olsun yaşasın diyor. Malesef bebeğimiz 4 gün dayanabildi ve bizim için hayatımızın en büyük travması oldu ki bir oğlum olduğu halde. 2 hafta önce fakülteye gittiğimde 6.5 aylık doğmuş 1 yaşında gibi görünen ama 2 yaşında bir çocuk gördüm. Davranışları ve fiziki yapısı tuhaftı. Yaşasaydı belki benim oğlum da öyle olacaktı Allah bilir. Ama ben çocuğa o gün çok üzüldüm ve dedimki Allah'ım sen en iyisini bilirsin ben belki de bu duruma bu acıya dayanamazdım belki de o yüzden bebeğimi yanına aldın.
BÖYLE KARARLARI VERMEK ÇOK ZOR. ALLAH KİMSEYİ EVLADIYLA İMTİHAN ETMESİN. BEN BU İMTİHANI 2 KEZ YAŞADIM. BANA DUA EDİN HAFTAYA BEBEĞİM GELİŞMİŞ OLSUN 3. KEZ BU ACIYI YAŞAMAYIYIM.
Aslinda gordum ve ozelden mesaj attim hemen okursun rahatca die yaziyim burdanda ben sata gore 8+3 um ama cuma gunu doktorun verdigi bilgilere gore bugun ben 7+2 yim canim bir onceki hafta eski doktoruma gittigimdede 5+3 tum kese gorulmustu bebekte belli demisti ama kalp atisi yok dedi renkli dopplere gonderdi orda yolk saci 2.8mm bebekte 1.8 mm cikti cuma gunu bundan sonra devam edecegim doktorumda kalp aisini henuz goremeyecegimizi soyledi ama gorduk cok sukur. Ben hamileligimin ilk zamanlarinda bhcg yaptirmistim 2 kere 2. Cinin sonucu 2321 di tahminen 4-5 haftalar arasindaydim bana senin degerlerin gayet normal geldi
canım lütfen o günleri düşünmemeye çalış. iyi düşün iyi olsun. Allah bi daha aynı imtihanı vermesin, kimseye vermesin, zormuş gerçekten yaşadıkların.
canım ben rapor içinönce telefonda konuştum doktorla,sonra da eşimi yolladım. kendi randevum cumartesi günü. inşallah olumlu düşünüyorum ben de.
çalışmaya başladım bu hafta. çok şükür daha iyiyim. o yüzden fazla nete giremiyorum.
canım canım canımmm allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallahayy ne güzel ikisi biraradaa bende bebişimin kesesini gördüm bugün daha 5 haftalıkmış ben 6 hesaplamıştım mercimeğim benimmm.. buarada KARİN ismi nasıl kızlar kuranda da geçiyormuş, bugün duydum çok hoşuma gitti..
Canım çok sağol. Özele bakmak aklıma gelmedi Sağ olasın. Troide de baktır ihmal etme hamilelikte değişebiliyor ben ikikat merdiven çıksam nefes nefese kalırdım kalbime çarpıntı yapardı. Biraz içimi ferahlattın. İnşallah ben de haftaya senin gibi güzel bir haber verebilirim. Sağ olasın tekrar...
iyi akşamlaar hanımlar...rutin hamilelik tahlillerini ayptıran var mı aranızda?geçen yazmıştım 7-8tüp kan aldılar diye..yarın çıkcak sonucu,heycanlmaya başladım..teslerin içeriğini sormak hiç aklıma gelmemiş o gün kalp atışını duyuncaşimdiyse meraktan çatlıcam sanki....
gercektenmı ınsallah ya dedıgın gıbıdr bu bulantı benı oldurecek yemın ederım ne ılac ne baska bısey kar etmıyor sankı her gecen gun dahada artıyor gıbıbu arada ben 8+1 im!
Ya peki bu troid dedigin olayda ille hareket etmis olmak mi gerekio ben gece uykudan uyaniyorum hani gripte felan insanin burnu tikanir ya oyle bisi zaten taşikardim oldugundan carpintiyi hic troide yormadim tabi bide o var :44:
Canım taşikardim dediğin hastalık yapar mıydı önceden. Ben o hastalığı bilmiyorum. Troidi kontrol ettir. Hareketsizken olmuyordu bende.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?