- 20 Ocak 2011
- 1.796
- 33
- 158
- 42
kızlar diyelimki 2000 tl maaş alan bi kişi ssksı tam yatıyorsa brüt ücreti günlük ücrete bölünüp 112 le mi çarpılacak???
1-Evet günlük brüt ücretin 2/3 alcaksın onu 112 ile çarpacaksın.
2-işverenin maaşını tam öderse zaten bu ssk dan aldığın maaştan daha az değildir.Dolayısıyla borçlu olmassın.SSK dan aldığın kadarını ödersin.Ama bu konuda işveren kendi insiyatifini kullanıp o parayı senden almayabilir.Tamamen ona kalmış.
3-SSk ya başvuruyu kendin yapman daha doğru olur.
4-Muhasebecin rapor tarihleri konusunda sorumlu.ona raporlarını ver.Sen ssk ya doğum parası için kendin başvur.En garantisi bu.
Sen yinede ssk dan bizzat bilgi almayı ihmal etme.
saçmalama kız tabi karışıcaneyvah :26:
ya ayşegüle bi kastım yok örnek olsun diye dedim :26:
(çevir kazı yanmasın nickooooo)
bence de nur olmadan tek başına sare çok güzel madem tubayı attın tek sare olsun
(ay bana bak kaynana gibi tövbeeeee)
ah arkadaşım yanlış anladın derdim kendimde çıkan şeker değil aman ha aman kendimi tırnak ucu kadar dert ediosam şurdan şuraya gitmiim
bütün derdim bebeğe kötü etki ediyor olması
yani bi ömür kalsa şeker yine gam yemem ama bebeğin hasta olmaması için bütün çabam yoksa kendim umrumda değilim şu an
ay ben de tam tersi eşimin adını koymak çok istedim de o istemedi
hayırlı olsunraporu aldım kızlar,37+0 da bayram dönüşü antepte gideceğim hast. den rapor alıp kuruma fakslasam yeterli olurmuş,sadece 32+0 değil 37+0 da son durumu ortaya koyan rapor vermeliymişiz,doğuma 3 hafta kaldı,şu tarihte sezeryan ne bileyim doğum gerçekleşti vs..
ya bi de benim şu isim konusuna el atın kocam babasının ismi olsun istiyo yanına bişey koyarız biz senin istediğin şekilde sesleniriz diyo ama ben oldum olalı kısa isim istiyodum 2 isim sevmiyorum çocuğun okul iş hayatında iki isim zor yaaaa kayınpederimin ismi osman:))) bu arada
şimdi biz eskiden Haktan istiyodum etraftakiler yok türkücü ismi falan dedi kocamda bilmiyom niye ama fazgeçmiştikya o isimden diyo bana yani o da istemiyo şimdi babasının ismini ben istemediğim için sen koy o zaman ben karışmıyom dedi ama çok ayıp ediyo neyse bende ağarlıklı sarp istiyorum ama koray da var tülaya uygun hem bulduklarımı yazıyım
dağhan
duha
demir
doruk
kayhan
bi de işte sarp ve koray
sizce napsam ki tek başıma karar veriyorum hale bak ama insanda biraz düşünce olur belki tek çocuğum olcak bu benim şimdi hoş mu böle tek bırakmak he kocamda ali osman olsun diyo aliyi ben seviyodum ali deriz biz diyo ama biliyom çocuk kv demde büyücek osmanda dicekler onlar her dediğinde cinlencem niye sinirleniyon o zaman koymasaydın derler adama satcam anasını koycam sarp o zaman ben hem tek hece öle istiyom ben((((
eyvah :26:
ya ayşegüle bi kastım yok örnek olsun diye dedim :26:
(çevir kazı yanmasın nickooooo)
bence de nur olmadan tek başına sare çok güzel madem tubayı attın tek sare olsun
(ay bana bak kaynana gibi tövbeeeee)
ah arkadaşım yanlış anladın derdim kendimde çıkan şeker değil aman ha aman kendimi tırnak ucu kadar dert ediosam şurdan şuraya gitmiim
bütün derdim bebeğe kötü etki ediyor olması
yani bi ömür kalsa şeker yine gam yemem ama bebeğin hasta olmaması için bütün çabam yoksa kendim umrumda değilim şu an
ay ben de tam tersi eşimin adını koymak çok istedim de o istemedi
ayy aynı durumdayım ben de eşim babasının adını koymak istiyo yanına ikinci ismi de istemiyo paşam :)
ama ben istiyorum yani illa babasının adını koyacaksak bi isim de ben koymak istiyorum doruk ve sarp benim de seçeneklerimin arasında bilemiyorum çok kararsızım ...
eşimin babasının adı mete bu aradaaaa
naaaapsek bilemedim ki
merhabalar tatlış anneciklerrrrnormal doğum yapmak isteyen arkadaşlar kegel egzersizine başladılarmı merak ettim de bi sorıyım dedim.bi de bir iki ay önceden göğüs ucu bakımına başlamak gerekiyormuş ya ona başladınız mı?:26:
merhabalar tatlış anneciklerrrrnormal doğum yapmak isteyen arkadaşlar kegel egzersizine başladılarmı merak ettim de bi sorıyım dedim.bi de bir iki ay önceden göğüs ucu bakımına başlamak gerekiyormuş ya ona başladınız mı?:26:
kegel egzersizine benim vücudum başladı ayol,her bi kemik ayrı sızlıyo penguen gibi yürüyom bazen,merdiven çıkmak inmek+c.ilişki sanırsam benim kemiklerimi epey gevşettigöğüs ucu için de vazelin sürüyorum yumuşacık yapıyo
Canım valla benım gorumcem yenı dogum yaptı gogus ucları ıcın onceden krem kullanmamıs cok pısman sımdı yara oldu goguslerı cok agrıo acısı cok farklı dayanılacak gıbı degıl ama bebek ıcınde mecburum dıobanada bır an once basla dedı druma sordum oda dıokı gogus ucunun yara olması bebegın memeyı dogru almasıyla ılgılı belkıde senınkı olmayacak dedı sımdı kararsız kalmıs durumdayım kullanıp kullanmama konusunda :44::44:
aldım aldım çok çok sağol
saçmalama kız tabi karışıcanhepimizin birbirinde hakkı var ama şu an sadece sare de karar kıldım ben
bu arada mesajımı aldınmı :82:
hayırlı olsun
gule gule kullansın prensess :) bizde bugun meltem modlerın ankarada bı bayısıne gıttık oğlusuma arabalı yataklara baktık perşembe gunu kısmetse alcaz..çok heycanlı ya eşimdeoyle biheycanlıkı onuda alalım bunuda alalım deyıp duruyo bizde bayaaa içerigircez vallaa allahh yardımcımız olsun :)))
ama yumuşak yapması istenen durum değil o bölgeye özellikle ben bebeyağı falan sürmedim seminerde sölemişlerdi şimdi de göğüs ucu kremine başladım lansıon gibi bişeydi adı arkadaşım önerdi çok küçük bi miktar sürüyom göğüs ucuna bi de mustelenın aldım o bitince mustelaya başlıcam yani orayı hafif şertleştircek bişey gerek mesela seminerde kolonya önermişlerdi ama artık son 2 ay olduğundan kreme başlayın bence sonra ceremesini yine biz çekcez bi de çocuk emicekken öle bi sorun yaşamak çok pişman olmamıza neden olur
sağoll canım sizde güle güle kullanın alacağınız odayı.. acayip stres olmuştum ama aldık bitti sonunda.... gerçi ben küçük karyola istiyrodum ama eşim büyük alalım dedi... senden bişey rica etsem... maağazaya gittiğinizde şu bizim odanın fiyatını bi sorsana bakalım... diyorlarki bizim heryerdeki şubelerimizde fiyat aynıdır kesinlikle değişmez.... ben pek inanmadım ama... uyku setini onalardan almadım.. hee birde büyüyen karyolada yatak hediyeydi geçen hafta ama bu hafta o hediye olayı kalkmış... bizi kırmamak için vermişler... allah yardımcımız olsun inşallahhhh... herşey masrafff..
aynenn oyleeebende hiçbişeye başlamadım..bişisorcamkızlar sızlerdede goguslerınızden sıvı gelıyormuuu acabaaaaa:26::26:
ama yumuşak yapması istenen durum değil o bölgeye özellikle ben bebeyağı falan sürmedim seminerde sölemişlerdi şimdi de göğüs ucu kremine başladım lansıon gibi bişeydi adı arkadaşım önerdi çok küçük bi miktar sürüyom göğüs ucuna bi de mustelenın aldım o bitince mustelaya başlıcam yani orayı hafif şertleştircek bişey gerek mesela seminerde kolonya önermişlerdi ama artık son 2 ay olduğundan kreme başlayın bence sonra ceremesini yine biz çekcez bi de çocuk emicekken öle bi sorun yaşamak çok pişman olmamıza neden olur
memeyi dogru almasi onemli tabii. ama yara olmasinin nedeni emme olayi ve sikligi nedeniyle gogus ucunun yasadigi travma.. sen bakimina basla bence. yine de yara olursa en azindan ben elimden geleni yaptim dersin. zaten herseyi tedbir icin yapiyoruz %100 ise yariicak diye degil :))
tmm o zanman ben haftaya pzt gideyim dr da o zaman dedi zaten.. 1 hafta erken sölicem yani 13 mart satım.. ben 6 mart dicem.. sağol cnm..
peki son bir soru .. 37 . hafta bitinceye kadrmı çalışacağız.. yani 36+6 da mı işi bırakcaz yoksa 37+6 demi damı
hmmm,ben bepanten alcam hem pişik kremi olarak hem göğüs yaralarına çok iyi geliyomuş,dr. lar da öneriyo,benim göğüs uçlarım yoktu zaten yeni yeni çıkıyo,uçlarını az az çekip bırakıyom belirginleşsin diye işe yarıyo galiba ya da sütlendikçe gerilip çıkacak zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?