2011 Aralık Anneleri

canım ben kasılma değil çatır çAtır sancı çekiyom,gece karnımdan kasıklara ordan bacaklarıma kadar yayılmıştı ama hep aynı şiddette ve sırta yayılmıyosa,yürüyünce geçioyasa bi de kasılmayla geçici olarak bebeğin hareketleri artıyosa,makatta dolgunluk hissi yoksa,yani ııknma hissi yoksa,rahim ağzında bi değişiklik yoksa,akıntı miktarında şeklinde değişiklik yoksa yalancı doğum sancılarıymış,dr. umla konuştum,herkeste değişirmiş bu sancılar 24.haftadan itibaren olabilirmiş,doğurmak kolay mı hemen hele gerçek sancı gelsin de o zaman görürsün adamı yerden yere vurur dedi

teşekkür ederim canım bilgilendirdiğin için.Doktorda nasıl rahatlatmış yerden yere vurur diye:18::18:Allahım hayırlısıyla bebişlerimizi saglıklı bi şekılde kucagımıza alsaydık.

günaydınlaaaaarr..bana nooluyr böyle??öyle uyuyrm ki,,ilk zamanlarda ki gbi...saati kurmasam okula geç kalıcam..Havalar kötü hakkaten ama bence ii oldu sıcakta çok bunalıyodum çünkü..akşam oğluşun kıyafetlerini yıkamaya başladım,bi postada bu akşama inş..yarınada kardeşim gelicek bursadan,,çok mutluyum ben yıkarım teeeyzeem diyip geliyo şaşkın :)) bende ütüle bari dedim
bu arada kasılmalar bende de oluyo ama normaldir bence yaa,,gerçi sizin bahsettiğiniz kadar şiddetli de değil bnmkiler...Hayırlısıyla zmannnda gelsn bebişlerimz inş

Birkaç gündür kasıklarımda hissettiğim ani patlama, vurulma tarzı darbe-baskı karışımı hislerin kasılma olduğunu düşünerek sevgili doktorumu aradım dün akşam. Hastaneye gel akşam nst ye bakalım anlarız dedi. Akabinde sıcacık duş alınır 'amanın ya erken doğumsa???' düşüncesiyle orası burası kontrol edilir temiz olduğuna ikna olunduğunda 'yusuf yusuf ' nidalarıyla hazırlanılıp hastaneye gidilir....
Otele girmişiz izlenimi uyandıran hastaneye doğum katına çıkılır. Daha asansörde çıkarken aha da asansörün kapısı açılacak ve ben doğum öncesi sancı çeken annelerle doğum sonrası dünyaya adapte olmaya çalışan bebeklerin çığlıklarıyla karşı karşıya geleceğim derkeeenn...Kapı açılır yerler dedim ya tıpkı otel koridorlarındaki gibi halıyla kaplı, sanki o halılar bütün o beklediğim sesleri içlerine çekip hapsetmişler gibi sessiz ortalık...
Odalar boş değil ama fiyonklarla süslü kapılardan belli...
Kimse var mııı? Demek geldi içimden baktım o huzur dolu sessizlikte iki hemşire ama ikisi de birbirinden şirin sempatik sıcacık gülümsemeleriyle hoşgeldiniz diye karşıladılar bizi. Şöyle Ankara manzaralı bir oda istiyorum demek üzereyken kendime geldim nst için gelmiştik şöyle şöyle hareketler hissediyorum doktorumu telefonla bilgilendirdim diye de açıkladıktan sonra -tabi sizi falanca numaralı odaya alalım bakalım dedi bir tanesi... Odaya girince rezervasyon yaptırsam böyle bir oda isterdim herhalde diye geçirdim aklımdan hafif yağmurlu bir Ankara akşamı, her tarafı ışıl ışıl parlayan güzel şehrimin bütün yansımalarıyla 13.kattan tam da seyirlik bi manzara...
Ben niye gelmiştim ki buraya?
NST! İlk olacak ya NST'ye girmek mi desem NST yaptırmak mı nasıl ifade edilir bilemedim...bilemediklerimi derinlemesine izah etmeye gelmiş gibi daha sormadan anlatmaya başladı bizim şirine bakın bu cihazımız şimdi nı nı nı nı... diye aydınlattı karanlık dünyamızı.
Bağlandık bi alamete gidiyoz kıyamete hadi bakalım 20 dk lık bir uçuşa geçtik. O da ne ? Pıt pıt pıt pıt diye çırpınan bir yürecik var içimde biliyordum da duymuyordum ben onu aylardır. Allahım bu ne güzel bişeymiş manzarayı falan geçtik dakikada 140 atan yüreciğimiz 140 bin kere mutluluk saçtı dünyamıza.
İçimdeki küçük yaratık iyiymiş 120-160 arası sıklıkta olması gereken pıt pıtlarımız bunun göstergesiymiş. Efendim gelelim malum kasılmalarımıza onların da seviyesini gösteriyormuş bu cihaz benimki 20-23 arasıydı yani önemli değilmiş hatta aslında onlar kasılma bile değilmiş meğer...yaratığımızın büyüdükçe kendine yer arayışları sonucu verdiği rahatsızlıkmış, bel ağrılarımızın da sebebi yorgunluk...
E o zaman dinlenip -soluna uzanıp yatarak ama- tatlı gıdalar ve bol sıvı alınmalıymış...

Tüm bunlara yanımda şahit olan eşim eve döner dönmez benim derhal uzanıp yatmamı emreder. Güzel bir çay demler ve yeni bölümü başlayalı birkaç dakika olan Kuzeyle Güneyi keyifle izlemeye koyuluruz hep beraber ben sevgilim ve kasılmalarımız.

gunaydin kizlarr..

yasasin renkler ve smilelerimiz geri gelmiiisss...

bol bol kullanalim o zaman

günaydın kızlar hava kasvetlide olsa bizim ruhumuz aydınlık olsunnn

günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnn

halimem sana da günaydın

Demettubacım ;ara ara o ruh hali bende de oluyor geçicidir merak etme gecen haftalarda bende öyleydim acayip huysuz ve sinirli gergin çekilmez biri olup cıkmıştım ama bu hafta daha iyiyim geçer seninde inş

Deryacım ;bende de ara ara sancılar oluyor böyle tüm karnımı falan sarıyor hatta adım attırmıyor doktora söylediğimde buscopan diye hapverdi şimdi onu içiyorum iyi geliyor sanırım gaz sıkışmasından falan oluyor o sancı yani yenilen yiceklerden kaynaklanıyor bazen..inş öyledir seninkilerde..

biz kızımla akşam kınadaydık kalkıp oynayamadık ama oturmaktan bile cok yorulmuşuz sabah zor kalktım yataktan

günaydın güzel anneler biz geldik tembel oğlumla beraber uyuymuş kalmışız babamızda sessizce gitmis işine haberimiz olmamış akşam rahat duramadı sabah ta telafi etti kendileri

günaydın kızlar

canım doktorum geçen hafta normal doğum istiyorsan ilişkiyi bırakma en az haftada 2 defa olacak dedi. ama ne zamana kadar olduğunu söylemedi bilgilerinize :))

eee hadi geçmiş olsun o zaman. ne güzel anlatmışsın ama :))

cnm ben de tam bunu soracaktım. soğuk buhar makinesi almayı düşünüyorum ben de... alan var mı aranızda??? ben gerek olduğunu düşünüyorum. sence de öyle mi straimu???

sen de bizden çok slm sööle cnm...

meraba kıslaaaaaarrr
bizde doktorumuza gittik sabah tosbik oğlum 1773 gr olmuş,biraz iri bir bebek dedi doktorumuz.Allaha şükür herşeyi normal dedi,tahlillerimiz yeniledik öğleden sonra sonuçlarını alcaz bakalım.yaaaa insan ne kadar heyecanlanıyor yawwww, çok az kaldıııııı,yakında üç kişi olcazzzzz
bu arada deryacım ben de cüzüme başladım dün akşam,ama ben kuran okumayı yeni öğrendiğim için biraz yavaş okuyorum ,yavaş yavaş bitiririm artıkınnn

kızlar hepinize günaydın :79:

günaydın kızlar

canım doktorum geçen hafta normal doğum istiyorsan ilişkiyi bırakma en az haftada 2 defa olacak dedi. ama ne zamana kadar olduğunu söylemedi bilgilerinize :))

3 hafta önce eşimle birlikte gitmiştik doktora ve doktor amca "artık karı koca olmak yok, erken doğumu tetikler" demişti.. halbuki biz haftada en az 1 bazen 2 kez karı koca oluyorduk.. eşim ondan sonra çok tedirgin oldu, bense doktora kızdım içimden
2 hafta ancak dayandım diyebilirim... bedensel olarak değil ama psikolojik olarak çok etkiledi beni. sanki evlenip bir süre sonra birbirinden bıkmış karı koca gibi hissettim kendimi, böyle kardeş kardeş :26:

şimdide emin değilim... normal doğumu kolaylaştırdığını söylüyorlar, sonuna kadar yapmak gerekiyor diyorlar, bizim doktor başka türlü konuşuyo.... siz ne düşünüyosunuz/yapıyosunuz:44: kızlar????

Benim Doktorum herhangi birşey demedi şimdilik bakalım ay sonunda kontrolümüz var paylaşıcam sizinle..

aman ne bileyim bize dr. bişey demedi başka dr. da hiç alakası yok bi zararı olmaz dedi,geçen haftaya kadar 4 ten 3 e düşürdük,ama sanırım 2 ye düşürcez bu saaten sonra napalım az kaldı sabredecez

Deryacım bizde 25. cüzümüzü okuduk niyetimizi Allah kabul etsin,
sağlıkla sıhhatle dünyaya gelip hayırlı evlat olur tüm bebişlerimiz inşallah

ne güzel anlatmışsın canım acemiyiz ya hemen doğuracaz sanıyozdr. da kolay mı öyle azcık sancıyla doğumak diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…