günaydın annecikler ve sevimli bebişleri; aksarayda da hava kapalı.bende kahvaltı yaptıktan sonra biraz temizlik yaptım az dınleneyım devam edecem camaşır odası çamasırdan gözükmuyor artık katlayıp yerlestırsem ıyı olacak
kızlar bide kasılmalardan bahsetmıssınız benım 2 gündür gobegımın bır kısmı ara ara şişiyor biz kızımızın kafası yada poposu sanmıstık acaba kasılmamı ki doktora haftaya cuma randevum.
canım ben kasılma değil çatır çAtır sancı çekiyom,gece karnımdan kasıklara ordan bacaklarıma kadar yayılmıştı ama hep aynı şiddette ve sırta yayılmıyosa,yürüyünce geçioyasa bi de kasılmayla geçici olarak bebeğin hareketleri artıyosa,makatta dolgunluk hissi yoksa,yani ııknma hissi yoksa,rahim ağzında bi değişiklik yoksa,akıntı miktarında şeklinde değişiklik yoksa yalancı doğum sancılarıymış,dr. umla konuştum,herkeste değişirmiş bu sancılar 24.haftadan itibaren olabilirmiş,doğurmak kolay mı hemen hele gerçek sancı gelsin de o zaman görürsün adamı yerden yere vurur dedi
aman serinlesin öldüm sıcaktan azcık serinledi de rahatladım şuan pencere açık oturuyom püfür püfür,bura kaç gündür sıcaktı 33 derece düşün,bugün biraz serinlemiş ohhhhhhh mis gibi
günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnn
canım iş yerinde yorulmuyom masa başında oturuyom ama cinsel ilişki dersen aktif durumda,anneme sancılar oluyo ara ara dedim doğumdan 1 ay önce ara ara olur dedi,artık yaklaşma kocana sakın ha sakın dedi,onla alakası var mı sence,bi de çatı kemiklerim acayip ağrıyo,günlük merdiven inip çıkıyom 2 burda 4 evde toplam 6 kat,bu sancılar da sıklaştı sanırım 5 dk önceydi biri şimdi yine oldu aman Allahm dediğin gibi karnımın yan tarafları,kasıklara da vuruyo ağrısı
Birkaç gündür kasıklarımda hissettiğim ani patlama, vurulma tarzı darbe-baskı karışımı hislerin kasılma olduğunu düşünerek sevgili doktorumu aradım dün akşam. Hastaneye gel akşam nst ye bakalım anlarız dedi. Akabinde sıcacık duş alınır 'amanın ya erken doğumsa???' düşüncesiyle orası burası kontrol edilir temiz olduğuna ikna olunduğunda 'yusuf yusuf ' nidalarıyla hazırlanılıp hastaneye gidilir....
Otele girmişiz izlenimi uyandıran hastaneye doğum katına çıkılır. Daha asansörde çıkarken aha da asansörün kapısı açılacak ve ben doğum öncesi sancı çeken annelerle doğum sonrası dünyaya adapte olmaya çalışan bebeklerin çığlıklarıyla karşı karşıya geleceğim derkeeenn...Kapı açılır yerler dedim ya tıpkı otel koridorlarındaki gibi halıyla kaplı, sanki o halılar bütün o beklediğim sesleri içlerine çekip hapsetmişler gibi sessiz ortalık...
Odalar boş değil ama fiyonklarla süslü kapılardan belli...
Kimse var mııı? Demek geldi içimden baktım o huzur dolu sessizlikte iki hemşire ama ikisi de birbirinden şirin sempatik sıcacık gülümsemeleriyle hoşgeldiniz diye karşıladılar bizi. Şöyle Ankara manzaralı bir oda istiyorum demek üzereyken kendime geldim nst için gelmiştik şöyle şöyle hareketler hissediyorum doktorumu telefonla bilgilendirdim diye de açıkladıktan sonra -tabi sizi falanca numaralı odaya alalım bakalım dedi bir tanesi... Odaya girince rezervasyon yaptırsam böyle bir oda isterdim herhalde diye geçirdim aklımdan hafif yağmurlu bir Ankara akşamı, her tarafı ışıl ışıl parlayan güzel şehrimin bütün yansımalarıyla 13.kattan tam da seyirlik bi manzara...
Ben niye gelmiştim ki buraya?
NST! İlk olacak ya NST'ye girmek mi desem NST yaptırmak mı nasıl ifade edilir bilemedim...bilemediklerimi derinlemesine izah etmeye gelmiş gibi daha sormadan anlatmaya başladı bizim şirine bakın bu cihazımız şimdi nı nı nı nı... diye aydınlattı karanlık dünyamızı.
Bağlandık bi alamete gidiyoz kıyamete hadi bakalım 20 dk lık bir uçuşa geçtik. O da ne ? Pıt pıt pıt pıt diye çırpınan bir yürecik var içimde biliyordum da duymuyordum ben onu aylardır. Allahım bu ne güzel bişeymiş manzarayı falan geçtik dakikada 140 atan yüreciğimiz 140 bin kere mutluluk saçtı dünyamıza.
İçimdeki küçük yaratık iyiymiş 120-160 arası sıklıkta olması gereken pıt pıtlarımız bunun göstergesiymiş. Efendim gelelim malum kasılmalarımıza onların da seviyesini gösteriyormuş bu cihaz benimki 20-23 arasıydı yani önemli değilmiş hatta aslında onlar kasılma bile değilmiş meğer...yaratığımızın büyüdükçe kendine yer arayışları sonucu verdiği rahatsızlıkmış, bel ağrılarımızın da sebebi yorgunluk...
E o zaman dinlenip -soluna uzanıp yatarak ama- tatlı gıdalar ve bol sıvı alınmalıymış...
Tüm bunlara yanımda şahit olan eşim eve döner dönmez benim derhal uzanıp yatmamı emreder. Güzel bir çay demler ve yeni bölümü başlayalı birkaç dakika olan Kuzeyle Güneyi keyifle izlemeye koyuluruz hep beraber ben sevgilim ve kasılmalarımız.
günaydın herkeseeeeoğluşum iyileşiyor gibi günden güne , ama 3 gündür ben hastayım bu kez geceleri burnum tıkanıyor , sabaha kadar genzime akıyor ve bir kısmı da vücuda inip gün içinde beni bitkin kılıyor şimdilik elma kabuğu-tane tarçın-tane karabiber felan kaynatıp içiyorum günde bir kaç kere ama geçmeyecek galiba bu illet .. bir de oğluşun yeni dr.u ( süper bir dr. bu arada , İst.da olup çocuk dr.u tavsiyesi isteyenlere rahatlıkla önerebilirim ) kaloriferleri kapattırdı , gün boyu soğuk buhar çalışıyor evde , oğluşun ses tellerindeki ödem kalksın diye sanırım o yüzden midir nedir hasta oldum ben de .. yarına kadar ne olacka bakalım , olmadı dr.umu arayacağım sanırım :44:
günaydın kızlar nasılsınız bakalım bugün bu havada :)
derya cnm ya dünde yazmıştım ama bi daha yazayım luveyla cüzleri okumuş biri kendininmiş biride neredesin firuzeninkiymiş haberin olsun bide bodruma gidememiş rahatsızmış yine basur olayı kocası tek dönmüş bodruma bide eminönünde besin zehirlenmesi yaşamıştı 15 gün önce enfeksiyonu hala geçmemiş,hepinize çok çok selamı var :)
eee hadi geçmiş olsun o zaman. ne güzel anlatmışsın ama :))
teşekkür ederim
günaydın kızlar
canım doktorum geçen hafta normal doğum istiyorsan ilişkiyi bırakma en az haftada 2 defa olacak dedi. ama ne zamana kadar olduğunu söylemedibilgilerinize :))
derya sen nerde yaşıyosun merak ettim ?
kızlar hepinize günaydın :79:
3 hafta önce eşimle birlikte gitmiştik doktora ve doktor amca "artık karı koca olmak yok, erken doğumu tetikler" demişti.. halbuki biz haftada en az 1 bazen 2 kez karı koca oluyorduk.. eşim ondan sonra çok tedirgin oldu, bense doktora kızdım içimden
2 hafta ancak dayandım diyebilirim... bedensel olarak değil ama psikolojik olarak çok etkiledi beni. sanki evlenip bir süre sonra birbirinden bıkmış karı koca gibi hissettim kendimi, böyle kardeş kardeş :26:
şimdide emin değilim... normal doğumu kolaylaştırdığını söylüyorlar, sonuna kadar yapmak gerekiyor diyorlar, bizim doktor başka türlü konuşuyo.... siz ne düşünüyosunuz/yapıyosunuz:44: kızlar????
kızlar hepinize günaydın :79:
3 hafta önce eşimle birlikte gitmiştik doktora ve doktor amca "artık karı koca olmak yok, erken doğumu tetikler" demişti.. halbuki biz haftada en az 1 bazen 2 kez karı koca oluyorduk.. eşim ondan sonra çok tedirgin oldu, bense doktora kızdım içimden
2 hafta ancak dayandım diyebilirim... bedensel olarak değil ama psikolojik olarak çok etkiledi beni. sanki evlenip bir süre sonra birbirinden bıkmış karı koca gibi hissettim kendimi, böyle kardeş kardeş :26:
şimdide emin değilim... normal doğumu kolaylaştırdığını söylüyorlar, sonuna kadar yapmak gerekiyor diyorlar, bizim doktor başka türlü konuşuyo.... siz ne düşünüyosunuz/yapıyosunuz:44: kızlar????
Birkaç gündür kasıklarımda hissettiğim ani patlama, vurulma tarzı darbe-baskı karışımı hislerin kasılma olduğunu düşünerek sevgili doktorumu aradım dün akşam. Hastaneye gel akşam nst ye bakalım anlarız dedi. Akabinde sıcacık duş alınır 'amanın ya erken doğumsa???' düşüncesiyle orası burası kontrol edilir temiz olduğuna ikna olunduğunda 'yusuf yusuf ' nidalarıyla hazırlanılıp hastaneye gidilir....
Otele girmişiz izlenimi uyandıran hastaneye doğum katına çıkılır. Daha asansörde çıkarken aha da asansörün kapısı açılacak ve ben doğum öncesi sancı çeken annelerle doğum sonrası dünyaya adapte olmaya çalışan bebeklerin çığlıklarıyla karşı karşıya geleceğim derkeeenn...Kapı açılır yerler dedim ya tıpkı otel koridorlarındaki gibi halıyla kaplı, sanki o halılar bütün o beklediğim sesleri içlerine çekip hapsetmişler gibi sessiz ortalık...
Odalar boş değil ama fiyonklarla süslü kapılardan belli...
Kimse var mııı? Demek geldi içimden baktım o huzur dolu sessizlikte iki hemşire ama ikisi de birbirinden şirin sempatik sıcacık gülümsemeleriyle hoşgeldiniz diye karşıladılar bizi. Şöyle Ankara manzaralı bir oda istiyorum demek üzereyken kendime geldim nst için gelmiştik şöyle şöyle hareketler hissediyorum doktorumu telefonla bilgilendirdim diye de açıkladıktan sonra -tabi sizi falanca numaralı odaya alalım bakalım dedi bir tanesi... Odaya girince rezervasyon yaptırsam böyle bir oda isterdim herhalde diye geçirdim aklımdan hafif yağmurlu bir Ankara akşamı, her tarafı ışıl ışıl parlayan güzel şehrimin bütün yansımalarıyla 13.kattan tam da seyirlik bi manzara...
Ben niye gelmiştim ki buraya?
NST! İlk olacak ya NST'ye girmek mi desem NST yaptırmak mı nasıl ifade edilir bilemedim...bilemediklerimi derinlemesine izah etmeye gelmiş gibi daha sormadan anlatmaya başladı bizim şirine bakın bu cihazımız şimdi nı nı nı nı... diye aydınlattı karanlık dünyamızı.
Bağlandık bi alamete gidiyoz kıyamete hadi bakalım 20 dk lık bir uçuşa geçtik. O da ne ? Pıt pıt pıt pıt diye çırpınan bir yürecik var içimde biliyordum da duymuyordum ben onu aylardır. Allahım bu ne güzel bişeymiş manzarayı falan geçtik dakikada 140 atan yüreciğimiz 140 bin kere mutluluk saçtı dünyamıza.
İçimdeki küçük yaratık iyiymiş 120-160 arası sıklıkta olması gereken pıt pıtlarımız bunun göstergesiymiş. Efendim gelelim malum kasılmalarımıza onların da seviyesini gösteriyormuş bu cihaz benimki 20-23 arasıydı yani önemli değilmiş hatta aslında onlar kasılma bile değilmiş meğer...yaratığımızın büyüdükçe kendine yer arayışları sonucu verdiği rahatsızlıkmış, bel ağrılarımızın da sebebi yorgunluk...
E o zaman dinlenip -soluna uzanıp yatarak ama- tatlı gıdalar ve bol sıvı alınmalıymış...
Tüm bunlara yanımda şahit olan eşim eve döner dönmez benim derhal uzanıp yatmamı emreder. Güzel bir çay demler ve yeni bölümü başlayalı birkaç dakika olan Kuzeyle Güneyi keyifle izlemeye koyuluruz hep beraber ben sevgilim ve kasılmalarımız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?