alt kat komşum 36 haftalık hamileydi. salı günü doğum yapmış. hafiften sancıları başlamış. sezeryan olcaktı zaten. doktora gitmiş kontrole veeee doktor hemen sezeryana almış. o panikle şekeri de çıkmış kadının. bi yandan bebeğini sağ salim kucağına aldı diye sevindim bi yandan da erken olmuş diye üzüldüm. çantam falan yoktu yanımda diyor. aramış görümcesini eşini ve onlar getirmişler hemen peşinden. ayyyy bu günlerde hep böle şeyler oluyor. korkmaya başladım.
bizim doktor da bebek doğum pozisyonunu almış dedi o da beni ürküttü dün bi de bu haberler. Allah sonumuzu hayreylesin.
herkese iyi akşamlar bende 29 haftalık gebeyim dr geçen benimde bebegim dogum pozisyonunda oldugunu söyledi bende çok korkuyorum gerçi bu 3.bebegim ama yinede çok erken ben çokk fazla şişiyorum arkadaşlar sizde de varmı bacaklarıma elimi basınca resmen içeri çöküyo
hoşgeldin cnm benim 30+4te 1700grdı doktorum gayet ıyı dedi seninkide cok güzel benceuzun zamandır takip ediyorum elimden geldiğince ama bi türlü başvuru işlemlerim onaylanmamıştı.bende aralıkta anne olacağım inş.30 hafta 3 günlük hamileyim.tam 30 haftalıkken 1650 gr dı kızım sizce iyi mi?bu bebeklerin haftalık kilolarına göre doğum kiloları aşağı yukarı belli olur mu sizce?
Günaydın Kızlarrr.İstanbulda hava buuuzz gibi.Kaloriferleri yaktık valla.Bebekleri yıkarken kullanmak için küçük bi elektrik sobası almak lazım mı acaba,oda sıcak olsun die.Bu sobalarda odada kı nemi bitiriyolar,çocukların burnu falan tıkanıyo onuda düşünüyorum ama,çok küçükken vücut ısılarını daha ayarlayamıyolar sobasız üşürler mi acaba die düşünüyorum.Siz ne düşünüyosunuz???
bende alıcam canım yoksa mümkün değil ısıtamam bu kış çok sert geçicekmiş :18::18::18:
sorma canım yaa.bende de aynı dert var.bırak montu.ne badi ne pantolonlarım olmuyo.hamile pantolonu ama ne kadar belini açsamda yinede rahat edemiyom.diğer hamişlklerimde 64 kilo ile biterdi.şimdi 66 oldum daha da 2 ay var.annem dalga geçer gibi bana sana fazla elbiselerimden vereyimmi dedi.
evet canım ben zaten sezeryan istiyordum ama üzülüyordum bir yandan normalden korktuğum için ama şuan valla hiç önemli değil bebeğim sağlıklı olsun yeter bakalım cuma günü tekrar kontrolümüz var habire bebişin hareketlerini sayıyorum vallacnm ya morelini bozma hemen benim oglumda da kordon dolanması vardı hemde normal dogum yaptım hiçbirşey olmadı sadece bebeğin cıkış anında doktor iğneyle uyuttu beni ki kendi yavaş yavaş kordonu çözüp bebeği alabılsın dıye..olabılecek şeyler bunlar stres yapma cnm birde zaten sen yanlış hatırlamıyorsam sezeryan istiyordun istediğinde olmuş olur:)
umarım benimki de kendiliğinden düzelir bir dünya temizlik işim vardı ama hiçbirini yapmayacam valla sadece çantamı hazırlayıp bekleyecemben kızımda korse kullandım.benim doktorum yazmıştı.onunistediğinden aldım.sezeryanlıydım.hiç karın ağrısı çekmedim.20 gün kullandım.göbeğim hiç kalmamıştı.yine doğum sonrasını beklicem.
ben hem dalan roxy hemde hacı şakir granül sabun aldım.dalan roxy denemedim ama hacı şakirin sabunu çamaşırları yumuşacık yaptı.
üzme canını benim eltimdede oldu.doktor bebk sıkıntıya düşerse hareketlerde azalma olur demişti.dinlendi.kendiliğinden düzeldi.inş.seninkide düzelir
benim de olmuyor kışlıklar valla ben hırkalarla idare ediyorum allahtan antalya henüz çok soğumadı mont yerine hırka giyebilirsin bencekızlar ya havalar birden nasıl soğudu öyle yazdan aniden kışa geçtik..benim montlarımda üzerime olmuyor yani göbüş acıkta kalıyor giyince 2 ay içinde yeni bişey almak istemiyorum bakalım napcaz kızcıgımıda üşütmemek lazım
dün bir tane denedim önü kapanması için ancak 46-48 beden almam lazım ama ben 40 beden giyiyordum
az önce annemi arayıp onun montunu istedim.birini bana vericek.ay cnm aynen benimde oglumdan kalan hamıle pantolonum sıkıyor oglumda 77yle doguma gıtmıştım şimdi 81 oldum daha 2ay var önümdebende annem gelsin acaba onun montlarından mı alıp gıysem dıye düşünüyorum
temizlik falan düşünme bak zamannında az kalmış.ailede yapacak varsa yaptır yoksa kadın tutarsın.ben temizlik için kadın tutucam.bayrama doğru baştan aşağıya temizliyecek.istanbul donuyo sizin yeriniz sıcak hırkalarla idare ediyosunuz.evet canım ben zaten sezeryan istiyordum ama üzülüyordum bir yandan normalden korktuğum için ama şuan valla hiç önemli değil bebeğim sağlıklı olsun yeter bakalım cuma günü tekrar kontrolümüz var habire bebişin hareketlerini sayıyorum valla
umarım benimki de kendiliğinden düzelir bir dünya temizlik işim vardı ama hiçbirini yapmayacam valla sadece çantamı hazırlayıp bekleyecem
benim de olmuyor kışlıklar valla ben hırkalarla idare ediyorum allahtan antalya henüz çok soğumadı mont yerine hırka giyebilirsin bence
evet canım ben zaten sezeryan istiyordum ama üzülüyordum bir yandan normalden korktuğum için ama şuan valla hiç önemli değil bebeğim sağlıklı olsun yeter bakalım cuma günü tekrar kontrolümüz var habire bebişin hareketlerini sayıyorum valla
umarım benimki de kendiliğinden düzelir bir dünya temizlik işim vardı ama hiçbirini yapmayacam valla sadece çantamı hazırlayıp bekleyecem
benim de olmuyor kışlıklar valla ben hırkalarla idare ediyorum allahtan antalya henüz çok soğumadı mont yerine hırka giyebilirsin bence
az önce annemi arayıp onun montunu istedim.birini bana vericek.
temizlik falan düşünme bak zamannında az kalmış.ailede yapacak varsa yaptır yoksa kadın tutarsın.ben temizlik için kadın tutucam.bayrama doğru baştan aşağıya temizliyecek.istanbul donuyo sizin yeriniz sıcak hırkalarla idare ediyosunuz.
kızlar ya havalar birden nasıl soğudu öyle yazdan aniden kışa geçtik..benim montlarımda üzerime olmuyor yani göbüş acıkta kalıyor giyince 2 ay içinde yeni bişey almak istemiyorum bakalım napcaz kızcıgımıda üşütmemek lazım
dün bir tane denedim önü kapanması için ancak 46-48 beden almam lazım ama ben 40 beden giyiyordum
ayakta da oturarak da banyo yaptığım oluyor ama ayakta yapmak daha sağlıklıymış...slm kızlar bişisorcm..siz banyonuzu nasıl yapıyorsunuz yanı ben duş şeklınde ayakta yapıyorum oturarak yapan varmı oturarak yapsam sakıncası olurmu sorayım dedımde :44::44::44::44:
Allah kolaylık versin bol bol su iç ve kafana hiç bişeyi takma...Selam tatlı anneciklerSizleri çok merak ettim ve özledim inşallah herkes çok iyidir .
Neredesin Firuze çok çok geçmiş olsun nolur dikkat et .
Geçen çarşamba doktor suyun fazla değil şimdilik idare ediyor ama dedi e nasıl çıkacak dedim dinlen dedi kem küm etti e ben hergün şu kadar su içiyorum süt içiyorum falan dedim onla işi yok dedi nasıl olmaz kızlar ya ? Nasıl çoğalır suKocişte yok evde yalnızım iki haftadır, annem geldi 3gün durdu ama gitmek zorunda kaldı kimseye gidesimde yok .
Sizler nasılsınız ?
Allah analı babalı büyütsün ikizleri. inşallah bizlerde alacağız minikleri kucağımıza pek ykakında.hoşgeldin benim de 30.haftada 1653 tü gayet iyi demişti doktor hatta az biraz fazla bile demişti ben 3-3.5 arası doğar diye tahmin ediyorum
ben dalan roxy ile yıkadım memnun kaldım yumuşacık oldu
bu arada herkese günaydın kızlar dün bir arkadaşım doğum yaptı ikizleri oldu allahıımmm o kadar tatlılardıkiii bir an önce kızıma kavuşmak istedim ayy elleri ayakları minnacıktı ama anladımki emzirmek ilk zamanlarda zor yazık bebişler memeyi tutmaya çalışıyorlar beceremiyorlar falan ama olsun hepsi geçiyor nasılsa
ben oğlumda ısıtıcı kullanıyordumbanyo yaptırırken bu bebeğimde de kullanacağım. oda ısısı iyi bile molsa bana hep üşüyor gibi gelir banyo sonrası.Günaydın Kızlarrr.İstanbulda hava buuuzz gibi.Kaloriferleri yaktık valla.Bebekleri yıkarken kullanmak için küçük bi elektrik sobası almak lazım mı acaba,oda sıcak olsun die.Bu sobalarda odada kı nemi bitiriyolar,çocukların burnu falan tıkanıyo onuda düşünüyorum ama,çok küçükken vücut ısılarını daha ayarlayamıyolar sobasız üşürler mi acaba die düşünüyorum.Siz ne düşünüyosunuz???
gunaydın kızlarr
ayy canım bızde kız olsaydı ısmı hazırdı gökçe ece olcaktı ama oglus olunca ıs deıstı hala karar veremedı babası en son emır dıyordu bakalım deısmesse bızım de Emir olcak galıba en son
kızlar benim kızım olsaydı adı dila olacaktı ve içim o isme çok ısındı. şimdi bir erkek beek bekliyorum ama 7 aylık olduk hala isim bulamadık.bizimde erkek olsaydı hazırdı ya kaan olacaktı yada doruk ama kızımızda karar kılamadık en son ceren su dedık ama degişmez herhal nasıl sence?
canım sıkma canını. dmek ki eşinin de hormonları etkilenmiş hamilelikten. bazen nasıl davranacaklarını şaşırıyorlar. sıkma canını.ya ben hamileyken adamin huyu degisiyorrrr zaten takmiyorum
kendi bilirrrrrrrr
su cok onemli canim sutun 80% suuuuu nekadar su okadar sutttt zaten bebek anneden alacagini aliyor yemekle hic alakasi yok
bozma moralini. Herşey Allahın elinde. sana bebeğini sağ salim verecektir. Ona güven yeter.herkese merhaba doktordan geldim moralim çok bozuk
bebeğimin herşeyi iyi ama boynunda kordon varmış doktor bundan sonra her hafta konrtole geleceksin ve 38. haftada sezeryana alırız dedi
fazla ayakta kalma ani hareket yapma dedi ya herşey çok güzel gidiyordu birden bunları söyleyince çok kötü oldum
meğer aldığım kilolara kafayı takmam ne kadar saçmaymış bebeğim iyi olsun başka hiçbirşey istemiyorum
uzulmuyorum canim sadece sasirdim yani hic olmadik birseye cok sert tepki verdi hemde buyuklerimizin yaninda ve misafirlerimizde vardi biz buyuklerimizin yaninda yanyana bile oturmazken o resmen agzima s.........
bende mont falan almiyacagim canim esimin polarlarindan giyip ustunede montumu giyiyorum
fatma canim seninde masallahin var sana guveniyorum basarirsin hatta oglunla beraber tekrar ilkokulu bitirirsin seker
buarada senin bu bebis daha kg dogar digerlerine gore annem hep oyle der birbirinizden kalani yiye yiye dogumdada beni yiyodunuz der 4kg baslamis 4600kg kadar dogurmus garibimmmmm 4 cocukkk
herkese merhaba doktordan geldim moralim çok bozuk
bebeğimin herşeyi iyi ama boynunda kordon varmış doktor bundan sonra her hafta konrtole geleceksin ve 38. haftada sezeryana alırız dedi
fazla ayakta kalma ani hareket yapma dedi ya herşey çok güzel gidiyordu birden bunları söyleyince çok kötü oldum
meğer aldığım kilolara kafayı takmam ne kadar saçmaymış bebeğim iyi olsun başka hiçbirşey istemiyorum
herkese merhaba doktordan geldim moralim çok bozuk
ay bu birinci sınıfın ilk dönemini hiç sevmiyorum ya cok zor oluyor bu cocukları çalıştırmak kızım 1e başladıgında oglum emekliyordu cok zor bir süreç olmuştu şimdi oglum başladı bu seferde ben hamileyim cok stres yapıyor bu cocuga ders çalıştırmak beni
uzulmuyorum canim sadece sasirdim yani hic olmadik birseye cok sert tepki verdi hemde buyuklerimizin yaninda ve misafirlerimizde vardi biz buyuklerimizin yaninda yanyana bile oturmazken o resmen agzima s.........
bende mont falan almiyacagim canim esimin polarlarindan giyip ustunede montumu giyiyorum
fatma canim seninde masallahin var sana guveniyorum basarirsin hatta oglunla beraber tekrar ilkokulu bitirirsin seker
buarada senin bu bebis daha kg dogar digerlerine gore annem hep oyle der birbirinizden kalani yiye yiye dogumdada beni yiyodunuz der 4kg baslamis 4600kg kadar dogurmus garibimmmmm 4 cocukkk
iyi hafta sonları herkese.
öldüm yorgunluktan ve elim boş döndüm
sabah kahvaltıdan sonra eşim ve oğlumla çıktık alışverişe. gezdik gezdik gezdik. oğluma mont ayakkabı eşofman t shirt..... kışa hazırlık neye ihtiyacı varsa aldık.
ama biz alışverişe karnımdaki minik bebeğim için çıkmıştık. hıç bişey beğenemedim ve eve geldik. beğendiklerim pahalı idi. beğenmediklerim ucuz. bir de alışveriş merkezinde eldiven tek şapka tek zıbın tek satılıyor ve toplamı çok pahalı oluyor. oysa set halinde alınca çok uyguna geliyormuş. pazartesi set halinde satan dükkanlara bakacağım. abisinden kalan cicilerini de çıkardım dün akşam dalan roxy alıp yııkıcam ama bugün dışardayken almayı unutmuşuz. oğluma diyorum ki şu ciciyi de kardeşine alalım mı hayır olmaz bana alalım diyor. ne bencil bir oğlum var. alışveriş sonrası kreş için foto çektirdik saçlarını kısalttırdık ve eve gelip banyo yaptık. şimdi de ikindi namazımızı kılıp uyucaz. yemek yok eşim gelince yaparız artık.
hala şaşırıyorum hiç bişi alamadık yaaa. en son lcw den çıkarken minik çoraplar gördüm 3 tane aldım. bari bi çorapla döneyim dedim ewe. kız kıyafetlerine gitti elim de hep. hala erkeğe alışamadım galiba offffff
acaba internetten mi baksam biraz da. ama ben elim değsin isterim dokunup almayı tercih ederim. neyse pzrtesiye kaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?