merbaha benide eklermisiniz sat 21 mart beklenen doğum 26/12/2011 dün itibariyle kalp atışlarını duydum bebeğim 10,3 mm olmuş:) normalde 6+2 idi fakat doktor 7+2 dedi:) bizimki biraz tosun
kızlar yarın konrtole gidiyorum:18: Allah'ım bu kadar heyecanlanacağım aklıma gelmezdi.
kalp atışlarını duyarız inşallah. hiç hamilelik belirtisi yok ben de, o yüzden korkuyorum biraz. tek belirti göbişimin şiş olması
yarın başka ne yapılır acaba? sanırım kan tahlili yaparlar. aç karına mı gitmeliyim? ufff doktora ne sorucam, ne olucak hiç bilmiyorum. ilk doğumda insan ne kadar acemi oluyor
maşallah Allah nazarlardan saklasın hayırlısıyla kıcağınıza almayı nasip etsin. dışarıda söylemeyin gelişiminin güzel olduğunu bence nazara çok inanırım.
evet hayırlısı tabikide niye böyle hissediyorum anlamıyorum.doğuma gidene kadar inanamıcam galibadoğumdada doktora iyi bakın başka yokmu diyormuşum ya aklıma bisey takıldımı hiç çıkaramıyorum aklımdan yarına randevum var hayırlısı artık
Kızlarr gunaydın dıcem bıan :)) bızım burda saat sabah 10 da :) neyse bana gunaydın sıze ıyı gunler nasılsınız tatlı annıslerımız
evet hayırlısı tabikide niye böyle hissediyorum anlamıyorum.doğuma gidene kadar inanamıcam galibadoğumdada doktora iyi bakın başka yokmu diyormuşum ya aklıma bisey takıldımı hiç çıkaramıyorum aklımdan yarına randevum var hayırlısı artık
mrb anneler sizdede oluyormu bilmem ama ben karnımda iki tane bebek var gb hissediyorum.ilk günden beri öyle hissediyorum 9 haftalığım 6. haftada tek kese ve kalp atışı göründü ama hala ben yinede iki hissediyorum nedense. acaba olupta ultrasonda gorülmemiş olabilirmiki bilen var mı bu konu hakkında yada duyan
görünen bebeğin arkasında bi tane daha saklanıyodur belki
tam doğumda ceee diye cıkıyomuş
Allah herkeze en güzelini nasip etsin
benim bi arkadaşımın 2. kesesi 10. haftada gözüktü...belli olmaz..hayırlısı olsun canım..
ah canım benim..biz bu pimpiriklerden nasıl kurtulucaz..iyice paranoyak oldum ben ne..hamileliğin keyfini çıkartamıyorum..
tatlim galiba ikiz cocuk istiyosun ki hissediyosun :) ailenizde varmi canim
merbaha benide eklermisiniz sat 21 mart beklenen doğum 26/12/2011 dün itibariyle kalp atışlarını duydum bebeğim 10,3 mm olmuş:) normalde 6+2 idi fakat doktor 7+2 dedi:) bizimki biraz tosun
olur mu olur bana bebeklerim hep şaka yapıyorlar oğlumun doğacağı gün bile kız demişti doktorum herşey pembe beyaz kız için hazırlandı oğluşum geliverdi şaşırdık :) şimdiki bebeşimdende böyle farklı süprizler bekliyoruz.ben hazırlıklıyım şimdi artık herşeyi beyaz alıcam zaten ikizde olsa kız da olsa erkekte olsa hazırlıksız yakalanmayayım
ayyyyy
şok olur insan kendini kıza alıştırınca hazırlıklarda ona göre yapılmış
ama tatlı bi sürpriz hayatın boyu tatlı bi anı olur
evet kesinlikle tatlı bir anı yavruağzı fistolu uyku setleri içinde 40 gün geçirdi oğluşum gelen kız zannetti kırkı çıkana kadarda alışverişe gdmmştm. gelen aaa biz ğlan duyduk kızmış diyorlardı yok yok erkek diyorduk
babamla halam ikiz anneanneminde iki kere ikiz olmuş ama bende öyle aşırı bir istek yoktu hissedene kadar çünkü 2 kız 1 oğlum var zaten yani .sağlıklı olsun aşırı ikiz isteği yoktu ama sanki içimdeki hissin doğruluğunu ispatlar gb nasıl bildim demeyemi çalışıyorda bilinçaltım anlamıyorum ki ikiz olursada sevineceğim gb hislerimide kendim anlamadımki tarifimden siz anlayasınızbiraz karışık oldu
bu sabah kontrole gittim kese yeterinde yukarıya çıkmış fakat kalp atışı yoktu malesef. Akşam 20 de kürtaj oldum. Hayallerimi 9 haftalık olan 2. meleğimi bırakıp eve geldim
sabahtan beri yaşadıklarım çok acıydı tekrar anlatmayayım
allah tüm bebek bekleyenlerin yardımcı olsun kucaklarını boş bırakmasın
KIzlar ya cok fenayım kabızım ya cok afedersınız ama neyapacagımı sasırdım
Günaydın bu arada kızlarbiz yine sabahın köründe kalkıp okula geldik, 2. dersteyiz şu an, bu ders bitince kahvaltımızı yapıp ilaçlarımızı içecez
Enteresandır ben sabahları çok zor kalkardım, sabahın 6.sında kalkıp okula gelmek öyle zor gelirdi ki anlatamam, ama hamile kaldığımdan beri çok kolay ve öyle dinç kalkıyorum ki, şaşıyorum kendimesanırım uyanır uyanmaz bebeğimin varlığını düşünmek bana güç veriyo artık inşallah bu sefer herşey yolunda gidecek buna çok inanıyorum
Bugün annişkomla hocaya gideces, bana muska yazılacak bebeğimi ve beni koruması için, onu hep yanımda taşicam, doğduğunda da bebeğime takıcam inşallah
nergis çok üzüldüm canım. insallah hemencecik tekrar hamile kalırsın. en azından bi oğlun varmış ne güzel.
kızlar bende de dün akıntıyla beraber kahverengi bişeyler geldi. çok telaşlandım. doktoru aradım hemen gel dedi. gittim. baktık. bişey yokmuş çok şükür. kılcal damar çatlaması olabilir. dedi. bu tür şeyler seni çok telaşlandırıyorsa eşinle ilişkiye girme dedi. ama biz zaten hamile kaldığımı öğrendiğimden beri yaramazlık yapmamıştık ki. eşim çok korkuyor bebeğe bişey olcak diyekese büyümüş dedi. ama henüz kalp atışlarını duyamadık.
kızlar içinizde elevit içen varmı.... içtikten sonra midemi bulandırıyor bu ilaç yaa....
Günaydın Anniş adayları..
çok erken olmasına rağmen (hele ki ben daha ne kese ne kalp gördüm)
dün akşam gittigidiyor'da bebiş ihtiyaçlarına baktım.. pusetler falan seyahat sistemleri çok güzel ama çok pahalı..
giysi için de bence 7.ayda önce fazla bişiy almayın... ozamanlarda da hastane çantasını hazırlamanız bile yeterli..
doğuma 2-3 hafta kala daha fazla giysi alın bence..
ben şimdiden para biriktirmeye başlıycam ... :) Seyahat sistemini de babama aldırırım artık :) ilk torunları olacak Rabbim nasip ederse.. alsınlar okadarcık ta dimi :)
arkadaşlar aklıma bir soru ttakıldı.2li 3lü 4 ü test vs yapılıyor ya. bu testlerde (Allah korusun) sonuc olumsuz çıkarsa.doğmadan önce karnımızdayken bebeğimize tedavi uygulanabiliyormu yoksa sağlıksızsa biran öncegebeliğe son verilme amaçlımı bu estler akşamdan beri kafama takıldıı.Rabbim sağlık versin fakat ben sorunlu bile olsa doğduktan sonra nasıl evladımın hayaına son vermiyeceksen karnımdaykende bunu yapamam yapmam. bu durumda o testlerin sonucu doğmadan tedavi imkanı yoksa yaptırmamın da bir anlamı yok diye düşünüyorum kendi adıma. istersem bu testleri yapırmıyacağım deme şansım vardır değilmi doktoruma yoksa mecburimi.13 yıl önce oğlumda hiç böyle testler yapılmamıştı sadece tetanoz aşısı vurmuşlardı o kadar yani pek bilgim yok bu testler hakkında
"Turkiye istatistiklerinde saglikli dogupta sonradan sakatlik ve engel yasayan insanlarin dogustan sakat doganlarin 4 kati oldugunu biliyor muydunuz"
Engelleri Kaldırın
Sadece kendi dusuncemi tekrarlamak istiyorum ben test sonuclarinda down sendromu teshisi konmus saglikli dogan cocuklar biliyorum. kolunun biri digerine gore gelismemis deneni biliyorum gayette sagliklilar ben testlere guvenemem guvenerek cana kiyamam sonradan sakat olmayacagini nerden bilebilirim ki
Kızlar sık sık ultrason iyi değilmiş diyorlar.. o yüzden doktorlar gerekmediği sürece çağırmazlar 7.aya kadar ayda bir kez... son iki ayda 15 günde yani 2 haftada bir ultrason kontrolü yeterliymiş..zırt pırt gitmeyin bebişi görmeye.. :) doğduğu zaman Rabbim izin verirse meleklerimiz hep yanımızda olacak nasılsa..
bu haftalar kritik haftalar sonuçta..kötü şeyler düşünmek istemiyorum ama ne bileyim içimde bişey olduysa ona 5 hafta beklemek zor ..
dr.um kanama olmadıkça korkma dedi ..demek ki tek belirti bu..ama ablamın bebeği ense kalınlığı ölçümü için ultrasona çağrıldığında az daha kendisini zehirliyormuş..haftalar önce kalbi durmuş..:43
ben bu hamilelikle beraber hep felaket senaryoları üretir oldu..psikolojim çok bozuuukkk
Offf kızlar gerçekten Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin. Beiz geçen sene bu olayı yaşadık malesef. Ben geçen sene 25 haftalık erken doğum yaptım. Doğumdan önce doktorumuz 24 haftanın yaşam sınırı olduğunu 24 haftadan önce doğan bebeklere hiç bir müdahalede bulunmayın dediklerini, yaşasa bile görmeyebilir, duymayabilir, yürüyemeyebilir, konuşamayabilir fiziksel veya zihinsel bir çok problemi olabilir dedi. Ben 25. haftasına girdiği gün 22 haziran 2010'da akşam saat 10'da 800 gram bir erkek bebek dünyaya getirdim beni fazla yormadı 10 dakikada hiç sancı çekmeden doğdu ve 800 gram haliyle dünyaya ilk merhaba diyen ağlamasını duydum. Görmek istedim aman hemen çocuk doktoru alıp yoğun bakıma götürdü. Eşini temizlemek için beni bayıltmışlar ve sabah 5. gibi ilk sorduğum yaşıyor mu oldu. Evet dediklerinde dünyalar benim oldu. Hemen eşimle görmeye gittik. Minicik eli ve ayağını oynatıyordu hemşireler bile maşallah ne güzel çok harekertli dedi. Biz de ümitlendik böylece. Kadın doğum doktorumun dedikleri riskleri çocuk doktoru da her gün tekrarladı. Biz eşimle bu bebeiğin yaşamasını çok istiyorduk. Bu arada üst komşumun da 4 yaşında oğlu vardı. Sağlıklı bir hamilelikmiş ama çocuğu tamamen engelli doğdu. Eşinin annesi geline Allah'ım iki iyiliğin birini ver ya canını al ya da iyi et diye dua etmiş. Bana bu dua çok zoruma gitti dedi. İnsan annelik içgüdüsüyle tek istediği ne olursa olsun yaşasın diyor. Malesef bebeğimiz 4 gün dayanabildi ve bizim için hayatımızın en büyük travması oldu ki bir oğlum olduğu halde. 2 hafta önce fakülteye gittiğimde 6.5 aylık doğmuş 1 yaşında gibi görünen ama 2 yaşında bir çocuk gördüm. Davranışları ve fiziki yapısı tuhaftı. Yaşasaydı belki benim oğlum da öyle olacaktı Allah bilir. Ama ben çocuğa o gün çok üzüldüm ve dedimki Allah'ım sen en iyisini bilirsin ben belki de bu duruma bu acıya dayanamazdım belki de o yüzden bebeğimi yanına aldın.
BÖYLE KARARLARI VERMEK ÇOK ZOR. ALLAH KİMSEYİ EVLADIYLA İMTİHAN ETMESİN. BEN BU İMTİHANI 2 KEZ YAŞADIM. BANA DUA EDİN HAFTAYA BEBEĞİM GELİŞMİŞ OLSUN 3. KEZ BU ACIYI YAŞAMAYIYIM.
o kadar sıkıntıdayım ki anlatamam kimselere
2. hamileliğim 15 aylık kızım var bu gebelik sürpriz oldu aslında korunmasız ilişkiden sonra
ertesi gün hapı içebilirdim ama şansa bıraktım
sonuç hamileyim ilk öğrendiğimde şok oldum naparım dedim kendi kendime kızım çok küçüktü
sonra altından kalkarım deyip hat safhada cesaretlendim
5+6 da sadece kese görünüyordu kızımda ise hem fetus hemde kalp atışı 6.haftada vardı
boş gebelik düşüncesine kapıldım fakat ne olursa olsun aldıramazdım
aklımda hep gelgitler dolaşıyor bazen söylemeye dilim varmıyor belki boştur diyorum
iki çocukla işim zor olur diyorum kızım büyüyünce doğururum diyorum
sonrada inşaallah vardır diyorum yaparım diyorum sonra yine yapamam belki boştur diyorum
en son dolup taşıp kararsızca ağlıyorum kendimdem nefret ediyorum
kendimi günahkar hissediyorum
ama eğer bebek varsa elbetteki canım olacak diğerinden ne farkı olacak kokusu nefesim olacak
aklımdaki kuşkular yüzünden Allah ın beni cezalandırmasından korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?