kızlar hepinize günaydın. oğluşumla bugün 32. haftayı bitirdik. yarın randuvumuz var bakalım büyümüşmü bıdığım
ilgilenenler için biraz da yararlı bilgi:
Anne sütü alan bebeklerin ilk yıl gelişimi
bebişlerini görecek arkadaşlar ne mutlu size. heyecanınızı paylaşıyorum.günaydın kızlar nasılsınız bebişler nasıl?ben bugün fıstıgımın kıyafetlerını ütüleyecem ama bi türlü yerimden kalkıp başlayamıyorum yorgun hissediom kendimi.30.haftalardan sonra hamile oldugumu anlamaya basladım yavas yavas bakalım kızım ne kadar oldu bizimde cuma günü randevumuz var çok özledim kuzumu
biz de dün gece benim üşümelerim yüzünden doğalgazı açtık. vatana millete hayırlı olsun. ne kadar geç açsak o kadar iyi olacaktı ama hava birden soğudu.ben yazlıkları kaldırdım bile artık ince tunık ustunede hırka almadan gezemıyorum sadece arada sıcak basıyor.Hatta geceleri yorganla uyuyoruz yakında baslarız kombıyı yakmaya:)
günaydın kızlar size bi haberim var ama ilk önce heyecan yapmayın olurmu?
Luveyla (leyla) cuma gününden beri hastanede yatıyomuş,bana cumartesi günü haber verdi amniyotik sıvısı tamamen bitmiş ve amniyotik banttan dolayı zaten en başından beri erken doğum rsiki varmış,cumartesi günü çokça kanaması vardı ama şükürler olsunki dün durdurmuşlar açılmayı ve sancılarıda şu an durdurmuşlar,bebeğide iyiymiş 5 dk bir usg ye girip durumu kontrol ediyolarmış,bebek 2250 gr olmuş durumuda gayet iyiymiş, ama doğumu geciktirmeye çalışıyolar şu an doğum yapana kadarda hastanede yatıcak bugünde yapabilir 1 aya da yapabilir,hepinize çok selamı hepinizden dua bekliyo arkadaşlar,belkdie topiğimizin ilk bebeği gelicek ALLAH ikisininde yardımcısı olsun inş.
günaydınn fedakar anneler ve onların akıllı bebeklerine :) ben doğururum ddm ama olmadıtemizlikten konuşulmuş haftasonu sanıırm benimde 3 çocuk var ramazan bayramına kadar haftada 3 yarım gün yardımcı geliyordu şansıma esas ağırlaştığım zamanlarda bayramdan beri kendim uğraşmaya çalışıyorum çok zor gerçekten ya benim çocuklarda çok dağınıklar sağolsunlar. birinin ağzına lokma ver hepsi banada banada der sırayla birinin odasını topla diğeri onun odasını topluyosun ama der kendi odasını toplamaz yemekte çoğunluk evin hizmetçisi gb ben sonradan yerim yemeği haftada 2 kere akşam eşimi arayıp canım şunu istiyor dışarı gtrrmsn diyorum halbuki yorulup yemek yapacak hal kalmadığındn diyorum düzgün ir yardımcıda bulamadıkki eşim sağolsun gazetesini bile okuyunca yere bırakır gdr ama yardımcı konusunda ayarla diyor olmaz dmyr allah razı olsunda ben bulamadım yeni birini ümraniye taraflarında haftada yada 3 yada 5 yarım gün gelebilecek aylıklı olarak çalışacak güvenilir birini tanıyrosanız yazarsanız sevinirim.he bu arada unuttum benim idrarımda zatürre mikrobu çıktı doğum sancısı gb sancılarım o yüzdenmiş antibiyotik tedavisine başladık cumartesi oturamıyordum ya ayakta ya yataktaydım şimdi o konuda iyiyim ama bu saferde antibiyotik yüzünden felaket kaşınıyor ve yeşil sarı akıntım glyr. doktorum pazartesiye sancın geçmezse nts ve alttan muayeneye gel dd.ya ben alttan çok korkuyorum o koltuğa çıkınca tansiyonum tamamen düşüyor ve bayılma moduna geçiyorum. doktorda bu durumda bakamam düzelince gel diyor nolcak ya beni uyutupta çıkarsalar o masaya birde bende hastaneye grnce başladı tansiyon düşmesi bayılcak gb oluyorm elim ayağım boşalıyor. doğum fobisimi var acaba ya ben doğumu nasıl yapacam diye uykularım kaçıyor ağlamak glyr içimden hatta o kadara abartıyorum ki korkuyu biranda eşime nefret duyuyorum o anda senin yüzünden diyorum içimden beni hamile bıraktığı için adama kötü kötü bakıyormuşum o an farkında olmadan neden öyle bakıyon deyince kendime glyrm ıyy iyice psikopata bağladım ben kendimi
ben de çalışabilir raporu için gittiğimde 1800 çıktı kilosu bu da bana az geldi.
Sizinkiler kaçar kilo acaba?
günaydın kızlar size bi haberim var ama ilk önce heyecan yapmayın olurmu?
Luveyla (leyla) cuma gününden beri hastanede yatıyomuş,bana cumartesi günü haber verdi amniyotik sıvısı tamamen bitmiş ve amniyotik banttan dolayı zaten en başından beri erken doğum rsiki varmış,cumartesi günü çokça kanaması vardı ama şükürler olsunki dün durdurmuşlar açılmayı ve sancılarıda şu an durdurmuşlar,bebeğide iyiymiş 5 dk bir usg ye girip durumu kontrol ediyolarmış,bebek 2250 gr olmuş durumuda gayet iyiymiş, ama doğumu geciktirmeye çalışıyolar şu an doğum yapana kadarda hastanede yatıcak bugünde yapabilir 1 aya da yapabilir,hepinize çok selamı hepinizden dua bekliyo arkadaşlar,belkdie topiğimizin ilk bebeği gelicek ALLAH ikisininde yardımcısı olsun inş.
günaydın cnm :))) sen niye kocana kızıp kendini heder ediyorsun ki yaa??? hem kocana da kızma yazıkkkkk :) ayrı kalınca böyle oluyor iştedaha yeni toparlandın bu arada, daha çok kendini yormamaya bak. kadın fikri de süper bence
bu arada bebişlerimiz arasında 1 gün var :)))
.
günaydınn fedakar anneler ve onların akıllı bebeklerine :) ben doğururum ddm ama olmadıtemizlikten konuşulmuş haftasonu sanıırm benimde 3 çocuk var ramazan bayramına kadar haftada 3 yarım gün yardımcı geliyordu şansıma esas ağırlaştığım zamanlarda bayramdan beri kendim uğraşmaya çalışıyorum çok zor gerçekten ya benim çocuklarda çok dağınıklar sağolsunlar. birinin ağzına lokma ver hepsi banada banada der sırayla birinin odasını topla diğeri onun odasını topluyosun ama der kendi odasını toplamaz yemekte çoğunluk evin hizmetçisi gb ben sonradan yerim yemeği haftada 2 kere akşam eşimi arayıp canım şunu istiyor dışarı gtrrmsn diyorum halbuki yorulup yemek yapacak hal kalmadığındn diyorum düzgün ir yardımcıda bulamadıkki eşim sağolsun gazetesini bile okuyunca yere bırakır gdr ama yardımcı konusunda ayarla diyor olmaz dmyr allah razı olsunda ben bulamadım yeni birini ümraniye taraflarında haftada yada 3 yada 5 yarım gün gelebilecek aylıklı olarak çalışacak güvenilir birini tanıyrosanız yazarsanız sevinirim.he bu arada unuttum benim bademciklerim şişti aynı zamanda öksürüyorum ve gribim felaket bir şekilde doğum yapmış olsaydım dikiş filan kalmazdı sanırıp öksürük aksırıktan aynı zamanda idrarımda zatürre mikrobu çıktı doğum sancısı gb sancılarım o yüzdenmiş antibiyotik tedavisine başladık cumartesi oturamıyordum ya ayakta ya yataktaydım şimdi o konuda iyiyim ama bu saferde antibiyotik yüzünden felaket kaşınıyor ve yeşil sarı akıntım glyr. doktorum pazartesiye sancın geçmezse nts ve alttan muayeneye gel dd.ya ben alttan çok korkuyorum o koltuğa çıkınca tansiyonum tamamen düşüyor ve bayılma moduna geçiyorum. doktorda bu durumda bakamam düzelince gel diyor nolcak ya beni uyutupta çıkarsalar o masaya birde bende hastaneye grnce başladı tansiyon düşmesi bayılcak gb oluyorm elim ayağım boşalıyor. doğum fobisimi var acaba ya ben doğumu nasıl yapacam diye uykularım kaçıyor ağlamak glyr içimden hatta o kadara abartıyorum ki korkuyu biranda eşime nefret duyuyorum o anda senin yüzünden diyorum içimden beni hamile bıraktığı için adama kötü kötü bakıyormuşum o an farkında olmadan neden öyle bakıyon deyince kendime glyrm ıyy iyice psikopata bağladım ben kendimi
Rabbim yardımcıları olsun hayırlı vakitte kurtulsun inşallah sağlıklı bir şekilde her ikiside.Daha erken dememek lazım ben kalkıp çantalarımı hazırlasam ıyı olacak
bizim burası dun cok soguktu ama sımdı gunuk guneslık..
ben herseyını tamamladım ama cantaya koymadım ..
cantaya koyacaklarımı kenara ayırdım sardım bı guzel ama koyunca cantaya hemen doguracakmısım gıbı gelıyor
geçmiş olsun arkadaşımıza umarım saglıkla sıhhatle uygun bır zamanda dünyaya gelır dualarımız onunla..
cnm maşallah kızına..benimkide baş aşağı durumdayken gecen gittiğimde ayaklar aşagıdaydı normaldır dedi doktor daha değişir duruşu dedi erken yani dogum pozisyonu için cnm..sendeki sancı agrılarda enfeksiyondanmış demekkı bende antıbıyotık kullanıyorum geçmiş olsun cnm sanada
yok be cnm ben bu hafta hep rahatsızdımya sancılar agrılar falan bır haftadır süpürge acamadım ee malum evde ıkı cocuk var ve sagolsun aşırı dagınık ve pisler ev savaş alanına döndü bişey yapamayınca heryer oyun hamuru ufalanmış nar suları sıçramış tam zıvanadan cıkmıştı yani ben dedim eşime sen evdeyken beraber yapalım diye sen süpür ben sileyim falan dedim..birde nikah düğün falan vardıya kızımında saçı yapılacaktı tanıdık kuaför var önce onu oraya bırakta geldedim..neymiş onu oraya götürürse artık süpürmeyide ben yaparmışım iyi de dedim benmi götürüp geleyim zaten yogun bır gun olacak bugun ıkı sefer nasıl cıkıp geleyım en son sinirlendim senden iş isteyende kabahat deyip o sinirle tüm evi temizledim hiç dinlenmeden de dışarı cıktık tabi şuan yine sancım arttı ama onun umrunda deil..
halimem hoşgeldin cnm..ay kıyamam sen ayrı oldugun için şimdi eşinden bize ne kızıyorsundur kıymet bilmiyorlar diyeya benim kızdıgım şey kurdugu cümle oldu aslında herkes hamile kalıyormuş temizliğini falanda kendi yapıyormuş yani bunu bukadar basite indirebiliyor ama benim neler yaşadıgımı hissedemiyor ona canım sıkılıyor kı siz bılıyorsunuz ne kadar cok agrım sancım oldu bunlara ragmen böyle demesi üzdü beni
aaa evet sen bizden 1gün öndesin hadi hayırlısı bakalım hangisi önce dogacak
kızlar hepinize tekrar günaydın...
şu benim soruna hep birlikte el atalım istedim. aslında h.sonundan beri aklımda ama p.tesi olsun da herkesle paylaşayım diye bekledim...
şimdi bizim kızın adı 2 aydır belli... hatta facebook ta bile yazmış fikirlerinizi almıştım.
kızımın adı ZEYNEP ILGIN olacaktı. zeynep'i babası Ilgını'ı teyzesi koymuştu.
ben de bu isimlere kendimi çok alıştırmıştım. ama sorun şu ki; Ilgın ismini değiştirmem gerekiyor.
benim ablam henüz bekar. o ılgın ismini hep çok severdi. benden de bu ismi koymamı isteyince ben de ablamı mutlu etmek istedim ve kabul ettim.
ama onun da bi kızı olursa ilk ismi ILgın olacak diye de söz aldım. bunu duyan teyzemler bana kızdılar keşke kabul etmeseydin. onun çocuğu olur belki o koyar diye. ben de sadece ablamı düşünerek kabul etmiştim oysa ki... neyse... c.tesi akşam ablam durduk yere teyzemler haklı sanırım, kızının adını sen koy deyince kaldım ortada
bir de bi isme alıştıktan sonra yenisini bulmak çok zor oluyor. bi de 2 isim koymak istiyorum kızıma. seçeneği olsun die. çünkü benim adımın mübarekliği var ama ben küçüklüğümden beri hiç sevmedim ismimi... o yüzden kızıma zeynep'in yanına farklı bi isim koymak istiyorum ama kafam çok karıştı.
sırf bu yüzden eşimle de tartıştık. ablamlara kızmasın die ben vazgeçtim o isimden dedim... şimdi ben napim yaaaaaaaa????
halimem hoşgeldin cnm..ay kıyamam sen ayrı oldugun için şimdi eşinden bize ne kızıyorsundur kıymet bilmiyorlar diyeya benim kızdıgım şey kurdugu cümle oldu aslında herkes hamile kalıyormuş temizliğini falanda kendi yapıyormuş yani bunu bukadar basite indirebiliyor ama benim neler yaşadıgımı hissedemiyor ona canım sıkılıyor kı siz bılıyorsunuz ne kadar cok agrım sancım oldu bunlara ragmen böyle demesi üzdü beni
aaa evet sen bizden 1gün öndesin hadi hayırlısı bakalım hangisi önce dogacak
nasılsınız bakalım çok geçmişi okuyamadım ama luveyla hastanedeymiş geçmiş olsun umarım erken gelmez bebişi bizde geçen hafta dr gittik oğluşum 2100 gr normal doğum gözüküyor şimdilik :18: bebişimi çok merak ediyorum Allah cümlemize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin artık hep heycan dorukta dikkat edin kızlar kendinizi çok yormayın öptüm sizi ve bebişlerinizi
halimem ;bizim kızımızın ismide zeynep hilal olacak inş bizimde zeynebi oglum illa istedi bizde onu kırmadık babayla ablada hilal istedi bende zeynep hilal olsun dedim kızımız olacagını ögrendiğimiz günden beri adı belli bir daha da değiştirmedik sanırım değiştirmek zorunda olsaydım bende zorlanırdım bu saattten sonra...ama üzülme zeynebin yanına bulursun yine güzel bir isim
öyle gelmesin. sen yine de çantaya yerleştir arkadaşım.bizim burası dun cok soguktu ama sımdı gunuk guneslık..
ben herseyını tamamladım ama cantaya koymadım ..
cantaya koyacaklarımı kenara ayırdım sardım bı guzel ama koyunca cantaya hemen doguracakmısım gıbı gelıyor
canım çok geçmiş olsun. yavrun da döner inşallah da güzel güzel normal doğumunu yaparsın. son dk dönen bebekler bile oluyor.herkese günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnn
umarım hepiniz ve yavrularınız iyisinizdir....
geçmişi okumadım birazdan bakacam...
cumartesi dr.kontrolüne gittim....
kızım 1918 gram olmuş.... dr makat geliş görünüyor dedi .3 hafta önce baş gelişti dönmüş geçen hafta döndüğünü hissetmiştim ben.....
bu durumda sezeryan görünüyor ama dönerse normal doğum dedi....
idrar yollarımda enfeksiyon geçmemekle birlikte artmış aksef 500 mg lık bir antibiyotik verdi... perşembe tekrar idrar tahlili yapacak ve 32 hafta çalışabilir raporu alacağım....
nst ye de bağlandım... 20 dk sürdü kalp atışları gayet iyimiş..... grip aşını sordum doktora yapmalarını özellikle söylemiyorum ama soran olursa yaptırın diyorum hem sizi hemde bebeği korur dedi babasıda yaptırsın dedi.. bende gidip hemen yaptırdım... geçen sene 2 kere ağır grip geçirmiştim en azından tedbirini aldım kendimceDD
hee birde kuzum hastane çıkışını ve birkaç parça eşyasını yıkadım evin içine astım... ne büyük bir heyecanmış yarabbim.. eşyaları asarken kalbim yerinden fırlayacaktı nerdeyse... çok mutlu oldum...
bizden bu kadar şimdilik... hepinizi öpüyoruz.....
inşallah yardımcı gönlüne göre bulursun. kolay değil çocuklar ve hamileliğin sıkıntıları ile uğraşmak. üstüne ev işi. Allah yardımcın olsun. sendeki psikopatlık kadar olmasa da bazen ben de bana yardım etmeiğinde kötüü kötü bakıyorum.günaydınn fedakar anneler ve onların akıllı bebeklerine :) ben doğururum ddm ama olmadıtemizlikten konuşulmuş haftasonu sanıırm benimde 3 çocuk var ramazan bayramına kadar haftada 3 yarım gün yardımcı geliyordu şansıma esas ağırlaştığım zamanlarda bayramdan beri kendim uğraşmaya çalışıyorum çok zor gerçekten ya benim çocuklarda çok dağınıklar sağolsunlar. birinin ağzına lokma ver hepsi banada banada der sırayla birinin odasını topla diğeri onun odasını topluyosun ama der kendi odasını toplamaz yemekte çoğunluk evin hizmetçisi gb ben sonradan yerim yemeği haftada 2 kere akşam eşimi arayıp canım şunu istiyor dışarı gtrrmsn diyorum halbuki yorulup yemek yapacak hal kalmadığındn diyorum düzgün ir yardımcıda bulamadıkki eşim sağolsun gazetesini bile okuyunca yere bırakır gdr ama yardımcı konusunda ayarla diyor olmaz dmyr allah razı olsunda ben bulamadım yeni birini ümraniye taraflarında haftada yada 3 yada 5 yarım gün gelebilecek aylıklı olarak çalışacak güvenilir birini tanıyrosanız yazarsanız sevinirim.he bu arada unuttum benim bademciklerim şişti aynı zamanda öksürüyorum ve gribim felaket bir şekilde doğum yapmış olsaydım dikiş filan kalmazdı sanırıp öksürük aksırıktan aynı zamanda idrarımda zatürre mikrobu çıktı doğum sancısı gb sancılarım o yüzdenmiş antibiyotik tedavisine başladık cumartesi oturamıyordum ya ayakta ya yataktaydım şimdi o konuda iyiyim ama bu saferde antibiyotik yüzünden felaket kaşınıyor ve yeşil sarı akıntım glyr. doktorum pazartesiye sancın geçmezse nts ve alttan muayeneye gel dd.ya ben alttan çok korkuyorum o koltuğa çıkınca tansiyonum tamamen düşüyor ve bayılma moduna geçiyorum. doktorda bu durumda bakamam düzelince gel diyor nolcak ya beni uyutupta çıkarsalar o masaya birde bende hastaneye grnce başladı tansiyon düşmesi bayılcak gb oluyorm elim ayağım boşalıyor. doğum fobisimi var acaba ya ben doğumu nasıl yapacam diye uykularım kaçıyor ağlamak glyr içimden hatta o kadara abartıyorum ki korkuyu biranda eşime nefret duyuyorum o anda senin yüzünden diyorum içimden beni hamile bıraktığı için adama kötü kötü bakıyormuşum o an farkında olmadan neden öyle bakıyon deyince kendime glyrm ıyy iyice psikopata bağladım ben kendimi
ben de dün akşam yemekten sonra film izlerken ayva yiyeyim dedim boğazımdan geçmedi yaaa. eşim de reçelini yap öyle ye dedi. bakalım bugün reçel yapcaz herhalde. ne güzel senin eşin yapmış. ben kendim yapacağım. karanfiller aklımda bulunsun.inş. bulursunuz canım ya ben doğru dürüst bişey yapamıyom,ahh şuram çıktı ahh buram çıktı diyom sürekli,doğurana kadar bu ağrılar devam edecek heralde,ayva hem anneyi hem bebeği güzelleştirir derler bi de çok faydalı ama ben tadını hiç ama hiç sevmiyom,kociş te reçelini yaptı bana,o çok güzel oluyo yumuşacık oluyo ayvalar,5-6 karanfil de koyduk mis gibi kokuyo,artık doğurana kadar ondan yerim,kan şekerim düşüyo çünkü sabahları,elim ayağım titriyo,pekmez reçel yiyince kendime geliyom biraz,benim hamilelik ilerledikçe şekerim düşüyo,tokluk 110,100,89 diye zamanla düşüyo,bu kız beni yedi iyice rengim de soldu bugünlerde bayağı anasını çok yoruyo öğlene kadar acayip baş dönmesi halsizlik,düşük tansiyon,12-1 den sonra geçiyo neyseki
zor bir durum. bence koy gitsin. ablan seni düşündüğü için koyma deiş kendin karar ver diye. sen de abla bu isim çok içime sindi. başka bi şekilde düşünemiyorum kızımı de. o da koysun doğunca onun bebeği. hem ablanın fikirleri değişir evlenip çocuk sahibi olana kadar. belki de oğlu olur. sen koy koy.kızlar hepinize tekrar günaydın...
şu benim soruna hep birlikte el atalım istedim. aslında h.sonundan beri aklımda ama p.tesi olsun da herkesle paylaşayım diye bekledim...
şimdi bizim kızın adı 2 aydır belli... hatta facebook ta bile yazmış fikirlerinizi almıştım.
kızımın adı ZEYNEP ILGIN olacaktı. zeynep'i babası Ilgını'ı teyzesi koymuştu.
ben de bu isimlere kendimi çok alıştırmıştım. ama sorun şu ki; Ilgın ismini değiştirmem gerekiyor.
benim ablam henüz bekar. o ılgın ismini hep çok severdi. benden de bu ismi koymamı isteyince ben de ablamı mutlu etmek istedim ve kabul ettim.
ama onun da bi kızı olursa ilk ismi ILgın olacak diye de söz aldım. bunu duyan teyzemler bana kızdılar keşke kabul etmeseydin. onun çocuğu olur belki o koyar diye. ben de sadece ablamı düşünerek kabul etmiştim oysa ki... neyse... c.tesi akşam ablam durduk yere teyzemler haklı sanırım, kızının adını sen koy deyince kaldım ortada
bir de bi isme alıştıktan sonra yenisini bulmak çok zor oluyor. bi de 2 isim koymak istiyorum kızıma. seçeneği olsun die. çünkü benim adımın mübarekliği var ama ben küçüklüğümden beri hiç sevmedim ismimi... o yüzden kızıma zeynep'in yanına farklı bi isim koymak istiyorum ama kafam çok karıştı.
sırf bu yüzden eşimle de tartıştık. ablamlara kızmasın die ben vazgeçtim o isimden dedim... şimdi ben napim yaaaaaaaa????
ben de dün akşam yemekten sonra film izlerken ayva yiyeyim dedim boğazımdan geçmedi yaaa. eşim de reçelini yap öyle ye dedi. bakalım bugün reçel yapcaz herhalde. ne güzel senin eşin yapmış. ben kendim yapacağım. karanfiller aklımda bulunsun.
ben pek çakmam reçelden ondan öğreniyom işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?