2011 Aralık Anneleri

kızlar luveylayla konuştum hala beklemedeydi doktorlar devamlı takip altında tutuyorlarmış kanaması devam ediyormuş sancıları yokmuş bakalım hayırlı inş bebekte 2050gr civarındaymış 32 haftalık..inş saglıkla sıhhatle kavuşur bebişine..biz ilk bebeğimiz kasımda gelir derken ekimde açılışı yapıcaz sanırım..
hee birde arkadaşlar endişelenmesin diyor benim zaten başından beri düşük tehkilem vardı diyor yani herhangi bişey tetiklememi doğumu..

Epiduralli normal doğuma ne diyosun, tercih eder misin?

ben zaten en başından normal doğumu ıstıyorum halende oyle kararlıyım epıduralsız hemde :) ama dedıgım gıbı dıkmendeyım ve havalar kötu gıdıyo değişeblir bu durum.ben cesaretlıyımdır yanı :))) söyle bağıra bağıra doğurmak ıstıyorum allah nasıp kısmet ederse ınşallahhh

allah yardımcııısı olsun ınşallah herşey yoluna gırerde çıkar hastaneden....inşallah sağlıklıca kucağına almayı nasıp eder cenabı allahh...:26::26:

Korkuyorum falan deyince annem de bana kızıyo, babayiğit kızsın çatır çatır doğurursun, ıhh deyince atman lazım bebişi diyo :90: :90: :90:

Korkuyorum falan deyince annem de bana kızıyo, babayiğit kızsın çatır çatır doğurursun, ıhh deyince atman lazım bebişi diyo :90: :90: :90:

en sağlıklısı normal doğum canım.kendını ona adepte et.ilk çoçuk dımı senınde.benım ılk çoçuk bıde nasıl oldugunu falan bılmıyorum ağrı sancı nedır bılmıyorum belkıde cesaretım ondandır. :))))

Cnm ben sezaryen ve epidural iğnesinden de pek hazetmiyorum. Dediğin gibi en iyisi bağıra bağıra normal doğurup Allahın izniyle 2 günde ayaklanmak. Benimki de ilk, her gördüğüme doğum sancısını tarif ettirmeye çalışıyorum, neye benziyo nasıl bi duygu falan diye ama yaşamadan anlaşılmıyo, hayırlısı bakalım.

kızlar benimde ilk doğumum epidural sezaryen olmuştu kızımı doğar doğmaz görmek çok güzel bi duyguydu inşallah oğluşumu da epidural sezaryen ile doğurmak istiyorum ve kızımı da hemen emzirmiştim dezavantajları olsa da avantajları da var yani
kızlar sabahları aç karnına 2 kaşık PEKMEZ bebeğe güzel kilo aldırıyomuş yiyelim de bebşler kilo alsın

offf offf öldüm gülmekten aklıma geldikçede gülerim Allah ta seni güldürsün

bu mıgde yanmalarım geçmiiiyyycekmıı yaaaaaaaaaaa

aynı dert bende de var maalesef geceleri ağlayarak kalkıyorum yataktan tuvalete koşup istifra etmeden kendime gelemiyorum.son zamanlarda saat en geç 10 da yeme içmeyi bıraktım.gaviscon şurup iyi geliyo bide elma iyi geliyo asidini alıyo sanki

galiba çoğumuzda var bu durum bende penguen gibiyim geceleri de soldan sağa en az 3 hamlede dönebiliyorum

yaa ağrılar bişey değil aslındada insan korkuyo acaba erken doğum mu olcak diye tırsıyorum yaniiiiiiii ama çok şükür ki henüz bişey olmadı.

:44:
evet evet ben de katılıyorum. en iyisi bağıra bağıra çatır çatır doğurmak. annelerimiz nasıl doğurmuş bizi. hiç sezeryanli annesi olan var mı? yok. onun için bağıra çağıra doğurup, sonra da hiçbişey olmamış gibi hayata devam etmek

ya luveylanın erken doğum tehlikesi niye vardı ki. ben hatırlayamadım. bir de bana da doktor öle demişti. kanamam olduğunda (o zamanlar 27+2ydik)şimdi doğarsa akciğerleri henüz gelişmedi demişti o zamanlar, üç tane iğne olmuştum, bir akciğer geliştirici, iki de progestan. benim de mi erken doğum riskim var. kızlar bi yardımcı olsanız. doktorum ne demek istemiş olabilir.:18::18::18::44::44::44:

inşallah Allah hayırlısıyla kurtulmasını nasip eder sağlıklı bi şekilde Allah hepimizin yardımcısı olsun

Belki de kanama erken doğumu tetikliyodur cnm, tabi senin o zaman 27 olduğu için doğumu hiç düşünmemiştir doktor. Leylanın 32 ymiş, bebişi de 2000 grmın üstündeymiş. Doğsa da yaşar çok şükür.

elmayı duymamıştım denıycem su içincede hafıflıyo ama sonra devam tabı..doktora desem şimdi ılaç yazcak zaten dunyanın vıtamın hapını ıçıyorum bıde bunun için ilaç içmek istemıyorum..elmayı denıycem canım sağolasın :)))

hayırlısı olsun cnm kardeşinede allah saglıkla sıhhatle kucagına almayı nasip etsin inş

nihalcim tam arnavutkasın be anacım heheheheh

evini çok merak ediyom haberin ola bigün foto çek bize çok kokoşsun yaaaawwww

ayy kız tülay cok güldürdün beni

cnm ya geçmiş olsun ama olayı anlatışın varya bian hayal edince bende cok güldüm

cnm özel hastaneye mi gidiyosun, ben de karaasız kaldım acaba eşim mi kalsa ii olu yanımda yoksa annem mi

benim diğer iki dogumumda hep eşim kaldı yanımda bunda zaten mecburi o kalacak yine annem ancak geride kalan cocuklarıma bakar ama eşim olunca rahat oluyor benim için

cnm yurt dışında dogumlarda hep eşleri alıyorlar benim annemde 5imizi isviçrede dogurmuş ve babam hepimizin dogumunda annemin yanındaymış düşün daha 70li yıllarda sistem böyleymiş..benim abimde isviçrede 3cocugununda göbek bağını kesmiş hatta kamerayada almışlar izlemiştik cok hoş bir ortam oluyor bizim türkiyede yeni yeni başladı bu uygulama

bende suremıyorum araba ,kızım ıcımde sıkısıyor artık ,dıreksıyon kemer rahatsız edıyor ..dogumdan sonraya artık

ben kullanıyorum ama kemer takmıyorum artık o rahatsız ediyor birde aceleci deilimdir ben trafikte yavaş yavaş sakin takılırım

maşallah cnm oglusuna bende ballı süt içmeyi cok seviyorum zaten balsız içemiyorum birde az bişey kakao eklıyorum ben cok hoş oluyor

slm arkadaşlar;
emzirme yastığından bahsediliyor hep nette okuyorum.kullanan oldu mu bundan önceki hamileliklerinde yada tavsiyesini alan oldu mu?ne düşünüyorsunuz bu konuda acep?

ben gerek duymuyorum cnm kolumun altına evdeki normal yastıklarla destek yapıyorum onlarda işimi görüyor..

kız benim 3. cocuk neyin ne oldugunu ıyı bılıyorum ama yınede normal dogumdan asla vazgecmem

cnm herkese sorma dogum sancısını herkesin farklıdır agrı eşiği ona zor olan sana kolay gelebılır oyuzden hiç kımseden dinleme dogum hıkayesi derim ben en azından ılk bebeginde olumsuz birşey duyarsın aklına takılır bilinç altına yerleşir psikolojık olarak etkılenırsın

canım boyle komple herkese nasıl cevap yazdın ben yapamıyorum bılmedıgım için :))) herkese ayrı ayrı cevap yazıp nasıl gönderılıyoooo aceppp:44::44::44:

cnm luveylanın dediğine göre 2aylıktan beri varmış bu risk amiyosentez bandından kaynaklanan dedi

Öyle deme zuzuzu, ben de ilaç içmeyi hiç sevmem hatta eşim duymasın ama vitamin ilacını bi gün içiyorum bi gün içmiyorum. Doktora laf arasında mide yanmalarım başladı demiştim o da tabi ki hmn rennie duo diye bi şurup yazdı istediğin kadar iç sana da bebişe de zararı yok dedi. Tabi ben reçeteyi koydum bi kenara, almadım ilacı. Geçen hafta artk dayanılmaz hale geldi yanmalar, istifra da edemem kolay kolay. Daynamadım reçeteyi buldum eşime nolur hmn al da gel dedim. Bi baktım 6 tane almış gelmiş, tanesi 1 lira bile değil dedi. Yemeklerden 1 saat sonra eğer yanma şiddetlenirse içiyorum, nane ve çikolata aromalı. Bayağı rahatlatıyo. Boşa beklemişim dedim.

Cnm neden eşinle daha rahat ettin? Avantaj ve dezavantaj?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…