Tam kesecekleri sırada acıyo deyip şaşırtacaksın insanları, iyisi mi uyu dediğin gibi :94:
dimi yanı ne gerek var hem kendımı kasmaya hemde doktorların işine engel olmaya :)))
Epiduralli normal doğuma ne diyosun, tercih eder misin?
kızlar luveylayla konuştum hala beklemedeydi doktorlar devamlı takip altında tutuyorlarmış kanaması devam ediyormuş sancıları yokmuş bakalım hayırlı inş bebekte 2050gr civarındaymış 32 haftalık..inş saglıkla sıhhatle kavuşur bebişine..biz ilk bebeğimiz kasımda gelir derken ekimde açılışı yapıcaz sanırım..
hee birde arkadaşlar endişelenmesin diyor benim zaten başından beri düşük tehkilem vardı diyor yani herhangi bişey tetiklememi doğumu..
ben zaten en başından normal doğumu ıstıyorum halende oyle kararlıyım epıduralsız hemde :) ama dedıgım gıbı dıkmendeyım ve havalar kötu gıdıyo değişeblir bu durum.ben cesaretlıyımdır yanı :))) söyle bağıra bağıra doğurmak ıstıyorum allah nasıp kısmet ederse ınşallahhh
Korkuyorum falan deyince annem de bana kızıyo, babayiğit kızsın çatır çatır doğurursun, ıhh deyince atman lazım bebişi diyo :90: :90: :90:
en sağlıklısı normal doğum canım.kendını ona adepte et.ilk çoçuk dımı senınde.benım ılk çoçuk bıde nasıl oldugunu falan bılmıyorum ağrı sancı nedır bılmıyorum belkıde cesaretım ondandır. :))))
offf offf öldüm gülmekten aklıma geldikçede gülerim Allah ta seni güldürsünhayatim sendekide iyi cesaretmis sut kanallarinin erken calismasi ve rahimin uyarilmasi demek vucudun bebek dogumuna hazir olmasi demek erken doguma bile sebeb olabiliyor o neden le hicbirsekilde uyarilmamali gohussss....
bende birkeresinde esime anne suttu ile patates puresi yapmisdim evde yeterli sut yyokdu
ve esim cok lezetli olmus nasil yaptin diyince enson anne suttuyle yaptim dedim.adamcagiz 1hafta bisey yememisdiiii
bu mıgde yanmalarım geçmiiiyyycekmıı yaaaaaaaaaaa
selam hanımlar...nasılsınız???ya ben çok ağırlaştım :26::26::26:geceleri uyuyamıyorum dönemiyorum birden ağırlaştım bu haftalarda herkes böle mi acaba???penguen gibi bişi oldum paytak paytak yürüyom
canım ben de öyleyim her kalkışımda sandalyeden kanepeden üstümü değişirken sağ ayağımın üstüne duramıyom hiç,çok ağrıyo benim 3 haftadır var artık alıştım bu ağrıyla yaşamaya,dr. herşeyin yolunda olduğunu vücudn doğuma hazırlandığını söyledi,bi de ben günlük merdiven inip çıkıyom,c... hayatım da çok renkli,galiba ondan
canım benim de karın ve kasıklarda sancı vardı,ultrasonda bişey çıkmadı tahlilde idrarda biraz bakteri çıktı,k..da da biraz çıktı buskopan kulan dedi sancılar için çok değil bol su iç dedi,su içiyom bol bol,ama kolay mı bebişler büyüdükçe bağırsaklar idrar torbası sıkışıyo düzenleri şaşıyo,ben de günde 2 kere çamaşır değişiyom azcık nemli kalsa kaşınıyo,hemen kuruluyom,doğuma kadar şu mantar yenilemezse bi daha yenilemez,çatı kemikleri de bebeğin kafasını oraya yasladığını,baskı yaptığını,vücudn doğuma hazırlık yaptığını gösterir
Cnm ben sezaryen ve epidural iğnesinden de pek hazetmiyorum. Dediğin gibi en iyisi bağıra bağıra normal doğurup Allahın izniyle 2 günde ayaklanmak. Benimki de ilk, her gördüğüme doğum sancısını tarif ettirmeye çalışıyorum, neye benziyo nasıl bi duygu falan diye ama yaşamadan anlaşılmıyo, hayırlısı bakalım.
kızlar luveylayla konuştum hala beklemedeydi doktorlar devamlı takip altında tutuyorlarmış kanaması devam ediyormuş sancıları yokmuş bakalım hayırlı inş bebekte 2050gr civarındaymış 32 haftalık..inş saglıkla sıhhatle kavuşur bebişine..biz ilk bebeğimiz kasımda gelir derken ekimde açılışı yapıcaz sanırım..
hee birde arkadaşlar endişelenmesin diyor benim zaten başından beri düşük tehkilem vardı diyor yani herhangi bişey tetiklememi doğumu..
:44:
evet evet ben de katılıyorum. en iyisi bağıra bağıra çatır çatır doğurmak. annelerimiz nasıl doğurmuş bizi. hiç sezeryanli annesi olan var mı?yok. onun için bağıra çağıra doğurup, sonra da hiçbişey olmamış gibi hayata devam etmek
ya luveylanın erken doğum tehlikesi niye vardı ki. ben hatırlayamadım. bir de bana da doktor öle demişti. kanamam olduğunda (o zamanlar 27+2ydik)şimdi doğarsa akciğerleri henüz gelişmedi demişti o zamanlar, üç tane iğne olmuştum, bir akciğer geliştirici, iki de progestan. benim de mi erken doğum riskim var. kızlar bi yardımcı olsanız. doktorum ne demek istemiş olabilir.:18::18::18::44::44::44:
offf offf öldüm gülmekten aklıma geldikçede gülerim Allah ta seni güldürsün
aynı dert bende de var maalesef geceleri ağlayarak kalkıyorum yataktan tuvalete koşup istifra etmeden kendime gelemiyorum.son zamanlarda saat en geç 10 da yeme içmeyi bıraktım.gaviscon şurup iyi geliyo bide elma iyi geliyo asidini alıyo sanki
galiba çoğumuzda var bu durum bende penguen gibiyimgeceleri de soldan sağa en az 3 hamlede dönebiliyorum
yaa ağrılar bişey değil aslındada insan korkuyo acaba erken doğum mu olcak diye tırsıyorum yaniiiiiiii ama çok şükür ki henüz bişey olmadı.
kızlar bu arada kardeşimde hamileydi ya benim bugün cinsiyeti öğrenmiş erkek olucakmış yeğenimohhhh bi tek benm ki prenses içlerinde anneannesinin torunlar hep erkek kendimden çok sevindim ya yeğenime ALLAH ım mürvetini gösterir inş evlatlarımızın
bende kocacığımla akşam yemeğe gidicem o arada erken dönersem bi markete sokayımda bebek bezlerini kakalayayım
nihalcim tam arnavutkasın be anacım heheheheh
evini çok merak ediyom haberin ola bigün foto çek bize çok kokoşsun yaaaawwww
slm kızlar nasılsınız...luveyla için çok üzüldüm hakkında hayırlısı olsun bebişi sağlıkla gelir inş.
benim başıma bugün çok kötü bi olay geldi çokkkk korktum sağlık ocağına gittim kontrole dönüşte arabada bi yanık kokusu filan bi baktım arabadan dumanlar çıkıyohemen durdum indim kaçmaya başladım ..eşim işte kimse yok yanımda hemen kayınpederimi aradım geldi beni ewe bıraktı tabi arabayıda tamire götürmüş arabam conta yakmış hararet yapmış anlayacağınız 300 tl masrafı varmış ama çok korktum araba patlayacak sandım (lpg'li çünkü ) nasıl kaçıyom yolun ortasında koca göbüşümle çok komiktii..artık araba kullanmam
cnm özel hastaneye mi gidiyosun, ben de karaasız kaldım acaba eşim mi kalsa ii olu yanımda yoksa annem mi
cok garıpmıs benım esım normal dogum yaptım gırdı hemde bebısın cıkısını hepsını gordu :) hıc mıdesı bulanmadı cok sukur bıde oglusumun gobegını kestı babası bence guzel bı bag oluyo aralarında sımdı esım gobegını kesstı dıee ebesıyım havalarında :))) tabiki su var her es farkli kimi babalarda kimi annelerde oluo dokunamama ben altini alamiodum annem veesim ilgilenioodu herhalde Rabbim dagina gore kar verio
bende suremıyorum araba ,kızım ıcımde sıkısıyor artık ,dıreksıyon kemer rahatsız edıyor ..dogumdan sonraya artık
Benim bugün doktor kontrolüm vardı,herşey yolundaymış hamdolsun.15 günde bebeğin kilosunda 500 gr artmış,boyuda 5 cm uzamış.Doktor ne yaptın 15 günde dedi,farklı olarak her gece ballı süt içtim dedim.Süper dewam et dedi.
Benim geceleri midem çok yanıyor,süt çok ii geldi her gece içtim,hem bana hem bebişime yaramış ballı süt.Toplamda da 11 kilo almışım bunada sevindim.Oğlumda 20 kg almıştım
Nst ye 35.hafta gireceksin dedi.Hastanenin odalarını gezdim çok zevkliydi bi an kendimi doğum yapmış yatarken hissettim.Allah hepimize göstersin inşallah o günleri.
slm arkadaşlar;
emzirme yastığından bahsediliyor hep nette okuyorum.kullanan oldu mu bundan önceki hamileliklerinde yada tavsiyesini alan oldu mu?ne düşünüyorsunuz bu konuda acep?
en sağlıklısı normal doğum canım.kendını ona adepte et.ilk çoçuk dımı senınde.benım ılk çoçuk bıde nasıl oldugunu falan bılmıyorum ağrı sancı nedır bılmıyorum belkıde cesaretım ondandır. :))))
Cnm ben sezaryen ve epidural iğnesinden de pek hazetmiyorum. Dediğin gibi en iyisi bağıra bağıra normal doğurup Allahın izniyle 2 günde ayaklanmak. Benimki de ilk, her gördüğüme doğum sancısını tarif ettirmeye çalışıyorum, neye benziyo nasıl bi duygu falan diye ama yaşamadan anlaşılmıyo, hayırlısı bakalım.
hayırlısı olsun cnm kardeşinede allah saglıkla sıhhatle kucagına almayı nasip etsin inş
ayy kız tülay cok güldürdün beni
cnm ya geçmiş olsun ama olayı anlatışın varya bian hayal edince bende cok güldüm
benim diğer iki dogumumda hep eşim kaldı yanımda bunda zaten mecburi o kalacak yine annem ancak geride kalan cocuklarıma bakarama eşim olunca rahat oluyor benim için
cnm yurt dışında dogumlarda hep eşleri alıyorlar benim annemde 5imizi isviçrede dogurmuş ve babam hepimizin dogumunda annemin yanındaymış düşün daha 70li yıllarda sistem böyleymiş..benim abimde isviçrede 3cocugununda göbek bağını kesmiş hatta kamerayada almışlar izlemiştik cok hoş bir ortam oluyor bizim türkiyede yeni yeni başladı bu uygulama
ben kullanıyorum ama kemer takmıyorum artık o rahatsız ediyor birde aceleci deilimdir ben trafikte yavaş yavaş sakin takılırım
maşallah cnm oglusuna bende ballı süt içmeyi cok seviyorum zaten balsız içemiyorum birde az bişey kakao eklıyorum ben cok hoş oluyor
ben gerek duymuyorum cnm kolumun altına evdeki normal yastıklarla destek yapıyorum onlarda işimi görüyor..
kız benim 3. cocuk neyin ne oldugunu ıyı bılıyorum ama yınede normal dogumdan asla vazgecmem
cnm herkese sorma dogum sancısını herkesin farklıdır agrı eşiği ona zor olan sana kolay gelebılır oyuzden hiç kımseden dinleme dogum hıkayesi derim ben en azından ılk bebeginde olumsuz birşey duyarsın aklına takılır bilinç altına yerleşir psikolojık olarak etkılenırsın
:44:
evet evet ben de katılıyorum. en iyisi bağıra bağıra çatır çatır doğurmak. annelerimiz nasıl doğurmuş bizi. hiç sezeryanli annesi olan var mı?yok. onun için bağıra çağıra doğurup, sonra da hiçbişey olmamış gibi hayata devam etmek
ya luveylanın erken doğum tehlikesi niye vardı ki. ben hatırlayamadım. bir de bana da doktor öle demişti. kanamam olduğunda (o zamanlar 27+2ydik)şimdi doğarsa akciğerleri henüz gelişmedi demişti o zamanlar, üç tane iğne olmuştum, bir akciğer geliştirici, iki de progestan. benim de mi erken doğum riskim var. kızlar bi yardımcı olsanız. doktorum ne demek istemiş olabilir.:18::18::18::44::44::44:
elmayı duymamıştım denıycem su içincede hafıflıyo ama sonra devam tabı..doktora desem şimdi ılaç yazcak zaten dunyanın vıtamın hapını ıçıyorum bıde bunun için ilaç içmek istemıyorum..elmayı denıycem canım sağolasın :)))
hayırlısı olsun cnm kardeşinede allah saglıkla sıhhatle kucagına almayı nasip etsin inş
ayy kız tülay cok güldürdün beni
cnm ya geçmiş olsun ama olayı anlatışın varya bian hayal edince bende cok güldüm
benim diğer iki dogumumda hep eşim kaldı yanımda bunda zaten mecburi o kalacak yine annem ancak geride kalan cocuklarıma bakarama eşim olunca rahat oluyor benim için
cnm yurt dışında dogumlarda hep eşleri alıyorlar benim annemde 5imizi isviçrede dogurmuş ve babam hepimizin dogumunda annemin yanındaymış düşün daha 70li yıllarda sistem böyleymiş..benim abimde isviçrede 3cocugununda göbek bağını kesmiş hatta kamerayada almışlar izlemiştik cok hoş bir ortam oluyor bizim türkiyede yeni yeni başladı bu uygulama
ben kullanıyorum ama kemer takmıyorum artık o rahatsız ediyor birde aceleci deilimdir ben trafikte yavaş yavaş sakin takılırım
maşallah cnm oglusuna bende ballı süt içmeyi cok seviyorum zaten balsız içemiyorum birde az bişey kakao eklıyorum ben cok hoş oluyor
ben gerek duymuyorum cnm kolumun altına evdeki normal yastıklarla destek yapıyorum onlarda işimi görüyor..
kız benim 3. cocuk neyin ne oldugunu ıyı bılıyorum ama yınede normal dogumdan asla vazgecmem
cnm herkese sorma dogum sancısını herkesin farklıdır agrı eşiği ona zor olan sana kolay gelebılır oyuzden hiç kımseden dinleme dogum hıkayesi derim ben en azından ılk bebeginde olumsuz birşey duyarsın aklına takılır bilinç altına yerleşir psikolojık olarak etkılenırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?