yaaa ilk 5 ay ben hep kustum, herşeyden tiksindim doğru duzgun beslenemedim, serum yedim hep,
sonra bulantım azaldı ama bu sefer yanmalarım başladı yine istediğim herşeyi yiyemiyorum
ana öğünler haricinde aralarda sadece süt içiyorum ve meyva yiyorum okadar, ana öğünlerde de şeker yüzünden ekmek makarna pilav yemedim aç kalktım masadan diyebilirim
buna rağmen 16-17 kilo aldım anlamıyorum
Sağol Derya'cım.
Bu arada hafızana bravo. Bulantı ve herşeyden iğrenme olmuştu, doğru diyorsun. Başta bir verdim, sonra biraz aldım, şimdi tekrar verdim, başa döndüm. :) Ama tabii şunu da eklemem lazım, hamile kaldığımda öyle zayıf falan da değildim hani, yüksek kiloyla hamile kaldım. 72'yle başladım, şu an 71,5'um. Tabii ki çoğunuz gibi 50-55 kg.'yla başlamış olsaydım, zaten sağlıklı olanı 10-12 kg. almaktı.
çok ilginç yaa hazımsızlık var mı peki canım,ödem sv.bi de tsh değerine bırtkrdın mı hiç:44::44::44:
Teşekkür ederim canım.
Yaa ben arada kızıyorum ediyorum kg. vs. gibi işleri takip eden doktoruma ama adam en başından beri kilo konusuyla uğraşıyor. Hamilelik takibi için ilk gittiğimde bana demişti ki, 24-26. haftalarda bu bebek ancak 1 kg. olacak. Öyle ayda 2-3 kg. alıp gelme bana sakın, bebek ihtiyacı olanı zaten senin vücudundan bulup alacak demişti. Zaten ilk 3,5 ay her şeyden iğrendim. Yiyip kusma şeklinde olmadı benim, hiçbirşey yiyemedim. Sonrasında da iğrenme geçince de hep adamın verdiği listelere göre beslendim, abur-cubur, hamurişi, tatlı vs. hiç yemedim. Fena da olmadı. Şimdi hala sırt-bel ağrısı, uyuyamama, yatakta dönememe, yürüyememe vs. gibi problemlerim yok. Hiç hamile gibi değilim. Kuzucum uyuyorsa hamile olduğumu unutuyorum bazen. :)
Senin aldığın kilo da birşey değil, sonuçta doğum + emzirme sırasında hepsi gider. Belki son 2 ayın biraz zor geçer, o da olur o kadar, bebeğine anlatacak şeyin olur, ben seni ne zorluklarla taşıdım 9 ay karnımda diye. :)
en son yaptırdıgım tum degerler normal çıktı, ama aralarında tsh değeri varmıydı bilmiyorum ben senin gibi bilgili değilim bu konuda cnm
hazımsızlık yok öle şişkinlik ödem de yok çok şükür, benim tek derdim midemle, mesela elma, erik, ceviz, domates, patlıcan yemekleri, kızartma falan kesinlikle yiyemiyorum,
yesem sonrasında hayatım kayıyo, yediklerim çok sınırlı ama buna rağmen çatır çatır kilo alıyorum
ben de 69 dum 72.5 oldum,son 1 yıldır ne yesem kilo alıyodum meğerse bozulan tshdenmiş,şimdi ağzım hiç boş durmuyo ona rağmen az almam sevindirici,inş. doğumdan sonra fazla kilolardn kurtulacam
bende sabah tartıldım 71 çıktım yani 1,3 kg almış oluyom bende şeker çıkmadan 72 yi görmüştüm 1 kilo verdim şekerle ama daha almadım bende şeker 4 haftadır olduğuna göre 4 haftadır bişey almıyom ama ben vitaminde almıyorum bi tek kan hapım var kullandığım öğlen yemek yerkende onu düşündüm acaba ben vitamin kullanmadığımdan mı böyleyim diye ama bende hiç çocuğa yaramıcak bişey yemedim zaten başlangış kilomda bayaaaa ii olduğundan dra vitamine gerek yok diyip durdu ben neleri yediğimi hep söledim ama yetemi diye yeter zaten fazlasını alsan vucut atıcak bunlar çocuğa yeticek şeyler dedi bu hafta yine şu vitamin olayına deyincem ama kalsiyum falan en azından olmalı herhal artık
allah hepimizin gönlüne göre versin ya yok ben çalışamicamcanım öle düşünme herkesin tahammül sınırı farklı tabii, bunun annelik duygusuyla alakası yok.
ben 37 olana kadar çalışçam diyorum ama bu şartlarda zor gibi bakalım :44:
ya aslında her ay için 1 kilo(9)+bebeğin kilosu(3)+plasenta mı ne o var ya o sıvı bi de işte(1-2)=13-14 kiloMaşallah kuzuna
yaaa nasıl 2,5 kilo aldın anlamıyorum, ben gemi gibi oldumşimdiden 15 kiloyu geçtim
aaa ben hamile olduğumu öğrendim (çok sorunluydu başı... sonra geç döllenme olduğumu anladık ilk başta dış gebelik mol gebelik vsden şüphelenmişlerdi) 2 gün sonra bunlarla uğraşacak halim yoktu meydanı boş buldular bana etmediklerini bırakmadılar depresyonun eşiğindeydimhaaa bak bu olmadı işte, butun gün yüzlerini görmek zorunda olduğun insanlar iyi değilse oda çalışmak istememe sebebidir.
ben yollarda zorluk çekiyorum ama ofiste rahatım çok iyi, karışan eden yok, ağada benim patronda
ay ben maalesef çalışmak zorundayım eğer ra verecek olsaydım zaten günümde çıkmakta snaiye tereddüt etmezdimvalla 37. haftaya kadar çalışmak zor olsa gerek..benim işimle evim arası 5 dk...ona rağmen ben gün sayıyorum 32. haftaya ..gerçi ben 1-2 sene ara vericem çalışmaya..eğer doğum sonrası çalışsaydım bebeğimle vakit geçirebilmek için en fazla 1 hafta dayanırdım..
işten işe değişiyo..hastanede çalışıyorum..bütün gün koşturmaca,hastayla ayrı uğraş,personele laf anlat..inanın yorucu..
yarın son günüm..bakalım ev hayatına ne kadar dayanıcam..
allah allah düzgün beslenemememene rağmen almış olman çok enteresanyaaa ilk 5 ay ben hep kustum, herşeyden tiksindim doğru duzgun beslenemedim, serum yedim hep,
sonra bulantım azaldı ama bu sefer yanmalarım başladı yine istediğim herşeyi yiyemiyorum
ana öğünler haricinde aralarda sadece süt içiyorum ve meyva yiyorum okadar, ana öğünlerde de şeker yüzünden ekmek makarna pilav yemedim aç kalktım masadan diyebilirim
buna rağmen 16-17 kilo aldım anlamıyorum
bende sabah tartıldım 71 çıktım yani 1,3 kg almış oluyom bende şeker çıkmadan 72 yi görmüştüm 1 kilo verdim şekerle ama daha almadım bende şeker 4 haftadır olduğuna göre 4 haftadır bişey almıyom ama ben vitaminde almıyorum bi tek kan hapım var kullandığım öğlen yemek yerkende onu düşündüm acaba ben vitamin kullanmadığımdan mı böyleyim diye ama bende hiç çocuğa yaramıcak bişey yemedim zaten başlangış kilomda bayaaaa ii olduğundan dra vitamine gerek yok diyip durdu ben neleri yediğimi hep söledim ama yetemi diye yeter zaten fazlasını alsan vucut atıcak bunlar çocuğa yeticek şeyler dedi bu hafta yine şu vitamin olayına deyincem ama kalsiyum falan en azından olmalı herhal artık
benim de belim çatı kemiklerim aipyp ağrıyo gece uykularım öülbnüyo,2 kere tuv. e kalkıyom ama yine de 8 saatin altında uyumuyom,iş yerinde bi bayanın oğlu oldu 11 gün önce maşallah çok akıllıymış hep uyuyomuş,inş. benim kızım da öyle olur üzmez annesini
eğer tsh yüksek olsaydı hazımsızlık.ödem,düşük tansiyon mutlaka olurdu,bu zamana kadar mutlaka hormon tesit yapılmılştr ilk bakılan şey tsh,bi bak istersn
Bana da kan hapı vermiyorlar ısrarla ama en başından beri Omega 3, kalsiyum, Elevit kullanıyorum hiç durmadan. Hem de Omega 3 günde 4 tanei kalsiyum 2 tane vs. Yani vitamin kullanmadığından değil canım, belli bir program dahilinde yiyince, zararlılardan uzak durunca böyle oluyor sonuç. Seninle de kilomuz yakınmış, Derya'yla da. Demek bizim kilolarda dikkat edince böyle oluyor.
slm efee. sen nerde yasiyosun 6 saatlik fark var, ben de Torontodayim 7 saatlik fark var bizimde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?