2011 Aralık Anneleri

günaydınlar arkadaşlarım :) geçmişi biraz okudum ama alıntı yapamadım doğum günü ve evlilik yıldönümü olan arkadaşlarımı kutluyorum.eşleri ve evlatlarıyla sevdikleri ve sevenleriyle mutlu huzurlu heryılı bir öncekinden daha güzel geçen bir ömür diliyorum.

ve sanırım bu son haftalarımızda hepimizin sorunları birbirine yakın. benimde size danışmak istediğim bir konu var. benim 10 gündür aşağıda yanma kaşıntı var ne gece ne gündüz uyku dinlence kalmadı ölüyorum acı yanma ve kaşıntıdan. geçen hafta doktorum idrarımda çıkan enfeksiyon sebeiyle antibiyotik tedavisine başlattı bugun ilaçlarım bitiyor ama malesef azalacağına arttı acım. yarın kısmetse randevum var gideceğim ve bu arada hiç geçmeyen hemoroidim dahada azdı yani durumum vahim gb. siz doğal ilaçlar kullanıyormusunuz benim gb durumlarda önerebileceğiniz bir ilaç yada şifallı ot gb bişeyler varmı ilaçlardan çare göremedim en azından bu yöntemi deneyeyim gerçekten çok zor bir durum Allah kimseye vermesin hastalığın hiçbir türünü de benim gb olanınıda

bu arada bu gece rüyamda polisişim ben daha önce bebeğim doğduktan sonra tekrr görevime dönmüşüm gördüm :) bebeğimide gördüm yeni doğmuş gözlerini daha açamıyordu açsada uyansada sevsek diyordum uyandı gözleri siyah ama lacivertede benziyordu nasıl izliyordum yüzünğ evladımın dünyanın en güzel varlığı diye düşünüyordum bir yandan hayranlıkla bakarak ve rüyamda hala erkek olarak görüyorum ben bebeğimi arkadaşlar buraya yazıyorum doktorum 100/90 kız diyor ama 100/100 kız dese bile benim rüyam çıkacak eminim ya sağlıklı olsunda cinsiyet önemli değilbenim kızımda oğlumda var ama rüyalarım o kadar net çıkarki ısrarla doktorun kız benim erkek görmem ilgimi çekiyor :) hayırlısı artık.

bende dün hastane çantamı tekrar hazırladım. gereklileri gereksizleri ayırdım. aslında hastaneyle gdp görüşsem iyi olacak neler getirmem gerektiği kousunda çünkü orada doğum yapan bir arkadaş demişti bebeğin battaniyesi doğunca giydirilecek tulum annenin göğüs pedi bebek bezi vs birçok şeyi hastane veriyormuş sen sadece kendine giyecek ve bebeğe hastaneden çıkarken giyeceğini al dediler çantam doğuma kadar kaç kere boşaltılıp doldurulcak bilemiyorum.

benim de karnımda ara ara sancı var,tahlil yapıldı pek bişey çıkmadı,bağırsaklarla alakalı olabilir dedi,dr. ağrı kesici kullan dedi kullanmıyorum ben,galiba yalancı sancılar aynı şiddette oluyo az az,belki de bağırsaklar sıkışıyodur kimi zaman ishal oluyo kimi zaman geçiyo,ara ara kasıklara vuruyo kont. de de herşey yolunda çıktığı için aldırmıyom ben

kız bende vertigodan şüphelendiler kbb,nöroloji,tomografi bile çektirdim acayip bi baş dönmesi vardı,tans. 8 e 6 serumla bile geçmiyodu,iyi ki başım dönmüş o kadar,dahiliyeye de gidince ortaya çıktı,dolaşım bozukluğu ilacını,sinir ilaçlarını,baş dönmesi ilaçlarını çöpe attım,demirim de ilaçla düzeldi hemen,zamanında 300 tane içmiştim düzelmemişti,kıllarım da dökülüyo düşün

herkese günaydın kızlar ve minnaklar :)

bugün tam 30 haftalık olduk, en geriden ben geliyorum galiba

cumartesi oğluşumu görmeye gideceğim, bir ay oldu görmeyeli inş. herşey yolundadır

selam annişler nasılsınız???ya ben 3 gündür uykuda kol uyuşması çekiyorum resmen uykumdan uyandırıyor.sizlerde de var mı böyle bi şikayet???

ay bu gece sırt üstü dönüp bi gerildim farkında olmadan bacağım yamuldu resmen kocişi kaldırdım çabuk ayağımı çek ölüyom dedim sağ bacağım,neyse düzeltti halen çok ağrıyo,bi de sağ elim uyuşmuştu halbuki o elim üstteydi 1-2 gündür sağ elim uyuşuyo demekki normal bişey

ben yüzüklerim takıyom,normalde zor geliyodu zaten evlendiğimde zayıftm ama ellerimde şişlik yok,ayaklarımda oluyo biraz gün içinde

birde kızlar eşim doğuma yakın annen gelir değilmi diyordu çünkü normal doğum ne zaman olacak belli olmadığından son haftalar glr diye düşünüyordum evde 3-8 ve 13 yaşında 3 çocuğum var ve hepsi okullu eşim beni doğuma gtrnce zaten benim hastane korkum var eşimde doğuma girecek çocuklar evde yanlız kalamaz annem gelir sanıyordum ben. dün annemin ağzını aradım, ne zaman geleceksiniz anne diye sordum. kardeşin 12 aralıkta askere gidecek ya gelen giden olur doğsun hele bir geliriz demez mi bişey diyemedim bende şok oldum bir anda ya gelen gidenmi evladınmı ki doktorum kasım sonuna kdr bebek gelir dedi üstelik yani bebeğim doğsa bile 12 aralıktan önce gelemicek senırım annem istanbulda ynlızım zaten çok kırıldım. inşllh ben ileride bu hataları yapmıyacağım evlatlarım arasında. oğlum geçen kış istanbuldaki okuluna alışamadı diye bursada devam etti 2. dönem annemlerin yanında kaldı. ben çok hasta olmama ve yoğun tedavime rağmen her hafta gittim daha sonra ağırlaşınca 2 haftada 1 gittim üstelik doktorumun demesine göre midemde 6 ay gecikilseymiş kansere dönüşecek hücreler oluşmuş benim direksiyon başında kaç kere uyku haline geçiş yapıcakken kendime gelmelerime rağmen 3 saatlik bursa yolunu 2 saat 15 dk gttm oğluma özlemimden ağlıyarak. ya evlat sevgisi herkese göre mi değişiyor yoksa yada evlatlar arası ayrım neye göre yapılıyor yaşa göre mi? kızlarımı ben dünyaya getirmediğim halde geçen yıl oğlum için yaptığım şeyleri kızlarım içinde yaparım gerekirse hergün gitmem gerekse 3 çocuğum içinde hergün saatlerce yol alırım kısacası biranda ihtiyaç duyduğumda yanımda olacak kimsem yok gb geldi birde olayın şu boyutu var eşime karşıda mahçup olucam ailem konusunda of ya iyice daraldım ben resmen kalbimin sıkıştığını hissediyorum akşamdan beri ağlıyacağım ağlayamıyorum boğazım düğümlendi. askere gidecek kardeşime desem o bile gelir askere gideceği güne kadar yanımda kalırdı ama ailem neden bana hp böyle yapıyor hayatımın her evresinde bir acı yaşatıyor

kusura bakmayın yazdıkça yazdım çenem düştü gene ama paylaşacak yaradanımdan sizden başka kimsem yok

tulaycim dogum gunun kutlu olsun canim

sumakcim evlilik yildonumun kutlu olsun canim

aslinda ikisinide kutlamistim ama saglam olsun diye bir daha kutladim

bu arada herkese gunaydin..

bakiyorumda sikayetler gun gectikce artiyo.sukur benim yeni bir sikayetim yok eskiler devam ediyo.bazen yurumekte bile zorlanmama sebep olan cati kemigi agrim.birde kizimin ayaklarini sokup sonuna kadar ittigi icin aciyan kaburga kemiklerim.ayrica bebek cok asagi inince agiran kasiklarim.ve nerdeyse gunumun cogunu tuvalette gecirmem.tum sikintilarim bunlar yinede cok sukur iyiyim ya evet evet iyiyim

canım demek istediğini tam olarak anlayamadım ama anladıgım kadarıyla cevap verıyorum:)bende haftaya 32 haftamda oluunca doğum öncesi izne ayrılacam daha sonra dogum yapınca tekrar dogum sonrası iznimi alıp okuluma gonderecem.Eger sen dogumdan sonra ıznını alıp gonderırsen hıc bı zorun olmaz umarım dogru anladım

:)
iyiysin iyisin onlar hepimizde var zaten brirde ekstramız var bizim :) bu arada wc işini sorma dışarı çıkarken tekrr tekrar gryrm yolda gelecek korkusuna. gece yatarkende aynı birde sıcacık yataktan çıkıp saat başı wc ye gitmesi ne zor geliyor. tam aralık sız kaşıntı ve yanmadan uyuyamasamda artık bu kdr sık wc ye gitmek sıkmaya başladı

ah be gulum ne desemki simdi.seni uzmek istemem ama annen yanlis yapmis.yani abin kocaman adam.kendisine sorsan anne git kardesimin sana daha cok ihtiyaci var der bence.hele annen oglunu degil geleni gideni bahane etmiski o daha can sikici.ben belcikadayim ve ilk dogumumada geldi annemle babam allah nasip ederse ikinci dogumumada gelicekler.sade annemde degil babamda geliyo.onlarin gelmesi bana cok buyuk destek.yani bakimi onu bunu gec varliklari guc veriyo insana.kaldiki onlar tukiyeden o kadar uzakliktan gelicekler.annen neden boyle yapmis bilmiyorum ama bence yanlis.ben senin yerinde olsam valla anne falan demez icimdeki herseyi soyler kirildigimi belli ederdim.

günaydın güzel anneler biz geldik bugün daha iyiyiz oğlum iyice aşağı inmişti sanırım aradığını bulamayınca yukarı çıktı en azından rahat oturuyorum sadece kaburga kemiklerimi ayaklarıyla zorluyor onun dışında iyiyiz

günaydın kızlar;ben artık yogurdu kendım yapıyorum gecen dusundum bebeğim dogmadan once öğreneyim dedim ve ılk denemem süper oldu.Artık hazır yogurda hayırEşimde dıo suna bak kac senedir yapmadıklarını sımdı yapıo bu ewltlar herseyı ogretıo ınsana

yok hayatım ya ne agresif olacak benim kociş biraz cins bu konularda bana kalsa kesinlikle kırmızı alırdım ve odama da çok yakışırdı
ama turuncu-gri aldık ve hiiççç yakışmadı odaya

günaydddııınnn

ya bu kırmızı olayını kayınvalidemden duydum bende odamızın iki çekmecesinde kırmızı var onu alma işte çocuk uyumaz görümcem kırmızılı bi odada hep ağlıyomuş kocam olunca kırmızıları kaldırmış falan kocam çok ii uyumaya başlamış falan etkilenmedim değil ama yine de o kırmızı çekmeceleri olan odayı aldım ayrı konu sonuçta kıpkırmızı değil ki aralarda tabi ki renkler olcak he bu arada o erkek olduğundan mavili bi oda beğenmişti o da güzeldi ama yaşamadan göremicez etkilerini ama sanmıyorum yaaaaaa

malesef durum böyle kendimce mantıklı biryol düşünüyorum diyorumki kendi kendime babam kardeşim annem gelin ne olcak iz aralığın 3- de 5 de gidin ama önce doğsun torununuzu kızınızı görün iyi olduğunu içiniz rahat etsin sonra dönün zaten geriye daha 8 gün var askere gitmesine gelene gidenede yetişirsiniz zaten. çokta aynı güne denk gelmiyor ki üstelik biz eşimle dün düşünmüştük ki kardeşim askere gideceği gün bebek 10 günlüğü geçmiş olursa ve ben normal doğum yapıp çabuk iyileşirsem asker uğurlamasına gidip süpriz yaparız sevindiiririz kardeşimi annemi babamı diye düşündük. ya böyle düşünen eşime karşı ne kadar mahçup düşücem zaten yok sesimi çıkarmıyacağım allahim kolaylığını verr sancının son haddine kadar beklerim eşim gtrr kısmetse doğum olayı olunca çocukların başına döner sonrada gelip beni alırlar çıkacağım zaman zor zamanlarda acıya karşı direnç artarmış inşllh sancılarıma karşı direncim artar bu kızgınlıkla bir solukta doğururum bak size ihityacım yok der gb :)

günaydın sanada güzel annecik hoşgeldin eee meydanı boş bulup aşağı yukarı geziniyorlar benimkinin hareketleri yavaşladı zaten son 1 aydır karnımın büyümeside durdu zaten bebim gezecek yer bulamıyor artık. hayırlısıyla dünyaya getirsek ben sanki yıllardır görmediğim evladımı özlemiş gb hissediyorum hep benim çocuğummuş gb

Son düzenleme:
inşallah cnmm... hayırlı haberlerle gel inşallah...

Ozutneslıhan canım ıns guzel haberlerle gelırsın allah yardımcın olsun

kızlar dün akşam kuzumu gördüm. 40 cm ve 1550 gram olmuş. doktor haftasıyla uyumlu en az 3 kilo ve 50-52 cm doğar dedi. kuzum hiç poz vermedi, uyuyordu, hem de o kadar tatlı yedim, vişne suyu içtim. boşuna bana löp löp et oldu galiba şimdilik herşey normal dedi. bizden bu kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…