2011 Aralık Anneleri

pozitif anne ağrılarla gelen uykusuzluğa bile olumlu yönden bakıyosun :13:

eee bir şey olmalı ama beni uykumdan uyandırabilen,yoksa yarın bebiş doğduğunda ne yaparım,şükürler olsun Allah beni şimdiden hazırlıyo anneliğe,uykum da çok hafifleşti,eşimin üstü açılsa arkasını dönse uyanıyom,üstünü örtüp öpüp yatıyom,yavaş yavaş merhamet duygularımda kabarıyor zaar

anneye

anneye

Tatlım; hani renklerin belli etkileri vardır: Sakinlik, dinginlik, huzur için açık mavi, açık yeşil, bunlara benzer pastel renkler tavsiye edilir.

Mesela: "Mavi, sinir sistemini rahatlatır. Kırmızının aksine zihni rahatlatan bir etkisi vardır ve insanların biraz daha düşünceler içine dalmasına yol açabilir. Huzurlu ve sakin bir mavi yatak odası için ideal bir renk olabilir, çünkü vücudun sakinleştirici kimyasallar salgılamasına yol açar. Fakat mavinin daha koyu tonları soğuk ve iç karartıcı gelebilir."

"Kırmızı, odalar insanı huzursuz eder uzun süre seyredildiğinde sinirlerde gerginlik yapar. Özellikle hastane bahçelerinde, toplu halde kırmızı çiçeklere yer vermek uygun olmaz. Tansiyonu yükseltir, kan akışını hızlandırır fakat kırmızı renklerin dağınık olarak kullanıldığı odalar insanların zamanı unutmasına yol açar. İşte bu yüzden barlarda ve gazinolarda kırmızı renge ağırlık verilir. Ayrıca iştahı açma etkisi nedeniyle restorantlar sık sık kırmızı rengi dekorasyon için kullanırlar, dünyadaki ünlü gıda firmalarının hepsinin logosunun kırmızı olduğunu hayretle fark edeceksiniz; Coca Cola, Pizza Hut, MC Donald's, Ülker, Burger King vs."

"Yeşil, gözler için en rahat renktir ve görme gücünü arttırır. Sakinleştiricidir ve sinir sistemi üzerinde doğal bir etki yapar. Televizyona çıkmadan önce insanlar oturup sakinleşmek için yeşil renkli odalara alınırlar."

gibi....

Çelik'çim - Nanan'cım; miniklerinizin kardeş sevgisini yerim ben, çok tatlılar... Onlar öyle şeyler söylediğinde alıp içine tekrar sokası gelir insanın. :)

bizde de kordon kızımın kafasındaydı,videoda da belli,biz saçı sandık,dr.kızmızın tacı dedi,yani kordonu dedi,ama önemli bi durum olup olmadığını söylemedi,tehlikeli bişey mi ki bu:44::44::44:

EVET CNM benim drum hemen panik yapma ama hareketlerini kontrol et dedi benim kafasında ya da boynunda demedi ama çocuk sağında kordondo sağda dedi sadece aslında rapor bahane benim ben bugün kordonun uzaklaşıp uzaklaşmadığını görmeye gitcem

Tulay'cım;
Dün doğumgününmüş anladığım kadarıyla. Geçmiş doğumgünün kutlu olsun, eşin ve bebeğinle mutlu, huzurlu günlerin olsun inşallah.
Bu arada kordon da fersah fersah öteye gitsin, bebeğinden uzak olsun.

amin cnm inş inş gitsin işine yaaaaa bis istemiyos kordon neyim :)))) ben oğlumu başka türlü beslicem:)))) nası besliceksem artık :)))

cnm dr. sana kordonla ilgili endişe edici bir durumdan sözetmediyse takılma derim.. Benim oğlum 1 aydırdoğum pozisyonunda ve yüzünün yarısında kordonlar var.. Öle poz bile verdi dr. umuz.. Elleriyle devamlı mücadele ediyor:)

Geçen gittiğimizde yoktu mesela.. Kendini telaşa sokma annesi..

kordon zaten sağ taraftan gelmezmi ki:44::44::44:bunda tuhaf bi durum yok,bizimki daha tehlikleli o zaman ama cadı kıpır kıpır kordon takke gibi kafasının üstünde duruyo,8. ay amniyon sıvısının en bol olduğu dönem,kordonla oynuyo sürekli bebişler,Allah koruyo onları ama,sadece doğum anında su boşaldığı için boynuna dolanabiliyo,bizim dr. herşey yolunda çok iyi çok iyi diyo,dr.ların pozitif olması gerekiyo biraz da,yoksa biz anne olarak kafamızda atıp atıp tutuyoz

kızlar ben kızımın hastane cantasını hazırladım bır ıkı eksık var onlarıda babaannesı getırecek;ama kendı cantamı tam olarak hazırlayamadım sizlerın hazırladıgı lıstelere baktım bazılarınız hasta bezı almıs bazıları almamıs karar veremedım alıp almama konusunda;buarada bı sorun olmazsa normal dogum dusunuyorum.

doğru söylüyosun canım ya
neyseki daha odasını falan almadık bebişin
bundan sonra dikkat edeyim de melek gibi olsun bebişim inşallahhh

canım bizim de küçük bir köpeğimiz var. her kafadan bir ses çıkıyor illa vermemiz gerekmiş kim karar veriyorsa buna. evet çok çok zor hayvan olan bir evde bebek büyütmek çok daha fazla sorumluluk düşüyor insanın üstüne ama bu yine de onlardan vazgeçmek için yeterli bir sebep değil bence. ben zararlı olduğunu düşünmüyorum mutlaka zararlı besleme diyenler olacaktır herkesin kendi düşüncesi. ben veterinerime ve doktoruma da danıştım ikiside aksine çok daha yararlı olduğunu söylediler çocuğun hem gelişimi hem sağlığı açısından sadece dediğim gibi çok çok dikkat etmek gerekiyor hem temizliğine hem aşılarına falan filan kaldı ki senin bir kuşun var bence çok daha kolay olur. hele ki bebeğin onun farkına varmaya başladıktan sonra

cnm öncelikle hayırlı olsun hasta bezi daha çok sezaryen doğum için öneriliyo bende sezaryen doğum yapıcağım için koydum

arkadaşlar sizlere birşey danışmak istiyorum. ben de ocak annesi olucam inş. renklerden konu açılmış biz bebeğimizin odasını elma şekeri diye bir renge boyadık kırmızıya yakın bir ton odasını da beyaz sipariş verdik. ama kim gördüyse bu odada çocuk uyumaz daha açık bir renk olmalıydı dediler. ben rengi çok beğenmiştim sizler de kırmızı hakkında yorum yapınca iyice aklıma takıldı hala çok vaktim var sizce yol yakınken değiştirmelimiyiz rengi:26:

EVET EVET tabi dr çok önemli benimkiside takma sakın dedi ama hareketleri takip et diye de ekledi yine de insan çok rahat olamıyo ki öle diyince

ben ne olur ne olmaz dıye hem gece pedı koydum hem hasta bezı al bulunsun bence..

ben de veremem kı yzık yavruma ılk cocugum resmen benım..

annem dıyor o da bana ..temızlıgıne dıkkat edıyoruz tabı kı...kızımın ılk arkadası olucak :)

aykızlar o kadar oyğunum ki iki gündür sayfa açık da bi türlü ne okuyabildim ne gelip bişi yazabildim

nabersiniz bakalım
luveyleadan haber var mı?

ayrıca efeyi dürten onu uyaran herkese mil merci

cnm o kaşıntı mantardan olmasın bırde enfeksıyon iin antıbıyotık kullanmışsınya antıbıyotıklerde dırek o bölgede mantar kaşıntı yapabılıyor travokort diye bir krem var o ıyı gelıyor kaşıntıya yıne de doktoruna danış cnm..hemoraid içinde özel kremler var tüple sıkılıp kullanılan onuda doktoruna danışsan yardımcı olur cnm..benim ılk dogumumda cok olmuştu hemoroid annem patatya suyu hazırlıyordu bana sıcaga yakın onun ıcınde oturuyordum 10 dkka oda ıyı gelırmış..

cnm ya üzüldüm ama bazı anneler böyle olabılıyor cok hassas düşünemiyor benim ananemde öyleymiş annemde hep senın gıbı düşünürdü aynı şeyi o bizlere hiç yaşatmadı sende evlatlarına yaşatmassın..birde rabbim kimseyi darda bırakmaz gün dogmadan neler dogar bulunur elbet bı kolayı merak etme cnm şimdiden üzülme buna..

maşallah cnm kuzucuguna

ben anneme dün aldırdım eminönünden 6 tanesi 5 tl den:))) 6 tane yetermi ki daha aldırmak gerekmi???

tulaycım 12 tane olmasında fayda var eger cok kusan bır bebışın olursa yetmez 6 tane genelde gaz cıkartırken mutlaka emdıklerının fazlasınıda cıkarıyorlar oyuzden 12 tane olsun rahat edersin

cnm ben NBB nın aldım 20tlye iç çamasırı satan yerllere sor bulunur belkı..

inş evlatlarımızın çiş kaçırma olayıda düzelir üzülüyorum ogluma cok 1.sınıfada başladı böle ara ara olunca oda üzülüyor kızımda hiç yaşamadım ama oglumda oluyor işte

cnm benim oglumunda uykusu cok agır oldugu için doktoru hissetmıyordur dedi babası kucagında taşıyor tuvalete ve hiç uyanmıyor bıraksak wc ye düşecek bır kez kaldırdık mı rahat oluyor ama kalkmassa bazı geceler gıdıyor yatak
inş düzelir ya..

atleti NBB marka 20 tlye aldım cnm

ya sen bırde beni görsen geceleri saat -4-4bucuga kadar ayaktayım uyuyamıyorum yattıgım an nefesım kesılıyor kalkıp oturuyom oturuncada uyuyamıyorum sabahlarıda uyuma şansım yok 3-4 saatlık uykularla duruyom ayakta ve acayıp halsız yorgun olmaya başladım son günlerde..

cnm benim oglum boynunda kordon dolanmasıyla dogdu hemde normal dogum yaptım doktorum yavaşca aca aca cıkardı bebeği..

cnm ben özel hastanede dogum yaptım dıgerlerınde hıc ne bebege nede kendıme bez koymadım hastaneden tedarık edıyorlardı bunda da yıne koymayacam eger özel hastaneyse gerek olmayabılır senınde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…