pozitif anne ağrılarla gelen uykusuzluğa bile olumlu yönden bakıyosun:13:
eee bir şey olmalı ama beni uykumdan uyandırabilen,yoksa yarın bebiş doğduğunda ne yaparım,şükürler olsun Allah beni şimdiden hazırlıyo anneliğe,uykum da çok hafifleşti,eşimin üstü açılsa arkasını dönse uyanıyom,üstünü örtüp öpüp yatıyom,yavaş yavaş merhamet duygularımda kabarıyor zaar
eee bir şey olmalı ama beni uykumdan uyandırabilen,yoksa yarın bebiş doğduğunda ne yaparım,şükürler olsun Allah beni şimdiden hazırlıyo anneliğe,uykum da çok hafifleşti,eşimin üstü açılsa arkasını dönse uyanıyom,üstünü örtüp öpüp yatıyom,yavaş yavaş merhamet duygularımda kabarıyor zaar
ayyyy inşallah yoktur ööle bişi
bizim ev komple kırmızı, koltuklar, mutfak dolapları
bebişime aldığım park yatak:))))
kim uyduruyo yahu bunları boğa doğurmuyos ya minik kuzularımız etkilenmez kırmızıdan sanmıyorum:)))))))))
inş cnm benimde senin gibi ilk 1 hafta öndeydi sonra 2 oldu şimdide aldı başını gidiyo sabırsızlıkla 2 kasımı bekliyorum
bende istiyorum o atletlerden nerden kaça aldınız
ya cnm bide benim oğlumdAda aynı problem var 18 aralıkta 3 yaşını dolduruyo ama gündüz maşallah hiç kaçırmaz gecede kaçırmadığı gün yok işin kötüsü uykusu çok ağır gece kaldırınca kıyameti yıkıyo kafasını duvarlara vuruyo nasıl kızıyo anlatamam bezleyeyim dedim onuda istemiyo ben tuvalete alıştırırken aaa bez yara yapmış poponu deyip yalandan krem falan sürmüştüm şimdide pis bez diyo taktırmıyo sabah görüncede çok ağlıo hergün çamaşır mak açıyorum anlayacağın inş bebek doğana kadar düzene girer
bitanem o kadar benimsemiş ki söylediklerimi bebğin göğsümden süt emeceğini beşikte sallanacağın falan kabul etti karnımı öpüp hergün kardeşine büyü gel diyo (belki benim sıpa abisini dinliyoda çok büyüyo)ama bez görmeye tahammülü yok hastane çantasından çıkarıyo doğru çöpe anne bu pis acıyo bebeğe yok deyip duruyo
cnm bende ilk oğlumda sarmıştım örgüye koltuk altına geldinmi iki taraftanda önce 3 ilmek keseceksin gidip geldikten sonra 2 ilmek keseceksin git gel 1 ilmek kes ve yeterince ör tamamen kes
nanan cım çok haklısın cnm inş sen söylemeden annnen fark eder hatasını benim annem heycanla bekliodu babanda bende gelcez diyodu sonra kaza yaptılar canları çok sıkıldı gelemeyiz falan dedi bende senin gibi üzüldüm bişey de diyemedim şimdi o şoku atlattılar gelicez ne zaman gelelim falan diyo annende belki başka bişeye takıp senden çıkarmıştır pişman olur söylediklerine inş
bizde de kordon kızımın kafasındaydı,videoda da belli,biz saçı sandık,dr.kızmızın tacı dedi,yani kordonu dedi,ama önemli bi durum olup olmadığını söylemedi,tehlikeli bişey mi ki bu:44::44::44:
yakında başlarsın gece tuvelete gitmeye ben 10 gündür falan gidiyom,senin bebişin kafası aşağıdamıydı bi de,yukardaysa ondan da rahat uyuyo olabilirsin
Tulay'cım;
Dün doğumgününmüş anladığım kadarıyla. Geçmiş doğumgünün kutlu olsun, eşin ve bebeğinle mutlu, huzurlu günlerin olsun inşallah.
Bu arada kordon da fersah fersah öteye gitsin, bebeğinden uzak olsun.
EVET CNM benim drum hemen panik yapma ama hareketlerini kontrol et dedi benim kafasında ya da boynunda demedi ama çocuk sağında kordondo sağda dedi sadece aslında rapor bahane benim ben bugün kordonun uzaklaşıp uzaklaşmadığını görmeye gitcem
EVET CNM benim drum hemen panik yapma ama hareketlerini kontrol et dedi benim kafasında ya da boynunda demedi ama çocuk sağında kordondo sağda dedi sadece aslında rapor bahane benim ben bugün kordonun uzaklaşıp uzaklaşmadığını görmeye gitcem
Tatlım; hani renklerin belli etkileri vardır: Sakinlik, dinginlik, huzur için açık mavi, açık yeşil, bunlara benzer pastel renkler tavsiye edilir.
Mesela: "Mavi, sinir sistemini rahatlatır. Kırmızının aksine zihni rahatlatan bir etkisi vardır ve insanların biraz daha düşünceler içine dalmasına yol açabilir. Huzurlu ve sakin bir mavi yatak odası için ideal bir renk olabilir, çünkü vücudun sakinleştirici kimyasallar salgılamasına yol açar. Fakat mavinin daha koyu tonları soğuk ve iç karartıcı gelebilir."
"Kırmızı, odalar insanı huzursuz eder uzun süre seyredildiğinde sinirlerde gerginlik yapar. Özellikle hastane bahçelerinde, toplu halde kırmızı çiçeklere yer vermek uygun olmaz. Tansiyonu yükseltir, kan akışını hızlandırır fakat kırmızı renklerin dağınık olarak kullanıldığı odalar insanların zamanı unutmasına yol açar. İşte bu yüzden barlarda ve gazinolarda kırmızı renge ağırlık verilir. Ayrıca iştahı açma etkisi nedeniyle restorantlar sık sık kırmızı rengi dekorasyon için kullanırlar, dünyadaki ünlü gıda firmalarının hepsinin logosunun kırmızı olduğunu hayretle fark edeceksiniz; Coca Cola, Pizza Hut, MC Donald's, Ülker, Burger King vs."
"Yeşil, gözler için en rahat renktir ve görme gücünü arttırır. Sakinleştiricidir ve sinir sistemi üzerinde doğal bir etki yapar. Televizyona çıkmadan önce insanlar oturup sakinleşmek için yeşil renkli odalara alınırlar."
gibi....
kızlar evınde hayvan besleyen var mı ? benım bir kuşum var ,ilk cocugum o benım .
herkes kuşu napıcaksın dıyor ,ben once salona koyarım dedım aama sımdı kıyamıyorum ,buz gibi odada yalnız ,tüylerını dökmüyor bebege zararı olur mu bılmıyorum ama kıyamıyorum ona da ,bakıyorum kedisi köpeği olanlar var onlarla büyüyor bebekler ,kuş daha zararsız gibi..bakıp bakıp üzülüyorum ya.
kızlar ben kızımın hastane cantasını hazırladım bır ıkı eksık var onlarıda babaannesı getırecek;ama kendı cantamı tam olarak hazırlayamadım sizlerın hazırladıgı lıstelere baktım bazılarınız hasta bezı almıs bazıları almamıs karar veremedım alıp almama konusunda;buarada bı sorun olmazsa normal dogum dusunuyorum.
kordon zaten sağ taraftan gelmezmi ki:44::44::44:bunda tuhaf bi durum yok,bizimki daha tehlikleli o zaman ama cadı kıpır kıpır kordon takke gibi kafasının üstünde duruyo,8. ay amniyon sıvısının en bol olduğu dönem,kordonla oynuyo sürekli bebişler,Allah koruyo onları ama,sadece doğum anında su boşaldığı için boynuna dolanabiliyo,bizim dr. herşey yolunda çok iyi çok iyi diyo,dr.ların pozitif olması gerekiyo biraz da,yoksa biz anne olarak kafamızda atıp atıp tutuyoz
kızlar ben kızımın hastane cantasını hazırladım bır ıkı eksık var onlarıda babaannesı getırecek;ama kendı cantamı tam olarak hazırlayamadım sizlerın hazırladıgı lıstelere baktım bazılarınız hasta bezı almıs bazıları almamıs karar veremedım alıp almama konusunda;buarada bı sorun olmazsa normal dogum dusunuyorum.
canım bizim de küçük bir köpeğimiz var. her kafadan bir ses çıkıyor illa vermemiz gerekmiş kim karar veriyorsa buna. evet çok çok zor hayvan olan bir evde bebek büyütmek çok daha fazla sorumluluk düşüyor insanın üstüne ama bu yine de onlardan vazgeçmek için yeterli bir sebep değil bence. ben zararlı olduğunu düşünmüyorum mutlaka zararlı besleme diyenler olacaktır herkesin kendi düşüncesi. ben veterinerime ve doktoruma da danıştım ikiside aksine çok daha yararlı olduğunu söylediler çocuğun hem gelişimi hem sağlığı açısından sadece dediğim gibi çok çok dikkat etmek gerekiyor hem temizliğine hem aşılarına falan filan kaldı ki senin bir kuşun var bence çok daha kolay olur. hele ki bebeğin onun farkına varmaya başladıktan sonra
günaydınlar arkadaşlarım :) geçmişi biraz okudum ama alıntı yapamadım doğum günü ve evlilik yıldönümü olan arkadaşlarımı kutluyorum.eşleri ve evlatlarıyla sevdikleri ve sevenleriyle mutlu huzurlu heryılı bir öncekinden daha güzel geçen bir ömür diliyorum.
ve sanırım bu son haftalarımızda hepimizin sorunları birbirine yakın. benimde size danışmak istediğim bir konu var. benim 10 gündür aşağıda yanma kaşıntı var ne gece ne gündüz uyku dinlence kalmadı ölüyorum acı yanma ve kaşıntıdan. geçen hafta doktorum idrarımda çıkan enfeksiyon sebeiyle antibiyotik tedavisine başlattı bugun ilaçlarım bitiyor ama malesef azalacağına arttı acım. yarın kısmetse randevum var gideceğim ve bu arada hiç geçmeyen hemoroidim dahada azdı yani durumum vahim gb. siz doğal ilaçlar kullanıyormusunuz benim gb durumlarda önerebileceğiniz bir ilaç yada şifallı ot gb bişeyler varmı ilaçlardan çare göremedim en azından bu yöntemi deneyeyim gerçekten çok zor bir durum Allah kimseye vermesin hastalığın hiçbir türünü de benim gb olanınıda
bu arada bu gece rüyamda polisişim ben daha önce bebeğim doğduktan sonra tekrr görevime dönmüşüm gördüm :) bebeğimide gördüm yeni doğmuş gözlerini daha açamıyordu açsada uyansada sevsek diyordum uyandı gözleri siyah ama lacivertede benziyordu nasıl izliyordum yüzünğ evladımın dünyanın en güzel varlığı diye düşünüyordum bir yandan hayranlıkla bakarak ve rüyamda hala erkek olarak görüyorum ben bebeğimi arkadaşlar buraya yazıyorum doktorum 100/90 kız diyor ama 100/100 kız dese bile benim rüyam çıkacak eminim ya sağlıklı olsunda cinsiyet önemli değilbenim kızımda oğlumda var ama rüyalarım o kadar net çıkarki ısrarla doktorun kız benim erkek görmem ilgimi çekiyor :) hayırlısı artık.
bende dün hastane çantamı tekrar hazırladım. gereklileri gereksizleri ayırdım. aslında hastaneyle gdp görüşsem iyi olacak neler getirmem gerektiği kousunda çünkü orada doğum yapan bir arkadaş demişti bebeğin battaniyesi doğunca giydirilecek tulum annenin göğüs pedi bebek bezi vs birçok şeyi hastane veriyormuş sen sadece kendine giyecek ve bebeğe hastaneden çıkarken giyeceğini al dediler çantam doğuma kadar kaç kere boşaltılıp doldurulcak bilemiyorum.
birde kızlar eşim doğuma yakın annen gelir değilmi diyordu çünkü normal doğum ne zaman olacak belli olmadığından son haftalar glr diye düşünüyordum evde 3-8 ve 13 yaşında 3 çocuğum var ve hepsi okullu eşim beni doğuma gtrnce zaten benim hastane korkum var eşimde doğuma girecek çocuklar evde yanlız kalamaz annem gelir sanıyordum ben. dün annemin ağzını aradım, ne zaman geleceksiniz anne diye sordum. kardeşin 12 aralıkta askere gidecek ya gelen giden olur doğsun hele bir geliriz demez mibişey diyemedim bende şok oldum bir anda ya gelen gidenmi evladınmı ki doktorum kasım sonuna kdr bebek gelir dedi üstelik yani bebeğim doğsa bile 12 aralıktan önce gelemicek senırım annem istanbulda ynlızım zaten çok kırıldım. inşllh ben ileride bu hataları yapmıyacağım evlatlarım arasında. oğlum geçen kış istanbuldaki okuluna alışamadı diye bursada devam etti 2. dönem annemlerin yanında kaldı. ben çok hasta olmama ve yoğun tedavime rağmen her hafta gittim daha sonra ağırlaşınca 2 haftada 1 gittim üstelik doktorumun demesine göre midemde 6 ay gecikilseymiş kansere dönüşecek hücreler oluşmuş benim direksiyon başında kaç kere uyku haline geçiş yapıcakken kendime gelmelerime rağmen 3 saatlik bursa yolunu 2 saat 15 dk gttm oğluma özlemimden ağlıyarak. ya evlat sevgisi herkese göre mi değişiyor yoksa yada evlatlar arası ayrım neye göre yapılıyor yaşa göre mi? kızlarımı ben dünyaya getirmediğim halde geçen yıl oğlum için yaptığım şeyleri kızlarım içinde yaparım gerekirse hergün gitmem gerekse 3 çocuğum içinde hergün saatlerce yol alırım kısacası biranda ihtiyaç duyduğumda yanımda olacak kimsem yok gb geldi birde olayın şu boyutu var eşime karşıda mahçup olucam ailem konusunda of ya iyice daraldım ben resmen kalbimin sıkıştığını hissediyorum akşamdan beri ağlıyacağım ağlayamıyorum boğazım düğümlendi. askere gidecek kardeşime desem o bile gelir askere gideceği güne kadar yanımda kalırdı ama ailem neden bana hp böyle yapıyor hayatımın her evresinde bir acı yaşatıyor
kusura bakmayın yazdıkça yazdım çenem düştü gene ama paylaşacak yaradanımdan sizden başka kimsem yok
kızlar dün akşam kuzumu gördüm. 40 cm ve 1550 gram olmuş. doktor haftasıyla uyumlu en az 3 kilo ve 50-52 cm doğar dedi. kuzum hiç poz vermedi, uyuyordu, hem de o kadar tatlı yedim, vişne suyu içtim. boşuna bana löp löp et oldu galibaşimdilik herşey normal dedi. bizden bu kadar.
ben anneme dün aldırdım eminönünden 6 tanesi 5 tl den:))) 6 tane yetermi ki daha aldırmak gerekmi???
BİZDE DE VAR ARADA ÇİŞ KAÇIRMA PROBLEMİ DUA EDELİM DE DÜZELSİN. ATLETİNİ NERDEN VE KAÇA ALDIN GÜLE GÜLE KULLAN. İZMİRDE NERDEN ALAbilirim onu düşünüyorum. bulunduğum ilçede yok da.
geçmiş olsun canım inşallah düzelir.
bence raporu yanlış vermiş doktor. ir daha git hastaneye. iş yerine verme o raporu.
canım ağlattın beni yaaaa.
bi sende yok o anneden bende de var. üzme kendini. bizim daha bi dik durmamız gerekiyor şu hayatta. Allah herkesi bişeyle imtihan ediyor bizimki de bu. dün kayınvalidemi aradım hastayım diye kadın çok üzüldü ne tavsiyelerde bulundu. annem farketmedi bile. çok sinir bozucu oluyor yaaaa bi de bu kısmı.
inş cnm benimde senin gibi ilk 1 hafta öndeydi sonra 2 oldu şimdide aldı başını gidiyo sabırsızlıkla 2 kasımı bekliyorum
bende istiyorum o atletlerden nerden kaça aldınız
ya cnm bide benim oğlumdAda aynı problem var 18 aralıkta 3 yaşını dolduruyo ama gündüz maşallah hiç kaçırmaz gecede kaçırmadığı gün yok işin kötüsü uykusu çok ağır gece kaldırınca kıyameti yıkıyo kafasını duvarlara vuruyo nasıl kızıyo anlatamam bezleyeyim dedim onuda istemiyo ben tuvalete alıştırırken aaa bez yara yapmış poponu deyip yalandan krem falan sürmüştüm şimdide pis bez diyo taktırmıyo sabah görüncede çok ağlıo hergün çamaşır mak açıyorum anlayacağın inş bebek doğana kadar düzene girer
bitanem o kadar benimsemiş ki söylediklerimi bebğin göğsümden süt emeceğini beşikte sallanacağın falan kabul etti karnımı öpüp hergün kardeşine büyü gel diyo (belki benim sıpa abisini dinliyoda çok büyüyo)ama bez görmeye tahammülü yok hastane çantasından çıkarıyo doğru çöpe anne bu pis acıyo bebeğe yok deyip duruyo
cnm bende ilk oğlumda sarmıştım örgüye koltuk altına geldinmi iki taraftanda önce 3 ilmek keseceksin gidip geldikten sonra 2 ilmek keseceksin git gel 1 ilmek kes ve yeterince ör tamamen kes
nanan cım çok haklısın cnm inş sen söylemeden annnen fark eder hatasını benim annem heycanla bekliodu babanda bende gelcez diyodu sonra kaza yaptılar canları çok sıkıldı gelemeyiz falan dedi bende senin gibi üzüldüm bişey de diyemedim şimdi o şoku atlattılar gelicez ne zaman gelelim falan diyo annende belki başka bişeye takıp senden çıkarmıştır pişman olur söylediklerine inş
ahh ahh bende kafayı akşam koyup sabaha kadar deliksiz uyumuyı özledim,az uyumuyom,heryerim ağrıdığı için 7.5-8 gibi uyuduğum oluyo 10-11 de geri kalkıp,11.5-12 gibi geri yatıyom,sabaha kadar 2 saatte 1 kalkıyom ya ağrılardan,ya tuv. için yada bilinçsiz olarak galiba uykularımın bölünmesi gerekiyo vücut alıştırma yapıyo yarına
kordon zaten sağ taraftan gelmezmi ki:44::44::44:bunda tuhaf bi durum yok,bizimki daha tehlikleli o zaman ama cadı kıpır kıpır kordon takke gibi kafasının üstünde duruyo,8. ay amniyon sıvısının en bol olduğu dönem,kordonla oynuyo sürekli bebişler,Allah koruyo onları ama,sadece doğum anında su boşaldığı için boynuna dolanabiliyo,bizim dr. herşey yolunda çok iyi çok iyi diyo,dr.ların pozitif olması gerekiyo biraz da,yoksa biz anne olarak kafamızda atıp atıp tutuyoz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?