kızlar bişey sormak istiyorum bana yardımcı olun lütfen şimdi ben 3 aylık hamileyken işten çıktım we çalışmıyorum ama doğumdan 2-3 ay sonra bir iş bulup çalışmaya başlasam bana süt izni filan vermezler dimi madem yeni doğurdun çalışma deyip işe bile almazlar beni dimi..
öyle yapacaktım ama ilk 5 ay yataktan cıkamadım midem çok bulandı işyeri doktora gitmeme bile izin vermedi problem çıkardılar bende işten çıkmak zorunda kaldım mecbur kalmasam çalışırdım zaten şimdi ben napıcam yaaa...para lazım acil kredi kartı patladı doğumdan sonra hemen işe başlamam lazım ama kimse beni işe almaz dimi
devlette olsan yasal iznin ama özelde insiyatiflerine kalmış bişey ilk 6 ay bol bol emzirmen lazım bence 6 aydan sonra işe gir derim,iş de yoğun olursa ev de uzak kalırsa çocuk sütten kesilir,ama yakın bi yer olursa idare ederlerse biraz öğlen 1 saat gider emzirirsin ama o da yetmez ki,ben memurum bu senenin iznini kullanmadım,seneye de 20 gün var,37 ye kadar çalışıyom,bi de heyet raporu alırsam bebek inş. 6 aylık olmuş oluyo,sonrasında da 1.5 saat süt izni,1 saat de öğle arası 2.5 saat vakit ayırabilecem,neyseki küçük yerdeyiz o süreye kadar direksiyonu ilerletmiş olcam,eve gidip gelcem 5 dk da
merhaba kızlar geçmişi okumadan dalıyorum ama şu bizim cüzler noldu hatim duası nasıl yapılacak bilen biri söylesin benim cüz bitti
merhaba kızlar geçmişi okumadan dalıyorum ama şu bizim cüzler noldu hatim duası nasıl yapılacak bilen biri söylesin benim cüz bitti
malesef almazlar cnm hamilesin ya o yuzden birde iş veren seni doktar izni vermek sorundaydin sen bir avukata daniş
bence
malesef almazlar cnm hamilesin ya o yuzden birde iş veren seni doktar izni vermek sorundaydin sen bir avukata daniş
bence
canım ben cüz okumak için geç kaldım ama okunucak cüz varsa bende okuyabilirim bebişlere hatim duasına benimde katkım olsun isterim
ya kızlar bende kalsiyum hapı kullanmıyorum dr. vermedi :44:sadece decavit vitamin hapı ve ferro sanol kullanıyorum
kalsiyum kullanmam gerekir mi dr. söylemelimiyim:44:
canım dağıttık herkese ama arapça alıp ta okuyamayacak durumda olan biri varsa o sana versin cüzünü,haftaya pazt. kim hangisini okudu liste yaparız tekrar netleşir
canım ben cüz okumak için geç kaldım ama okunucak cüz varsa bende okuyabilirim bebişlere hatim duasına benimde katkım olsun isterim
kızlar bu konu hakkında bana bi bilgi verirmisiniz
kalsiyum takviyesi alan arkadaşlar, hergün mü içiyorsunuz, haftada bir iki tane mi doktorda bana yazmıştı ama hergün içmiyorum ben:26::26:
ay kızlar asıl bomba ben gidiyorum
yani allahtan bir mani çıkmazsa eğer hakkımızda hayırlısıysa eğer haftaya uçuyorum
efeeye selamınızı iletirim hatta
kızlar bişey sormak istiyorum bana yardımcı olun lütfen şimdi ben 3 aylık hamileyken işten çıktım we çalışmıyorum ama doğumdan 2-3 ay sonra bir iş bulup çalışmaya başlasam bana süt izni filan vermezler dimi madem yeni doğurdun çalışma deyip işe bile almazlar beni dimi..
kızlar bu konu hakkında bana bi bilgi verirmisiniz
ay gerçekten teşekkür ederim hepinize ayrı ayrıay ay nickocum cok sevindim hadi gözün aydın soracaktımda sormayayım dedim hadi inş hayırlısıyla gider dogumunu yapar bebişini sagsaglım alır gelırsın
cnm benim doktorum 3.ay dolduktan sonra verdi kalsıyum magnezyum elevıt kan ılacı bırde omega3 balıkyagı hapı ama magnezyumla kalsıyumu hıc duzenlı ıcemedım belkıde ondan hep kasılmalarım oluyor
valla sen sorunca aradım doktoruma sordum elevitin içind eyeteri kadar var kalsiyum eksikliğin olsaydı o zaman takviye yapardık ama gerek yok sende dedi banaçok tatlısınız
teşekkürler kızlar, benim doktorum 2 ay önce yazmıştı bana kalsiyum ama hergün iç demedi, süt, peynir vs. çok tüketemediğin günler alırsın dedi, şimdi siz böyle hergün alıyorsunuz bu haftalara mı özel yoksa zaten hep alıyor muydunuz? bende bir sürü ilaç alıyorum bunuda hergün alırsam ooo, hergün bir elevit,2 ferro sanol içiyorum zaten
hayırlısıyla alır bebeişimi kucağıma gelirim inşallahcanım senin adına çok sevindim istiyordun gitmeyi nasip oldu bak, inş herşey istediğin gibi geçer ordada
amin arkadaşım çok teşekkür ederimçoook sevindim
hadi gözün aydın
herşey dilediğin gibi gerçekleşir umarımmm
inşallah hayırlı bir karar vermişizdir çok da tedirginim bi taraftan :18:Nicko; gözün aydın canım, iyi yapıyorsun. Memleketin hali ortada, bebeğinin vatandaşlığının da olacak olması güzel gerçekten.
her doktor farklı bir yaklaşım sergiliyor bence kendimizi doktorumuza bırakmalıyızben başından beri günde 2 bardak süt içiyom,yoğurt deseniz 2 kişi haftalık 1.5 kilo tüketiyoz,peynir de her sabah yiyom bol bol,ama 31. haftamda yazdı dr. söyledim olsun bebeğin çok ihtiyacı var bu dönemde dedi,zararı olmaz dedi,hakkaten o bi hafta içinde çabuk büyüdü bebeğim,boyu da iyi uzadı,bence kullanın derim,cal-d-vita diye bi ilaç 30 tane toplamda reçetesiz de alınıyo zaten
tamam içerim zatne sürekli yüricekmişim 11 saat boru değil:18:yolun açık olsun canım,dr. raporu lazım galiba,bi de bol bol su iç binmeden önce tamam mı
sağol sağol çok teşekkür ederimcnm maşallah tosununa
cnm Allah hayırlı yolculuklar hayırlı doğumlar nasip etsin
ya aslında ben de tam onu dicektim bu telaştan ben kaynanama diyemedimtamam canım teşekkürler
Canım; illa kalsiyum kullanacaksın diye birşey yok. Hele ki sağlıklı besleniyorsan, peynir, yoğurt, süt tüketiyorsan ihtiyacın olmayabilir. Bazı doktorlar böyle takviyeleri muhakkak verirken, bazıları da ne gerek var, doğal yollardan al yaklaşımını benimsiyor.
Benim doktorum ve aynı zamanda kendi mantığım bu olaya şöyle yaklaşıyor: Kalsiyum takviyesi vücuda zararlı birşey değil. Fazlasının zararı zaten yok. Ama bebeğin ihtiyacı olan kalsiyumu ekstradan alamıyorsan, bebek yine de kalsiyumsuz kalmıyor. N'apıyor? Senin kemiklerinden kalsiyumu çekiyor. Bu da sende kemik erimesi başlamasına vs. sebep oluyor. (normalde menapozda başlayan süreci daha önce başlatmış oluyorsun) Bu yüzden kullanırsan iyi olur.
Yok yine de kullanmak içine sinmiyorsa, vücuttaki kalsiyum oranı vs. test ediliyor, ona göre takviyeye ihtiyacın var mı ortaya çıkıyor. Varsa, doktorun ilacı kullanmanı söylüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?