valla oldum olası sevmem şu matematıgıı hep korkardım halende korkuyorum ya :)))) nasıl yencem bu korkumu beeeennnnn
yasmin_84 cnm 40 hafta beklemenin nedeni ne benim kızım da sezaryen ile oldu ama planlı sezaryen değildi o yüzden tam bi bilgim yok ama kızımda 38+5 de doğdu o da suyum azaldığından zaten bu yüzden de sezaryene alındım direk
cnm ben 2 normal doğum yaptım.son doğumum 32 haftalık doğduğundan sezeryana alındım.bunda da doktorum geç alırsak iç dikişlerde yırtılma iç kanamaya sebep oluruz dedi.oz yüzden erken alınacak.ben yarın doğum için gün alıcam.
Turk doktorun olmasida bi nimet, burda malesef.. banada temmuzun sonuna dogru soyledi cinsiyetini dr, ultrasondakiler solemiyolar. kiz olunca gec soluyolar burda bole sacma bi kural var..
cnm ben 2 normal doğum yaptım.son doğumum 32 haftalık doğduğundan sezeryana alındım.bunda da doktorum geç alırsak iç dikişlerde yırtılma iç kanamaya sebep oluruz dedi.oz yüzden erken alınacak.ben yarın doğum için gün alıcam.
ahh ahh bende kafayı akşam koyup sabaha kadar deliksiz uyumuyı özledim,az uyumuyom,heryerim ağrıdığı için 7.5-8 gibi uyuduğum oluyo 10-11 de geri kalkıp,11.5-12 gibi geri yatıyom,sabaha kadar 2 saatte 1 kalkıyom ya ağrılardan,ya tuv. için yada bilinçsiz olarak galiba uykularımın bölünmesi gerekiyo vücut alıştırma yapıyo yarına
hoşbulduk, doktoruna göre değişiyor işte 19 aralıkla 1 Ocak arası bir tarih verirler Ocak ı beklemezler. artık doktor hangi günü uygun görür bilemem o zamanki suyum ve bebeğin gelişimine göre hesaplanıyor..
aramıza hoşgeldin seninle herşeyimiz aynı neredeyse. benim de 2. bebeğim ve bugün 29+0 olduk. normal doğum 5 ocak ama doktor 18 aralkta alırız diyor ben de 20 aralık olsun hem benim doğum günüm dedim. bugün okulda da akciğerler son hafta gelişiyor diye konuşuldu. şimdi 27 aralığa kadar bekleteyım diyorum doktora kalsa al gitsin. ilkinde 39. haftada aldılar buna 38. haftaya gün veriyor. gerekçe olarak da dikişlerin yırtılır kasılma olursa ve iç kanama geçirirsin diyor.
doktorlar erken demiyor tatlım al gitsin onlara göre. hatta hiç normal doğurma istiyorlar hemen keselim diyorlar.
Benimde sat'a göre 13 aralık beklenen doğum tarihi,doktor 25 kasım gibi alırız diyğlum 40+4 te sezaryenle doğmuştu ama makat gelişti.Bu yavrucağım doğum pozisyonu almış,o yüzden erken almak istiyo doktor,herhangi bir risk almamak için.
Erken mi sence??
kalsiyum kullanan arkadaşlar günde kaç kez alıyosunuz eşim almış bana şimdi
bakalım nasıl doguracagım..
doktorumla henuz konusmadık su an hersey normal alttan kontrol ne zaman yapar acaba..
ben haftaya cuma gunu gıdecegım doktora o zaman agdamı yaptırıp gıdeyım dıyorum belkı alttan muayene eder ,ama dogum ıcın de erken olur dımı 38-39 da olsa bır aylık olmus olur ne yapsam bılemedım ya..son agdamı yaptırmadan da doguma yakalanmak ıstemıyorum ya
dr bana da vermedi ya ama bu haftalarda çok gerekliymiş.bende yoğurt yemeye ve süt içmeye çalışıyom her gün acaba karşılar mı???
inşallah hepimiz normal doğum yaparız en doğalıda bu benim korkularım şu alttan muayeneler yok çatı muayenesi çatala çıkmak :18::18::18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?