evet bende hatırlamıyorum acaba neydi o
ben de normal ıstıyorum hatta doktorumla oturdum ben normal ıstıyorum eger sız sezaryan taraftarıysanız ben baskasıyla goruşeyım dedım bır de
doktorumda sonuna kadar normal dogumcu ..
hatta ben oradayken bı bayana kızdı 39.haftasında normal dogum ıstedı dıye ,yok oyle kolaya kacmak dedı hemen sezaryana alın benı dıye gelıyorsunuz yok dedı normal dogum yapacaksın kadın da tamam dedı
oradan bılıyorum ınsallah normal olur gercı hersey normal su an bakalım..
hayırlı dogumlar versın kolay dogumlar..
merhaba kızlaaarrrr
sonunda doğum iznimi aldım.....artık evdeyim..
34. haftada nstye girecekmişim..geçmişi okudum biraz..kalsiyum-magnezyum olayını okudum da dr.um kalsiyumu doğal yollarla al diyor..artık süt-yoğurt yemeye içmeye çalışıyorum..
gebeliğin ilk aylarında bende çok kabızlık vardı..o sebepten magnezyum vermiiti dr...aynı zamanda kasılma olursa iç demişti..2 yada 3 kere içmişimdir...ama bu ara kasılmalar ara ara oluyo..magnezyum alsam iyi olacak zannımca..
ben artık geceleri uyuyamıyorum sizdede oluyormu dön dön sürekli uyanma hali
slm güzel annişler ve meleklerii...nasılsınız?? ben bugün kötü bigün eçirdim maalesef..sabah sağlk ocağndan aradılar izlemeniz var gelin diye,kalktım gittim,,yansiyon kilo vs kont herşey normaldi...çıktım alelacele okula yetişmeye çalışıyordum,,birden tansiyonum düştü sanırım yığıldım kaldım,,ufak bi baygınlık geçirdim..kısa sürdü,,eşimi aradım geldi aldı beni,bebişin hareketleri ve ben iyi olunca dr a gitmedim ama aklımda hep...gitmelimiydim ki?normaldir diyrm ama içim rahat etmiyor yinede...
caaaanııııııııım arkadaşlarım bu hasta bezi için özel bişey almalımıyım?yoksa sıradan birşey mi?bende sezeryan düşünüyorum da bi gün hastanede kalınıyor herşey normal giderse.kanama kaç gün yoğun olarak devam eder bilmiyorum.benim GÜLCE kızım tam 31 haftalıktı rapor almaya gittim (çalışabilir raporu) o zaman 1950 idi sizce iyi mi?
Merhaba hanımlar; aranıza biraz geç katıldım. Kısaca kendimden bilgi vereyim :) 25 yaşındayım 4 yaşında bir kızım var. Bu ikinci gebeliğim 29+0 yani 30 haftamıza girdik bugün normalde doğum 5 Ocak olarak gözüküyor ama ilk doğumum sezeryan olduğu için bunu da mecburi sezeryan yapacaklar dolayısıyla 19 Aralıktan sonra bir gün verirler diye tahmin ediyorum.. Anlayacağını büyük ihtimal Aralık annesi olacağım. Oğlum olacak Allah ın izniyle.. Kan demirim düşük olduğundan ilaç kullanıyorum 50 gr lık şekerim yüksek çıktı 100 lüğü yaptırmadım. şeker diyeti, vücudum çok su topladığı içinde tuz diyeti uyguluyorum... Kızımda 21 kilo almıştım bunda şimdiden 19 kilo almışım ne yapacağım bilmiyorum.. artık o kadar dikkat etmeme rağmen aldığım için sinirim bozuluyor.... neyse herkese iyi akşamlar..
iyi aksamlar aralik anneleri.... ben bugun cok heyecanliyimm cunku yarin aylar sonra ultrasonda gorucem. daha once demistim yurtdisinda oldugumdan doktor ultrasona gerek gormedikce gondermiyo. sekerim yuksek ciktigindan 2 aydir diyet yapip evde sekerimi olcuyorum dr kontrol ediyo ama yinede bi bebege bakalim dedi.. ben en son kuzumu 14 temmuzda ikili uclu test yapilirken gormustum. simdi yarin nasil olcak cok heyecanliyim:)) koca kiz oldu.. saclarini merak ediyorum kilosunu hic bilmiyorum.. yarina kadar nasil sabredicem bilmiyorum..
slm kızlar nasılsınız.benım bugn kontrolum vardı oğlusumu gordum.2650 olmuş kılosu doktor ırı bebek olcak dıyo doğuramazsın sezeryan olucan dıyo aama ben başka bi doktora daha gözukucem.çunkı benım doktor bıraz sezeryancıdır kendısı:)))) bayramdan sonra gıtcem tekrar bakalım durumlar nolcak.....bırde hep sağımda dedım doktora kalçasını sola dayamış hep sağda duruyomuş ıyı dedı.mıgde yanmam ıcınde surup verdı ama tadı ıggggggggrennçççççç nanelı gibi ööğğğ bilmem içermiyim :))
maşallah cnm oglusunaİyi aksamlar kızlarrr nasılsınız bakalım ne var ne yokk 2gundur gıremıorum topıge varmı bır haber luveyladan ve dıger arkadaslardanbızde dun bebısımı gordukk saglıgı suyu yerınde sukurr ama kılosunu ogrenemedımm ılkel ultrason aletı yuzunden ama haftasına gore ıyı gorunuomus gelısımıde ıyıymıss
demekki doğruymuş yaa kararmalar çoğunlukta
kalsiyum kullanan arkadaşlar günde kaç kez alıyosunuz eşim almış bana şimdi
hiç hatırlatma..
haftaya gıttıgımde 35 bıtmıs olucak 36.ya gırmıs olacagım..bakar mı bakmaz mı blmıyorum kı
en ıyısı ben yaptırıp gıdeyım sonra bır daha yaptırırım napayım ..
normal doğum o kadar kötü birşey olsaydı çoğu kişi 1 kere doğurur bi daha doğurmazdı yazıyordu nette...aslında doğru demekki o kadar acı bir şey değil allah kadınlara bu sabrı vermiş ki doğurabiliyoruz
evet bende hatırlamıyorum acaba neydi o
anam ara verseydim ben de hatırlamazdım herhalde çok şükür dr günlük hayata devam dedi kısıtlamadı
doktoruna resti çekmen süper olmuş ve doktorun yaklaşımıdanormal doğum taraftarı bir doktor bulmak okadar zorki ben ankaradayım biliyorsun şuanki doktorumda doğum yapsam varya hemen sezaryan der çünkü oda sezarcı hatta diyo bak bana kilom kalmış mı 2 tane sezaryan yaptım diyo ama doğumu istanbul da yapıcam ve doktorumu tanımıyorum bende doktor seçimimde kesinlikle normal taraftarı bir doktor olmalı
Allah hepimize kolay doğum nasip etsin dediğin gibi amin
cnm genelde 37-38 olmadan pek muayne etmezler asagıdan bıproblem olmadıgı sürece..hatta bizim gelin 38+5deydi ogun çatı kontrolu yapılacaktı ama dogum yaptı yanı hıc muayne bıle olmadan
:
gözün aydın cnm bol bol dinlenirsin artık evde
bende hiç uyuyamıyorum yatamıyorum bıle gece 4lere kadar dolaşıyorum evde nolacak böle bilmiyom uykusuzluktan yorgun düştüm cok
geçmiş olsun cnm bir daha yaşama inş..
kızına maşallah cnm..yogun kanama süresi kişiden kişiye göre değişir cnm öyle özel birşey almana gerek yok bence..
hoşgeldin cnm hayırlı olsun seninde bebiş
ayy inş yarın güzel güzel görürsün bebişini
cnm oglunun maşallahı var ama hemen sezeryan düşünme başka doktorada görün 4kılo bebekler normal dogumla dogabılıyor cnm ..bırde ultrason degerleri herzaman tutmayabılıyor
maşallah cnm oglusuna
benimkide karardı ama kızım olacak ayrıca genelde bildiğim herkesin kararıyor hamılelıkten dolayı cnm
gunde birkez içiliyor cnm suda erıyenden mı senınkıde?
cnm genelde 37-38 olmadan pek muayne etmezler asagıdan bıproblem olmadıgı sürece..hatta bizim gelin 38+5deydi ogun çatı kontrolu yapılacaktı ama dogum yaptı yanı hıc muayne bıle olmadan
cnm o kadar dayanılmaz bişey olsaydı emin ol ben 3.ye normal dogum istemezdim
inan yatağa giresim gelmiyo artık uyku akıyo gözümden ama yatamıcam yine diyorum ve oturuyorum gördüğün gibi yarasa gibi olduk vallagözün aydın cnm bol bol dinlenirsin artık evde
bende hiç uyuyamıyorum yatamıyorum bıle gece 4lere kadar dolaşıyorum evde nolacak böle bilmiyom uykusuzluktan yorgun düştüm cok
geçmiş olsun cnm bir daha yaşama inş..
kızına maşallah cnm..yogun kanama süresi kişiden kişiye göre değişir cnm öyle özel birşey almana gerek yok bence..
hoşgeldin cnm hayırlı olsun seninde bebiş
ayy inş yarın güzel güzel görürsün bebişini
cnm oglunun maşallahı var ama hemen sezeryan düşünme başka doktorada görün 4kılo bebekler normal dogumla dogabılıyor cnm ..bırde ultrason degerleri herzaman tutmayabılıyor
maşallah cnm oglusuna
benimkide karardı ama kızım olacak ayrıca genelde bildiğim herkesin kararıyor hamılelıkten dolayı cnm
gunde birkez içiliyor cnm suda erıyenden mı senınkıde?
cnm o kadar dayanılmaz bişey olsaydı emin ol ben 3.ye normal dogum istemezdim
yaptırmayayım da beklıyım mı kı o zaman ..bılemedım sımdı
al işte aynı fikirdeyim
beklıyım mı ..ay ne zormus ,bırde erken gelırse Allah korusun ..yada bakalım derse ..gecen hafta bası artık baya baya asagıda dedı bakar bakar sımdı
neyse bır hafta var daha o zamana kararımı verırım herhalde :)
yaptırmayayım da beklıyım mı kı o zaman ..bılemedım sımdı
inan yatağa giresim gelmiyo artık uyku akıyo gözümden ama yatamıcam yine diyorum ve oturuyorum gördüğün gibi yarasa gibi olduk valla
benimkide suda eriyen destinam cals d3
aaaa bak bende öyle düşünüyorum aslında hiç kontrole gitmeden direk doğuma diye düşünüyorum çatım da dar değildir herhalde ama şu kordon v.s korkuyorum bebeğime bişey olur diye korkuyorum açıkcası
dimisen tecrübelisin Rabbim 3. de de kolaylıkla doğurmayı nasip etsin...kaç günde ayaklandın hemen toparlanabildin mi???
beklıyım mı ..ay ne zormus ,bırde erken gelırse Allah korusun ..yada bakalım derse ..gecen hafta bası artık baya baya asagıda dedı bakar bakar sımdı
inşallah canım Rabbim bunda kolaylık nasip etsincnm daha hemen 35.haftada kontrol yapmaz gıbı gelıyor bana cunku olumsuz etkısı olabılıyor erken muaynenın dıye bılıyorum
gunde bır kere yeterlı cnm..ya o kordon olayıda cok korkulacak bısey deıl yeterkı cok takmayın kafanıza takarsan başına geelir..benim oglumda vardı ve kordon dolanmış bır şekılde dogdu sorun olmadı sadece dogarken yavaş yavaş kordonu actı doktorum bırde yanına yardımcı doktor cagırdı...
amin cnm inş.aslında ılk dogumum hıc kolay olmadı benım ama oglumda dogum yaptım 1saat sonra ayaktaydım gelenlerı ayakta karsıladım eve cıkıncada hıc yatmadım..inş bundada öyle olur cunku yatma şansım yok evde ıkı cocuk varyalnız benım tek derdim ıkısınde de sancım gelmedı ve 42 haftaya kadar bekledık sunı sancıyla oldu bunda inş kendı sancım gelır dıye hep dua edıyorum
34 .haftayı bıtırdık bız 35 .haftaya gırdıkkkk
destinanın dediği gibi bakmıyor olabilir sumak bendemi beklesem diye düşünmeye başladım şimdiden ama korkum erken doğum ya Allah korusun zamanında gelir inşallah bebeklerimiz
cnm daha hemen 35.haftada kontrol yapmaz gıbı gelıyor bana cunku olumsuz etkısı olabılıyor erken muaynenın dıye bılıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?