2011 Aralık Anneleri

geçmiş olsun. en kısa zamanda bi tansiyon aleti alın bence. gerçi bizz de de yok ama lazım bence her eve.

nasıl bi güzellik bu. ben de böle bişi bulsam alayım diyom oğluşuma. çok şirin çok sevdim. kaça aldınız.? güle güle kullansın minik bebişin.

bu arada 32 haftada doktora gideceğim. internette 1800 gr olur bu haftada kılosu diyor. çok merak ediyorum kaç çıkacak. daha 2 haftamız var.

cnm gecmiş olsun hamılelıkte tansıyon dengesinin bozulması normal ama kontrol ettirmende fayda var cok düşükte ıyı deil yüksekte ıyı deıl baktırabılırsen bı kontrol ettırsen ıyı olur..

ayyy cok şeker cok begendim güle güle kullan cnm inş bebiş geldiğinde

deryacım bazen düşük tansıyonde tehlıkelı olabılıyor bızım gelının komsuda benle hamıleydı tansıyonu düşmüş bir kaç gün sürmüş sonra doktora gittiğinde plasantanın bebekten ayrıldıgı ortaya cıkmış suan bebek 3haftadır yogun bakımda..doktor demiş tansiyon düşünce vücut dogum yapıyorum zannedip plasantada bebekten ayrılmış..yani onunda var tehlıkesi..bizim gelin her telefonda aman abla tansıyonuna dıkkat et diye tenbıhlıyo beni cok üzülmüş etkilenmiş ondan

canım kan şekerinin tansiyonun düşmesinin bebeğe bi zararı yok,ama bi yerde yığılıp kalcağına benim gibi yanında k. yemiş,meyve bulunsn,aralarda süt iç,düzenli beslen,kahvaltını aksatma,sabahları kalktığımda çok aç hissediyom kendimi elim ayağım titriyo bişeyler yiyom,pekmez özellikle beni kendime getiriyo,bakaım canım çıkarsa verriz sana da bi cüz

ne güzel kolay gelsin size cnm mis gibi olun tertemiz bu arada temizlikçi işinide ayarladım pazartesileri banada yarım gün gelecek her hafta yalnız burda fıyatlar daha yuksek yarım güne 45e gelecek..

bende okula cıkıyorum şimdi öpüyorum hepinizi görüşürüzzz

fatmam yaa..zaten korkuyodum,,şimdi daha kötü oldum...

herkese selam umarım hepiniz iyisinizdir.
dün 32.hafta çalışabilir raporumu aldım.. 5 hafta daha burdayım inşallah... dün dr geldikten sonra ped koymuştum bir baktım kanama olmuş hemen dr aradım. muayeneden sonra normal korkulacak bişey yok dedi.. ama ödüm koptu.. anlık bişeydi zaten bir daha olmadı.. ama anlamadığım normal muayene etti nasıl kanama olur anlamadım. bundan öncede 2 muayenede daha böyle bişey olmuştu ama ben onu sivilce falan- sanım telaş etmemiştim...
çok şükür bugün bişey yok iyim....

valla eminönünden aldık annem yeğenime hatta çevrede doğan her yeni bebeğe alır
herkesin sepet annesi oldu hahaha
ben bişi aldırmıyordum ya
içi rahat etmedi
çarşamba günü doktor çıkışı kalktık gittik eminönünden aldık

80tl diyen de oldu 70 diyen de oldu

biz 80lik bitane beğendik 70e aldık

sağolasın canım amin :))

güle güle kullansın minnoşun
ayyyy hadi inşallah

bizd ebebek yatabildiği kadar bund ayatıyor sonra işte yatak alınıp ona geçiliyor haliyle hiç başka beşik meşik almicam şimdilik

Son düzenleme:

kaçmışki tans. u ben 9 a 6 yı gördüm,hamilikte düşebilir bazen dediler,önemsemediler,sabahları düşüyo bazen benim,ama öğlen olunca geçiyo,bayılma olmadı hiç galiba onun daha düşüktü tans. u

balik yagi 3. aydan beri haftada 2 tane kullandiriyor zaten. cok balik yeme aliskanliim olmadii icin vermisti. kalsiyum vermedi ama bu gidisimde sorucam takviye yapcakmiyiz diye.. duzenli sut iciyorum ama bi de o degerlendirsin durumu..

GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) BAŞ DÖNMESİ, GÖZ KARARMASI, BAYILMA
HAMİLELİK DÖNEMİNDE BAŞ DÖNMESİ VE BAYILMA
Hamilelikte baş dönmesi (vertigo) ve bayılma hissi sık yaşanan şikayetlerdendir. Nadiren bayılma durumu da oluşabilir.

Gebelikte rahmin fazla büyümesine bağlı rahime giden kan miktarı artar ve bundan dolayı beyin gibi diğer organlara anlık olarak kan pompalanmasında bir güçlük oluşabilir, bu da baş dönmesi veya bayılma hissine neden olabilir. Ayrıca büyüyen rahmin annenin kan damarları üzerine bası yapması da göz kararması, baş dönmesi ve bayılma hissine sebep olabilir. Baş dönmesi yatar veya oturur durumda iken ayağa kalkma sırasında olabilir buna durumsal kan basıncı düşüklüğü (postural hipotansiyon) denir. Kan basıncının hızla düşmesi sonucu birdenbire beyine daha az kan gitmesi bu duruma neden olur. Bu duruma engel olmak için çok yavaş ve dikkatli ayağa kalkmalısınız.

Kan şekeriniz düşünce de baş dönmesi, göz kararması ve baygınlık hissi oluşabilir. Sık aralarla ve azar azar yemek yiyerek, öğünler arasında atıştırarak bu durumu engelleyebilirsiniz. Uzun süre susuz kalmamalısınız. Gestasyonel diabet (şeker hastalığı) gibi bir durumunuz varsa şeker düzeylerinizin veya insülin dozunuzun ayarlanması için mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.
Bunun dışında kansızlık, sırt üstü yatmak, aşısı susuz kalmak, aşısı sıcak ortamda bulunmak, uzun süre ayakta kalmak, fazla egzersiz yapmak da baş dönmesi, göz kararması, halsizlik ve baygınlık hissine sebep olabilir, bu tür durumlardan kaçınmalısınız.
Eğer baş dönmesi, sersemlik, göz kararması, halsizlik, bayılma hissi duyuyorsanız beyninize giden kan dolaşımını arttırmak için hemen mümkünse bir yere uzanın ve bacaklarınızın altına yastık gibi bir cisim koyarak yüksekte tutun. Bu sırada başınız yerde düz şekilde olmalıdır. Sol tarafınıza doğru yatmak da rahmin damarlara basınç yapmasını azaltır ve sizi rahatlatır. Sırt üstü veya sağ tarafınıza doğru yatmak ise tersine rahmin yaptığı basıncı arttırabilir.

valla ben 7 ye 5 hatta 4ü bile gördüm tansiyonum yerlerde
şeker doktorum yüksek olacğaına düşük olsun hiç dert etme dedi
ben de hiç dert etmiyorum valla

geçen bi 10a8e çıktı elim ayağım boşalıyodu terden

çok güzel canım..

ayyyyy bu haliyle daha bi şirinmiş Allah iyi günlerde kullanmayı nasip etsin

teşekkür ederim kızlar daha iyileri sizin bebişlerinize olsun inşallah

eczane varda yalnız çıkmaya korktum dünkü gbi yığılırım yolda diye (

ay kızlar bu arada çarşamba günü kan idrar vs ne test varsa yaptırdık...

bu sefer de şekerim düşük çıkmış mı
bi türlü dengeleyemedik diye dertlenirken doktorum aradı bi kızdı bana
aç mıydın diye
hee dedim
sen hiç aç kalmicaksın dedi her zaman yanında bişi olcak dedi kapadı

ama düşünüyorum da e insülin yapmadan yemiceksem e insülini d eyapamadıysam yemicem o zaman diye düşünüyorum otomatik olarak

anlamaıdm nasıl iş

yanıma artık bi meyve falan bişi koycam ama bak mesela şimdi açım
ama insülini yaptım yemek yemek için 20 dk beklemem lazım ama kazınıyorum peffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…