sağlık ocağına hangi haftadan sonra gidiliyor kızlar..bilgisi olan varmı....
canım benim arkaşaım orda avcılar hospitalda doğum yaptı çok memnun olduğunu söyledi ama ben hiç orayı düşünmüyorum.. esenyurtta oturudğum halde.. bir diğer arkaşadımdan da duyduğum arkadaşalrı orda doğum yapmış ama hiç memnun değillermiş.... ne bileyim zor durumlar...
ama halam nisa hastanesinde geçen ay doğum yaptı bir önceki kızını da orda doğurmuştu oradan çok memnun olduğunu söyledi...
günaydın kızlar
8+3 haftalık hamileyim tüp bebeek yöntemiyle hamile kaldım
bu haftalarda nasıl besleniyorsunuz
benim iştahım kesildi çoğ şeyden tiksindim
sizler neler yemeye veya yememeye dikkat ediyorsunuz
bide bu haftada yapılan bi test falan varmı?
öyle tabi ama sanrıım dr dan kaynaklanana bir durum.. orda doğumu hiç düşünmediğim için sormadım.. ben de medikalparka gidiyorum bahçelievlere... şuan için dr iyi ama sonuna kadar nasıl gideriz bilmiyorum..
İnternetten okuduğum kadarıyla sadece doktor değil sorun. Hemşireler ilgisiz, çocuğa düzgün bakılmıyor, doktor 3 günde bir kont. geliyor. Lakaytmış herkes. Şu varki bende muayneye giitiğimde ordaki hemşire, hsotes vs. çok lakayt buldum. Hiç ilgi yok. Habire muhabetteler. Doktor iyi ama bir doktorla olmaz ki. Doğumdan sonra bakımı var, çocuğun bakımı var. herşeyi düşünmeliyiz.
hoşgeldinRabbim bebişini hayırlısıyla sağlıkla dünyaya gtrmeyi kısmet etsin. ben canımın istediğini yemeye çalışıyorum 5 dk sonra nasılsa herşeyden tiksincem ne yersem kar diye bakıyorum açıkçası.testler sanırım 11. haftada başlıyor diye okumuştum daha önce ama dr yönlendiriyor zaten
canım ben pazartesi mi salı mı ne gittim.. 5+4 falandım herhalde..
aile hekimim bilgi verdiğime sevindi..
tansiyonumu, kg falan ölçtüler.. dosya hazırladılar telefon falan neyim herşey..
25temmuza da (inşallah bebişim benimle olursa) tetanoz aşımız olacakmış... yani 4aylıkken falan oluyor sanırım SAT'a göre herhalde söyledi tarihi benim sat 25 martta ondan..
çok güzel ilgilendi aile hekimim ve hemşiremiz..
sonuçta doğumdan sonra aşıydı oydu buydu sağlık ocağında yapılacak
hemşire dedi ki.. aklına takılan birşey olursa.. bir ihtiyacin (ilaç) olursa çekinme herzaman gel dedi..
ama eğer allah korusun olur da düşük falan da olursa bize haber ver.. sağlık bakanlığına bildiriyoruz dedi..
aslında dün kontrolüm vardı bugune aldılar bugunde arayıp yarın sabaha aldılar
istanbulda yaptırdım tüpü oradada pazartesi randevum var
burda bi yere başlıyım dedim aksilik aksilik üstüne
bi kere gördüm daha bebeğimi kalp atışını duydum o kadar
aradan zaman geçince içime kuşku düşüyo sürekli görmek istiyormabartıyorm ama napım
senle aramızda 1 hafta var hayırlısı olsun bakalım hakkımızda
nisa hastanesi ucuzmuş...ne güzel... aklımda olsun ama eğer bi aksilik olmazsa benim büyük tam teşekküllü bi hastanede doğum yapmam lazım..cnm ya biraz erken ama nisanın fşyatlarını sordum. Avcılar hosp. hiç sormuyor çünkü yapamam orda. Nisanın normal duğum 425 sezeryan 950 diyor. Paket fiyat herşey dahil.
ben daha muayeneye gitmedim ama sağlık ocağına gittim onlarda hamileliği takip ediyorlar ya.. folik asit istedim adamdan.. vermedi.. herkes folik asit mi içiyor sanki dedi.. hamilelik öncesi ve riskli gebeliklerde kullanılır aslında dedi.. ama şimdiki doktorlar nerdeyse herkese yazıyor dedi.. 3.aydan sonra demirle birlikte dozu az da olsa yine folik asit vereceğiz ... dedi..
bende ne yaptım.. folik asit içeren ne gıda bulduysam aldım.. ama bir tek greyfurt ve lahanayı yiyebiliyorum.. yer fıstığında da varmış ama aldım kenarda duruyor..
olsun gec olsun herşey yolunda olsun inşllh. bende 3 hafta olcak neredeyse gideli dr. kalp atışını gördüm.amin hakkımızda hayırlısı olsun. zamanla değişebiliyormuş bana yetişebilirsin belki beraber aynı zamanda olur bakarsın
nisa hastanesi ucuzmuş...ne güzel... aklımda olsun ama eğer bi aksilik olmazsa benim büyük tam teşekküllü bi hastanede doğum yapmam lazım..
medipolden bahsediyorsunuz değilmi koşuyolundaki. ben tam bilgilenip gerekirse herkesin memnun olduğu fiyatında çok uçuk olmadığı bir hastaneye gecebilirim.nisa hastanesi nasıl peki
ilk bebeğin sanırım normal mı oldu
aslında dün kontrolüm vardı bugune aldılar bugunde arayıp yarın sabaha aldılar
istanbulda yaptırdım tüpü oradada pazartesi randevum var
burda bi yere başlıyım dedim aksilik aksilik üstüne
bi kere gördüm daha bebeğimi kalp atışını duydum o kadar
aradan zaman geçince içime kuşku düşüyo sürekli görmek istiyormabartıyorm ama napım
senle aramızda 1 hafta var hayırlısı olsun bakalım hakkımızda
cnm medipolden değil avcılar hosp. bahsediyordum. Zaten gitmek istediğin hastanenin adını ve yanına doğum yaz googleda yorumları görürsün. Nisa'yı çok beğeniyorlar. zaten her doğum yapanın ayrı odası oluyor. ayrıntıları daha soruşturuyorum. daha önceden orda çalışan arkadaş vardı ona sorcam. bide ablam orda doğum yapmıştı ona sorcam. bakalım burdan paylaşırım yine.
Allah hepimize o günleri de göstersin. yavrularımızı kucağımıza sağlıklı olarak almayı nasip etsin Alllah'ım.
ben de hep ayni seyleri hissediyorum. su ultrasonu kiraliyabilceemizbi yer olsa keske. bebege zararli olmadii kanitlansa her sabah gunaydinlasirdik eve kiralayip
canim yer fistigi benim cocukluktan beri en sevdigim yemistir. bi tabagini bir oturusta bitirip ertesi gun bagirsaklarimi bozardim. kabizlik problemine cok yardimci olur hem de folik asittakviyesi yapmis olursun. yalniz tuzlu olanlarindan yeme. hatta mumkunse sert kabuklu olanlarini tercih et. en azindan elin oyalanir abarti sekilde yiyemezsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?