canım başın sağolsun ALLAH RAHMET EYLESİN...kızlar çok kötüyüm dün vandaki arkadaşlarımdan haber alamıyorum demiştim.İkiside ölmüş biraz önce öğrendim karı koca sarılarak ölmüşler Rabbime karşı gelmek değil ama cok genclerdi daha 26 yasındalardı yaa.Mekanları cennet olsun canım benim
slm anneler geçmişi hiç okumadım önce selam vermek istedim öncelikle rabbim şehitlerimize ve depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet eylesin yakınlarınasabır versin luveyladanda hayırlı haberler bekliyoruz rabbim yardımcısı olsun sağlıkla kolaylıkla dünyaya getrmeyi kısmet etsin..bende şimdi doktordan geldim doktorum 15 gün sonra gel dd ama 13 günde dayanamadım gttm bebim 13 gnde 550 gr almış şaşırmadım desem yalan olur.yememe pek dikkat etmedim bu aralar benim kilom 73 olmuş 70 le tamamlarım derken 75 le tamamlasam sevineceğim artık küçük bıdığımsa 2.450 gr olmuş dudaklarını emerken pozlar verdi çok şükür en sonunda. hareketleri artık yavaşladı derken cumartesiden beri gece 3 e kadar beni uyutmuyor sabahta 8 de uyandığımda baktım o da uyanık hareket edip duruyor sanırım uykuyu pek sevmiyecek bebeğim şimdiden benim ne oturuşumu ne yatışımı ne yemek yememi beğenmiyor sanırım hep tepki verir gb karnımıniçinde geziniyor rahatsız eder derecede oluyor ama artık. doktorumuz bebeimin göbişi biraz tombiş buldu 35. hafta grnyr dd. yanaklarımızda tombiş tombiş allahım sağlıkla dünyaya gtrmyi nasip etsin cümlemize bizden haberler bu kadar inşllh tüm anneler ve bbekleri hafta sonu iyi gçmştr. şimdi geçmişe biraz göz atayım
teşekkürler canımoğlumun ok.spreyinden sıktım işe yaramadı , belki de pediatrik olduğundandır :44: burnuma normal tuzlu su çektim , daha fazla kapandı .. eroinmanlar gibi oldum resmen , otrivinesiz yapamaz oldum .. bugün antibiyotiğe başladım , eşime kalsa dayansam 1-2 gün otrivine sıkmadan geçermiş ama gece yaşadığım tıkanıklık , yani boğazımın da kapanması ve 1-2 saniye nefes alamamam çok korkuttu .. inşallah antibiyotik iyi gelir , olmazsa çarş felan dr.umu arayıp okyanus spreyini sorayım en iyisi .. çünkü bana otrivine kullanma , bırak dedi , onun yerine şunu kullan felan demedi , belki de 12 gündür yeterince burnumu açıcılarla yorduğum için midir nedir :44: çok sağol tavsiyen için ..
biliyorum canım biliyorumda , insan yine de , salt kelimeler de olsa , onu görmek istiyor onca paylaşımın hatırına .. yani yaşadığım şey hafife alınacak bir şey değildi , hakikatten nefes alamadım ve kesenin çatlamasını - erken doğumu göze alarak ( ki sezaryenliyim daha 2 sene anca oldu ameliyatın üzerinden ) öyle öksürdüm ki defalarca gırtlağım acıdı şiddetinden .. bir geçmiş olsun demek için ille geyik muhabbeti yada uzun uzadıya msajlaşma geçmişimiz vb olması gerekmiyor burda-aramızda diye düşünüyorum naçizane ..
sanırım oğlumun da ben kreşten ayrılırken biraz trajediye bağlaması , yaygarayı koparması üstüne tüm günün stres ve üzüntüsüyle daraldığım için ben de ağladım ona sarılıp , onu daha fazla bu ruh haline kaptırmamak için kendimi bir anda toparlamaya çalışıp bir süre sonra yeniden benzer sancıyla birbirimizden ayrılışımız sanırım sinirlerimi alt üst etti ve böyle yazdım ben de sanırım
arkadaşlar tuvaletimi yaparken çok hafif bir yanma hissediyordum birkaç gün ve doktorumdan kan- idrar tahlili yapmasını istedim, sonuçları az önce aldım kan değerim yükselmiş 12 yi geçmiş çok şükür ama idrar yollarımda az miktarda bakteri çıktı:dr um monurol diye bir ilaç verdi, bu ilacı aranızda kullanan varmı, ben kullanma konusunda açıkçası biraz tereddütlüyüm:95: bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olun...
herkese iyi akşamlar,çok renksiz bir gündü ve bitti,hepinizi öpüyorum
cnm kusura bakma yanlış anlama ama ben ınan sabah okudum gecmış olsun dıye yazacakken oglum uyandı onla falan ıgılenırken unutmuşum tekrar geriye de dönmeyınce..ara ara oturup bakabılıyorum pcnın başına ve atlayabılıyorum oyuzden bazı şeyleri hemen o an cevap veremeyınce sonra unutabılıyorum..gercı sırf bu konu deil bu aralar bende her konuda unutkanlık var dunde luveylayı arayacaktım araya bısey gırdı derken sonra unutmuşum ve taa gece yatarken aklıma geldı..bu unutkanlık cok cıddı boyut aldı bende farkındayım ama normaldır dıye fazla ustunde durmamaya calışıyorum inş dogumdan sonra normale dönerim..
ve gecmiş olsun cnm yanlış düşünme lütfen..
canım anlaşılan biraz kırılmışsın ama bende genel olarak tüm arkadaşlara geçmiş olsun yazmıştım kusura bakma haklısın
Allah inşallah şifalar versin canım kendine iyi bak tekrardan kusura bakma kendi adıma çok mahcup oldum
Canım kendi adıma söyleyeyim hızlı bi şeiklde hafta sonunu okudum,bugün işlerim çok yoğundu,bi de kafam hep depremdeydi,içim burkuktu,yazını okudum zaman zaman böyle ilaçları kullanabiliyoruz ya da mecbur kalıyoruz kategorisi c falan olsa da,okuduğumda yok ya bişey olmaz Allhn izniyle dedim ama cevap yazmamışım,çok işim vardı bugün dairede kusura bakma canım
arkadaşlar tuvaletimi yaparken çok hafif bir yanma hissediyordum birkaç gün ve doktorumdan kan- idrar tahlili yapmasını istedim, sonuçları az önce aldım kan değerim yükselmiş 12 yi geçmiş çok şükür ama idrar yollarımda az miktarda bakteri çıktı:dr um monurol diye bir ilaç verdi, bu ilacı aranızda kullanan varmı, ben kullanma konusunda açıkçası biraz tereddütlüyüm:95: bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olun...
herkese iyi akşamlar,çok renksiz bir gündü ve bitti,hepinizi öpüyorum
biliyorum canım biliyorumda , insan yine de , salt kelimeler de olsa , onu görmek istiyor onca paylaşımın hatırına .. yani yaşadığım şey hafife alınacak bir şey değildi , hakikatten nefes alamadım ve kesenin çatlamasını - erken doğumu göze alarak ( ki sezaryenliyim daha 2 sene anca oldu ameliyatın üzerinden ) öyle öksürdüm ki defalarca gırtlağım acıdı şiddetinden .. bir geçmiş olsun demek için ille geyik muhabbeti yada uzun uzadıya msajlaşma geçmişimiz vb olması gerekmiyor burda-aramızda diye düşünüyorum naçizane ..
sanırım oğlumun da ben kreşten ayrılırken biraz trajediye bağlaması , yaygarayı koparması üstüne tüm günün stres ve üzüntüsüyle daraldığım için ben de ağladım ona sarılıp , onu daha fazla bu ruh haline kaptırmamak için kendimi bir anda toparlamaya çalışıp bir süre sonra yeniden benzer sancıyla birbirimizden ayrılışımız sanırım sinirlerimi alt üst etti ve böyle yazdım ben de sanırım
haklısın cnm, insan hastayken ve canı yanarken gözü bişi görmüyo, bende 2 gundur griple ve çok derin bir öksürükle boğuşuyorum, her öksürüşümde balgam çıkartıyorum ve kusasım geliyo
vüudum kırgın ve sinirlerim acayip bozuk, işyerindeyim ve dayanmaya çalışıyorum, sanada çok geçmiş olsun cnm. :26::26::26:
sezaryan mı normal mi olucak belli oldumu şimdiden..?
yok canım henuz konusmadık doktorla bu konuyu ama ben ınsallah normal ıstıyorum... belkı yarın kontrolde bısı der zaten bıldıgım kadarıyla cem bey normal dogum yanlısı bı doktor bıras da ona guvenerek kolay kolay sezeryan olmas dıye dusunuyorum
kızlar çok kötüyüm dün vandaki arkadaşlarımdan haber alamıyorum demiştim.İkiside ölmüş biraz önce öğrendim karı koca sarılarak ölmüşler Rabbime karşı gelmek değil ama cok genclerdi daha 26 yasındalardı yaa.Mekanları cennet olsun canım benim
canım üzülme ölüm sıraya bakmıyor malesef bende abimi 23 yaşında askerden yeni gelmişti 1999 depreminde kaybettim üzerinden yıllar geçti acısı dinmek şöyle dursun özlem de ekleniyor çok acı rabbim kimseye yaşatmasın böyle acılar ama herkesin imtahanı farklı vuslat mahşere kaldı benim ve bir çok sevenini kaybeden için.
rabbim mekanlarını cennet eylesin
çok sağol mardincim bebeğim bari iyi olsun onda teselli bulayım. sorunlar omuzumda çığ gb büyüyor hangi duvara yaslansam duvar çürük çıkıyor. hayatta tek umudum oğlum ve doğacak bebeğim kaldı zaten beni hayata bağlayan tek varlıkklar... bu arada yeme diyemeyeceğim bende eşlik edeceğim seninle beraber yemeğe senide çok iştahlı gördüm :)
AYYILDIZIM'cım , OLBEY'immm , YARENHANDE'm , HALİMEMM'mmm ... çok teşekkür ederim geçmiş olsun mesajlarınız için .. nihayet dr.umla konuştum , bu haftadan sonra bir şey olmaz , hatta bu haftalarda doğsa bebek ona benzer bir şey olsa , çocuk dr.u bile benzer bir şey verebilir ona deyip üstüne " sen şimdi bebeği zehirledim diye panik yaptın dimi " diye gülerek açıklamaya devam etmesi ( olanı biteni anlatırken biraz ağlayınca ben) içimi fazlasıyla rahatlattı .. otrivini kullanmayıp elimde olan Klamox BID antibiyotiği kullanmamı söyledi .. içim rahatladı şükür yaa
yalnız şu dikkatimi çekiyor .. benim yazdığım msj neredeyse günün ilk msjı ve bu saate kadar en fazla 10 sayfa kadar konu ilerlemiş olmasına , msjım bulunduğu sayfanın sonarında felan kalmayıp altına bissürü msj yazılmış olmasına rağmen 4 ( dört ) arkadaşım hariç kimsenin bir kuru " geçmiş olsun " bile dememesine anlatacak kelime bulamıyorum desem ...... yani aramıza onca aylardan sonra bile ilk defa katılana hiç atlamadan bir çok kişinin hoşgeldin msjları yazmas ( ki bunların bşında ben de varım ) , konu , misal ; cinsellik olunca sayfaların deliler gibi akması ve herkesin yazılan msjları alıntılar yapa yapa kakara kikiri götürmesi ve bu arada bissürü soru(n)un arada kaynaması ; oğlum sünnet oluncaya kadar (hatırlarsanız o dönem de dahil ) herkesin türlü paylaşımına dikkat eden ve uzuuun alıntılarla soru-şikayet sahiplerine deneyimlerim-duyduklarım ve okuduklarım dahilinde hiç üşenmeden altı dolu tatmin edici cevaplar yazıp sonra sonra zamansızlıktan ve şahsıma hitaben 2-3 küstahça yazıya kızıp küstüğüm için çok da fazla paylaşımda bulunmadığım için mi geçmiş olsun demeyi bile lüzum görmediniz , cidden merak ediyorum şimdi ..
kızlar çok kötüyüm dün vandaki arkadaşlarımdan haber alamıyorum demiştim.İkiside ölmüş biraz önce öğrendim karı koca sarılarak ölmüşler Rabbime karşı gelmek değil ama cok genclerdi daha 26 yasındalardı yaa.Mekanları cennet olsun canım benim
canım sağol , sana da geçmiş olsun çoköksürüğü bir şekilde kesmen lazım , kasılmayı tetikler , erken doğumu tetikler .. en olmadı fındık kadar tereyağını eritip 1 yemek kaşığı kadar pekmezle karıştırıp sıcak sıcak iç ve üstüne bir şey içme .. o çok iyi geliyor gıcık şeklindeki öksürüğe bile .. her otu-çayı içemediğimiz için markette bitki-meyve çaylarının önünde neredeyse yarım saat geçirdim içi an saf olanı bulana kadar .. malum her bitkiyi içemiyoruz ve her meyve çayı da sadece o meyvenin kabuğu-yaprağından yapılmıyor .. bu konuda en sadesi nane-limon çayı ve papatya çayı .. papatyayı da günde en fazla 2 fincan içebilirsin , uyku ve boğaz kuruluğu yapar fazlası ( antibiyotik etkisinden dolayı ) ha bir de , bilinenin aksine balı bu dönemde daha az tüketmeliymiş , o da gıcık öksürüğü tetiklermiş , bal yerine pekmezle tatlandırıyorum ben de nane-limonu , tavsiye ederim
yok canım henuz konusmadık doktorla bu konuyu ama ben ınsallah normal ıstıyorum... belkı yarın kontrolde bısı der zaten bıldıgım kadarıyla cem bey normal dogum yanlısı bı doktor bıras da ona guvenerek kolay kolay sezeryan olmas dıye dusunuyorum
evet normalci bi dr....ben de sorduğumda sancın,suyun gelip de yatışın yapıldığında belli olacak deyip imalı imalı gülmüştü..
teşekkür ederim cnm, öksürmemek için ballı sıcak süt içiyorum, işyerinde de çay ama fayda olmadı, doğal yollarla geçsin istiyorum ilaç istemiyorum zaten vitamin kan hapı gaviskon derken yogun bi ilaç yuklemesi yapıyorum,
geçmezse yarın bi görüneyim doktora diyorum, bu gece terlemeye çalışıcam bakalım inşallah geçer :26::26::26: hamileyken hiç çekilmiyo hastalık yaaa
evet normalci bi dr....ben de sorduğumda sancın,suyun gelip de yatışın yapıldığında belli olacak deyip imalı imalı gülmüştü..
cnm sanada gecmiş olsun..haklısın hamılelıkte hastalık cok daha zor oluyor allah şifa versin bian önce inş..
ben zencefille balı macun kıvamına getirip yerdim öksürüğe ıyı gelıyor bılmem denedin mi??
tenniterenne
belki daha önce başka şeyler önerenler olmuştur ama ben azıcık hasta gibi olsam hemen bir limon suyuna sarmısak atıp kaynatıp içiyorum hemen iyileşiyorum hiç zararı olmaz hem sarmısak doğal antibiyotiktir deneyebilirsin
mideyi yakmaz dimi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?