saol cnm inşallah, söylediğin şeyi cnm hiç denemedim ama zencefilin çayını almıştım içerim diye ama midem bulandı içemedim iğrenç bişi
bide miğdemde kötü, öle herşeyi yiyip içemiyorum
bilemiyorum benim midem sağlamdır bişey olmuyor senin mide hassassa etkiler belki
ama bendeki etkisi süper hiç gripten falan yatmıyorum
cnm ben toz zencefilden 1 ay kaşıgını bır çay kaşıgı balla macun kıvamına getirip yiyiyorum bıraz yakıyor ama cok rahatlatıyor..bende de öksürük bır başladımı kronıkleşir bır ay gecmezdi bana da bır arkadaşım buu tavsıye temişti ogundur bungur hep yaparım cokta ıyı gelır..istersen bır dene..hem zencefılle bal karışımı cokta faydalı bır karışım zararı yok yani hiç..ben ogluma bıle yapıyorum kışın ilaç nıyetine veriyorum ıyı gelıyor..
kızlar LUVEYLAylan konuştum şimdi dün geceden beri yavaş yavaş sancıları başlamış nst de de sancı cıkmış acılmasıda başlamış inş yarına dogum yapar bebeğine kavuşur..birde yattıgı hastaneden cok memnun istanbulda olanlar için tavsiye ediyor KANUNİ SULTAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ..özel hastane gibi diyor ilgiden falan cok memnun..devlet hastanesinde dogum yapmak ısteyenlere tavsıye olunur..
strarimu ben geceleri burun tıkanıklığımdan dolayı uyuyamıyordum hatta yemek yerken dahi istemsiz ses çıkıyomuş burnumdan haliyle nefes alamadığım için doktoruma söyledim burunda hamilelikden dolayı ödem oluşur ve bundan dolayı böylesin dedi eczaneden okyanus suyu al dedi ve hergece uyumadan önce kulllanıyorum çok rahatladım
senin kullandığın ilaç inşallah zararı olmamıştır
teşekkürler canımoğlumun ok.spreyinden sıktım işe yaramadı , belki de pediatrik olduğundandır :44: burnuma normal tuzlu su çektim , daha fazla kapandı .. eroinmanlar gibi oldum resmen , otrivinesiz yapamaz oldum .. bugün antibiyotiğe başladım , eşime kalsa dayansam 1-2 gün otrivine sıkmadan geçermiş ama gece yaşadığım tıkanıklık , yani boğazımın da kapanması ve 1-2 saniye nefes alamamam çok korkuttu .. inşallah antibiyotik iyi gelir , olmazsa çarş felan dr.umu arayıp okyanus spreyini sorayım en iyisi .. çünkü bana otrivine kullanma , bırak dedi , onun yerine şunu kullan felan demedi , belki de 12 gündür yeterince burnumu açıcılarla yorduğum için midir nedir :44: çok sağol tavsiyen için ..
biliyorum canım biliyorumda , insan yine de , salt kelimeler de olsa , onu görmek istiyor onca paylaşımın hatırına .. yani yaşadığım şey hafife alınacak bir şey değildi , hakikatten nefes alamadım ve kesenin çatlamasını - erken doğumu göze alarak ( ki sezaryenliyim daha 2 sene anca oldu ameliyatın üzerinden ) öyle öksürdüm ki defalarca gırtlağım acıdı şiddetinden .. bir geçmiş olsun demek için ille geyik muhabbeti yada uzun uzadıya msajlaşma geçmişimiz vb olması gerekmiyor burda-aramızda diye düşünüyorum naçizane ..
sanırım oğlumun da ben kreşten ayrılırken biraz trajediye bağlaması , yaygarayı koparması üstüne tüm günün stres ve üzüntüsüyle daraldığım için ben de ağladım ona sarılıp , onu daha fazla bu ruh haline kaptırmamak için kendimi bir anda toparlamaya çalışıp bir süre sonra yeniden benzer sancıyla birbirimizden ayrılışımız sanırım sinirlerimi alt üst etti ve böyle yazdım ben de sanırım
ARKADAŞLARIM...
bende nefes alamayn biri olarak.. dr. taşınmış biri olarak.. geceleri tıknıp ölcek hissine kapılan biri olarak diorumki.. 1 lt suya 2 çay kaşığı tuz ve karbonat koyun burnunuza çekin 1.......2.... akşamları odanızda nem makinesi.. içine su koyuypsıunuz dışarı veriyor ya ondan koyun.. 1 haftadır arlkadaştaydı makine dünm çalıştırdım en azından tıkanmadım gece... körüklü otobüs gibiyim.. tıs-tıs.. düşünün yani.
arkadaşlar buhar makinesi alacak mısınız klimayla ısınacak olanlar ne diyorsunuz
benim ablam almıştı oğluna çok faydasını görmüştü..bana da o makinayı göndericek..o göndermeseydi mutlaka alırdım..kaloriferli ev de çok kurutuyo havayı..kömür yakılıyo..merkezi sistem..kışın nefes alamıyoruz sıcaktan diyebilirim..
Ben 2 defa kullandım. İdrar tahlilinde bakteri çıkmıştı ve kültür 3 gün sonra çıktığı için üreme olup olmayacağını bilmememize rağmen risk almayalım diye doktorum vermişti. Bebeğin organ gelişiminin tamamlanmadığı ilk aylarda bile güvenli deniliyor (ben gerçi o aylarda kullanmamıştım ama). O zaman Kadınlar Kulübü'nden bakmıştım, bunu kullananların açtığı 3-5 sayfalık topikler vardı, onları da okuyabilirsin.
canım maşallah bebişine. korkma diyorum ama ben de senin gibiyim. benim tek farkım ben normalden de sezaryenden de korkuyorum. bazen bebeğime diyorum sen orda büyüyosun iyi güzel de nasıl çıkcan ordan diyorum o da tekme atıyo. dalga geçiyor sıpa. ama bütün iyi yönlerini düşündükçe napalım normal istiyorum ben bi aksilik olmazsa. ama en ufak bi aksilikte ne kendi hayatımı ne de onunkini riske atamam normal olcak diye.herkese günaydın kızlar,
luveylacım bugün doğum yapacaktı, umarım herşey yolunda gider sağ sağlim alır beişini kucağına,
bu arada haftasonu dr. kontrolümüz vardı, paşamız 1525 gr olmuş, kordondan uzaktaymış, haftasıyla uyumlu dedi doktor, birde doğum pozisyonunu almış, normal doğum istiyorduk dimi dedi doktor, bizde evet dedik, doktor amcamız, bu çocuk bizi zorlayacak böyle giderse 31 aralık/1 ocak olcak doğum dedi, ya kızlar ya doktorum ogün istanbulda olmazsa heryer tatil, hastaneler boş korkuyorum:
destinacım senin bu konudaki düşüncelerini biliyorum tecrübelisinde acil motivasyona ihtiyacım var, hayatta sezeryan olmam normal istiyorum diyen ben dün doktor doğum pozisyonunu almış başı aşağıda falan değince bir kötü olsum içimden dönmeseydi falan diyorum sonrada kendime kızıyorum,eşimde kesinlikle bir sorun yoksa normal olsun istiyor, korkuyorum yaa
canım maşallah bebişine. bu arada kocanı çok takmamaya çalış. o hamilelik yaşamadığı için nasıl bi duygudur anlayamıyor biraz onu da hoşgörmek gerek.bi de sizde üç çocuk daha var. nasıl olcak diye hem maddi hem manevi biraz canı sıkılıyodur. birbirinize destek olmaya çalışın, olamıyorsanız da tartışmalar esnasında biraz sessiz kalmak belki işe yarayabilir.slm anneler geçmişi hiç okumadım önce selam vermek istedim öncelikle rabbim şehitlerimize ve depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet eylesin yakınlarınasabır versin luveyladanda hayırlı haberler bekliyoruz rabbim yardımcısı olsun sağlıkla kolaylıkla dünyaya getrmeyi kısmet etsin..bende şimdi doktordan geldim doktorum 15 gün sonra gel dd ama 13 günde dayanamadım gttm bebim 13 gnde 550 gr almış şaşırmadım desem yalan olur.yememe pek dikkat etmedim bu aralar benim kilom 73 olmuş 70 le tamamlarım derken 75 le tamamlasam sevineceğim artık küçük bıdığımsa 2.450 gr olmuş dudaklarını emerken pozlar verdi çok şükür en sonunda. hareketleri artık yavaşladı derken cumartesiden beri gece 3 e kadar beni uyutmuyor sabahta 8 de uyandığımda baktım o da uyanık hareket edip duruyor sanırım uykuyu pek sevmiyecek bebeğim şimdiden benim ne oturuşumu ne yatışımı ne yemek yememi beğenmiyor sanırım hep tepki verir gb karnımıniçinde geziniyor rahatsız eder derecede oluyor ama artık. doktorumuz bebeimin göbişi biraz tombiş buldu 35. hafta grnyr dd. yanaklarımızda tombiş tombiş allahım sağlıkla dünyaya gtrmyi nasip etsin cümlemize bizden haberler bu kadar inşllh tüm anneler ve bbekleri hafta sonu iyi gçmştr. şimdi geçmişe biraz göz atayım
canım ben sabah biraz okuyabildim, cevap yazamadan dışarı çıktım, hatta giderken geçmişin hepsini bitiremedimdi, sayfayı not alıp gitmişim. ama dediklerinde haklısın. benim kanamam olduğunda doktor rapor verdi, erken gelebilir yat dedi, inan 4-5 kişi cevap yazdı geçmiş olsun diye, ama evet konu cinsellik falan olunca (ki okumaktan hoşlanmıyorum yalan yok, o sayfaları hızlı hızlı geçiyorum, cevap da pek yazmamaya çalıştım) herkes üzerinden günler geçmesine rağmen cevap yazabiliyo. tabi biz de biraz hassassız hormonlardan dolayı. neyse takma canım kafana. ben sana çok geçmiş olsun diyorum. bu arada ben de grip olduğumda iliadin diye bir burun spreyi kullandım o da bağımlılık yapıyo, tam 1 ay kullandım, doktordan gizli olarak. ama ne yapayım nefes alamıyordum, sonra grip geçti, ama tıkanıklık yani gece tıkanıklığı geçmedi. sonra eşinin dediği gibi bir gece uyumadım sayılır, ama geçti. şimdiyse arada burnum tıkansa bile allah korusun bir daha asla damla mamla kullanmam. ama bebişe bi zarar vermemiştir, çünkü ben kullanalı üzerinden 2 aydan fazla geçti. doktor herşey yolunda dedi.AYYILDIZIM'cım , OLBEY'immm , YARENHANDE'm , HALİMEMM'mmm ... çok teşekkür ederim geçmiş olsun mesajlarınız için .. nihayet dr.umla konuştum , bu haftadan sonra bir şey olmaz , hatta bu haftalarda doğsa bebek ona benzer bir şey olsa , çocuk dr.u bile benzer bir şey verebilir ona deyip üstüne " sen şimdi bebeği zehirledim diye panik yaptın dimi " diye gülerek açıklamaya devam etmesi ( olanı biteni anlatırken biraz ağlayınca ben) içimi fazlasıyla rahatlattı .. otrivini kullanmayıp elimde olan Klamox BID antibiyotiği kullanmamı söyledi .. içim rahatladı şükür yaa
yalnız şu dikkatimi çekiyor .. benim yazdığım msj neredeyse günün ilk msjı ve bu saate kadar en fazla 10 sayfa kadar konu ilerlemiş olmasına , msjım bulunduğu sayfanın sonarında felan kalmayıp altına bissürü msj yazılmış olmasına rağmen 4 ( dört ) arkadaşım hariç kimsenin bir kuru " geçmiş olsun " bile dememesine anlatacak kelime bulamıyorum desem ...... yani aramıza onca aylardan sonra bile ilk defa katılana hiç atlamadan bir çok kişinin hoşgeldin msjları yazmas ( ki bunların bşında ben de varım ) , konu , misal ; cinsellik olunca sayfaların deliler gibi akması ve herkesin yazılan msjları alıntılar yapa yapa kakara kikiri götürmesi ve bu arada bissürü soru(n)un arada kaynaması ; oğlum sünnet oluncaya kadar (hatırlarsanız o dönem de dahil ) herkesin türlü paylaşımına dikkat eden ve uzuuun alıntılarla soru-şikayet sahiplerine deneyimlerim-duyduklarım ve okuduklarım dahilinde hiç üşenmeden altı dolu tatmin edici cevaplar yazıp sonra sonra zamansızlıktan ve şahsıma hitaben 2-3 küstahça yazıya kızıp küstüğüm için çok da fazla paylaşımda bulunmadığım için mi geçmiş olsun demeyi bile lüzum görmediniz , cidden merak ediyorum şimdi ..
arkadaşlar buhar makinesi alacak mısınız klimayla ısınacak olanlar ne diyorsunuz
kızlar bebeğimi yine hıçkırık tuttu yerim onu ya nekadar tutuyo günde 2 kez bir öğlen bir gece hıçkırık tutuyo bu doğduktan sonrada devam ediyormuş :)
ben antalyada yaşıyorum yeterince nemli ama klima odanın havasını kurutuyormuşcanım maşallah bebişine. korkma diyorum ama ben de senin gibiyim. benim tek farkım ben normalden de sezaryenden de korkuyorum. bazen bebeğime diyorum sen orda büyüyosun iyi güzel de nasıl çıkcan ordan diyorum o da tekme atıyo. dalga geçiyor sıpa. ama bütün iyi yönlerini düşündükçe napalım normal istiyorum ben bi aksilik olmazsa. ama en ufak bi aksilikte ne kendi hayatımı ne de onunkini riske atamam normal olcak diye.
canım maşallah bebişine. bu arada kocanı çok takmamaya çalış. o hamilelik yaşamadığı için nasıl bi duygudur anlayamıyor biraz onu da hoşgörmek gerek.bi de sizde üç çocuk daha var. nasıl olcak diye hem maddi hem manevi biraz canı sıkılıyodur. birbirinize destek olmaya çalışın, olamıyorsanız da tartışmalar esnasında biraz sessiz kalmak belki işe yarayabilir.
canım ben sabah biraz okuyabildim, cevap yazamadan dışarı çıktım, hatta giderken geçmişin hepsini bitiremedimdi, sayfayı not alıp gitmişim. ama dediklerinde haklısın. benim kanamam olduğunda doktor rapor verdi, erken gelebilir yat dedi, inan 4-5 kişi cevap yazdı geçmiş olsun diye, ama evet konu cinsellik falan olunca (ki okumaktan hoşlanmıyorum yalan yok, o sayfaları hızlı hızlı geçiyorum, cevap da pek yazmamaya çalıştım) herkes üzerinden günler geçmesine rağmen cevap yazabiliyo. tabi biz de biraz hassassız hormonlardan dolayı. neyse takma canım kafana. ben sana çok geçmiş olsun diyorum. bu arada ben de grip olduğumda iliadin diye bir burun spreyi kullandım o da bağımlılık yapıyo, tam 1 ay kullandım, doktordan gizli olarak. ama ne yapayım nefes alamıyordum, sonra grip geçti, ama tıkanıklık yani gece tıkanıklığı geçmedi. sonra eşinin dediği gibi bir gece uyumadım sayılır, ama geçti. şimdiyse arada burnum tıkansa bile allah korusun bir daha asla damla mamla kullanmam. ama bebişe bi zarar vermemiştir, çünkü ben kullanalı üzerinden 2 aydan fazla geçti. doktor herşey yolunda dedi.
ben almicam canım buhar makinesi daha çok yaşadığın yerle alakalı. benim yaşadığım yer nemli, o yüzden gerek yok, ama kuruysa gerek var diyolar.
teşekkürler canımoğlumun ok.spreyinden sıktım işe yaramadı , belki de pediatrik olduğundandır :44: burnuma normal tuzlu su çektim , daha fazla kapandı .. eroinmanlar gibi oldum resmen , otrivinesiz yapamaz oldum .. bugün antibiyotiğe başladım , eşime kalsa dayansam 1-2 gün otrivine sıkmadan geçermiş ama gece yaşadığım tıkanıklık , yani boğazımın da kapanması ve 1-2 saniye nefes alamamam çok korkuttu .. inşallah antibiyotik iyi gelir , olmazsa çarş felan dr.umu arayıp okyanus spreyini sorayım en iyisi .. çünkü bana otrivine kullanma , bırak dedi , onun yerine şunu kullan felan demedi , belki de 12 gündür yeterince burnumu açıcılarla yorduğum için midir nedir :44: çok sağol tavsiyen için ..
starimucum,
kızmakta haklısın canım, valla bugün kafam dumanlı işler yoğun hiçbiri bahane değil tabiki,
çok geçmiş olsun hayatım umarım biran önce düzelirsin..
biliyorum canım biliyorumda , insan yine de , salt kelimeler de olsa , onu görmek istiyor onca paylaşımın hatırına .. yani yaşadığım şey hafife alınacak bir şey değildi , hakikatten nefes alamadım ve kesenin çatlamasını - erken doğumu göze alarak ( ki sezaryenliyim daha 2 sene anca oldu ameliyatın üzerinden ) öyle öksürdüm ki defalarca gırtlağım acıdı şiddetinden .. bir geçmiş olsun demek için ille geyik muhabbeti yada uzun uzadıya msajlaşma geçmişimiz vb olması gerekmiyor burda-aramızda diye düşünüyorum naçizane ..
sanırım oğlumun da ben kreşten ayrılırken biraz trajediye bağlaması , yaygarayı koparması üstüne tüm günün stres ve üzüntüsüyle daraldığım için ben de ağladım ona sarılıp , onu daha fazla bu ruh haline kaptırmamak için kendimi bir anda toparlamaya çalışıp bir süre sonra yeniden benzer sancıyla birbirimizden ayrılışımız sanırım sinirlerimi alt üst etti ve böyle yazdım ben de sanırım
cnm ben toz zencefilden 1 ay kaşıgını bır çay kaşıgı balla macun kıvamına getirip yiyiyorum bıraz yakıyor ama cok rahatlatıyor..bende de öksürük bır başladımı kronıkleşir bır ay gecmezdi bana da bır arkadaşım buu tavsıye temişti ogundur bungur hep yaparım cokta ıyı gelır..istersen bır dene..hem zencefılle bal karışımı cokta faydalı bır karışım zararı yok yani hiç..ben ogluma bıle yapıyorum kışın ilaç nıyetine veriyorum ıyı gelıyor..
kızlar LUVEYLAylan konuştum şimdi dün geceden beri yavaş yavaş sancıları başlamış nst de de sancı cıkmış acılmasıda başlamış inş yarına dogum yapar bebeğine kavuşur..birde yattıgı hastaneden cok memnun istanbulda olanlar için tavsiye ediyor KANUNİ SULTAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ..özel hastane gibi diyor ilgiden falan cok memnun..devlet hastanesinde dogum yapmak ısteyenlere tavsıye olunur..
sen kaç kılosun boyun kaç ben de relax mode bakıyorum pijama takımı. çok beğendiklerim var. m beden bana nasıl olur onun için sordum 65 kıloyum 1.60 boyum
Ben hıçkırık tuttuğunda anlamıyorum yaaa
senin bebeğini hıçkırık tutmuyor olabilir canım yada tuttuğunda anlamıyorsun böyle ritmik bişey kalp atışı gibi karnına bakıncada anlayabiliyorsun nasıl anlatayım bilemedimki :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?