2011 Aralık Anneleri

bu arada arkada çıkan fonu halı reklamı sanıyorum deminden beri ayyy iyice bakınca anladımki çikoltaymışş çok kızdımmm bak yaa

hele bitter olanları ye beni diye bağırıyor resmen

sorma bende bu bebekte öğrendim çoğu şeyi eee her bebekte tekrar yeni bilgiler ekleniyor
yerim ben senin oğlunu tam sevilcek gibidir şimdi :) abide olucakmış büyümüşte yavrum

canım o kadar uzun sürmüyo 2-3 dk düzensiz bi şekilde,şiddeti aynı seviyede,iğne batması gibi,yada adet sancısı gibi ağrısı bel ve bacaklara da yayııyo ama dediğim gibi düzenli değil bazı günler az,bazen çok,bazı günler hiç,düzensiz olduğu için aldırmıyom ben

çöküntü başlamış şimdiden

ayy benim de bugün 32 haftalık rapor günüm
elbiselerimizi ve raporlarımızı alalım şekerim

alalım şekerim ben zaten bır aydır raporla gecırıom gunlerımı yakında mem telefon etcek yeter dıye gıdıp alayımda vereyım raporu:)
kızlar ayrıca hepinize cok teşekkür ederim gercekten ben bu forumda gezınırken mutlu oluyorum ıyıkı varsınız ya hamiş arkadaşlarım

ben de visco alacaktım bu hafta sonu:2:
başka önerisi olan var mı kızlaaarr

Araştırdım ben. Bebekler ilk doğduklarında omirilikleri çok yumuşak olduğu için yatakları sert olmalıymış. Uzmanlar visco, sünger, pamuk gibi yumuşak yatakları önermiyolar kesinlikle. Aldığım viscoyu geri vericem ben.

önerilen yarı ortopedik yatak. O olmasa bile en azından yumuşak yatak olmamalıymış.

Bu yönde araştırma yapıyorum şimdi. İşbir ve yataşa bakıcam bakalım. Sanırım epey pahalı ama olsun. Sağlıklı olsun da..

ilk çocukta işler biraz daha kolay herhalde. ben bu şekli ile bile işten eve gel ev topla yemek yap. oğlumla ilgilen. yatmadan bi daha oyuncak topla bulaşıkları yerşeştir derken kendime hiç vakit ayıramıyorum . ikinci ile nasıl olcak bilmiyorum. 1 çocuk hiç çocuk 2 çocuk çok çocuk diyor 2 çocuklu arkadaşlarım. birine ilgi göstersen öbürü beklermiş falan filan. sonuç mu ne kocaman bi boşluk. çocuğa da emanet nazarı ile bakıp öyle ilgilenmek gerekiyor. Allahın mukaddes bir emaneti. bi de beklentisiz olmak çok önemli. bizi hacca macca göndermezler tatlım bebeklerimiz. inşallah hayırlı evlat olsunlar kendileri gitsinler. ben ona da razıyım

of ya aklım karıstı valla;ben öğleden sonra doktora gıdecegım sorayım bakalım ne dıyecek burayada yazarım kızlar...

çook geçmiş olsun canım, benim de oluyor kasılmalarım ama çok şükür bu kadar şiddetli değil ve bir kaç dakika sürüyor, doktoruna danıştın mı?

sağol canım bilgilendirdiğin için, parası önemli değil çok minikler daha kemik gelişimi vs için yatak çok önemli
bir de park yatağın içine uygun olması, ben de bakayım h sonu işbir ve yataşa

geçen perşembeden beri canımızı sıkan bi durum var sizinle paylaşayım. fikirlerinizi bekliyorum.

geçen perşembe kreşte toplantı vardı gittim. öğretmen konuşurken çocuklar da aynı oda içindeydi. bi arkadaşı oğlumun elindeki oyuncağı isteyince benimki de vermeyip ısırdı kaşla göz arasında. yanımda olmadığı için ilk anda müdahale edemedim. ısırılan çocuğun annesi de anlayışla yaklaştı olur böyle şeyler falan dedi. cuma günü yine aynı çocuğu yine oyuncağını paylaşmamak için ısırmış benimki. öğretmen cuma günü ben ve eşimle konuştu bu konuyu ve dedi ki bu çocuğu bir psikoloğa götürün. ben de okuldaki rehber öğretmenle konuşurum dedim. hafta sonu da ceza verip önüne geçmeye çalışırım dedim. gerçekten hafta sonu çocuğuma istediği hiç bişeyi almadık. konuştuk ısırmaması gerektiğini açıkladık. en sevdiği aayakkabılarını ceza olarak kaldırdık. pazartesi ısırılan çocuğun babasından da benim oğlana bi kızıvermesini söledim. o da hafiften kızdı. pztesi sorun yaşamadık ama kreşten alırken öğretmeni bugün bi sorun yaşamadık ama yine de buu ısırma problemi için bir psikoloğa götürün bu çocuğu bakalım o ne diyecek demiş eşime. eşim de sinirlenmiş.
ama bişey dememiş. dün yine vukuat olmamış ama yine bu psikolog muhabbeti açılmış. ben de aradım öğretmeni ve dedim ki başka olumsuz davranışları da mı var oğlumun neden sürekli psikoloğa yönlendiriyorsunuz dedim. hayır ısırma problemi için dedi. ben de bir davranışın psikoloğa yönlendirilebilmesi için belli bir süre devam etmesi gerekmez mi bu davranış 2 defa tekrar oldu sadece ve biz aileler elimizden geleni yapıyoruz. diğer aile de sağolsun anlayışlı dedim. şimdilik gitmeyi düşünmüyoruz dedim ama rehber öğretmenle konuştum dedim. pazartesi de buzdolabına bi tablo yapıp astım. her arkadaşını sırımadan ve oyuncağını paylaşarak geldiği gün eve, bir çıkartma yapıştırıyoruz. daha ne yapabilirim bilmiyorum. 1 ay sonra 3 yaşında olacak tam olarak anlayamıyor ısırmanın ne kadar kötü olduğunu. ama öğretmene sinir oldum.

çok zor ya bilmiyom ki daha ilkimiz bu olcak,kucağıma bebek bile almadm,yaşayarak öğrencez artık

Sağol cnm Allah razı olsun, bugün danışcam...

çöküntü başlamış şimdiden

evet ya,ilk geceden hamile kalsm daha kötü olurdu galiba,eskiler yazık k. validemin annesi ölünce üvey anne istememiş evde kalmasını 14 yaşında evlenmiş 29 kiloymuş boyu anca 1.50 vardır,o yaşta biraz daha eksiktir,k.babama aralarında 9 yaş var,15inde anne olmuş,benim yaşımda 6çocuğu varmış,koridorlarını bağlatmış,annem desen 16 da evlenmiş büssürü çocuk,ne kadar zor ya kazık kadarız kafa karışıyo çocuk yaşta evlenenlerin işi daha zor

Ben bi doktora danışayım cnm..

destina canım gözün aydınnn ne güzel.. ohh sırada dolabın kaldı bitek hadi hayırlısı..
halimem başın sağolsun canım...
alp_se elbise çok hoş canım bence al.. bayramda güzel olur..
çehregül geçmiş olsun kafayı hiçbirşeye takmamak lazım ama olmuyor sonrada geriliyoruz bebişlerimizi üzüyoruz..
demet hadi bakalım son 2 gün heee.. ne güzel benimde 17 iş günüm var daha

ya orası öyle insanın orası burası ağrıyınca gelecekte yaşayacaklarını düşününce o duyguyu da yaşamayınca öyle diyo,duygular karışıyo seviç,nheyecan,korku,kaygı,böyle işte:44::44::44:

kızmakta haklısın aslında daha küçük çocuklar zaten bu konularda okula veliler biz okulda böyle bir yöntem uyguluyoruz sizde ecde nasıl bir yol izleyeceksiniz el birliğiyle bu alışkanlığı yenelim vs gibi cümleler kurmak için çağırırlar devamlı psikoloğa yönlendirmek saçma yada 1 kere içinden çıkılmaz hal alınca yönlendirmişin tamam tekrrın alemi yok ve zaten 2-3 yaş arası çocukların çoğunluğunda bu yaşlarda oyuncak oyun yüzünden ısırma olayı yaşanabiliyor adı üstünde çocuk bunlar büyükler bile anlaşamıyor onlar haliyle kendilerini ifadede zorluk yaşadığından oluyor.benim kızımda 3 yaşında dün okulda rehberlik görüşmeye çağırdı gittim okulda kızınız yanlız oynamayı tercih ediyor evde nasıl acaba dedi bende anlattım tamam oz aman evde de içine kapanık değilse sorun yok o zaman dd bende hatırlatırım bu çocuk daha 3 yaşına bile tam basmadı ana kuzusuyken okul hayatında haliyle dışarda farklı kendine has dışarıya karşı korumak için bir hareketler sergileyecek değilmi.yani el birliğiyle bolca yaşıtlarıyla oynama nın en iyi olacağına kanaat getirildi. çocuğada başka ne yapılabilirki

Cnm öğretmene ben de kızdım, sana hak veriyorum. Östelik maşalllah ne kadar üstüne düşerek ilgileniyorsun. Bence zamanla sönecektir, ısırmak aşırı derecede uç bi davranış diil 3 yaşında çocuk için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…