canım hiç düşünme bunları biz elimizden geldiği kadar dini büt ün vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirmek için elimizden geleni yapalım hiç beklentimiz olmadan anne babalığımızı hakkıyla yapalım inşllh onlarda evlatlık vazifesini yaparlar sadece bizim beklentimiz olmasın beklenti olursa hayal kırıklığı çok olur beklentisiz gördüğümüz her saygı değer bizi daha mutlu eder
öyle tabi ama ablama bakıyorum çocuklar problemli,eşiyle arası iyi değil,yeğenimin biri otistik ve hiperaktif,ikizin diğer teki de çok haekeretli,oğlu da öyle içine kapanık,hırçın,arkadaşı yok,hiperaktif,büyük kız problemlerdn bıkmış umursamıyor evdekileri,ablam la eniştemin bi cinsel hayatı kalmamış çocuklar için katlanıyolar birbirlerine,iletişimleri kopmuş,abam nüfus memuruydu ilk çocukta kuyruk sokumu eğildii stifa etti,sonra 3. kazara oldu derken ikiz oldu,ablam çoçuk çocuk,ye kızm ye oğlum diye diye kendini perişan etti,çöktü resmen,çocuklar mutsuz,saygısız,Allah yardım etsin o otistik kızla ilgilenecem diye tüm dengesi bozuldu ailenin,Allah yardmcısı olsn ablamın,çok alıngan olmuş,en ufak şeye küsüyo sonuç,koca mutsuz bi aile,inş. kimse öyle olmaz
destina canım gözün aydınnn ne güzel.. ohh sırada dolabın kaldı bitek hadi hayırlısı..
halimem başın sağolsun canım...
alp_se elbise çok hoş canım bence al.. bayramda güzel olur..
çehregül geçmiş olsun kafayı hiçbirşeye takmamak lazım ama olmuyor sonrada geriliyoruz bebişlerimizi üzüyoruz..
demet hadi bakalım son 2 gün heee.. ne güzel benimde 17 iş günüm var daha
canım hiç düşünme bunları biz elimizden geldiği kadar dini büt ün vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirmek için elimizden geleni yapalım hiç beklentimiz olmadan anne babalığımızı hakkıyla yapalım inşllh onlarda evlatlık vazifesini yaparlar sadece bizim beklentimiz olmasın beklenti olursa hayal kırıklığı çok olur beklentisiz gördüğümüz her saygı değer bizi daha mutlu eder
öyle tabi ama ablama bakıyorum çocuklar problemli,eşiyle arası iyi değil,yeğenimin biri otistik ve hiperaktif,ikizin diğer teki de çok haekeretli,oğlu da öyle içine kapanık,hırçın,arkadaşı yok,hiperaktif,büyük kız problemlerdn bıkmış umursamıyor evdekileri,ablam la eniştemin bi cinsel hayatı kalmamış çocuklar için katlanıyolar birbirlerine,iletişimleri kopmuş,ablam çoçuk çocuk,ye kızm ye oğlum diye diye kendini perişan etti,çöktü resmen,çocuklar mutsuz,saygısız,Allah yardım etsin o otistik kızla ilgilenecem diye tüm dengesi bozuldu ailenin,Allah yardmcısı olsn ablamın,çok alıngan olmuş,en ufak şeye küsüyo sonuç,koca mutsuz bi aile,inş. kimse öyle olmaz
allah ablanın yardımcısı olsun gerçekten içinde bulunduğu durum zor ama rabbim inşllh mükafatını ve sabrını verecektir.onun imtahanıda böyle nasıl olurlarsa olsunlar hasta sağlıklı iyi kötü farketmez canımızın parçaları onlar hem merak etme ablanda çoğunluk bunalsada yatağa yattığında iyiki varlar diyordur çünkü öyle birşey ki bu evatlar çok üzüyorlar çok kırılıyorsun 5 d sonra anne bişey dicem dediğinde biranda 5 dk öncesini unutuyorsun tüm yorgunluğun da bitiyor o iki hecelik cümlede anne sin sen çünkü
allah ablanın yardımcısı olsun gerçekten içinde bulunduğu durum zor ama rabbim inşllh mükafatını ve sabrını verecektir.onun imtahanıda böyle nasıl olurlarsa olsunlar hasta sağlıklı iyi kötü farketmez canımızın parçaları onlar hem merak etme ablanda çoğunluk bunalsada yatağa yattığında iyiki varlar diyordur çünkü öyle birşey ki bu evatlar çok üzüyorlar çok kırılıyorsun 5 d sonra anne bişey dicem dediğinde biranda 5 dk öncesini unutuyorsun tüm yorgunluğun da bitiyor o iki hecelik cümlede anne sin sen çünkü
evet anne olmak bambaşka bişey olsa gerek ben annemi hiç üzmedim inş. çocuğum da üzmez,sağlıklı,hayırlı olsun yeterki,yeğenim kız ve 14 yaşında otistik,adet görüyo ablam değiştiriyo pedini Allah kimseye vermesin,sebebi de belli değil bu hastalığın,hamilelikte yaşadığı stres olablirmiş,yada akraba evliliği,inş. zamanla hepsi toparlanır
her okuduğumda içim cız ediyor sizinlede paylaşmak istedim büyük ihtimalle sizde okumuşsunuzdur biyerde mutlaka
ANNE YÜREĞİNDE BÜYÜMEK
Okulda 1.sınıf öğrencileri,bir aile fotoğrafı üzerinde tartışıyorlardı.Fotoğraft...aki küçük çocuğun saç rengi ailenin öteki bireylerinin saç renginden değişikti.Öğrencilerden biri,o küçük erkek çocuğunun,belkide evlat edinilmiş olabileceğini söyledi.Onun bu sözünü duyan Jocelyn Jay adında küçük bir kız öğrenci ,birden sesini yükseltti:
-Ben evlat edinme konusunda her şeyi bilirim.Çünkü bende evlatlığım!
Sınıftaki bir başka öğrenci sordu:
-Madem biliyorsun,bizede anlatsana.Evlat edinilmek nedir?
Jocelyn,kendinden emin bir şekilde,bilgisini özetledi:
-Annenin karnında değil,yüreğinde büyümüşsün demektir.
geçen perşembeden beri canımızı sıkan bi durum var sizinle paylaşayım. fikirlerinizi bekliyorum.
geçen perşembe kreşte toplantı vardı gittim. öğretmen konuşurken çocuklar da aynı oda içindeydi. bi arkadaşı oğlumun elindeki oyuncağı isteyince benimki de vermeyip ısırdı kaşla göz arasında. yanımda olmadığı için ilk anda müdahale edemedim. ısırılan çocuğun annesi de anlayışla yaklaştı olur böyle şeyler falan dedi. cuma günü yine aynı çocuğu yine oyuncağını paylaşmamak için ısırmış benimki. öğretmen cuma günü ben ve eşimle konuştu bu konuyu ve dedi ki bu çocuğu bir psikoloğa götürün. ben de okuldaki rehber öğretmenle konuşurum dedim. hafta sonu da ceza verip önüne geçmeye çalışırım dedim. gerçekten hafta sonu çocuğuma istediği hiç bişeyi almadık. konuştuk ısırmaması gerektiğini açıkladık. en sevdiği aayakkabılarını ceza olarak kaldırdık. pazartesi ısırılan çocuğun babasından da benim oğlana bi kızıvermesini söledim. o da hafiften kızdı. pztesi sorun yaşamadık ama kreşten alırken öğretmeni bugün bi sorun yaşamadık ama yine de buu ısırma problemi için bir psikoloğa götürün bu çocuğu bakalım o ne diyecek demiş eşime. eşim de sinirlenmiş.
ama bişey dememiş. dün yine vukuat olmamış ama yine bu psikolog muhabbeti açılmış. ben de aradım öğretmeni ve dedim ki başka olumsuz davranışları da mı var oğlumun neden sürekli psikoloğa yönlendiriyorsunuz dedim. hayır ısırma problemi için dedi. ben de bir davranışın psikoloğa yönlendirilebilmesi için belli bir süre devam etmesi gerekmez mi bu davranış 2 defa tekrar oldu sadece ve biz aileler elimizden geleni yapıyoruz. diğer aile de sağolsun anlayışlı dedim. şimdilik gitmeyi düşünmüyoruz dedim ama rehber öğretmenle konuştum dedim. pazartesi de buzdolabına bi tablo yapıp astım. her arkadaşını sırımadan ve oyuncağını paylaşarak geldiği gün eve, bir çıkartma yapıştırıyoruz. daha ne yapabilirim bilmiyorum. 1 ay sonra 3 yaşında olacak tam olarak anlayamıyor ısırmanın ne kadar kötü olduğunu. ama öğretmene sinir oldum.
evet ya,ilk geceden hamile kalsm daha kötü olurdu galiba,eskiler yazık k. validemin annesi ölünce üvey anne istememiş evde kalmasını 14 yaşında evlenmiş 29 kiloymuş boyu anca 1.50 vardır,o yaşta biraz daha eksiktir,k.babama aralarında 9 yaş var,15inde anne olmuş,benim yaşımda 6çocuğu varmış,koridorlarını bağlatmış,annem desen 16 da evlenmiş büssürü çocuk,ne kadar zor ya kazık kadarız kafa karışıyo çocuk yaşta evlenenlerin işi daha zor
ben de visco alacaktım bu hafta sonu:2:
başka önerisi olan var mı kızlaaarr
geçen perşembeden beri canımızı sıkan bi durum var sizinle paylaşayım. fikirlerinizi bekliyorum.
geçen perşembe kreşte toplantı vardı gittim. öğretmen konuşurken çocuklar da aynı oda içindeydi. bi arkadaşı oğlumun elindeki oyuncağı isteyince benimki de vermeyip ısırdı kaşla göz arasında. yanımda olmadığı için ilk anda müdahale edemedim. ısırılan çocuğun annesi de anlayışla yaklaştı olur böyle şeyler falan dedi. cuma günü yine aynı çocuğu yine oyuncağını paylaşmamak için ısırmış benimki. öğretmen cuma günü ben ve eşimle konuştu bu konuyu ve dedi ki bu çocuğu bir psikoloğa götürün. ben de okuldaki rehber öğretmenle konuşurum dedim. hafta sonu da ceza verip önüne geçmeye çalışırım dedim. gerçekten hafta sonu çocuğuma istediği hiç bişeyi almadık. konuştuk ısırmaması gerektiğini açıkladık. en sevdiği aayakkabılarını ceza olarak kaldırdık. pazartesi ısırılan çocuğun babasından da benim oğlana bi kızıvermesini söledim. o da hafiften kızdı. pztesi sorun yaşamadık ama kreşten alırken öğretmeni bugün bi sorun yaşamadık ama yine de buu ısırma problemi için bir psikoloğa götürün bu çocuğu bakalım o ne diyecek demiş eşime. eşim de sinirlenmiş.
ama bişey dememiş. dün yine vukuat olmamış ama yine bu psikolog muhabbeti açılmış. ben de aradım öğretmeni ve dedim ki başka olumsuz davranışları da mı var oğlumun neden sürekli psikoloğa yönlendiriyorsunuz dedim. hayır ısırma problemi için dedi. ben de bir davranışın psikoloğa yönlendirilebilmesi için belli bir süre devam etmesi gerekmez mi bu davranış 2 defa tekrar oldu sadece ve biz aileler elimizden geleni yapıyoruz. diğer aile de sağolsun anlayışlı dedim. şimdilik gitmeyi düşünmüyoruz dedim ama rehber öğretmenle konuştum dedim. pazartesi de buzdolabına bi tablo yapıp astım. her arkadaşını sırımadan ve oyuncağını paylaşarak geldiği gün eve, bir çıkartma yapıştırıyoruz. daha ne yapabilirim bilmiyorum. 1 ay sonra 3 yaşında olacak tam olarak anlayamıyor ısırmanın ne kadar kötü olduğunu. ama öğretmene sinir oldum.
cnm koridorlarını bağlatmış ne demek ya??? kordonlarını mı bağlatmış yani???
evet ya
alcam inş.h canım biraz daha bakayım başka siteleredestina canım gözün aydınnn ne güzel.. ohh sırada dolabın kaldı bitek hadi hayırlısı..
halimem başın sağolsun canım...
alp_se elbise çok hoş canım bence al.. bayramda güzel olur..
çehregül geçmiş olsun kafayı hiçbirşeye takmamak lazım ama olmuyor sonrada geriliyoruz bebişlerimizi üzüyoruz..
demet hadi bakalım son 2 gün heee.. ne güzel benimde 17 iş günüm var daha
kızlar hepinize merhaba,
birkaç gündür sık giremiyorum geçmişi okuyabiliyorum sadece,
leyla doğum yapmış ve bebişimizin sağlığıda iyiymiş, çok sevindimdarısı bizlerin başına
destinacım yeni koltukların hayırlı olsun bka bayrama kadar bitecek hepsi, telaş yapmıştın ama herşey yoluna girdi ne güzel
demetçim son 2 gün demek eve internet bağlattın mı? habersiz bırakma bizi yaa
halimecim başınız sağolsun canım, allah daha büyük acılar yaşatmasın hiçkimseye
nihallacım yeni haftanız hayırlı olsun kuzum
çehregül geçmiş olsun canım
elbise alacak ark. bende çok beğendim güle güle kullan ve unuttuğum arkadaşlar varsa kusuruma bakmayım
biz oğluşumla iyiyiz, hala çalışıyoruz biran önce izin başlasın istiyorum artık
bu arada özel sektörde çalışan arkadaşlar size birşey danışacağım;
16 haftalık doğum iznimiz var ya 8+8 ben çalışabilir raporu alırsam 37 ye kadar çalışıcam ve o beş hafta izne eklenecek 8+5 olacak ama atıyorum 37 de doğum iznine çıktım 38 de doğum oldu geriye kalan 2 haftam yanacak mı? yani direk doğumdan sonraki süreç mi başlayacak ve ssk dan alacağımız parada kesinti olcak mı acaba?
musebecimizin bişeyden anladığı yok, aslında tüm detaylara kadar öğrenip patrona ben seçenek sunmak istiyorum:26: belkide 32. de yasal oalrak izni başlatacağım ama işe gelmeye devam edeceğim, ne zaman izne çıkarsamda 16 hafta sonra işbaşı yapacağım? internettende araştırdım ama konuyu tam olarak açıklayan yok. sizler nasıl yapıyorsunuz?
ben en azından bayramdn sonraki pazt. iznimi başlatacam,10 gün erken gitmiş oluyom ama37 haftaya kadar çalışmış oluyom,inş. bebişim 6 aylık oluncaya kadar çalışmayacm
16 haftalık doğum iznimiz var ya 8+8 ben çalışabilir raporu alırsam 37 ye kadar çalışıcam ve o beş hafta izne eklenecek 8+5 olacak ama atıyorum 37 de doğum iznine çıktım 38 de doğum oldu geriye kalan 2 haftam yanacak mı? yani direk doğumdan sonraki süreç mi başlayacak ve ssk dan alacağımız parada kesinti olcak mı acaba?
ben kamudayım,torba yasasıyla artık o haftalar yanmıyo,doğum sonrasına ekleniyo
Cnm 6 aydan sonra ne yapacaksın?
canım eskiden aktaramıyodun doğum sonrasına ama artık yeni çıkan torba yasaya göre o 5 haftayı sona ekleyebiliyosun..
ben kamudayım,torba yasasıyla artık o haftalar yanmıyo,doğum sonrasına ekleniyo
torba yasası çıktı ama temmuz 2012 de yürülüğe girilecek diyorlar,
ayrıca 5 haftanın aktarımında sorun yok ama 38 de doğum olursa kırka kadar olan 2 haftan yanıyor mu?
kamuda memurum yani çevre müh. yim,iznim bitmiş oluyo,ücretsiz izin almayacm işe döncem,2. 6 ayda 1.5 saat süt izni,1 saatte öğlen arası şekilde o 6 ayı geçircez,2.yıl da artık sabah verrim,sağa giderim,öğlen verrim,yine sağarım,ek bişeyler de yer,öyle idare ederiz diyom,annemle k. validem o1.5 yılda devir daimlibbakacaklar,2 yaşındada kreşe verriz artık,belki de iyi bakıcı buluruz bilemiyorum zaman neyi gösterck
torba yasası çıktı ama temmuz 2012 de yürülüğe girilecek diyorlar,
ayrıca 5 haftanın aktarımında sorun yok ama 38 de doğum olursa kırka kadar olan 2 haftan yanıyor mu?
evet ya o durum net değil offf yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?