Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.
yasa yürürlükte arkadaşlar doğumun erken gerçekleşmesi durumunda kullanamadığınız izinleri doğum sonrasına aktarabilirsiniz
:)) sağol cnımbenım ıyııkı varsın ayyy benıde merak eden arkadaşım varmışş demekk ayy çok mutluu oldumm :)))ya şu deprem olayına çok uzuldum ondan gıremedım bıde bızımkının odasınıfalan boyadı babası hazırlıklara başladım yavaştan :) yarın oda takımımız gelcek evlerı falan temızledım derken gıremedım bende sızlerı merak ettım..sen nasılsın canım ıyımısın ,ben ıyıyım çok şükür işte migde yanmaları harıç onada surup verdı doktor çok ıyı geldı valla keşke onceden ıçeymıstım :)))
bende oyle düşünuyorum aslında hanı bı baksada dese olmaz senınkı normal dıye tamam dıycem adam haklıdır ama yok dırek ya karnım falan küçük yanı abartı değil.araştırıyorum tabıkı özellere bakıyorum çok pahalılar yaaaaaa felaket fıayatlar soyluyolar ya devlete gıtcem yada oraya mecbur gıtcem..devletıde ıstemıyorum allah buyuktur artık.ama bı başka doktora kesınlıkle gorncem bakalım o ne dıycek )
nerden buldun bunu anam baktım baktım bulamaıdm ben
hafta sonu çalışmaman iyi en azından 3 gün beraber olursunuz,dinlenmiş olursun sütünü de sağarsın yorgun olunca az geliyo,ablam yeğenimi 40 günlükken bırakmak zorunda kaldı çalışma saatleri çok fazlaydı izni yoktu,sonra sütü bitti,mamayla büyüdü yavrucak
yaaaa derya ama bak kendine gelince pozitif konuşuyon bize gelince üzüyon bizi(((( benim işim çok stresli değil belli günlerim var stresli olduğum 150 işçiye para dağıttığım günler çok gergin oluyom heheheheh o kadar yani sadece burda olmam yetiyo kimi gün eeee 12 yıldır bırdayım ben, varlığım yetsin dimi ama artık hehehehe bi arkadaşımdada dediğin gibi oldu çocuk bıraktı kız işe başlayınca ama ben daha evdeyken süt sağıp alıştırcam çocuğu biberon olayına inş bi sorun yaşamayıs
canım sen içini ferah tut süt konusu birazda çocuğa bağlı, ablam 2 çocuğundada 3. ayında işe başladı, mecburen sağıyordu, ilki okadar güzel emdiki, zorla bıraktırdılar, ama 2. çocuk ne sağma, ne biberon, 3,4 ay zor emdi, biraz bebeğede bağlı bence, inş. emerlerde güzel güzel beslenirler, sürekli evde olsanda bazı çocuklar emmiyorlar
yaaaa derya ama bak kendine gelince pozitif konuşuyon bize gelince üzüyon bizi(((( benim işim çok stresli değil belli günlerim var stresli olduğum 150 işçiye para dağıttığım günler çok gergin oluyom heheheheh o kadar yani sadece burda olmam yetiyo kimi gün eeee 12 yıldır bırdayım ben, varlığım yetsin dimi ama artık hehehehe bi arkadaşımdada dediğin gibi oldu çocuk bıraktı kız işe başlayınca ama ben daha evdeyken süt sağıp alıştırcam çocuğu biberon olayına inş bi sorun yaşamayıs
yok canım ya senin çalışma şartların çok iyi,Allahn izniyle bişey olmaz,ablam sabah 6 da çıkıyodu 1 saatte sanayiye gidiyodu,akşam 8 de evde oluyodu,gıda müh. kendisi,çalışma şartları çok ağırdı ayda bi ayakkabı yııtıyodu düşün,misir macunu yiyodu dayanabilmek için,eniştem işten çıkmıştı onun için iş teklifinidğerlendirdi ,sütü ondan azaldı,sadece 1 gün evdeydi izni yoktu,k.validesi evdeydi sen 3 gün evvinde olucan daha ne canım
ben avukatım:))))nerden buldun bunu anam baktım baktım bulamaıdm ben
Kızlar sabahtan bu yanaki geçmişi okumadım, önce bi yazayım dedim...kızlar çok kötü bi gece geçirdim, saat 4.10 da şiddedtli bi sancıyla uyandım, göbeğiminin hemen üstünde 1 karışlık bölge alav alev yanma ve setleşme hissi, kamkatı kesildi. Eşimi kaldırdım, yazık nefes egzersizi yaptırmaya çalıştı. yaklaşık 10 dakika sürdü ama 10 dakikada ömrümden ömür gitti... ben böyle bişi görmedim.
Kasılmam oldu diyen arkadaşlaaaar! Bu kasılmamı , 10 dakika sürmesi uzun değil mi...
Kızlaaaar!!! Kafanıza bişi takmamaya çalışın bu dönemde nolur, çok güzel bi hamilelik geçiriyordum ben, dün işle ilgili bişeye cnm sıkıldı, saatlerce ağladım ve öyle uyudum. Poposunu kaldırıp da kımıldamayan bebeğim, ağlarken içimde 4 döndü
Canımızı sıkmamaya çalışalımmm.
gözün aydın canım
ben de işte,hafta sonu 4 durak kadar yavaş yavaş yürüyom markete gidiyoz,ordan da geri dönüyoz,bi de pazara gidiyoz,yarım saatte ona yürüyoz,günlük te 10 dk lık yol,4 kat evde,2kat işte çıkıyom,pazt.yeni binada olcazg 5 gün orda 4 kat çıkıp incem,öğln arada da inip çıkıyom bazen,koca fakt.bilmiyom nasıl etkileyecek eskisi gibi devam,bakalım inş. hepimizinki kolay olur
güle güle kullanın fatmacım en kısa zamanda çocukların odasıda tamamlanır inşllh ne güzel evin havası tamamen değişiyor sizde yeni konsept mobilya gelecek küçük misafir ilk zamanlar evde farklılık tatilde gibi hissettiriyor.
:) ben kapıdan çıkıyorum asansöre kapıdan arabaya okulun kapısında arabadan inmiyorum çocuklar biniyor arabaya kendi yeniden ev kapı önü asansör ve eve giriş bayağı hareketliyim :) maşallah
rabbim tüm hayatını kaybedenlere rahmet yakınlarına sabır versin canım
evet ya,ilk geceden hamile kalsm daha kötü olurdu galiba,eskiler yazık k. validemin annesi ölünce üvey anne istememiş evde kalmasını 14 yaşında evlenmiş 29 kiloymuş boyu anca 1.50 vardır,o yaşta biraz daha eksiktir,k.babama aralarında 9 yaş var,15inde anne olmuş,benim yaşımda 6çocuğu varmış,koridorlarını bağlatmış,annem desen 16 da evlenmiş büssürü çocuk,ne kadar zor ya kazık kadarız kafa karışıyo çocuk yaşta evlenenlerin işi daha zor
destina canım gözün aydınnn ne güzel.. ohh sırada dolabın kaldı bitek hadi hayırlısı..
halimem başın sağolsun canım...
alp_se elbise çok hoş canım bence al.. bayramda güzel olur..
çehregül geçmiş olsun kafayı hiçbirşeye takmamak lazım ama olmuyor sonrada geriliyoruz bebişlerimizi üzüyoruz..
demet hadi bakalım son 2 gün heee.. ne güzel benimde 17 iş günüm var daha
sağol cnm, Allah razı olsn...Haklısın bebişimi çok üzdüm. içimde gümbür gümbür hareket etti sürekli, normalde çok sakindir.
allah ablanın yardımcısı olsun gerçekten içinde bulunduğu durum zor ama rabbim inşllh mükafatını ve sabrını verecektir.onun imtahanıda böyle nasıl olurlarsa olsunlar hasta sağlıklı iyi kötü farketmez canımızın parçaları onlar hem merak etme ablanda çoğunluk bunalsada yatağa yattığında iyiki varlar diyordur çünkü öyle birşey ki bu evatlar çok üzüyorlar çok kırılıyorsun 5 d sonra anne bişey dicem dediğinde biranda 5 dk öncesini unutuyorsun tüm yorgunluğun da bitiyor o iki hecelik cümlede anne sin sen çünkü
BEN ŞÖLE YAPICAM bu arada nezleyim çok kötü değilim ama hastayım birazdan eve gitcem((
ben belki 40 haftaya kadar çalışcam 4 ay iznim var dicem patrona aralıkta çıkcam diyelim ortasında şubat ortasında döncem 2 ay kullanmış olcam sonrada mesela haziran sonu çıkcam ağustos sonu döncem ama bunu yazın dicem:))) etti mi sana 4 ay hiç öle 16 hafta hesabına girmicem çünkü zararımız oluyo biraz
maaşıma gelince benim brüt 900-950 falan görünüyo maaşım yani aldığım maaaştan az bu çalışmadığım 4 ay boyunca şirketten tam maaşımı alcam devletin bana verdiği parayı da patrona getirip vercem maaştada zarar etmemiş olcam çünkü bu görünen maaşla devlet bana max:2000i biraz geçen bi para veriyo ama benim bu bi aylığım eder o işte böle
bana da dua edin şimdi evde de kimse yok burdada çaycı yok kimse bana bakmıyooooooooo hastayım beeeennnnnn
ne güzel cnm kolay gelsin bende önümüzdeki hafta başlıyacam inş bebek hazırlıklarına:)) sağol cnımbenım ıyııkı varsın ayyy benıde merak eden arkadaşım varmışş demekk ayy çok mutluu oldumm :)))ya şu deprem olayına çok uzuldum ondan gıremedım bıde bızımkının odasınıfalan boyadı babası hazırlıklara başladım yavaştan :) yarın oda takımımız gelcek evlerı falan temızledım derken gıremedım bende sızlerı merak ettım..sen nasılsın canım ıyımısın ,ben ıyıyım çok şükür işte migde yanmaları harıç onada surup verdı doktor çok ıyı geldı valla keşke onceden ıçeymıstım :)))
hemen hemen hepınızde çatı ağrısımı ne varmış bende yok nıyekıç..doktor bana normal doğuramazsın dedı ama alttan hiç muayne etmeden hemde bebek ırı olucakmış guya..benım doktor bıraz sezeryancı napcam bılmıyorum yaa.ben normal ıstıyorum doktorlada zıtlaşmak ıstemıyorum bu saatten sonrada kıme gıdıyımde alışıyım :44::44::44:
Kızlar bu reflü beni öldürecek ya dayanlmaz bir hal aldı artık.Midem çok kötü.
ben avukatım:))))
canım sen içini ferah tut süt konusu birazda çocuğa bağlı, ablam 2 çocuğundada 3. ayında işe başladı, mecburen sağıyordu, ilki okadar güzel emdiki, zorla bıraktırdılar, ama 2. çocuk ne sağma, ne biberon, 3,4 ay zor emdi, biraz bebeğede bağlı bence, inş. emerlerde güzel güzel beslenirler, sürekli evde olsanda bazı çocuklar emmiyorlar
destinacım yeni koltukların hayırlı olsun bka bayrama kadar bitecek hepsi, telaş yapmıştın ama herşey yoluna girdi ne güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?