yazılarından anlaşılan eltinle pek iyisinizşeker ve tansiyon fena , özellikle de tansiyon , kendimden biliyorum , 16 kilo almama rağmen yaza denk geldiği ve preeklampsim olduğu için saatte 1 tansiyon ölçer sonucu korkuyla beklerdim
ay biz idare ediyoruz neyse de kocalara yazık ama ya :)
benim mesela SAT 25 mart.. örn yumurtlama dönemim 2-8nisan arasıydı en son ilişki 8 nisandaydı.. ondan sonra bazı sıkıntılardan dolayı birlikte olmadık.. bebeği de öğrendikten sonra ben yaklaştırmadım.. dedim kontrole gidelim ondan sonra doktor belki riskli durum görür yazık dedimböyle geçiştirdik.. haftaya perşembe ya da cuma gidicem bebiki görmeye
analık duygusu işte bebişime bişiy olmasın diye :)
kızlar ben işim gereği çok telle görüşüyorum buda benim canımı çok sıkıyor siz günde ortalama ne kadar ceple görüşüyorsunuz?
selam kızlar epeydir giremiyom,kanamam olunca acile kaldırdılar,2 gün acilde kaldım,serum,iğne vs..kanda mikrop çıkmış,sağolsun pis doktora özel dedik,ilgilenir dedik,1 aydır akıntı kaşıntı problemimi dinlemedi,yeşile döndü dedim,kırmızıya dönmedikten sonra bişey olmaz dedi ve sayesinde döndü,neyse şu an kanamam yok,1 hafta izin aldım,evde dinleniyom,ilaçların etkisiyle kese tekrar yukaru çıktı,çok şükr bebekte sorun yok
canım ben ist. dayım ama şu sezeryan kelimesini okuyunca yazasım geldi ben sezeryandan korkuyom sankimgenelde normal doğumdan korkar insan bende bir terslik var sanırsam ama sezeryan olunca göbiş olduğu gibi kalıyor bir dünya dikiş oluyor ve en ufak bişeyden hemen yara iltihap kapıyor.. İnş. normal doğum der drlar...
ben dün öğrendim hamile olduğumu 5 haftalık gebeyim
dilerim herkese versin rabbim ve bizimkileri korusun...
en son adetim 23 mart...sanırım aralık sonu gibi doğum yapabilirim allah izin verirse....
kızlar ben size bişeyler sormak isterim...
hamileliğin ilk aylarındamı başlanıyor süt içip, haftada bir balık yemeye ?
eşim ceviz ,fındık ye hergün diyor...
ama benim miğdem bulanıyor nasıl yiycem ve hemen bu aymı başlamam gerekli
ilk bebeğim ve konuyla ilgili çok bilgim yok..
araştırıyorum....
miğdem kötüyken nasıl yiycem ve ilk aylarda bebeğe yayarlı olan şeyleri biliyormusunuz ??
kızlar tan tahlili betahcg hastaneden hastaneye değişiklik gösterir mi? doktorum özelde orda 1091 çıkmıştı geçtiğimiz çarşamba, bugün devlet hastanesinde yaptırdım 1200 çıktı:26: değerin daha fazla katlanması gerekmez mi? kaç gün oldu.. keseyede baktı doktor çok küçük daha dedi.. kalp atışı falan yok tabi.. bi duysam rahatlicam ama büyük bi korku sardı şimdi içimi.. neden böyle olur? bir fikri olan var mı???
en son adetim 23 mart...sanırım aralık sonu gibi doğum yapabilirim allah izin verirse....
araştırıyorum....
miğdem kötüyken nasıl yiycem ve ilk aylarda bebeğe yayarlı olan şeyleri biliyormusunuz ??
canım nekadarlık oldu seninki ? genelde farkı fazla olmaması gerekir.. ama sen yine de devamlı aynı yerde yapmaya çalış bu tahlili.. cihazdan cihaza fark edebilir ama yine de 1 haftada bayağı katlanmış olması gerekirdi.. tahminimce 6-7bini en az geçmiş olmalıydı.. doktor bişi dedi mi diğer tahlil için..
zaten kese değer 1500geçtikten sonra daha net görünüyor..
benim 4+6 iken 2352 çıktı betahcg.. (bu kişiden kişiye değişir canım.. sakın kendinle kıyaslayıp canını sıkma tamam mı güzelim :) )
canım tebrik ederim, allah kucağınıza almayı nasip etsin inşallah..bende 5 haftalık hamileyim.. doktor ultrasonda baktı mı? kese için bişey söyledi mi? bide kan değerlerin nasıl çıktı??
5 haftalık dedi doktorumuz ama benim hesaplarıma göre daha küçük olmalı.. kese için iki ayrı doktorda çok küçük dedi.. çok korktumdış gebelik yada nebiliim başka bişey olsa anlarlardı değil mi??
kızlaaaaaaarrrr..... ayy nasıl mutluyuuummmmm...
YÜCE ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSUN... bebeğimizin kalp atışlarını duydukk....
ooyyyy bitanemmm dünyam o benim yaa...... ALLAHIM bütün yeni annelerimize bu güzel duyguyu tattırsın AMİN....
allah sana bağışlasın..korusun yavrunu....kalp atışlarını duymayı bizede nasip etsin rabbim...amin..
bir mucizeyi yaşıyoruz bence..insan içinde bir melek büyüttüğüne inanamıyor
cümlemizin bebeişlerini koru ya rabbim....
hep iyi haberlerimizi paylaşırız inşallah
canım dış gebelik olsa zaten rahimde değil tüplerde olurdu zaten.. onu da doktor sana söylerdi.. can sıkma..
senin son adetin nezamandı.. ya da sen nasıl bir hesap yaptın da doktorun dediğinden küçük sana göre?
kalp atşı normal canım çok şükür problem yok,elimde 3 tane resmi var bebişin
listeye beni de eklerseniz sevinirim yaş 25 1. bebiş kilo 68 bdt 5 aralık:79::79:
ay bacım :) dalga mı geçiyosun... bana yakın olmasında ne ederse etsin .. inan düşmanıma bile dilemem böyle elti.. sürekli kıskanır beni.. hareketlerimi.. ben herzaman her konuda olgunumdur.. ben 23 yaşındayım o 22.. ama inan 7 yaşındaki çocuk daha mantıklı düşüünür ondan..
yeni gelin geldiğim zamanlarda bunlar kayınımla çıkıyordu.. ben geldikten 1 hafta sonra kudurdular nişan diye.. neyse nişanı 2007 temmuzda yaptık kaynım askere 2008 şubatta gitti..
bü dönem içinde hep pışpışlanmayı bekledi .. ama avcunu yaladı..
2009 mayısın 18de kayınım askerden geldi 28mayısta resmi nikahı kıydılar.. 19 temmuzda da düğün oldu..
düğünden 3 gün sonra öğürmeye başladı hamileyim edasında gezi bayağı zaman her ay böyleydi 1 sene boyunca korunmalarına rağmen(cahillik işte)
bizde geçen yıl 2010 ağustosun başında falan karar verdik eşimle artık çocuk için hazırız dedik 3 yıl olmuş evleneli vakti geldi diye düşündük.. eltimin adeti 18ağustostu (ii hatırlıyorum annemle geldiydi bu da sancım var diye ziyarete gelmediydi)
neysecime.. 1 gecede hamile kalmış .. nasıl hırslanıp ne ettiyse:)
sürekli neyin rekabiti yapmaya çalışıyorsa benimle anlamış değilim..
bizim bebiş te şimdiye nasip oldu.. öğrendiğinde tek sorusu.. doktora gittin mi kesin mi hamile olduğun..
(oysa onun idrar testinde bile çıkmadıydı geç döllenme olmuş sanırım)
dedim teste ikinci çizgi mosmor çıktı (hatta gösterdim çantamdaydı)
kan tahlilimde haftama göre normal çıktı dedim.. normal bir gebelik olacak allahın izniyle dedim.. yüzü asıldı.. e sende hamilesin hala neyin politikasını yapmaya çalışıyosun.. doğurdu doğuracak manyak mıdır nedir.. inşallah bebek doğunca biraz akıllanır..
bir de acaip fitnedir... ama yazım çok uzadı.. sustum .. tıp
araştırıyorum....
kızlar tan tahlili betahcg hastaneden hastaneye değişiklik gösterir mi? doktorum özelde orda 1091 çıkmıştı geçtiğimiz çarşamba, bugün devlet hastanesinde yaptırdım 1200 çıktı:26: değerin daha fazla katlanması gerekmez mi? kaç gün oldu.. keseyede baktı doktor çok küçük daha dedi.. kalp atışı falan yok tabi.. bi duysam rahatlicam ama büyük bi korku sardı şimdi içimi.. neden böyle olur? bir fikri olan var mı???
kızlaaaaaaarrrr..... ayy nasıl mutluyuuummmmm...
YÜCE ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSUN... bebeğimizin kalp atışlarını duydukk....
ooyyyy bitanemmm dünyam o benim yaa...... ALLAHIM bütün yeni annelerimize bu güzel duyguyu tattırsın AMİN....
sağolasın aynı dönem hamişleriyiz deseneallah bağışlasında al kucağına inş...
ben gebeliği idrar testiyle öğrendim....kesin bir şekilde çiftti çizgi..
hemen ertesi gün doktora gittim....ve ultrasonla baktı...bebek varmı dedim çok umutsuzdum ...
bir önceki ay günüm geçmiş ve gebe kalamamıştım..eşim tedavi görüyordu ben klomen içiyodum PKO...oyyyy...herneyse bi dizi sorunun ardından gebe kalabildim allahıma çok şükür...
doktr baktı işte son adet tarihimi sordu...sonra 5 haftalık hamilesin dedi..
hormon testlerini , kanla ilgilitestleri zaten daha önce vermiştim...
15 gün sonra gel bebeğin kalp atışını daha net duyarız dedi...şimdi duymadık...
ben aslında hala şoktayım..idrak edebilmiş değilim hala
senin testinde ne sonuç aldın ?
5 haftalık dedi doktorumuz ama benim hesaplarıma göre daha küçük olmalı.. kese için iki ayrı doktorda çok küçük dedi.. çok korktumdış gebelik yada nebiliim başka bişey olsa anlarlardı değil mi??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?