dün oğlumu görünce rahatlarım sanmıştım. şimdi de kilosunu taktım. iyi aslında ama işte...
eşimle tartıştım. annem üzülüyor mutsuzum diye..ben zaten psikiyatri geçmişi kabarık biriyim. depresyondayım ya da giriyorum,farkındayım ve bu korkunç. sizimle de konuşmasam...
canım üzülme nolur. benim bebiş 30+1de 1550 gramdı. bana doktor normal dedi ben de sevinip duruyorum. seninki de normal ki. sen niye üzülüyorsun anlamadım. eşinle de tartışman onu çok özlediğinden. ama bebeğini düşün rahatlamaya çalış. düşün eşin için daha zor, sen en azından bebişini hissediyorsun, onunla konuşursun. o ne yapsın. bence sakin olmaya çalış:))kötü değil aslında.. 30+3 te 1557 gr. ama işte sorun bende. bu arada önemseyip yazdığın için sağol.
canım bana da bu erkek karnı diyolar benim de sinirlerim bozuluyor, çünkü herşeyi pembe falan. boşver milleti. bebişini de üzme böyle saçma sapan konuşan insanlar içinbu arada kızlar ben de bugün çok kötü panik oldum yaa... kadının biri ( kötü niyetli söylemedi biliyorum ama)karnımla ilgili yorum yaptı. çok aşağıdaymış. kız karnı diilmiş. erkek karnıymış. karın göğüs altından 3-4 parmak aşağı indi mi doğum yakınmış, falan filan....
ya yok daha en az 6 hafta var dedim. o hiç belli olmaz dedi... iyice asabım bozuldu( benim kızım Allah'ın izniyle zamanında gelecek yaaa (((((((((
maşallah tosuncuğuna
kilo konusunda ben de sana yetişiyorum 17 kilo aldım 73 oldum bakalım kaç kilo daha alacam
aaa ben de 56 ilebaşladım 73 oldum
hamilelikten dolayı fazla hassaslaşmışsındır doğurunca geçer inşallah üzme kendini
iyi akşamlar
bu arada ben de bugün kontrolden geliyorum kızımız hala kordonu çıkaramamış vee artık yüzünü göremeyiz dedi doktor sırtını dönmüş iyice offff bir yüzünü göremedim ama olsun kilosu iyi maşallah 2.540 olmuş sezeryan olmasa 40.haftada doğsa herhalde 4 kilo olacak
bir de benim doktor epidüral yapacak sanıyordum meğer spinal yapacakmış sezeryanı
yaa arkadaşlar benbişi sorucam özellikle akşamları sizde de oluyormu bebek hareket edince tam olarak rahmimde hissediyorum tamam bebegin başı aşagıda ama yinede çok aşagıda hissediyorum bebeiş oynayınca ya sanki dışarı çıkıcak ben buarada 32 haftalık oldum ama bebiş oynayınca canım acıyo:26::26:
yaa arkadaşlar benbişi sorucam özellikle akşamları sizde de oluyormu bebek hareket edince tam olarak rahmimde hissediyorum tamam bebegin başı aşagıda ama yinede çok aşagıda hissediyorum bebeiş oynayınca ya sanki dışarı çıkıcak ben buarada 32 haftalık oldum ama bebiş oynayınca canım acıyo:26::26:
ben 2 defa alışveriş yaptım ,güvenilir bir site arkadaşım ,siparişimin ertesi günü hemen kargoya veriyorlar ,herkese günaydın arkadaşlar nasılsınız bakalım bugün.Umarım herkes ve can bebişler iyidir. Ben geçmişi okuyamadım kusura bakmayın lütfen. Ama birşey sormak istiyorum MARKABEBE sitesinden alışveriş yapan avr mı nasıl güvenilir bir sitemidir acaba
canım ben de aşağıda kuş çırpınması gibi bişey hissediyorum elleri mi ayakları mı bilemiyorum. benimki hala midemde oturuyo sanki. hiç aşağıda değil ve inecek gibi durmuyo. ben de annemin karnında hiç aşağıya inmeden bir de 10 gün geçmiş olarak doğuma gitmişim. kızım da anasına mı benzicek acep?:26::26:
okuyanlar var ama :))) ınşallah bıdaha gıremez... :) ne geceydı ama kabus gıbı
kızlar şaka bi yana yönetim uyarı yaptı uzun uzun yazamayacağım ama şunu bilin tartışma bizle alakalı değildi,bizden biri de değildi...canı sıkılan hatun topiğimize burnunu soktu ve yüklü miktarda cevabını aldı...biz gececi grup olarak hepinizi savunduk merak etmeyin
Gösteriş için bişiler paylaşma meselesi mi cnm...
döküntü yok canım pazartesi kontrolüm var zaten bakalım gidince göstericem doktora...bence hemen doktoruna görün ültiker olmuşsundur belki döküntü var mıydı?
normal canım telaşlanma:)
insallah canım. ne çorap ne patik yanıyorum ben. evde cam açık oturuyorum eşimle bu yüzden sürekli tartışma halindeyiz. o üşüyo ben yanıyorum. yatmadan önce ona çaktırmadan balkonu biraz açıyorum yoksa nefes alamıyorum
çok güzel canım güle güle kullansn oğluşun.
harika maşallah ne kadar hamaratsın. ben de bu kadar güzel yapabilsem ben de kendim yapardım.
kızlar bende de bacaklarımda kırmızı kırmızı sivilce gibi dört beş tane leke çıktı. sivilce olsa ucu olur, bunların ucu yok. arada kaşınıyor ama çok rahatsızlık veren bişey değil. büyüme yok ama dur bi sayayım toplam altı yerimde var. ben de telaşlandım şimdi. başka kimsede yok mu bizden başka?? daha doktora gitmeme de epey var. bayramdan sonra gitcektim:26::26:
pintoss ; çok geçmiş olsun cnm... ama bana çok normal bişeymiş gibi gelmedi açıkçası. biran önce doktora git cnm. ne olur ne olmaz...
nerdeyse 1 haftadır girmemişim foruma. hepsini okuayamadım valla sadece son 2 gün. önemli bişeyler olduysa, başka doğuran falan varsa söyleyin :))
ben kötü bi haftasonu geçirdim. kardeşim ercişteydi. allahıma çok şükür burnu bile kanamadan kurtarmış kendini. ama ben o sağsalim görene kadar rahat edemedim. gerçi görünce haline çok üzüldüm ama yapcak bişey yok. onun gibi yeni atanan bi sürü arkadaşı hayatını kaybetmiş. psikolojisi berbat. kısa zamanda kendine gelmesi imkansız ama buna da çok şükür tabi ki!!!!
bu olayın etkisinden sanırım benim kramplar arttı o günlerde. hareketleri azaldı kızımın. bugün doktora gittik kontrole. 2700 gr. olmuş bizimki 34h 5 günlüğüz. çok şiddetli olmayan sancılarım çıktı yine. haftada bir kontrole devam. doktorum bayram tatilinde burda değilmiş. eğerhaftaya da sancı çıkarsa,o yokken doğurmayım diye yine ilaç alıcam sanırım. inşallah o yokken bişey olmaz. kendimi ona hazırladım sonuçta, başkasına o anda nasıl tepki veririm bilmiyorum....
herkesteki şikayetler bende de var. gece dönerken bile canım yanıyor artık. çok yürürsem karnım kasılıp kalıyor, her an tuvalet ihtiyacı hissediyorum. bazen nefes darlığı .çekiyorum. boğulcak gibi hissediyorum. sırtım çok ağrıyor. karnım aşağı indi iyice. eşim karnıma bakıp gülüyor, nerdeyse yeredüşecek bebiş diyor:)) falan filan... ama az kaldı kızıma kavuşmaya. hatta böyle giderse zamanını beklemicem bizimki. ama nolur şu bayramı atlatalım diyorum :) 2 hafta daha dayansın di mi ama yaaa....
Maşallah tontiş prensesemaşallah tosuncuğuna
kilo konusunda ben de sana yetişiyorum 17 kilo aldım 73 oldum bakalım kaç kilo daha alacam
aaa ben de 56 ilebaşladım 73 oldum
hamilelikten dolayı fazla hassaslaşmışsındır doğurunca geçer inşallah üzme kendini
iyi akşamlar
bu arada ben de bugün kontrolden geliyorum kızımız hala kordonu çıkaramamış vee artık yüzünü göremeyiz dedi doktor sırtını dönmüş iyice offff bir yüzünü göremedim ama olsun kilosu iyi maşallah 2.540 olmuş sezeryan olmasa 40.haftada doğsa herhalde 4 kilo olacak
bir de benim doktor epidüral yapacak sanıyordum meğer spinal yapacakmış sezeryanı
spinal iğnesi daha inceymiş ve bel ağrısı olmuyormuş bir de daha çabuk gaz çıkarıyorsun , epidürali önermiyorum spinal daha iyi dedi
23 kasımda görecem bakalım spinal tam olarak nasıl oluyormuş
Allah korusun söylerdi canm .tşkler kızlar desteğiniz için... daha p.tesi doktordaydım. riskli bi durum olsa söylerdi di mi??? grhshr; cnm sen de haklısın ama insan zamanında doğurmak istiyor... Allah herşeyin hayırlısını versin inşallah hepimizin ve yavrularımızın hakkında...
valla cnm o sorduğun şeyle ilgili hiçbir fikrim yok....spinaldi sanırım. gerçi bikaç mesaj önce yazılmış. yine belden yapılan daha ince uçlu bir iğneymiş sanırım...
Oy oyy sağ ol tatlımcanım kardeşim için çooook zor bi durum gerçekten,Allah yardım etsin de çabucak unutuversin,daha doğrusu psikolojsi normale dönsüm inşallah...kızına maşallah bu arada kilosu falanama zamanında gelsin zillin,acele etmesin inşallah
slm halimem...kim ne derse desin canım sen takılma yaa..belki doğru belki yanlış..boşwer milleti...Seninde dediğin gbi inşallah zamanında gelecek meleğin,,en hayırlı zamanda
slm cnm..nerelerdesn sen yaa?çok zmandır bi uğrayıp kaçıyorsun..iyisin dimi?herşey yolunda??özlettin iyice kendini
slm canım..şimdi girdim daha çıkmadıysan yaniiyiyiz biz oğluşla,yorgundum bayaa akşam 9dan beri uzandım da anca kendime gelebildim..sen nasılsın?sen ve bebişin?
Spinal ve epidural anestezinin farkı nedir?
Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalı ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilirböylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.
Bel bölgesinde bir enfeksiyon varsa veya hastada kanama-pıhtılaşma bozukluğu varsa spinal ve epidural anestezi uygulanamaz.
Bazen sezaryende hem epidural hem spinal anestezi birlikte uygulanır. Buna kombine epidural spinal anestezi denir. Hangi anestezi uygulamasının sizin için daha uygun olacağına anestezi uzmanınız karar verecektir.
işte böyleymiş:)))
Selam tatlı anne benim bebişim tersmiş kafasını yukarıda hissediyorum, bazen acıyor .yaa arkadaşlar benbişi sorucam özellikle akşamları sizde de oluyormu bebek hareket edince tam olarak rahmimde hissediyorum tamam bebegin başı aşagıda ama yinede çok aşagıda hissediyorum bebeiş oynayınca ya sanki dışarı çıkıcak ben buarada 32 haftalık oldum ama bebiş oynayınca canım acıyo:26::26:
Son aylara doğru daha yuvarlak oluyor sanırım, aşağı inme bu galiba canm ya :Skızlar benim de dikkkatimi çeken havada duran karnım sanki kücüldü ya ,siz aşağıda diyorsunuz durum bu mu ki ? ben yani diyorum kız aşağı inmiş sanırım ,ya da karnım kücüldü şişimde yok normalde ama hep karnım yukarı doğruydu şimdi sanki aşağıya bakıyo ya
Geçmiş olsun Pintoscuğumdöküntü yok canım pazartesi kontrolüm var zaten bakalım gidince göstericem doktora...
canım benimkilerde ilk o boyutta çıktılar bir hafta felan öyle kaldılar bende sivilce gibi birşey sandım geçiyorlar sandım sonra baktım büyüyorlar bir günde kocaman olmaya başladılar şimdide tatlı tatlı kaşınıyorlar özellikle geceleri yatarken gündüzleri bir kaşnıma yok...
sağol canım can sıkıcı birşey... nerde ne anormallik varsa beni buluyor zaten...pazartesi günü gidicem bakalım yarın randevu alırım umarım unutmadan ...
canım çok geçmiş olsun kardeşine umarım tez zamanda atlatır bu yaşadıklarını kolay değildir eminim kuşadasında en son 4.5 mi ne olmuştu hala üstümden atabilmiş durumda değilim o günü ben ki 7.2 ve sonrasında yaşananlar... rabbim sağlık versin...
Hayırlı olsun tekrar tatlım.MARKABEBE den ben alışveriş yaptım canım ve bugün kargom geldi ve çokda memnun kaldım ürünlerimde güzel hızlı teslimatta güzel tavsiye ederim
canım bana da bu erkek karnı diyolar benim de sinirlerim bozuluyor, çünkü herşeyi pembe falan. boşver milleti. bebişini de üzme böyle saçma sapan konuşan insanlar için
günaydın canlarımm ne zamandır giremiyorum biraz da karışmış buralar ama hallolmuş sanırım ,biz izine ayrıldık meleğimle evdeyiz ne güzel bi duyguymuş ya :))))) sık sık olamasada girmeye çalışıcam hepinizi çok öptük :))))
geçmişi okudum da aynı problem bende de var ewlenmeden önce küçüktü göğüsler ewlenince biraz büyüdü 80 oldu hamilelikte de çokkk çok az büyüdüdestekli sütyen kullanırım hamilelikten önce destekli 80 bedendim şuan bile destekli 85 kullanıyorum büyük göğüs istiyorum
kızlar benim de dikkkatimi çeken havada duran karnım sanki kücüldü ya ,siz aşağıda diyorsunuz durum bu mu ki ? ben yani diyorum kız aşağı inmiş sanırım ,ya da karnım kücüldü şişimde yok normalde ama hep karnım yukarı doğruydu şimdi sanki aşağıya bakıyo ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?