2011 Aralık Anneleri

DOĞUM HABERCİLERİ
Doğum öncesi bedensel değişiklikler bir saat öncesinde ortaya çıkabildiği gibi bir ay öncedende çıkabilir. Doğum öncesinin özelliği olan rahim ağzında incelme ve genişleme olmasıdır ancak bunu yalnız doktorunuz farkedebilir. Sizin farkedebileceğiniz çeşitli değişikliklerde vardır.

İnme ve yerleşme: İlk kez anne olacak kadınlarda genellikle doğum başlamadan önceki iki ila dört hafta içinde bebek leğen kemiğine inmeye başlar. Ama sonraki doğumlarda bu belirti farkedilmeyebilir. Leğen kemiği bölgesi ve makatta artan basınç hissi: Bebeğin aşağı inmesi ile binen yük bu etkyi oluşturur.

Kilo kaybı veya kilo alımının durması: Dokuzuncu ayda kilo alımı genelde yavaşlar, hatta doğum yaklaştıkça bazı kadınlar bir iki kilo zayıflarlar.

Enerji düzeyinde değişiklik: Dokuzuncu aydaki kadınlar kendilerini gitgide daha yorgun hissederler. Bazıları ise tam tersi enerji fazlalığı yaşarlar.

Sümüksü tıkacın kaybolması: Rahim ağzı incelmeye ve açılmaya başladıkça rahim çıkışını tıkayan sümüksü tıkaç yerinden oynar. Bu madde ilk gerçek kasılmalardan bir veya iki hafta önce yada doğum başlar başlamaz vajinadan atılır.

Pembe veya kanlı nişan: Rahim ağzı genişleyip inceldikçe sıklıkla burdaki kılcal damarlar çatlar ve akıntıyı pembe hale getirirler. Bu nişan genellikle doğumun 24 saat içinde başlayacağı anlamına gelir. Ama nişan gelmesi doğumdan iki üç gün öncede görülebilir. Bu nedenle hastaneye gitmeden önce düzenli ağrıların başlamasını yada suların gelmesini beklemelisiniz.

Braxton Hicks kasılmalarının şiddetlenmesi: Hamileliğinizin 20.haftasından sonra başlayan ve doğum provası niteliğindeki bu kasılmalar bebeği itecek olan gerçek kasılmalar için rahmin kaslarını gererek hazırlanmasıdır. Bu kasılmalar genellikle sancısız kasılmalar şeklindedir ve 30 saniye ile 2 dakika arasında değişir süreleri. Dokuzuncu ayda hamileliğinizin sonlarına doğru Braxton Hicks kasılmaları sıklaşır ve şiddetlenir. Bazen sancılı da olabilir ve bunları gerçek doğum kasılmalarından ayırmak güçleşir.

İshal: Bazı kadınlar doğum başalamadan hemen önce ishal olabilirler.

YALANCI DOĞUM BELİRTİLERİ

Eğer aşağıdakiler varsa olasılıkla gerçek doğum henüz başlamamıştır.
• Kasılmalar düzenli değilse ve sıklığı ile şiddeti artmıyorsa
• Ağrı sırt yerine karnın aşağısında hissediliyorsa
• Yürümekle ve duruşunuzu değiştirmekle kasılmalar geçiyorsa
• Eğer nişan geldiyse; rengi kahverengi ise (parlak kırmızı kan geliyorsa hemen doktorunuzu arayabilirsiniz). Kahverengi nişan genellikle cinsel ilişki veya vajinal muayene sonrası 48 saat içinde görülen bir şeydir.
• Kasılmalarla bebeğin hareketleri kısa süreli olarak artıyorsa

GERÇEK DOĞUM BELİRTİLERİ

Doğum öncesi kasılmalar daha güçlü ve daha sık hale gelmişse bunun gerçek doğum olup olmadığı akla gelir. Şunlar varsa büyük ihtimalle gerçek doğumdur:
• Kasılmalar hareket ettiğinizde artıyorsa ve duruş değiştirmenize rağmen azalmıyorsa
• Sancı sırtta başlayıp karna yayılıyorsa (ayrıca bacaklarada yayılabilir). Ayrıca düzenli aralarla geliyor ve dinlenmekle geçmiyorsa. Sancılarınızın kaç dakikada bir geldiğine bakın, çok sık gelmedikçe (beş dakikada bir yada daha sık)telaşlanmanıza gerek yoktur.
• Kasılmalar giderek daha sık ve sancılı hale gelir ve genellikle (herzaman değil) düzenlidirler. Doğum ilerledikçe şiddetleride artar.
• Pembe veya kanlı nişan gelmesi
• Su kesesinin yırtılması. Bebeğin çevresini saran ve amniyon sıvısını içeren kese doğumdan önce birdenbire yırtılıp içerdeki suyun bir kısmı boşalabilir. Bebeğin başı doğum yoluna girmişse, yol kapandığı için gelen su miktarı çok olmaz. Su geldiğinde sancılar başlamamış bile olsa hastaneye gitmelisiniz çünkü bebeğe hastalık etkenlerinin bulaşma olasılığı vardır.

destina oğlum ilerde herkesin annesi götürüyo diyip ağlarsa gülmekten ölürüm herhalde ayyy delimi bunlar beeeee inanamıyorum öle dediğine:))))) güldürdü beni

benim leğen kemiklerim ve 3-4 gündür makat bölgesi çok ağrıyo,bu bebeğin indiğini ve yerleştiğini gösteriyomuş

aslında sepet işi mantıklı ya güzel süslü püslü bi sepet alıp içene lokum,çikolata gibi şeyler konulabilir du bende öle yapayım...süslü şekerlerimi de mevlütte dağıtırım

ya kızlar iki gündür bacaklarım ağrıyo. kendimi yormamama rağmen uyuyorum uyanıyorum geçmiyo. ama günlerdir yağmur yağıyo. karadenizdeyim bi de. acaba havanın neminden mi ağrıyo diye bile düşünüyorum. önceden de bazen yağmur yağınca ağrırdı. ama şimdi doğum belirtileri arasında bacak ağrısı da yazıyo. ya ben mi çok pimpirikli oldum nedir herşeyi kafama takıyorum.

senin oğlun pek akılı uslu olcak galiba,bizim kız gibi deli olmayacak gece gündüz hiç durmadan hareket edermi bi bebek,ondan kilo almıyom herlde ben,gece uyurken yağlarımı kullanıyo galiba,elerim bacaklarım kalçam incelmiş koca bi karın,toplamda 4 kilo almış gözüküyom,beni korkutuyo kızımın bu halleri,hiç uyumayacak mı acaba diyom çıkınca

canım benim de 1 haftadır bacaklarım ağrıyo eskisi gibi rahat yürüyemiyom durağa giderken pazara giderken yürüyüşe çıkarken vs. bacaklarım çok ağrıyo,ağırlaştık galiba ondan olsa gerek,bacaklara binen yük miktarı artıyo hem

Anladım canım tesekkur ederım bende merak ettım acaba bızlerden bırımı dıye dusundum neyse ki topik dısındanmıs

Destinacımm cok gecmıs olsun yenı okuyabıldım gecmısı dıkkat et kendıne bol bol dınlenmeye calıs
Halimecimm lutfen umutsuzluga kapılma benim bebişimde çok dönüyor içimde ama Allahın izniyle bebişlerimiz bizi üzmeyecek zamanında gelecekler bak biz bebeğin gardolap ve şifonyerini begendıgımız halde hala sıparıs veremedık ve esım bu konuda gayet rahat 15gune bıtırırler dıo benımde erken dogum yapmayacagımdan cok emın kendısı sagolsun Sende sıkma tatlı canını bebısler bu ara cok hareketlı ve can acıtabılıyorlar bunu kotuye yorma

Kızlar bızde annecıgımle bebısımın seker malzemelerını aldık evı duzene koyar koymaz yapmaya baslayacagım bende cok heyecanlııııı Kapı susunu sepetını herseyını tamamladık ınsallah fotolarını cekıp ekleyecegım cıcıler topıgıne

kızlar hepinize merhaba,

yavaş yavaş herkes ağırlaşıyor galiba, bende şimdilik çok bişey yok, sadece çabuk yoruluyorum ve çok iş yaparsam belim ve kuyruk sokumum acaip ağrıyor, normaldir umarım,

tülaycım canını sıkıp ağlama tatlım bebeklerimiz etkileniyormuş onları huzursuz etmeyelim dimi?, sana diyorum ama bende dün2 saat boyunca durmadan ağladım artık hiçbirşeye tahammülüm yok galiba, herşeye alınıyorum, sonrada kendime kızdım oğluşumu üzdüm diye

destinacım geçmiş olsun canım, inş. biranönce iyileşirsin, dikkat et kendine hayatım

mardincim cicişleriniz hayırlı olsun arkadaşım.biz daha toplu alışveriş bile yapmadık, artık bayramdan sonraya kaldı, bende tırsıyorum inş. oğlum bana bir süpriz yapmaz

neslihancım o ağrılar herkeste var galiba normaldir sıkma sen canını

halimecim benim bebişim 29+6 da dönmüştü, ama doktor pozisyonu bu haftalarda çok değişebilir dedi, yani dert etme bence dönebilir,hakkımızda hayırlısı neyse o olsun diye dua ediyorum hep,

unuttuklarım varsa kusura bakmayın kızlar, geçmişten ancak bunlar kaldı aklımda ben bebişimi ayın 22 sinde gördüm sonraki randevumda ayın 19 unda, hastanemizim sgk ile anlaşması yok, çalışabilir raporu alıcam doktor başka bir arkadaşına yönlendirdi, cuma ona gideceğim, sizce ultrasondan bakar mı ki?? çok merak ediyorum sanki benimde bebeğim aşağıya indi, bir baskı hissetmiyorum ama midemin altı sanki boşaldı :18::18:

cnmmmm... çok çok geçmiş olsun tekrardan. eşinin evde olmasına da çok sevindim. gün içerisinde çok yoruluyorsun çünkü

birçok arkadaşımızın bebişiii döndüüüü sanırım yahuuu :)))

benim eşim de pek bir iyimser:))) inşallah onların dedikleri gibi olur....

kızlar bu arada unnado dan hiç alışveriş yapmadım daha önce. güvenilir bir site mi sizce??? 2 numaradan ben de alayım diyorum. zaten 3 lü paket şeklinde satılıyormuş. bol bol yeter sanırım 6 kiloya gelene kadar...

Canımm tesekkur ederımm daha ıyılerı guzellerı sızlerın olsun ınsallah toplu alısverıs cok zevklı korkma Allahın izniyle bebişlerimiz bizleri üzmeden zamanında gelecekler gitmişken rica edebilirsin aslında drdan bı bakabılırmısınız ultrasondan hersey yolunda mı dıe hem ıcın rahat etmıs olur hareketlerı nerede bebısın ordan tahmın edebılırsın az cok asagıda mı yukarıda mı dıe

slm güzel annişler,
deryacım tşk ederiz verdiğin bilgiler için..
benim bacak ağrılarım var..ve 1-2 haftadır inanılmaz iştahsızım ben yaaa..sırf bebek için yiyorum..acıkmıyorum aklıma geldikçe meyve yiyorum ve süt içiyorum..
kilo kaybı olur mu bilmem ama böle giderse ben bu kiloda devam ederim gibime geliyo..zaten 13 kilo aldım yeter dimi daha noolsun..

UYUR uyur merak etme benim kocamın bebekliği çok sakinmiş yer içer uyurmuş hep babasına mı çekti acep:)))) ama sonra yürümeye başlayınca hiperaktif olmuş hala da öle heheheh

kilo konusunda belki benimkide ben uyurken hareketlidir ben hala 1,5 kilo farkla devam ediyodum son hafta tartılmadım ama dur yarın bi tartılıyım bakalım ne kadar almışım

hadi hayırlısı bakalım cnm. çok tşk ederim :))

kızlar bu benim fıstığıma ördüğüm ilk ve tek şey...doğmadan bitirebildim şükür

anam senin hiç iştahın yokki kuş kadar yiyon ben se hiç doymuyom,ya bu arada korkmaya başladım karnımda ve sağ kasığımda şiddetli bi sancı var 5-10 dk dır,hayırdır inş.makat bölgesinde de ağrı var,ayy inş. gelmiyodur yaaa

Canım dedıgın gıbı umarım eslerımızın dedıgı gıbı bebısler zamanında gelır hersey yolunda gıder bu arada ben unnadodan bır kez alısverıs yaptım canım bır dahada yapmayı dusunmuyorum neden dersen bunun nedenı anlasmalı oldukları MNG kargo ben oradan bır tane yazlık bebek sortu sıparıs etmıstım 1ay olmustu elıme gecmedı ustelık kargonun sıtesınde bana ıletıldı gorunuyordu kargoyu aradım urun teslım edılmıs sıze dedı halbukı oyle bır durum yok gelmedıler bıle oyle boyle arkadasları yollayalım dıe tam 15gun ben oyaladılar komsuya bırakmıs olabılırler dedıler kımlık olmadan komsuya nasıl bırakırlar dıyorum arkadasları yollayalım bır baksınlar dedıler tamam dedım yıne tık yok unnadoyu aradım kac kez tel gorusmesı yapıldı ne gelen var ne gıden bende en son kargoyu aradım sızı tuketıcı haklarına sıkayet edıyorum fln dedım tehdıt ettım baya bır baktım aynı gun aksamustu urunu evın dıs kapısına bırakmıs gıtmısler ne demek dıs kapıya bırakmak yaa burda suc belkı kargo sırketının ama ben yınede tekrar unnadodan sıparıs vermem sızıde etkılemek ıstemem de yınede paylasayım dedım

Eki Görüntüle 281580 kızlar bu benim fıstığıma ördüğüm ilk ve tek şey...doğmadan bitirebildim şükür

ellerine sağlık çok şirin görünüyolar...
ben 8 aydır sadece 20 sıra ördüğüm bi yelekle uğraşıyorum..maalesef yüne dokunamadığımdan huylanmaktan öremedim..
annem gelince tamamlıcak artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…