2011 Aralık Anneleri

bugün olmaz ama doğumun yakında olacağını gösterir.bu şekilde başlıyo.benim oğlumdada böyle başaladı.36 haftada doğum yaptım.şimdide doktorum buna benzer ağrılar başlasa bekleme gel dedi.nst ye bağlanınca doğum sancısı olup olmadığı belli oluyo .ağrıları ölçüyolar.

Son düzenleme:

bence de,dr. normal diyo bakalım akibiyeti ne olcak,hayırlısı olsun,inş. devamı gelmez geçer,artarsa da dr. a giderim,ama sabit 2 nokta karnımın sol üst tarafıyla karnımın sağ alt tarafı,tuv. e girdim o bölgenin şekli değişmiş sanki,belim çıt çıt çıt çıtlıyo,ayaklarım ağrıyo,dün tam 3 saat boyunca bel ağrım oldu 5 dk oldu,2-3 dk sürdü,5 dk geçti tekrar tekrar 3 saat sürdü,sağ tarafım çürümüş gibi acıyo,makatta ağrı da o bölgeye iyice yerleştiğini gösteriyomuş,sona geldik heralde,bi de göğüslerim acayip sızlıyo dünden beri:18::18::18:artarsa hemen izin alıp gitcem valizim hazır,inş. artmaz

YAAAA bişeyin yoktuuuurr panik oldum bak şimdi sen şimdi sabah doğum sancılarını okudun ya herşeyi kendine yakıştırmışsındır

geçmezse dr.git cnm.doktor nstye bağlar sana kesin bişey söyler.sonlara yaklaşıyosun.ondan ağrılar süreklileşiyo.

panik yapma canım sakin ol, hakkınızda en hayırlısı neyse o zaman gelsin bebişin
ama hemen doktora gitsen nst ye bağlasalar, gerçek doğum sancıları mı anlamış olursun

geçmezse dr.git cnm.doktor nstye bağlar sana kesin bişey söyler.sonlara yaklaşıyosun.ondan ağrılar süreklileşiyo.

güpür güpür oynayan çocuk 1-2 saattir çok yavaş hareket ediyo,dr.un sekreteri hemen gel dedi,şimdi çıkayım ben,sancılar aynı şiddette devam ediyo,inş. gelmez ya,hergün o merdiveni in çık erken aşağı indi galiba

dönüşte yaz bize cok merakta bırakma biziii Derya'cım..

ay ondan mı ben sabaha kadar uyuyamıyorum.....bizimki çuvala konmuş kedi misali hop oturup hop kalkıyo bu aralar..

35ten sonra da mesanede ağırlık yapıyorlar . malum karın aşağı inmeye başlayınca hoooop mesane onlara yastık gibi geliyor sanırım , yumuldukça yumuluyorlar üstüne bazen wc ihtiyacım geliyor , gidiyorum ama çok kısa bir süre sonra yeniden Allah Allah ben az önce gitmedim mi acaba diye kendimden şüphe ediyorum .. yaniiiiiii 35li haftalardan itibaren sidikli günler başlıyor kıslar

starimu saçını mı boyattın sen ??? ya ben de cok istiyordum son haftalarda boyatayım diye ama yok cesaret edemiycem sanırım .bu arada daha çok var dimi doğumaaaaa

bende saçımı boyatmak istiyorum aama şimdi zararlı olur dıye boyatmıyorum ama 40ımdan sonra boyatmayı düşünüyorum..sütten geçer dıyolar bu seferde ama napim ya okadar geçmez heraldee

kıslar , ilk 13 haftada akla gelebilecek hemen herşey yasak > organ gelişimiyle alakalı olduğu için .. buna manikür -pedikür de dahil .. 13ten sonra ( ki Remainder'ın dr.u 17 demiş ) saç boyatmak manikür-pedikür vs serbest . ben şimdiye kadar 3 kere bitkisel boyayla boyadım .. ilk boyadığımda dergiye çıkacaktım ordan hatırlıyorum 19. haftada felan olmalıyım .. sonra 2 kere daha bitkisel boyayla boyadım .. bitkisel olduğu için kesinlikle kokmuyor ve saçtan boyayı arındırırken hiç zorlanmıyorsunuz , sanki saçınızdan saç kremini duruluyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz ve kısa bir süre sonra su dupduru akmaya başlıyor diğer boyaların aksine .. en son garnier aldım sanırım , çünkü bitkisellerle zemin saçım platin röfle olmasına rağmen istediğim kızıla ulaşamadım , o yüzden doğuma yakın yaparım diye aldığım boyayla boyadım .. Halimemmm kendim boyadım ( renk kızıl ) çünkü boya sonrası o yıkama koltuğunda dakikalarca oturamazdım . hamileyken öyle dümdüz gerinerek oturduğumda çok kasılıyorum , nefes alamıyorum sanki .. evde kendim boyayınca işim bittikten sonra banyo yaptım oldu bitti miss
ha bir de " cesaret "im için yazdıklarınıza teşekkürler ilk hamileliğimde ben de sizin gibiydim , uçlarından dahi aldırmadım saçlarımın değil boyatmak şöyle dursun . 1 karış diple gezdim platin röfleydi saçlarım üstelik sadece doğua gideceğim gün saçlarımın uçlarından 4-5 parmak kestirdim ve fön çektirdim o kadar :) bu hamileliğimde ise 4 kere saçımı boyadım , 2 kere kestirdim üstüne .. hatta doğumdan 3-4 gün önce yeniden boyayıp , bu cuma da yine kestirmeye gidicem , doğumdan önce tüm bakım işlerim bitsin bu kez resimlerde daha bakımlı çıkalım diiimi ama

ONEMLI kizlar bise soracammm 3 4 gundur vaginamda sislik var ve yatip kalkarken agri yapiyo sizliyoo aciyoo baya bi sistii aciliyomu ne?

hadi bir konu açayımda konuşun barim

mevlütte anne olarak ne giyineceksiniz annişler

ilk mevlütte sırttan fermuarlı kolsuz bir elbise giymiştim , tabi o zaman havalar sıcaktı , eylül ayındaydı .. emzirme işini 3-4 saat yapamadım , ama hazırlıklıydım , mevlüt öncesi sağdım sütümü , koydum 2 biberona . mevlüt biter bitmez de hemen soyunup emzirmiştim kuşumu
bu kez daha rahat ve şık bir şey giyerim sanırım . göğüs bölümü kruvaze gelen bir elbise olabilir yada önden düğmeli şık bir gömlek - etek/pantolon kombinasyonu olabilir sen ne planlıyorsun şeker

ya ne temizliğiiiiii , bu işin şakası olmaz , doğurmaya mı niyetiniz var kuzum sizin :44: imkanınız varsa yaptırın birilerine , en olmadı eşiniz süpürge tutsun v,ledayla şöyle bir yerleri silsin , siz de yormadan kendinizi toz alın .. değilse karnı burnunda kadından kimse temizlik bekleyecek kadar insafsız değildir herhalde yaa bana her hafta yarım gün kadın geliyor , bi cam silmediği kalıyor .. halılar-koltukları dahi siliyor . bir de 3 gün sonra tekrar geliyor 2 saatliğine , o zaman da üstten süpürüp-siliyor , banyo-tuvalet temizleyip gidiyor .. 1.5 ayda 1 de tam gün gelip camları da siliyor o gün .. bizim mevlütten önce olur sanırım o tam gün temizliğimiz :44:

İyimisin şimdi nasıl bir ağrı hissediyosun acile giderken??

cnm.kasıklarım ve karnımda adet olacakmışım gibi sancılarım oldu.birde karnım sertleşmişti.benim geçen hafta suyumun birazı gelmişti.doktor ağrın kanaman yada bebğin oynamalarında azalma olursa bekleme gel dedi.bende bişey olmasın diye gittim.nst ye bağlandım.çatı kntrolü ve muayene oldum.çok şükür hiçbişey çıkmadı.[/QUOTE]

geçmiş olsun canım .. dikkat etmek lazım valla , aniden gelecekleri tutuyor bu zıpaların

akciğerleri gelişiyor canım , o yüzden iyidir hıçkırmaları

hayırlı haberlerle gel inş. canım, bizleride merakta bırakma

selamun aleykum kızlar
çok fazla okuayamadım geçmişi
derya sancılanmış galiba
aman allahım yoksa odamı :18::18::18:
bende ne sancı ne ağrı hiç bişi yok
hala merdivenleri 2 2 inip çıkıyorum
çok şükür midemde iyi bu aralar
eğer böyle giderse 9 ay daha bekleyebilirim

deryacım geçmiş olsun,umarım herşey yoluna girer,panik yapma sakın yalancı sancılar olabilir.mutlaka haberdar et bizi de.

kızlar bu arada bugün jokerden philips avent göğüs kalkanı aldım,aranızda almış olan var mıydı???ya sanırım kullanmadan önce steril etmek durumunda kalıcam çünkü öylesine kartondan ambalajındaydı,yani kartonun dışarısında ince şeffaf naylon koruyucusu yoktu.muhtemelen açılmış bile olabilir bi de tencerede vs'de kaynatma yapamıyacagım için sterilizatör aldım .güzel görünüyor en azından philips avent kadar dünya para diil!

Weewell Sterilizatr-Kurutucu-Mama Istc işte bu kızlar,inşallah memnun kalırım.şimdiden alayım elimin altında bulunsun dedim. bi de biberon temizleme fırçasını aldım avent'in bu kadar.bu alışveriş olayı tam bir zincir,asla bitmiyo.

bi daha ki sefere de sanırım weewell'in bebek ısı termometresini alıcam.bu arada 32.haftadayım ve Allah günah yazmasın ama hem çok sıkıldım hem de kendimi çok kötü ve bakımsız hissediyorum!!!!! montlar kabanlar hiçbişi olmuyo,ama almıycam öyle göbek açıkta idare edicem artık.işin kötüsü ayak numaram büyüdüğü için çizme alasım bile yok.anne gariban kaldı,ama bebişin sterilaztörü var :))))

hayırlı olsun canımm
aynı durum bende de var kabanımın önü kapanmıyo zeki alasya gibi dolaşıyorum
ayakkabı 38 giyiniyordum 40 oldum, 40 numara bota bir ton para vermek zoruma gidiyor
napıcaz bakalım

bu arada göğüs kalkanı ne işe yarıyooo:26:

BENDE aldım ama henüz temizliğini düşünmedim kutusunda duruyo ilk gün telaşla inceledim ama göğse koymak sakıncalı o yüzden şimdilik temizlemenin alemi yok ben 199 a aldım hemde 13 taksit yapmışlar taksit varmı dedim anasını ağlatmışlar hehehehe yedek biberonlardanda alsaydın bari he bu arada yedek 4 lü biberonu ben 39,9 a aldım botanik ecza var nette aynısı 27-28 falan bi tane daha alcam 4lü o zaman netten alcam daha ekonomik aklında olsun avent 4lü süt saklama kabı diye geçiyo bilgin olsun

benim de göbek açıkta..üşütmiyim diye panço giydim..kuaföre gittim malum işler için..herkes ayy ne kadar şişmişsin demez mi...
pançoyu çıkarınca anladılar o kadar da şişmediğimi ama pançoyla resmen balkabağı gibi oldum..

canım biberonu hangi marka aldın..

benim tüüüüümmm bu anlattıklarım süt sağma makinesiydi heheheehhhehe senin aldığınla alakası yok hehehehehehe

ii günlerde kullan cnm

derya gelince hemen yaz ya nası 2 dk damı oluyo bu sancı olayı böle anlamadım gitti (((

canım teşekkür ederim . göğüs kalkanı hem emzirdikten sonra göğüslerin acısını azaltıp dinlendirmek,hem de göğüs pedi görevini görüyor.s kalkanın içinde birikebiliyor ve biberona koyabiliyosun.vs.anlatılanlara göre göğüsler çok acıyormuş,sütyenler bile rahatsız edebiliyormuş,o durumlarda bir nevi teması kestiği için acısını alıyomuş güya,görücez.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…