güpür güpür oynayan çocuk 1-2 saattir çok yavaş hareket ediyo,dr.un sekreteri hemen gel dedi,şimdi çıkayım ben,sancılar aynı şiddette devam ediyo,inş. gelmez ya,hergün o merdiveni in çık erken aşağı indi galiba
Merhaba kızlaaarrHaftasonu doğru düzgüz giremedim nete, inşallah iyisinizdir. Geçmiş olsun yasmincim, yaa ne güzel kız az sancıyla gelmiş 7 cm açılması olmuş, darısı başımıza... Kızlar yaa son zamanlarda bebişi acayip aşağıda hissediyorum, sanki elini uzatıverse görecekmişim gibi, bikini bölgemden hareketlerini duyuyorum, düşünün artk :44:
kızıma aldığım mevlüt takımı kızlar Eki Görüntüle 281388
Geçmiş olsun canım
ben son bir aydır sürekli istifra ediyorum malesef günde üç kere falan artık yüzümde gözümde fer kalmadı Allah yardımcın olsun
kızlar cok sagolun ya allah razı olsun ıyı dıleklerınız ve dualarınız için..bugun de hiç birşey yiyemedim yediğim cıktı cok bitkin düşürdü bu durum beni yarın kendi doktoruma gidecem inş o biçözüm önerebilir bana yoksa böyle çok kötü
1979;cnm senin neden oluyor bu cıkarmaların cok zor bişey allah yardımcımız olsun
son bır haftadır her gece cıkarmadan yatamıyordum ama şu ıkı gundur hiçbirşeyi kabul etmiyor midem anında reaksıyon verıyor bırde bu nefes alamamak mahvediyor beni benim bebişte bir aşagı inse bıraz rahatlıyacamda ama tam gögsümün altında oturuyor sankı..offf bu son aylar cok zor geçiyor
yarın doktordan gelince yazarım inş kızlar gelişmeleri herkese iyi geceler
sizin için alıntıladım görmeyenler varsa yorumlarınızı bekliorum:18:
kızlar günaydınlar,
dün akşamdan beri inanılmaz idrar keseme baskı var.. devamlı sanki altıma yapacak gibiyim.. sabah dr umu aradım.. bel ağrın varmı dedi dedim öle çok yok.. böle halsizleşirken bacaklarına kasıklarına ağrı girrer miden bir tuhaf olursa gel hemen dedi..korkmaya başladım hep.. meleğim 2 kiolo daha biraz daha büyüsün sakın gelmesin diye hoş dr. amcamız yaşar dedi ama ben bu kadar küçük gelsin istemiyorum...
dua edinde en azından 36 ya kadar bişi olmasın kızlar....:18:
herkese günaydınlarrrrr
destinacım çok geçmiş olsun canım, kendine çok dikkat et
ağrısı, sızısı olan tüm arkadaşlar, hepimizin Allah yardımcısı olsun
ben de cuma ve cumartesi sürekli gezdiğim için bayağı bi yordum kendimi
pazar da kasılmalarım arttı, karnım taş gibi oldu, bütün gün dinlendim evde
bu sabah uyandığımda yine taş gibiydi karnım doktorumu aradım
32+5 im şuan, gayet normal artık bu kasılmalar dedi, olacak daha da artacak,
ama ağrın olursa önemli dedi, hemen gel
ben de işyerindeyim çalışmaya devam ediyorum bakalım
bi yandan da aklım kasılmalarda...
günaydın kızlar nasılsınız ya benım sağ kaburgamın altı acayip ağrıyor sizde de oluyor mu böyle.Eşimin dersi 10 da baslıyordu o gıtmeden sıcak bı dus aldım ama yok gecmedi kıvranıyorum resmen neden kı acaba?
dün Esra Erolun bebişini izledim
nasıl tatlı maşallaaahhhh
esra erol da çok rahat bi havaya atıp tutmadığı kaldı minicik şeyi:))))
ben bu kadar cesur olamam kesin, bişi olur falan diye korkarım, malum insan pimpirikli olunca çok zor bebek bakımı:))
ana kucağına bayıldım bebeğin, yeşil, oyuncaklı falan çok hoştu
bir de kadın 15 saat doğum sancısı çekmiş, sonrasında kordon dolanması nedeniyle sezeryana almışlar
ama çok kolaydı dedi, sezeryan korkulacak birşey değil hemen ayağa kalktım dedi
böyle güzel şeyler duymaya ihtiyacımız var sanırım
Hayırlı Sabahlar kızlarrr,hepimize hayırlar getiren sağlıklı bi haftamız olsun inşallah..
Unnado sitesinde prima indirimde.Bebek bezi stoklamak isteyenlere duyurulur
slm kızlar
ya bu dediğiniz çatırdama çuturdama bende hiç olmuyo yaaaa sadece çabuk yorulduğumu biliyorum o kadar bu benim zor bi doğum geçiricem anlamına mı geliyo acep???
bende almamıstım hemen üye oldum baktım ama hep 3'lu sizce cok mu kızlar yenıdogan paketınden 3 tane alsam.
günaydın arkadaşlar. sizler hamileliğin son dönem sıkıntılarını yaşıyorsunuz. Allah kolaylıklar versin ben de 35-36 haftalarda olan sizlere özeniyorum. bir an önce zaman geçsin ve o günlere geleyim istiyorum. tabi bel ağrıları bacaklarda ağrılarım var ama sizinkiler kadar değildir. onlar da gelecek haftalarda bekliyor bizi.
dün gece rüyamda bebeğimi gördüm. sarılıp kokluyordum çektiğim tüm sıkıntılara değdin diyordum:)
bir de yatak odasındaki gardrobu açınca içinden bir sürü bebek kıyafeti çıkıyordu rüyamda.
DESTİNA ve diğer arkadaşlar geçmiş olsun. Allah şifalar versin ve bir daha yaşatmasın .
1-2 parça eksiğimiz kaldı eşim kasımın 15inde alcaz dedi çok kızdım. 4ünde ek derste almayı planlıyordum olmaz dedi bayram önü başka ihtiyaçlarımız var dedi.
bu arada kız kardeşim hamile diye eşi araba aldı tüm sıkıntılara rağmen. küçük kız kardeşimin de arabası var. benimki gaza geldi deli gibi araba bakıyor internette. hem de 0 alcakmış 64 milyara bi araba beğenmiş onu alcam diyo. ama ben gülüp geçiyom bizim ev kredisi var ciddi para ödüyoz oraya kalanla da zar zor geçiniyoruz. alamayacak da hevesleniyo işte.
canım söylemesi benden genelge yayınlandı bu hafta maaşlarıda alıyoruz
kızlar merhaba...
bizim 2700'lük tombiş kızımız artık yerinde duramamayı bırakın, dans etmeye başladı sanki :)) öyle böyle değil ama, hıçkırık da deil, resmen karnım ritmik hareketlerle bir o yana bi bu yana sallanıp duruyor... 2-3 dk. :)) sanki kapıyı çalar gibi, karnıma vuruyor arka arkaya :)) artık yeter çıkmak istiyorum mu diyor artık ne!!! doktor da dedi zaten, yeri daralmış, büzülmüş kalmış :))))
bi de bu sabah ilginç bişey oldu. son 3 haftadır genelde gece uykularım kaçtığı için gün ışımaya başlayınca ancak sızıp uyuyabiliyorum. tam benim sızdığım sıralar sanırım, kociş elini karnıma koymuş... sonra bizim kız hareket etmeye başlamış, kocişin uykusu kaçmış. ama ben bunların hiç birini duymadım !!! öyle hareket etti ki, benim uykum kaçtı, sen nasıl uyudun anlamıyorum diyor :))) harbiden nasıl olur da ben bunları duymam!!! demek ki o kadar alıştım ki hareketlerine, ninni gibi geliyor bana :))) herhalde doğduktan sonra bu hareketleri çok özlicez....
Merhaba kızlaaarrHaftasonu doğru düzgüz giremedim nete, inşallah iyisinizdir. Geçmiş olsun yasmincim, yaa ne güzel kız az sancıyla gelmiş 7 cm açılması olmuş, darısı başımıza... Kızlar yaa son zamanlarda bebişi acayip aşağıda hissediyorum, sanki elini uzatıverse görecekmişim gibi, bikini bölgemden hareketlerini duyuyorum, düşünün artk :44:
kızıma aldığım mevlüt takımı kızlar Eki Görüntüle 281388
Geçmiş olsun canım
ben son bir aydır sürekli istifra ediyorum malesef günde üç kere falan artık yüzümde gözümde fer kalmadı Allah yardımcın olsun
kızlar cok sagolun ya allah razı olsun ıyı dıleklerınız ve dualarınız için..bugun de hiç birşey yiyemedim yediğim cıktı cok bitkin düşürdü bu durum beni yarın kendi doktoruma gidecem inş o biçözüm önerebilir bana yoksa böyle çok kötü
1979;cnm senin neden oluyor bu cıkarmaların cok zor bişey allah yardımcımız olsun
son bır haftadır her gece cıkarmadan yatamıyordum ama şu ıkı gundur hiçbirşeyi kabul etmiyor midem anında reaksıyon verıyor bırde bu nefes alamamak mahvediyor beni benim bebişte bir aşagı inse bıraz rahatlıyacamda ama tam gögsümün altında oturuyor sankı..offf bu son aylar cok zor geçiyor
yarın doktordan gelince yazarım inş kızlar gelişmeleri herkese iyi geceler
sizin için alıntıladım görmeyenler varsa yorumlarınızı bekliorum:18:
kızlar günaydınlar,
dün akşamdan beri inanılmaz idrar keseme baskı var.. devamlı sanki altıma yapacak gibiyim.. sabah dr umu aradım.. bel ağrın varmı dedi dedim öle çok yok.. böle halsizleşirken bacaklarına kasıklarına ağrı girrer miden bir tuhaf olursa gel hemen dedi..korkmaya başladım hep.. meleğim 2 kiolo daha biraz daha büyüsün sakın gelmesin diye hoş dr. amcamız yaşar dedi ama ben bu kadar küçük gelsin istemiyorum...
dua edinde en azından 36 ya kadar bişi olmasın kızlar....:18:
herkese günaydınlarrrrr
destinacım çok geçmiş olsun canım, kendine çok dikkat et
ağrısı, sızısı olan tüm arkadaşlar, hepimizin Allah yardımcısı olsun
ben de cuma ve cumartesi sürekli gezdiğim için bayağı bi yordum kendimi
pazar da kasılmalarım arttı, karnım taş gibi oldu, bütün gün dinlendim evde
bu sabah uyandığımda yine taş gibiydi karnım doktorumu aradım
32+5 im şuan, gayet normal artık bu kasılmalar dedi, olacak daha da artacak,
ama ağrın olursa önemli dedi, hemen gel
ben de işyerindeyim çalışmaya devam ediyorum bakalım
bi yandan da aklım kasılmalarda...
günaydın kızlar nasılsınız ya benım sağ kaburgamın altı acayip ağrıyor sizde de oluyor mu böyle.Eşimin dersi 10 da baslıyordu o gıtmeden sıcak bı dus aldım ama yok gecmedi kıvranıyorum resmen neden kı acaba?
dün Esra Erolun bebişini izledim
nasıl tatlı maşallaaahhhh
esra erol da çok rahat bi havaya atıp tutmadığı kaldı minicik şeyi:))))
ben bu kadar cesur olamam kesin, bişi olur falan diye korkarım, malum insan pimpirikli olunca çok zor bebek bakımı:))
ana kucağına bayıldım bebeğin, yeşil, oyuncaklı falan çok hoştu
bir de kadın 15 saat doğum sancısı çekmiş, sonrasında kordon dolanması nedeniyle sezeryana almışlar
ama çok kolaydı dedi, sezeryan korkulacak birşey değil hemen ayağa kalktım dedi
böyle güzel şeyler duymaya ihtiyacımız var sanırım
Hayırlı Sabahlar kızlarrr,hepimize hayırlar getiren sağlıklı bi haftamız olsun inşallah..
Unnado sitesinde prima indirimde.Bebek bezi stoklamak isteyenlere duyurulur
slm kızlar
ya bu dediğiniz çatırdama çuturdama bende hiç olmuyo yaaaa sadece çabuk yorulduğumu biliyorum o kadar bu benim zor bi doğum geçiricem anlamına mı geliyo acep???
bende almamıstım hemen üye oldum baktım ama hep 3'lu sizce cok mu kızlar yenıdogan paketınden 3 tane alsam.
günaydın arkadaşlar. sizler hamileliğin son dönem sıkıntılarını yaşıyorsunuz. Allah kolaylıklar versin ben de 35-36 haftalarda olan sizlere özeniyorum. bir an önce zaman geçsin ve o günlere geleyim istiyorum. tabi bel ağrıları bacaklarda ağrılarım var ama sizinkiler kadar değildir. onlar da gelecek haftalarda bekliyor bizi.
dün gece rüyamda bebeğimi gördüm. sarılıp kokluyordum çektiğim tüm sıkıntılara değdin diyordum:)
bir de yatak odasındaki gardrobu açınca içinden bir sürü bebek kıyafeti çıkıyordu rüyamda.
DESTİNA ve diğer arkadaşlar geçmiş olsun. Allah şifalar versin ve bir daha yaşatmasın .
1-2 parça eksiğimiz kaldı eşim kasımın 15inde alcaz dedi çok kızdım. 4ünde ek derste almayı planlıyordum olmaz dedi bayram önü başka ihtiyaçlarımız var dedi.
bu arada kız kardeşim hamile diye eşi araba aldı tüm sıkıntılara rağmen. küçük kız kardeşimin de arabası var. benimki gaza geldi deli gibi araba bakıyor internette. hem de 0 alcakmış 64 milyara bi araba beğenmiş onu alcam diyo. ama ben gülüp geçiyom bizim ev kredisi var ciddi para ödüyoz oraya kalanla da zar zor geçiniyoruz. alamayacak da hevesleniyo işte.
canım söylemesi benden genelge yayınlandı bu hafta maaşlarıda alıyoruz
kızlar merhaba...
bizim 2700'lük tombiş kızımız artık yerinde duramamayı bırakın, dans etmeye başladı sanki :)) öyle böyle değil ama, hıçkırık da deil, resmen karnım ritmik hareketlerle bir o yana bi bu yana sallanıp duruyor... 2-3 dk. :)) sanki kapıyı çalar gibi, karnıma vuruyor arka arkaya :)) artık yeter çıkmak istiyorum mu diyor artık ne!!! doktor da dedi zaten, yeri daralmış, büzülmüş kalmış :))))
bi de bu sabah ilginç bişey oldu. son 3 haftadır genelde gece uykularım kaçtığı için gün ışımaya başlayınca ancak sızıp uyuyabiliyorum. tam benim sızdığım sıralar sanırım, kociş elini karnıma koymuş... sonra bizim kız hareket etmeye başlamış, kocişin uykusu kaçmış. ama ben bunların hiç birini duymadım !!! öyle hareket etti ki, benim uykum kaçtı, sen nasıl uyudun anlamıyorum diyor :))) harbiden nasıl olur da ben bunları duymam!!! demek ki o kadar alıştım ki hareketlerine, ninni gibi geliyor bana :))) herhalde doğduktan sonra bu hareketleri çok özlicez....
canım çok geçmiş olsun. insallah biraz daha sabredebilirsin:44::44:
bu haftasonu ben de yatarak gebeligini sonlandiracaklar arasina eklendim.. en azindan bir sure..
sizlerden dua bekliyoruz minik oglumla. doktorum bebis iceride oldugu surece belirgin bi iyilesme olmayacagini ve acinin daha da siddetlenecegini soyledi. niyetleri 36 gibi almak ama dayanabildigim yere kadar dayanmaya calisicam kizlar.
ben geldimmmmmdr geldik az önce ama suratsız bi dr denk geldim oğlum 2050 gr olmuş haftasıyla uyumlu dedi ama sanki küçük mü ne :26::26::26::26:
canım doğum yapacak olan kadın son günlerde çok hafifler ve bebiş çok oynak olur ,ben de yaşadığım için biliyorum ,biraz dinlen bence canım .bir de uykuya meğilli oluyorlar ,kızlar merhaba...
canım çok geçmiş olsun, artık yavaş yavaş hepimiz dökülüyoruz ya neler oluyor bize, canım çok yanıyodur eminim ama bebişin için biraz daha sabret canım, hayırlısıyla inş vaktinde gelir oğluşun, bu arada senin doğumundaha öncedende sezeryanmıydı yoksa bu olaylardan sonra mı 36 da alalım dediler?
bendede birkaçgündür kabızlık var, karnım şiş ama çıkayım diye zorlamıyorum kendimi hakkımızda hayırlısı
canım doktor normal dediyse normaldir takma kafana bizden bi nazar boncuğu oğluşuna
canım doktor normal dediyse normaldir takma kafana bizden bi nazar boncuğu oğluşuna
dikkat etmek lazım canım yaa , yorulduğunda vücudun sinyalini çakar zaten , oturtturur seni hemen bi köşeye , yada azcık uzanmak da iyi gelir .. gerçi sana öyle diyorum ctesi ben de 2 saat yavaş yavaş da olsa pazar gezdim , akşam Kvlere gittik , orda yeğenler vs derken biraz ayakta kaldığım oldu , üstüne üstlük bir de oğlum yatakla duvar arasına düşer sıkışır gibi oldu korkusuyla ben bir de yandan karnımın üstüne atladım çocuğu yakalayayım düşmesin iyice aşağı diye , ne safım yaaaao günden beri tetikteyim her ağrıda kasılmada yüreğim ağzıma geliyor :18:
haklısın canım
son aylarımız artık, çok daha dikkatli olmalıyız
ama mevzu öteki çocuk olunca insan mantıklı düşünemiyor sanırım, o an sadece ona konsantre oluyorsundur eminim
o yüzden sana hak vermemek elde değil
cıft mesaj...............
ben geldım ..
oncelıkle doktorumuz 38.haftada catı kontrolu yapıyormus ona gore normal dogum yapabılırım yapamam dıye soyluyormuş..
ama bebegı de 37.haftadan sonra beklıyoruz
nasıl olucak dogumum cok merak edıyorum ama bakalım ..
herseyımız normal ,,bası asagıda ıyıce ,gobegın ınmıs dedı ..bu saatten sonra dönmez dedı .pozısyonu guzel dedı..
kılosu 2550 dedı..oh dedım ıyı barı .. cok guzel klosu boyle devam et dedı
cok hareketlıydı kızım zaten dedım bugun yordu benı dıye ..
nst'ye gırdım tekrar bu ıkıncı gırısım..
ama sorunlu cıktı bıraz ..3-4 kere alarm verdı 170-180 lerın uzerıne cıktı kalp atısı ..
cok hareketlıydı once ben hıssetmedım hareketını orada kı ebe dedı bunlaar hareket bas dedı sonra anladım gercekten hareketmıs
zıgzag cızıldı resmen ..doktorumuz bu kız ıcınde at kosturuyor dedı ..bu kadar hareketlı mı dedı evet dedım hep boyle..
yarın tekrar gel bır daha gır nst'ye dedı tekrar bakalım dedı..
ınsallah yarın normal cıkar ..
korkum bır ara nasıl sureklı alarm calınca ..bakalım yarın ne olucak ..
ben geldimmmmmdr geldik az önce ama suratsız bi dr denk geldim oğlum 2050 gr olmuş haftasıyla uyumlu dedi ama sanki küçük mü ne :26::26::26::26:
maşallah canım bebişine...
canım seninde bebişine maşallah bence kilosu iyi.son haftalar çok alıcak.
bugün ben bütün gün bebişimin kıyafetlerini yıkadım 1 makine daha var..şimdide nevresimnleri yıukanıyor.sayfa sabahtan beri açık ama bakamadım hiç..geçmişi okuyayım biraz
sağolasın canımson haftalarda 1 kg alıyor diyorlar inşallah öyle olur...dr gitmeden önce doğumu hiç takmıyodum bugün nedense hastaneye girince tüylerim diken diken oldu neden bilmiyorum ama hiç bi hastaneyi beğenemiyorum bu saatten sonra özele gidilir mi???
çok geçmiş olsun...kizlar kusura bakmayin gecmisi okumadim. rahatsiz olan arkadaslar varsa acil sifalar diliyorum. insallah hepiniz iyisinizdir.
bu haftasonu ben de yatarak gebeligini sonlandiracaklar arasina eklendim.. en azindan bir sure..
mardin arkadasimiz hatirlar, benzer zamanlarda hemoroid sikayetimiz olmustu. ikimizin de doktorlari ilac fitil vs onermisti 1 ay kadar once. ilaclar cok fayda etmedi baska ilaclar denedik derken bu 1 ay cok siddetli seyretmese de bu sikayet hep vardi. cuma aksam isyanci hemoroidlerden bir tanesi disarda kalmakta israr etmeye basladi. rengi mor ve deli gibi canimi yakiyordu. kendi disarda kaldigi yetmez gibi icerdeki arkadaslarini da disari cekiyordu gergindurumda olmasi nedeniyle. bu arada acik acik yaziyorum ki benzer durumda olan arkadaslar varsa en azindan benim yaptigim hatalari yapmasinlar.
cuma aksam ilik oturma banyosu denedim ancak fayda etmedi. gece bi sekilde gecti sabah kalktim hala disarda ve hala canimi yakiyor. diger disari cektigi kucuk parcalar da buyumus ve ates gibi. hasili ciddi olmayan hemoroid sikayetim 1 gecede 4. seviyeye gelmis
cumartesi doktorumla haberlestim ilaclarin miktarini arttirdi ama hicbir faydasi olmadi. kabus gibi uykusuz bir gecenin ardindan acibadem genel cerrahide aldik solugu. disarida kalan kucuk parca tromboze olmus (bogulmus) ve icndeki kan pihtilasmis. hemiriodo kesip icindeki pihtilarin cikmasi gerektigini yoksa acinin erken dogum nedeni olabilecegini soylediler. doktorumu aradim ve operasyonu yacak doktorla gorustu. anestezik ne kullancak falan filan onlari anlatti. hasili hemoroidlerimden en acili olanindan kurtuldum. diger kardesleri ve bir dikisle su an yatiyorum.
yalnis yaptiklarima gelince. hemoroidler ne olursa olsun bogulmamasi icin iceri itilmeliymis. bilinenin aksine sicak sudan ziyade buz kompresi yapmak hem aciyi alip hem de damarlari daraltirmis. gebeligin son donemlerinde cok sik goruldugu icin mumkun oldugunca yatar pozisyonda olup asagiya baski yapmamamsi saglanmaliymis. ben o can acima ragmen sirf listemi tamamlamak icin palladiumda 3 saat alisveris yapmistim cumartesi. bu da bana en buyugunden ders olsun. bu arada gebeligim boyunca hic kabiz olmadim aksine ilaclarim dolayisiyla hep kivamli ve duzenli bir wc aliskanligima ragmen bunlari yasadim.
sizlerden dua bekliyoruz minik oglumla. doktorum bebis iceride oldugu surece belirgin bi iyilesme olmayacagini ve acinin daha da siddetlenecegini soyledi. niyetleri 36 gibi almak ama dayanabildigim yere kadar dayanmaya calisicam kizlar.
ben geldım ..
oncelıkle doktorumuz 38.haftada catı kontrolu yapıyormus ona gore normal dogum yapabılırım yapamam dıye soyluyormuş..
ama bebegı de 37.haftadan sonra beklıyoruz
nasıl olucak dogumum cok merak edıyorum ama bakalım ..
herseyımız normal ,,bası asagıda ıyıce ,gobegın ınmıs dedı ..bu saatten sonra dönmez dedı .pozısyonu guzel dedı..
kılosu 2550 dedı..oh dedım ıyı barı .. cok guzel klosu boyle devam et dedı
cok hareketlıydı kızım zaten dedım bugun yordu benı dıye ..
nst'ye gırdım tekrar bu ıkıncı gırısım..
ama sorunlu cıktı bıraz ..3-4 kere alarm verdı 170-180 lerın uzerıne cıktı kalp atısı ..
cok hareketlıydı once ben hıssetmedım hareketını orada kı ebe dedı bunlaar hareket bas dedı sonra anladım gercekten hareketmıs
zıgzag cızıldı resmen ..doktorumuz bu kız ıcınde at kosturuyor dedı ..bu kadar hareketlı mı dedı evet dedım hep boyle..
yarın tekrar gel bır daha gır nst'ye dedı tekrar bakalım dedı..
ınsallah yarın normal cıkar ..
korkum bır ara nasıl sureklı alarm calınca ..bakalım yarın ne olucak ..
senin oğlun pek akılı uslu olcak galiba,bizim kız gibi deli olmayacak gece gündüz hiç durmadan hareket edermi bi bebek,ondan kilo almıyom herlde ben,gece uyurken yağlarımı kullanıyo galiba,elerim bacaklarım kalçam incelmiş koca bi karın,toplamda 4 kilo almış gözüküyom,beni korkutuyo kızımın bu halleri,hiç uyumayacak mı acaba diyom çıkınca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?