- 20 Ekim 2011
- 192
- 195
- 103
Tesekkur ederim. Ben amerikada yasiyorum daha dogrusu bu sene gorev icin geldim. Baby shower diye birsey duydun mu bilmiyorum, bebege dogum oncesi yapilan suslu puslu hediyeli falan kutlamalar, baby shover malzemeleri satan yerlerden hazir olan parcalarini /kugu ve besigi/ alip icine renkli badem sekerleri koydum. Maliyeti toplamda 30 dolar gibi bisey.çok güzeller canımmalzemeleri nerden alıyorsunuz???senin ki kaça mal oldu???
ya canım benimki hala midemde oturuyo. ne dönme ne aşağıya inme. ben normal doğurmak istiyordum. ablamın oğlu 39. haftada bile dönmemiş. annem diyorki sen de 10 gün geç doğdun, düşün 41. 42. haftada ben de hala dönmemişim. ben çok korkmaya başladım. herkesin bebeği bu haftalarda döndü mü?
maşallah arkadaşının kuzusuna
canım o akşam ben de yoktum ama sonra bi arkadaş özelden mesaj atmış. kısaca özet geçim: bizim topik dışından biri aldıklarımızı yazmamıza kızmış. hani şu kadar zıbın, şu kadar badi vs. sanki birbirimize nispet yapıyoruz gibi, ya da alan var alamayan var gibi bilmiyorum işte. bizim arkadaşlar da bunu kimsenin art niyetle yapmadığını sadece paylaşım için yaptığımızı söylemişler. durum bundan ibaret. merak edenlere duyrulur.
evet canım benimki içerde ayağını mı elini mi ayırt edemiyorum ama sanki kaburgamın altına sokuyo çıkarıyo. sonra karnımın bi tarafı sertleşip, büyüyo, sonra diğer tarafı. anlamadım gitti.
ya benim bebiş neden aşağıya inmiyo, hala mide yanmasından ölüyorum, bir cm bile değişiklik yok karnımda. offf ya.
canım bence zamanını beklemen bebek için daha hayırlı olacaktır. senin için de. suni sancı yerine kendi sancılarınla belki de kolaylıkla doğum yapacaksın. hem eşin var yanında. ya bebeğinin bi tarafı iyi gelişmezse o zaman vicdan yaparsın. benden söylemesi. onun için annen olmuş olmamış (keşke olsa tabi iyi olur) düşünme. bırak bebişin gelmek istediğinde hazır olduğunda gelsin. benim de annemler aralık 15te gelcekler. doktor 13ünden sonra tetikte ol dedi. düşün annemelr gelmeden doğurursam, benim burda kimsem yok. hastanede yanımda kalabilecek bir allahın kulu yok. zaten doğum hastanesi, eşim de kalamıyor. ama ben yine de napalım diyorum hastanede tek bile kalsam kuzum tam gelişmiş olarak gelsin insallah.
cnm dikkat et maşallah bebişinede yorumların içinde tşkdestinacım geçmiş olsun cnm ii haberlerini bekliyorum
i/QUOTE]
cnm benim tavsiyem hıc mudahale ettırmeden vaktını beklemen suni sancı olayı alttan acılman varsa veriliyor cnm hıc acılma yoksa sunı sancıyla aşalatamazlar dogumu..
cnm bebekler buyudukce baskı artıyor ondandır endişelenme bekler zamanını inş
cnm bebeğin baskısındandır o agrı gecer inş
ben yenıdogan sadece bır paket almayı düşünüyorum cnm 3-6 kg daha mantıklı 3paket almak için..bebeğin kılosu dogumdan sonrakı gelışımı hızlı olabılır..
kızlar cok sagolun ıyıkı varsınız...doktordan geldim sıtma ve ateş için böbreklerimde enfeksiyon cıktı ondan olmuş sanırım mıdemde hamılelıgımden öncede rahatsızdı hamılelık ıyıce tetıklemış mıde ilacı verdı kan haplarıı falan bıraktırdı mıdeye dokunuyor dıye bu hafta 2gunde bır serumla kan ılacı verılecek..bırde bebeğimin başı hala yukarda tam göğsümün altında duruyordu eger ılk hamılelıgın olsaydı dönmemiş olması problem olurdu ama 3. hamılelık oldugu için daha dönme şansı var dedi yalnız başının yukarda olması benı mahvediyor nefes alamıyorum hıc
kılosu 2100gr olmuş..aman dıkkat et erken dogum falan olmasın dedi erken dogumlar hem anne için hem bebek için cok zor oluyor dedi...
bugun doktora gıdecek arkadaşlar inş güzel haberlerle gelirler inş..
yerim ben o delikanlıyı o yaşlarda ne kadarda takıyolarcnm senle benim ev hiç temiz kalmaz cocuklardan en fazla okuldayken ev temız duruyor sonrası herşey eskısı gıbı
oglusuna maşallah cnm bu arada sekerleriniz cok güzel olmuş bayıldım
sumakcım sagol cnm senınde haberlerını heyecanla beklıyoruz cnm
kızlar bırde doktora bugun kasıklardakı agrıyı sancıyı sordum o gecmez hatta ılerleyen gunlerde dahada artacak haberın olsun dedı..
bugun hastayım dıye eşim işe gitmedi sagolsun şimdi oglumu okula götürmeye cıktı ama oglumu bıgörseniz nasıl aglayarak gitti neymiş kimseyi baba götürmüyormuş anneler götürüyormuş ben götürcekmişim..oglum hastayım ondan baban götürüyor falan dedim yok zar zor bagrış çagrıs cıktılar..dogum yapınca napcaz bılmıyom ılla hep benım götürmemi istiyor..:18::18::18:
yaa sağ kasıkta özellikle 5 dk da bir gidip geliyo adet ağrısı gibi sancı var,karnımda da sancı var,belimde de ağrı,off eşim şimdi tanış dr. a sorcak,inş. erken gelmez ya,sancılar başlasa da hemen arabayla antebe gitmeliyiz yol 2-2.5 saat sürer,Allahm nolur bugün olmasınnnn
ayy heycan yaptım bizleri bilgilendir cnm Allah yard olsnben çıkıyom kızlar,kib
kizlar kusura bakmayin gecmisi okumadim. rahatsiz olan arkadaslar varsa acil sifalar diliyorum. insallah hepiniz iyisinizdir.
bu haftasonu ben de yatarak gebeligini sonlandiracaklar arasina eklendim.. en azindan bir sure..
mardin arkadasimiz hatirlar, benzer zamanlarda hemoroid sikayetimiz olmustu. ikimizin de doktorlari ilac fitil vs onermisti 1 ay kadar once. ilaclar cok fayda etmedi baska ilaclar denedik derken bu 1 ay cok siddetli seyretmese de bu sikayet hep vardi. cuma aksam isyanci hemoroidlerden bir tanesi disarda kalmakta israr etmeye basladi. rengi mor ve deli gibi canimi yakiyordu. kendi disarda kaldigi yetmez gibi icerdeki arkadaslarini da disari cekiyordu gergindurumda olmasi nedeniyle. bu arada acik acik yaziyorum ki benzer durumda olan arkadaslar varsa en azindan benim yaptigim hatalari yapmasinlar.
cuma aksam ilik oturma banyosu denedim ancak fayda etmedi. gece bi sekilde gecti sabah kalktim hala disarda ve hala canimi yakiyor. diger disari cektigi kucuk parcalar da buyumus ve ates gibi. hasili ciddi olmayan hemoroid sikayetim 1 gecede 4. seviyeye gelmis
cumartesi doktorumla haberlestim ilaclarin miktarini arttirdi ama hicbir faydasi olmadi. kabus gibi uykusuz bir gecenin ardindan acibadem genel cerrahide aldik solugu. disarida kalan kucuk parca tromboze olmus (bogulmus) ve icndeki kan pihtilasmis. hemiriodo kesip icindeki pihtilarin cikmasi gerektigini yoksa acinin erken dogum nedeni olabilecegini soylediler. doktorumu aradim ve operasyonu yacak doktorla gorustu. anestezik ne kullancak falan filan onlari anlatti. hasili hemoroidlerimden en acili olanindan kurtuldum. diger kardesleri ve bir dikisle su an yatiyorum.
yalnis yaptiklarima gelince. hemoroidler ne olursa olsun bogulmamasi icin iceri itilmeliymis. bilinenin aksine sicak sudan ziyade buz kompresi yapmak hem aciyi alip hem de damarlari daraltirmis. gebeligin son donemlerinde cok sik goruldugu icin mumkun oldugunca yatar pozisyonda olup asagiya baski yapmamamsi saglanmaliymis. ben o can acima ragmen sirf listemi tamamlamak icin palladiumda 3 saat alisveris yapmistim cumartesi. bu da bana en buyugunden ders olsun. bu arada gebeligim boyunca hic kabiz olmadim aksine ilaclarim dolayisiyla hep kivamli ve duzenli bir wc aliskanligima ragmen bunlari yasadim.
sizlerden dua bekliyoruz minik oglumla. doktorum bebis iceride oldugu surece belirgin bi iyilesme olmayacagini ve acinin daha da siddetlenecegini soyledi. niyetleri 36 gibi almak ama dayanabildigim yere kadar dayanmaya calisicam kizlar.
cnm geçmiş olsn çok güzel anlatmışsın tşk
maşallah masal a inş arın da güzel haberlerle gelirsinben geldım ..
oncelıkle doktorumuz 38.haftada catı kontrolu yapıyormus ona gore normal dogum yapabılırım yapamam dıye soyluyormuş..
ama bebegı de 37.haftadan sonra beklıyoruz
nasıl olucak dogumum cok merak edıyorum ama bakalım ..
herseyımız normal ,,bası asagıda ıyıce ,gobegın ınmıs dedı ..bu saatten sonra dönmez dedı .pozısyonu guzel dedı..
kılosu 2550 dedı..oh dedım ıyı barı .. cok guzel klosu boyle devam et dedı
cok hareketlıydı kızım zaten dedım bugun yordu benı dıye ..
nst'ye gırdım tekrar bu ıkıncı gırısım..
ama sorunlu cıktı bıraz ..3-4 kere alarm verdı 170-180 lerın uzerıne cıktı kalp atısı ..
cok hareketlıydı once ben hıssetmedım hareketını orada kı ebe dedı bunlaar hareket bas dedı sonra anladım gercekten hareketmıs
zıgzag cızıldı resmen ..doktorumuz bu kız ıcınde at kosturuyor dedı ..bu kadar hareketlı mı dedı evet dedım hep boyle..
yarın tekrar gel bır daha gır nst'ye dedı tekrar bakalım dedı..
ınsallah yarın normal cıkar ..
korkum bır ara nasıl sureklı alarm calınca ..bakalım yarın ne olucak ..
o hareketler bende de aynı yerde :13:
çok ciciiiiiiiiiiiii
kızlar o olay ilk hamileliğimde de vardı son zamanlar , şimdi yine var .. istifra etmiyorum her defasında hatta şimdiye kadar bir kaç kere oldu ama bulantı hep var ne zaman bir şeyler yesem :26:
canımcım bebişin kilolu olması bir sağlık kriteri değil , 2000 gr.ı geçtiği için sadece küveze girmez ( o da solunum problemi olmazsa ) o kadar .. ciğerler ve göz son haftalara kadar gelişmesini sürdürüyor , hatta kalp ve beyin doğumdan sonra bir süre daha devam ediyor gelişmeye .. ona sebep erken doğumlarda bebişlerin ciğer sorunları ( bronşite yakalanmaları diğer ve çocuklara göre daha fazla ) ve görme kusurları daha fazla olabiliyor .. gel sen zamanını bekle ve seçimi en hayırlı ve sağlıklı olanından versin diye Allaha bırak .. sezaryen o kadar korkutucu bir şey değil , hatta bebiş için en risksiz dünyaya gelme şekli , öyle düşün .. inşallah en hayırlısı olur bebiş ve senin için ..
canım bu haftalarda yalancı kasılmalar artıyor , çatımız genişliyor , kemiklerimiz açılıyor , bebişlerin kilosu artıyor ve yavaş yavaş aşağı indikleri için mesanemize baskı yapıp zırt pırt bizi tuvalete sokuyorlar zıpalar .. korkma , inşallah zamanında gelecek minnakın :13:
dikkat etmek lazım canım yaa , yorulduğunda vücudun sinyalini çakar zaten , oturtturur seni hemen bi köşeye , yada azcık uzanmak da iyi gelir .. gerçi sana öyle diyorum ctesi ben de 2 saat yavaş yavaş da olsa pazar gezdim , akşam Kvlere gittik , orda yeğenler vs derken biraz ayakta kaldığım oldu , üstüne üstlük bir de oğlum yatakla duvar arasına düşer sıkışır gibi oldu korkusuyla ben bir de yandan karnımın üstüne atladım çocuğu yakalayayım düşmesin iyice aşağı diye , ne safım yaaaao günden beri tetikteyim her ağrıda kasılmada yüreğim ağzıma geliyor :18:
bebiş oraya yerleşmiş , sıkı çalışıyor demekki
hemen ayağa kalkma süres, kişiden kişiye değişiyor tabi .. benim bir süre aldı , hatta ağrı kesicisiz günlere 2 ay sonra kavuştum demeliyim .. ama aynı kişinin ayrı gebelik ve doğumları da aynı olmazmış , yani inşallah bu kez iyileşme sürecimin daha kolay olmasını diliyorum ben :26:
sana da iyi bir hafta olsun canımeğer yaşadığınız yer küçük değil ve bu tarz alışverişleri rahatlıkla yapabiliyorsanız bebek bezi stoklamak pek mantıklı değil açıkçası .. bebeişin hangi doğum kilosu ile dünyaya geleceği belli değil .. bir de illaki ilk bezi 1 numara olsun , yani 2-5 kg olan .. 3-6 alıp ayırmayın minnakların bacaklarını daha ilk günden yaaa :44:
herkeste farklı oluyor canım , kimisi hiç çatırdamadan giriyor doğuma , negüzel işte tatlım senin böyle bir sıkıntın yok
bence fazla , bekle bakalım bebiş kaç kg doğacak , ama2-3 numaradan alacaksan fazla değil tabiki
rüyan çok güzelmiş canım , insanın içi açılıyor okuyunca .. benim bu gece gördüğüm rüyayı hiç anlatmayayım :18: araba konusunda eşini takdir ettim vallayağmasa da gürlemesi güzel dimiii
devlet memurları için mi geçerli bu :44:
evet canım , bir süre özlüyorsun , hatta barsaklardaki gaz hareketlerini ona benzetiyorsun , için burkuluyor , en çok o anları özlüyorsun doğumdan sonra .. ama benim gibi doğumun üzerinden 19 ay sonra hamile kalınca ilk hamileliğinizdeki kadar içiniz kaynamıyor o hareketlere , hatta gecenin bir yarısı olunca uyusun ve ben de rahat uyuyayım diye kendinizi bir bebeği ayakta sallıyormuş gibi sağa sola sallarken yada kalkıp 3-4 hızlı tur atarken bulabiliyorsunuz , tecrübeyle sabit
cnm inan starimu gelsede yorum yapsa diyodum çarşamba kontrolum var inş haberler iyi olur istediği zaman gelir paşam
ay derya da doktora gıtmıs bırseyı yoktur ınsalalh..
olbey cok gecmıs olsun canım ya ınsallah sorun cıkmadan tamamlarız hepımız..
benım kızıma masallah dıyenlere tesekkur ederım netım de sorun var bır turlu yazamadım..
destına bende 3000 kılo olsun ıstıyorum ınsallah oyle devam eder ..
pamuk tesekkur ederım canım..
nstde sorun cıkınca kasık agrım devam edınce bugun hazırladım cantamı ..kızımın cantasını ayrı benım cantamı ayrı ..
cantalarımı cok sevıyorum ya ıyı kı almısım dıyıp durdum
fena tırstım hazır olda kalsınlar barı..
kasım geldi ya dökülmeye başladık
nasıl sadece doğumu kabul ediyor anlamadım :26::26::26::26na muayneye gitmesekte doğuma giriyor anlamında mı???
Eki Görüntüle 281580 kızlar bu benim fıstığıma ördüğüm ilk ve tek şey...doğmadan bitirebildim şükür
Canım dedıgın gıbı umarım eslerımızın dedıgı gıbı bebısler zamanında gelır hersey yolunda gıder bu arada ben unnadodan bır kez alısverıs yaptım canım bır dahada yapmayı dusunmuyorum neden dersen bunun nedenı anlasmalı oldukları MNG kargo ben oradan bır tane yazlık bebek sortu sıparıs etmıstım 1ay olmustu elıme gecmedı ustelık kargonun sıtesınde bana ıletıldı gorunuyordu kargoyu aradım urun teslım edılmıs sıze dedı halbukı oyle bır durum yok gelmedıler bıle oyle boyle arkadasları yollayalım dıe tam 15gun ben oyaladılar komsuya bırakmıs olabılırler dedıler kımlık olmadan komsuya nasıl bırakırlar dıyorum arkadasları yollayalım bır baksınlar dedıler tamam dedım yıne tık yok unnadoyu aradım kac kez tel gorusmesı yapıldı ne gelen var ne gıden bende en son kargoyu aradım sızı tuketıcı haklarına sıkayet edıyorum fln dedım tehdıt ettım baya bır baktım aynı gun aksamustu urunu evın dıs kapısına bırakmıs gıtmıslerne demek dıs kapıya bırakmak yaa burda suc belkı kargo sırketının ama ben yınede tekrar unnadodan sıparıs vermem sızıde etkılemek ıstemem de yınede paylasayım dedım
kizlar diabet dr geldim sonunda evimdeyimm
yarinda hastahaneye gidicem yine serum ilac ....vs olup(5-6saat)sonra evime gelecem .
bugun hersey iyi dedi bebisimin kg konusu hakkinda biraz bana kizdineden diyettini tam yapmiyorsun diye kacamaklar yapmissin dedi bende evet yaptim dedim
zaten ilk donemlerde gunde 4kere seker olcuyordum sonra haftada 3 indi simdide 1 defa yapicam mutluyummmm
ya turkiyede olmak isterdim adamlar tombik bebege nasilda meraklilar sanki altin mubarek altinnnn....
kıslar , ilk 13 haftada akla gelebilecek hemen herşey yasak > organ gelişimiyle alakalı olduğu için .. buna manikür -pedikür de dahil .. 13ten sonra ( ki Remainder'ın dr.u 17 demiş ) saç boyatmak manikür-pedikür vs serbest . ben şimdiye kadar 3 kere bitkisel boyayla boyadım .. ilk boyadığımda dergiye çıkacaktım ordan hatırlıyorum 19. haftada felan olmalıyım .. sonra 2 kere daha bitkisel boyayla boyadım .. bitkisel olduğu için kesinlikle kokmuyor ve saçtan boyayı arındırırken hiç zorlanmıyorsunuz , sanki saçınızdan saç kremini duruluyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz ve kısa bir süre sonra su dupduru akmaya başlıyor diğer boyaların aksine .. en son garnier aldım sanırım , çünkü bitkisellerle zemin saçım platin röfle olmasına rağmen istediğim kızıla ulaşamadım , o yüzden doğuma yakın yaparım diye aldığım boyayla boyadım .. Halimemmm kendim boyadım ( renk kızıl ) çünkü boya sonrası o yıkama koltuğunda dakikalarca oturamazdım . hamileyken öyle dümdüz gerinerek oturduğumda çok kasılıyorum , nefes alamıyorum sanki .. evde kendim boyayınca işim bittikten sonra banyo yaptım oldu bitti miss
ha bir de " cesaret "im için yazdıklarınıza teşekkürlerilk hamileliğimde ben de sizin gibiydim , uçlarından dahi aldırmadım saçlarımın değil boyatmak şöyle dursun . 1 karış diple gezdim platin röfleydi saçlarım üstelik sadece doğua gideceğim gün saçlarımın uçlarından 4-5 parmak kestirdim ve fön çektirdim o kadar :) bu hamileliğimde ise 4 kere saçımı boyadım , 2 kere kestirdim üstüne .. hatta doğumdan 3-4 gün önce yeniden boyayıp , bu cuma da yine kestirmeye gidicem , doğumdan önce tüm bakım işlerim bitsin bu kez resimlerde daha bakımlı çıkalım diiimi ama
kizlar kusura bakmayin gecmisi okumadim. rahatsiz olan arkadaslar varsa acil sifalar diliyorum. insallah hepiniz iyisinizdir.
bu haftasonu ben de yatarak gebeligini sonlandiracaklar arasina eklendim.. en azindan bir sure..
mardin arkadasimiz hatirlar, benzer zamanlarda hemoroid sikayetimiz olmustu. ikimizin de doktorlari ilac fitil vs onermisti 1 ay kadar once. ilaclar cok fayda etmedi baska ilaclar denedik derken bu 1 ay cok siddetli seyretmese de bu sikayet hep vardi. cuma aksam isyanci hemoroidlerden bir tanesi disarda kalmakta israr etmeye basladi. rengi mor ve deli gibi canimi yakiyordu. kendi disarda kaldigi yetmez gibi icerdeki arkadaslarini da disari cekiyordu gergindurumda olmasi nedeniyle. bu arada acik acik yaziyorum ki benzer durumda olan arkadaslar varsa en azindan benim yaptigim hatalari yapmasinlar.
cuma aksam ilik oturma banyosu denedim ancak fayda etmedi. gece bi sekilde gecti sabah kalktim hala disarda ve hala canimi yakiyor. diger disari cektigi kucuk parcalar da buyumus ve ates gibi. hasili ciddi olmayan hemoroid sikayetim 1 gecede 4. seviyeye gelmis
cumartesi doktorumla haberlestim ilaclarin miktarini arttirdi ama hicbir faydasi olmadi. kabus gibi uykusuz bir gecenin ardindan acibadem genel cerrahide aldik solugu. disarida kalan kucuk parca tromboze olmus (bogulmus) ve icndeki kan pihtilasmis. hemiriodo kesip icindeki pihtilarin cikmasi gerektigini yoksa acinin erken dogum nedeni olabilecegini soylediler. doktorumu aradim ve operasyonu yacak doktorla gorustu. anestezik ne kullancak falan filan onlari anlatti. hasili hemoroidlerimden en acili olanindan kurtuldum. diger kardesleri ve bir dikisle su an yatiyorum.
yalnis yaptiklarima gelince. hemoroidler ne olursa olsun bogulmamasi icin iceri itilmeliymis. bilinenin aksine sicak sudan ziyade buz kompresi yapmak hem aciyi alip hem de damarlari daraltirmis. gebeligin son donemlerinde cok sik goruldugu icin mumkun oldugunca yatar pozisyonda olup asagiya baski yapmamamsi saglanmaliymis. ben o can acima ragmen sirf listemi tamamlamak icin palladiumda 3 saat alisveris yapmistim cumartesi. bu da bana en buyugunden ders olsun. bu arada gebeligim boyunca hic kabiz olmadim aksine ilaclarim dolayisiyla hep kivamli ve duzenli bir wc aliskanligima ragmen bunlari yasadim.
sizlerden dua bekliyoruz minik oglumla. doktorum bebis iceride oldugu surece belirgin bi iyilesme olmayacagini ve acinin daha da siddetlenecegini soyledi. niyetleri 36 gibi almak ama dayanabildigim yere kadar dayanmaya calisicam kizlar.
ben geldım ..
oncelıkle doktorumuz 38.haftada catı kontrolu yapıyormus ona gore normal dogum yapabılırım yapamam dıye soyluyormuş..
ama bebegı de 37.haftadan sonra beklıyoruz
nasıl olucak dogumum cok merak edıyorum ama bakalım ..
herseyımız normal ,,bası asagıda ıyıce ,gobegın ınmıs dedı ..bu saatten sonra dönmez dedı .pozısyonu guzel dedı..
kılosu 2550 dedı..oh dedım ıyı barı .. cok guzel klosu boyle devam et dedı
cok hareketlıydı kızım zaten dedım bugun yordu benı dıye ..
nst'ye gırdım tekrar bu ıkıncı gırısım..
ama sorunlu cıktı bıraz ..3-4 kere alarm verdı 170-180 lerın uzerıne cıktı kalp atısı ..
cok hareketlıydı once ben hıssetmedım hareketını orada kı ebe dedı bunlaar hareket bas dedı sonra anladım gercekten hareketmıs
zıgzag cızıldı resmen ..doktorumuz bu kız ıcınde at kosturuyor dedı ..bu kadar hareketlı mı dedı evet dedım hep boyle..
yarın tekrar gel bır daha gır nst'ye dedı tekrar bakalım dedı..
ınsallah yarın normal cıkar ..
korkum bır ara nasıl sureklı alarm calınca ..bakalım yarın ne olucak ..
ben geldimmmmmdr geldik az önce ama suratsız bi dr denk geldim oğlum 2050 gr olmuş haftasıyla uyumlu dedi ama sanki küçük mü ne :26::26::26::26:
teşekkür ederimcanım.valla almışken kullanmayı düşünüyorum.kaynatma olayı çok güzel ama onun için tencere vs alcağıma bunu alayım dedim.mutfağımda çok fazla tencere de yok,olanların da hep bir amacı var mecbur kaldım yani.bi de bu aldığımın mama ısıtma,ürünleri kurutma hatta yumurta pişirme özelliği de var :) gerci yumurtayı niye orda pişireyim bilemedim ama :) en azından göğüs pompasıdır emziğidir vs onları güzel temizler diyorum.eline sağlık canım. güle güle giysin kuzucuğun.
canım benim de mng kargoyla benzer anılarım varonun için bence sorun mng kargodan kaynaklanıyodur diye düşünüyorum ve ondan uzak durmaya çalışıyorum.
canım geçmiş olsun. bebişin kaç kilo olmuş ki çok dediler? dikkat et kendine ve bebişine.
güldürdün beni. güle güle kullanın canım. göğüs kalkanı hiç duymamıştım:26::26:bi de sterilizatör bana biraz gereksiz geliyo. ilk kullanımdan önce şöyle bir kaynatırım. ondan sonra zaten gerek kalmaz, çünkü çocuklar biraz da mikroba alışsınlar ki bağışıklık sistemleri gelişsin. yani sadece ilk kullanım için de o kadar para vermeye gerek yok.sen devamlı mı kullanacaksın?
derya geçmiş olsun haberlerini bekliyoss.
canım maşallah kuzucuğuna.evet uzun zamandır yoktun merak etmeye başlamıştık seni:26::26::26:
canım geçmiş olsun dikkat et kendine. bebişine de maşallhdemek sana 3. hamilelik olduğu için dönme şansı var dedi.senle aramızda bir hafta var. benim ilk hamilelik ben korkmaya başladım. :18::18::18::18::18:sezeryanı da hiç düşünmemiştim. allahım kuzum nolur dönsün ya
destina oğlum ilerde herkesin annesi götürüyo diyip ağlarsa gülmekten ölürüm herhalde ayyy delimi bunlar beeeee inanamıyorum öle dediğine:))))) güldürdü beni
ya kızlar iki gündür bacaklarım ağrıyo. kendimi yormamama rağmen uyuyorum uyanıyorum geçmiyo. ama günlerdir yağmur yağıyo. karadenizdeyim bi de. acaba havanın neminden mi ağrıyo diye bile düşünüyorum. önceden de bazen yağmur yağınca ağrırdı. ama şimdi doğum belirtileri arasında bacak ağrısı da yazıyo. ya ben mi çok pimpirikli oldum nedir herşeyi kafama takıyorum.
Anladım canım tesekkur ederım bende merak ettım acaba bızlerden bırımı dıye dusundum neyse ki topik dısındanmıs
Destinacımm cok gecmıs olsun yenı okuyabıldım gecmısı dıkkat et kendıne bol bol dınlenmeye calıs
Halimecimm lutfen umutsuzluga kapılma benim bebişimde çok dönüyor içimde ama Allahın izniyle bebişlerimiz bizi üzmeyecek zamanında gelecekler bak biz bebeğin gardolap ve şifonyerini begendıgımız halde hala sıparıs veremedık ve esım bu konuda gayet rahat 15gune bıtırırler dıobenımde erken dogum yapmayacagımdan cok emın kendısı sagolsun Sende sıkma tatlı canını bebısler bu ara cok hareketlı ve can acıtabılıyorlar bunu kotuye yorma
Kızlar bızde annecıgımle bebısımın seker malzemelerını aldık evı duzene koyar koymaz yapmaya baslayacagım bende cok heyecanlıııııKapı susunu sepetını herseyını tamamladık ınsallah fotolarını cekıp ekleyecegım cıcıler topıgıne
kızlar hepinize merhaba,
yavaş yavaş herkes ağırlaşıyor galiba, bende şimdilik çok bişey yok, sadece çabuk yoruluyorum ve çok iş yaparsam belim ve kuyruk sokumum acaip ağrıyor, normaldir umarım,
tülaycım canını sıkıp ağlama tatlım bebeklerimiz etkileniyormuş onları huzursuz etmeyelim dimi?, sana diyorum ama bende dün2 saat boyunca durmadan ağladım artık hiçbirşeye tahammülüm yok galiba, herşeye alınıyorum, sonrada kendime kızdım oğluşumu üzdüm diye
destinacım geçmiş olsun canım, inş. biranönce iyileşirsin, dikkat et kendine hayatım
mardincim cicişleriniz hayırlı olsun arkadaşım.biz daha toplu alışveriş bile yapmadık, artık bayramdan sonraya kaldı, bende tırsıyorum inş. oğlum bana bir süpriz yapmaz
neslihancım o ağrılar herkeste var galiba normaldir sıkma sen canını
halimecim benim bebişim 29+6 da dönmüştü, ama doktor pozisyonu bu haftalarda çok değişebilir dedi, yani dert etme bence dönebilir,hakkımızda hayırlısı neyse o olsun diye dua ediyorum hep,
unuttuklarım varsa kusura bakmayın kızlar, geçmişten ancak bunlar kaldı aklımda ben bebişimi ayın 22 sinde gördüm sonraki randevumda ayın 19 unda, hastanemizim sgk ile anlaşması yok, çalışabilir raporu alıcam doktor başka bir arkadaşına yönlendirdi, cuma ona gideceğim, sizce ultrasondan bakar mı ki?? çok merak ediyorum sanki benimde bebeğim aşağıya indi, bir baskı hissetmiyorum ama midemin altı sanki boşaldı :18::18:
cnmmmm... çok çok geçmiş olsun tekrardan. eşinin evde olmasına da çok sevindim. gün içerisinde çok yoruluyorsun çünkü
birçok arkadaşımızın bebişiii döndüüüü sanırım yahuuu :)))
benim eşim de pek bir iyimser:))) inşallah onların dedikleri gibi olur....
kızlar bu arada unnado dan hiç alışveriş yapmadım daha önce. güvenilir bir site mi sizce??? 2 numaradan ben de alayım diyorum. zaten 3 lü paket şeklinde satılıyormuş. bol bol yeter sanırım 6 kiloya gelene kadar...
Eki Görüntüle 281580 kızlar bu benim fıstığıma ördüğüm ilk ve tek şey...doğmadan bitirebildim şükür
yaaaa öle deme ama benim şekerim var((( ben o kadar yemeliyim o yüzden cicim ((( kızlar geçen hafta demiyim canınız çekmesin hani siz bi kavanoz bişey yemiştiniz ya bende aldım 1-2 kaşık yedim salonda duruyo dün annemle uğraşıyoruz çocuğun odasında annem 2 dilim sürüp getiriyimmi diyorum yok kızım diyo 5 dk sonra annem getiriyim bak diyorum heheheheh annem yerse benimde yeme hakkım doğcakta o yüzden ama ben çok az yedim yinede yaniiiiiiiiiiiiii demeyin öle şeyler yiyen var yiyemeyen var ben de kavanozu salona koydum bakıyom ona sürekli ama yemiyom:)))
ben geldimmmmmdr geldik az önce ama suratsız bi dr denk geldim oğlum 2050 gr olmuş haftasıyla uyumlu dedi ama sanki küçük mü ne :26::26::26::26:
slm guzel anneler nasılsınızzz....destından bi haber varmıııı???
herkese iyi akaşamlar arkadaşlar ben bugün dogurmazsam daha dogurmam çünkü çok yoruldum ya temizlik yapıyom bugün camlar kapılara kadın tutmuştyum geldi benim cimcimem aşagı dogru çok erken döndüğü için alıştım sayılır bebişi daha dönmeyenler var sanırım işallah onlaranda bebişleri döner ya
aman dikkat et cnm fazla yorma kendini kacıncı haftandasın?? buarada bebişi dönmeyenlerden biri benim aminn diyeyim duana
deryayı merak ediyorum ama haber yok anlaşılan...:26:
canım benim de mng kargoyla benzer anılarım varonun için bence sorun mng kargodan kaynaklanıyodur diye düşünüyorum ve ondan uzak durmaya çalışıyorum.
Canım bende sorunun mng kargodan kaynaklandıgını bılıyorum unnadoda mng kargoyla calıstıgı ıcın bır daha sıparıs vermem
Canım benim yaaa çok geçmiş olsunnn bende aynı şeyleri yaşadım hemen hemen seninle seni çok iyi anlıyorum aynı senin gibi hiç kabız olmadım şükür hepte düzenli çıkıyorum geçen hafta benimde azdı hemoroidler hatta memeler cogaldıfitille ve kremle 2güne geçti memeler duruyor ama agrı fln yok bende korktum şimdi bir danışayım bakalım druma sende dikkat et canım kendine bol bol dinlen Allahın izniyle geçer de bebişine zamanında kavuşursun dualarım senınle ve bebegınle uzulme lutfen
Canım ellerine sağlıkk cok cıcı olmuslarr
Anladım canım cok tesekkur ederım neysekı olay kapanmıs hallolmus arada boyle problemler olabılıyorayy bır baslayabılsem sekerlerımı yapmaya ekleyecegımde ev ısını halledecktım bugun sonra baslayacaktım cumadan esımın koyune gıtmıstık camasırla ev toparlamayla gectı sonrada esım geldı bebısın mobılyasını tamamen sıparıs verdık baslayamadım sekerlerıme en kısa zamanda baslayıp ekleyecegım ınsallahh
ZUZUZUUUUU nasılsın arkadaşıım?
iyiyim canım sen nasılsın???? ...ablamlara geldık keçioreene bıkaçgun kalcaz değişiklik olsun dedık son gezmelerımı yapıyımda daha çıkamıycaz :)))))))))
cnm senin kontrol ne zaman inş bu gidişinde dönmüş olur..doktorumun dediği ilk bebekte bu haftalarda dönmüş olması lazım ama senın için cok sorun deil bir gün sancıyla bırlıkte döner dedi..inş tabii:18::18:
kız hep bu olay bazı velılerden kaynaklanıyor ben mesela oglumu okula bahcede sırasına bırakıp dönüyom ama bazı anneler taa sınıfına kadar girip yerine yerleştiriyor cocugunu busefer dıger cocuklarda annelerını istiyor..
o bacak agrısı bı kac gundur bende de cok vardı ama bugun ıyı sankı sanırım normal fazla yük biniyor sonuçta onlarada
mardincim tesekkur ederim..o akşamkı olayda şöyle;dısardan biri bize laf sokmaya çalıştı nıye biz gösteriş yapar gıbı aldıklarımızı yazıyormuşuz ..vs..vs..gibi bir sürü şey yazdı bizde cevap verince tartışma cıktı en son şikayette bulunduk neysekı olay halloldu..şekerlerinin resimlerini bekliyoruz merakla cnm
lunecim cok sagol cnm..ve negüzel asagıya inmiş darısı benim kızıma o da bir inse rahatlıyacam bende
cok sagol cnm evet ya bugun cok ıyı oldu evde olması biraz dinlenmiş oldum bende
unnadodan kız kardeşim kızım için bebek kıyafetleri sipariş etmişti bisorun yaşamadık ama bilemem yinede:44:
ellerine saglık cnm ne güzel olmuş ve kendin yaptıgın içinde degeri ayrıdır bilirim bende oglumda yelek örmüştüm ne mutlu olmuştum ben ördüm diyeıyı gunlerde kullanmak nasip olsun inş
kız çin işkencesimi yapıyon kendine kaldır ortadan da bari görmegecen hafta yemiştim ama bu hafta hiçbirşey yiyemiyom bende
cnm cok geçmiş olsun acil şifalar dilerim..bilgi paylaşımın içinde cok sagol..
bence cok güzel kılosu benımkıde 2100olmuş gayet ıyı dedi doktor kılosuna..
cnm geçmişte yazmıştım ama sana özet geceyim:) böbreklerimde enfeksiyon cıktı sıtma ve ateşi o yapmış..midem hamılelık önceside rahatsızdı hamılelık iyice tetiklemiş ondan şimdi ne yesem kabul etmiyor onun içinde mide ilacı verdi birde kan ilaçlarımı ve vıtamınlerımı bıraktım onun yerine bu hafta serumla ilaç verilecek bugun ılk serumumu yedimbirde bebişin başı tepelerde gezdiği içinde nefes alamam normalmiş
cok güzel olmuş ellerine saglık cnm
geçmişe bakmaktan görememişim cnm:) sagol cnm şimdi daha iyiyim bugun serum yedim o serum bıraz ıyı ettı sanırım beni doktorumda dedi zaten bu gece zıpkın gibi olursun artık diyecarşamba ve cuma günüde vericek o serumdan bayrama dinç gir bari nolmuşsun böle dedi acıdı halimi görünce
DERYAYI cok merak ettim bende inş güzel haberlerle gelir yarın :26::26::26:
SUMAKCIM;senin güzel haberlerinede cok sevindim maşallah masal'a
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?