hayırlısı böyleymiş demekki üzülmek asla yok napalım gelir yine bebişler yeterki sağlıklı olsunlar... benim kese çürümek üzereymiş zehirleyebilir dedi doktor o yuzden alınması gerekmiş kürtajdan korkuyorum bende kimsemde yok acaba günlük hayatıma hemen dönermiyim ???
Hiç korkma canım 15dakikalık bi işlem uyuyup uyanacaksın hepsi okadar 2saat hastanede tutuyolar hepsi o,, ogün işte biraz narkoz aldın die ayakta durma diyolar. Ertesi güne günlük hayatına devam edersin. kürtajdan hemen sonra aynı adet oluyomuşsun gibi... adet kanamasını geçmeyecek kadar bi kanama oluo. Bi hafta kadar kanama,leke normal. Hastaneye giderken temiz çamaşır ve ped al yanına. Sonrasında da hijyene dikkat et.ilişkiyi yasaklıyolar 2hafta falan
merhaba kızlar,
malesef doktordan geldim. bebeğimin kalbi durmuş. büyümüş epey 1.5 cm olmuş. ama durmuş işte. yapacak bişey yok.. takdiri ilahi. 2 gün olmuş duralı dedi doktor. cumaya kadar kendinden düşmesini bekliycez. ilaçları bırak dedi. olmaza kürtaj olucam. tam 8 haftalıktım bugün.
yaşınız genç, tekrar olur dedi.
naplım biz de teselliyi tekrar olmasında aradık. ikimizde çok üzüldük. ama bu kadar oldu ya hamile kaldım ya yine olur inşallah.
size iyi haberler vermek isterdim ama malesef olmadı.
zaten geçen gafta diğer doktor yavaş atıyor demişti, tehlikeli demişti.
veren de Allah alan da Allah.
beni listeden çıkarın.
selam kızlarrrr :2: :2:güzel haberlerle gelmek isterdim ama maaleseffff kese çoktan bozulmuş doktor sagolsun cok iyi ilgilendi bastan beri sorunlu bi gebelikmiş dedi önceki ultrason resimlerine baktı zaten direk söyledi bozulmuş kese dedi ve vajinal ultrasonlada resmiyete dökülmüş oldu bugün karnım tok gittigim için anestesi uygulanamadı pzt alınıcak hayırlısı buymuş demekki napalım artık elden birşey gelmiyor üzülmedim degil ama yapacakta artık birşey yokk
merhaba kızlar,
malesef doktordan geldim. bebeğimin kalbi durmuş. büyümüş epey 1.5 cm olmuş. ama durmuş işte. yapacak bişey yok.. takdiri ilahi. 2 gün olmuş duralı dedi doktor. cumaya kadar kendinden düşmesini bekliycez. ilaçları bırak dedi. olmaza kürtaj olucam. tam 8 haftalıktım bugün.
naplım biz de teselliyi tekrar olmasında aradık. ikimizde çok üzüldük. ama bu kadar oldu ya hamile kaldım ya yine olur inşallah.
beni listeden çıkarın.
selam kızlarrrr :2: :2:güzel haberlerle gelmek isterdim ama maaleseffff kese çoktan bozulmuş doktor sagolsun cok iyi ilgilendi bastan beri sorunlu bi gebelikmiş dedi önceki ultrason resimlerine baktı zaten direk söyledi bozulmuş kese dedi ve vajinal ultrasonlada resmiyete dökülmüş oldu bugün karnım tok gittigim için anestesi uygulanamadı pzt alınıcak hayırlısı buymuş demekki napalım artık elden birşey gelmiyor üzülmedim degil ama yapacakta artık birşey yokk
arkadaşlar ikinizede çok üzüldüm.. ne diyebilirim ki.. bende aynı durumu yaşadım o yüzden söylenebilecek hiç bir şey yokkk.. Sadece sabır ve çok fazla kendinizi üzmemek.. üzülmemek elde değil ama hayırlısı böyleymiş.. dilerim en kısa zamanda tekrardan hamile kalırsınız...merhaba kızlar,
beni listeden çıkarın.
ayşe mi geliyor yoksa :) :) ...
Bebeğin kesinlikle gelişme ihtimali olmadığını anlayınca dr bütün ilaçları kesmemi söylemişti bana daha sonra bhcg seviyesinin düşüp düşmediğini anlamak için 2-3 gün ara ile kan tahlili yaptırdı eğer bhcg düşmezse sana ilaç vereceğim kasılmalar başlayacak ve düşük yapacaksın dedi benim bhcg seviyem hızla düştüğü için ilaç kullanmama gerek kalmadı, bence en doğrusu güvendiğin bir dr gidip onun yönlendirmesine göre davranmak. Ama bebeğin gelişmediğini çok iyi bir ultrason aleti ile tespit etmek gerekiyor, hatta ben iki ayrı dr a gitmiştim.
merhaba kızlar,
beni listeden çıkarın.
slm kızlar..
bende 6 cı haftaya yenı gırdımm allahın ıznı ıle,bu testler ne zaman baslıyor ve nasıl oluyor ıkılı test dedınız nasıl bır sey dıs gebelıkte kese gorunuyormu ayrıca ben tup bebek olarak hamıle kaldımmm cvp verırsenız sevırımm tsk ederım...
merhabalarrrrrr bende muhtemelen 7 yada 8 aralıkta anne olacağım ilk defa.
geçmiş olsun, cidden zor bir durum ama dediğin gibi demekki yine olacak bebişin, ben 2yıllık bekleyişin ve ameliyatların ardından nihatey hamile kalabildim 7 haftalık şu anda bebiş,
benimde bu ara en büyük korkum bu geçen hafta bir kanama sorunu yaşadık, doktor kesede sorun yok diyip istirahat verdi ama kalp atışlarını henüz duymadık, en büyük korkum bu oldu şimdi, ne gibi belirtiler olur bu durumlarda bilen varsa yazsa ya buraya, biz de evde kendi kendimizi yemekten iki dirhem kurtulmuş oluruz vesile ile??
tmam çok tşk ederim... birde birşey daha sorucam pzt gidecegim için ya yarın kanamam olursa cünkü bana kanaman olcak dedi kese bozuldugu için ozman ne yapayım eşimde işte olucak korku sardı şimdi beni acilemi gideyim yda bekiliimmi ??
kızlarr selamm kimseler yok mu.herkes nerede
Ben hamileliğin başlarınada tatlının adını duymak istemem(14. haftalara kadar) ama 2 tanesi de erkekti evlatlarımın....
Sağ ol canım. Renkliye girmek gerekir mi sence? İlk düşüğümde ben hastanede bir hafta yatarak düşürmüştüm. Tedavi uygulamadılar yalnızca şiddetli bel ağrım için endol fitil vermişlerdi. Sen ne zaman gideceksin doktora bu bebek için?
Offff çok üzüldüm canım. Allah sabır versin. Arada özelden yazışalım canım. Ortak noktalarımız var biliyorsun. Çok zor bir süreç biraz iyi hissedince tekrara dene. Benim de ilki 8 haftalık düşmüştü sonra 2. si maşallah sağlıkla doğdu birçok sıkıntıma rağmen. Bu arada folik asitleri ihmal etme...
Hayırlı olsun doktorun yönlendirecektir canım...
Allah sabır versin. İlk hamileliklerde sıkça rastlanıyor inşallah yakında yeniden bu güzel haberi alırsın...
Hayırlı olsun...
Canım progestan kullanıyor musun?
Çok ağrın olursa doktor ilaç önerdi mi? Ben endol fitil kullanmıştım. Çok aşırı olursa doktora git,normalse gitme canım...
Canım haftasonu tenha oluyor burası... Nasılsın?
bebiş için üzülmüyorum ya napalım saglıksız olacagına eziyet vermeden oluşamamıs bile ileriki seviyelerde böyle birşeyle karsılassam üzülürdüm... yanıma götürmem gereknn bişeyler warmı canım ya ped falan ???? operasyon 5-10 dk ayılmanda 45 dk falan sürer dedi senndemi öyleydi
hayırlısı böyleymiş demekki üzülmek asla yok napalım gelir yine bebişler yeterki sağlıklı olsunlar... benim kese çürümek üzereymiş zehirleyebilir dedi doktor o yuzden alınması gerekmiş kürtajdan korkuyorum bende kimsemde yok acaba günlük hayatıma hemen dönermiyim ???
Mrb arkadaslar,
Bebegi dusen arkadaslara cok uzuldum. Allah sabir versin.
Toplumda cok anormalmis gibi geliyor bu bebeklerin dusmesi. Uzuntusunden ote, bir kac tane istatistik vermek istiyorum.
Bir senede surekli korunmasiz cinsel iliskide bulunan ciftlerin ancak yuzde 60-70 leri hamile kaliyor. Dikkatinizi cekerim bir senede. Sonra 100 tane hamile kalan kadindan 30 tanesi bebegi bir sekilde kaybediyor. Bunun en buyuk nedeni kromozom bozukluklari, yani o bebekleri dogursaniz bile disarida yasamak icin organlari gelismis olmucak. Bu kromozom bozukluklarinin nedenide sizde bir bozukluk olmasindan gelmiyor. DNA kendini kopyalarken araya bircok hata giriyor bazen bu hatalar yakalaniyor, bazen hatalarida kopyaliyor mekanizma sonra bu hatalarla gelisiyor bebek.
Gecen sene cok daha akilli olmayan eltim bana hava atiyor ay iste bir kerede oldu gibilerinden. Onun bir kerede saglikli bir bebek dunyaya getirmesi digerlerininde getirememesi sans meselesi. Zar atiliyor bazilarina 6-6 geliyor bazilarina 1-1. O yuzden goruyoruzki nice uyusturucu kullanan kadinlar bebek tasiyor 9 ay, digeri butun gununu yatakta geciyor, bebek dusuyor. Aslinda bebek dusurek kendine bir iyilik yapiyor cunku zaten gelismesi yada yasamasi imkansiz. Yuzde 30 kucuk bir rakam degil. O yuzden hamileler gelecek sefere cocugu olamayan yada dusurmus bir kisiyle konusurken dikkat edebilim cunku onlarin yerinde bizde velakil olabilirdik. Malesef cocuklar ferari model araba degiller. Daha cok degistiremeyecegimiz bize verilen yaratiklar tipki dogdugumuz aile, vucud yapimiz boyumuz tenimiz gibi.:2:
benim drumda ilk gebeliklerde yüzde 60 oranında düşük veya kalp durması görebiliyoruz demişti o yüzden ilk gebeliklerde çoğu dr detaylı araştırma gereği bile duymuyor ki benim drumda olabilecek bişey demişti yani düşünsenize ilk hamileliğinde çocuğunu kucana alan anne oranı yüzde 40 inanılır gibi değil
canım rabbim tez zamanda sağlıklı bir bebek nasip eder işallah.hayırlısı böyleymiş demekki üzülmek asla yok napalım gelir yine bebişler yeterki sağlıklı olsunlar... benim kese çürümek üzereymiş zehirleyebilir dedi doktor o yuzden alınması gerekmiş kürtajdan korkuyorum bende kimsemde yok acaba günlük hayatıma hemen dönermiyim ???
tmam çok tşk ederim... Birde birşey daha sorucam pzt gidecegim için ya yarın kanamam olursa cünkü bana kanaman olcak dedi kese bozuldugu için ozman ne yapayım eşimde işte olucak korku sardı şimdi beni acilemi gideyim yda bekiliimmi ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?