2011 Aralık Anneleri

benim gittiğim hastanede doğum için geldiğinde bakılıyo ama dr. çok gerekli görürse 36. da da isteyebiliyomuş...

ya bende doktorum ilk böyle dediğinde çok korktum tedirgin oldum.doğum anında bakcaksınızda ya doğum yapamıcak durumdaysa çatım hem o sancıyı çekcem hem sezaryen mi olcam dedim.oda çatın dar ama çocuğun kafası oraya uygun belki dedi...offf karmakarışık oldum yaa

Arkafaslar saahtan beri ilk defa gordugum tam 4 kisi beni en fazla 5 aylik hamile sandi. Beek cok zayif demek ki falan diyorlar. 29+3'te bebegimi baska bir doktor 1760 gr olcmustu. (kendi doktorum tatildydi) 31+3'te kendi doktorum 1890 gr. Olctu ve 2 gun onde dedi. Bir onceki olcum icin hatali dedi. Seker yuzunden yedigime ictimie dikkat ediyorum. Toplamda 1 kg aldim ama simdi yoksa bebegim kucucuk mu dogacak diye bir korku sardi beni. cok mutsuzum...

canım yaa. üzme kendini. sen güzel bir dille çok yorulduğunu eskisi gibi herşeye yardım edemeyeceğini ve zaten bu sebeple bayrama gitmediğinizi söyle. daha neler artk. baktın laftan anlamıyolar biraz ah vah et. belim koptu de at kendini yatağa. çağırırlarsa gözlerini yum, uyumuş gibi yap. son zamanlarda böyle oldum, uzandığım yere yığılıyorum, daha da top patlasa uyanmıyorum falan de. aman bu kaynanalar da heee. ille kaynanalık yapcaklar.

ya canım benim bebiş 30+1de 1550 gramdı. demekki benimki aşırı zayıf. ama doktorum en az 3 kg doğar dedi, şuandaki ağırlığı da çok normal dedi. sen takma kafanı millet bilir bilmez herşeye yorum yapıyo.

yaaaaaa arkadaşlar ben tuvalete çıkmakta zorlanıyorum bi gün durup bi gün çıkıyorum wcye.doktora söylemiştim senelax yazmıştı ama hala zor çıkıyorum.tam makat kısmında iki tane meme başı gibi bişey oluştu normalde birşey yok ama tuvalete çıkınca zorlanmadan ötürü kabarıp belirginleşiyor.ne yapmalı ne içip ne yemeli?akıntım var bide sarı sümüksü doktor olabilir son dönemde daha da artar diyor hayırlısı artık...please help!!!!!

Kayinvalidem falan da laf ediyor, kimseye anlatamiyorum beek icin diyet yaptigimi. Kilo almamak icin falan saniyorlar. Halbuki simit, pogaca gozumde tuterken sirf ebegim icin yemiyorum. Seker yukselmesin, ona birsey olmasin diye. Bazen de diyorum, yiyeyim, bebek 4 kg olsun sekerden, esim dahil herkes mutlu olsun. Ama bunun saglikli olmadigini da biliyorum.

YOK YAAA bırak ne derlerse desinler bende 1 kilo 400 gram aldım kayınvalidemler de aynı seninkiler gibi düşünüyo sık gitmiyom zaten onlarla geçirsek hamileliği kimbilir ne hale gelir çocuklar habire ye ye biz bilmiyomuyuz yemesini dr normal demiş zaten hiiiiççç kafana takma bana dün herşey normal dedi çok aşırı şişman bi çocuk olmıcak dedi bi sevindim aşırı kilolu olsa ay ben yedimde şekerim yüzünden böle oldu demicez mi kendi kendimizi yicez bırak zayıf olsunlar önemli olan sağlıklı olmaları kilosu da valla eksik olsun(ki öle değil) ben daha çok seviniyom

Canim, tesekkur ederim cevabin icin. Aslinda doktorumun dedigine gore en saglikli dogum kilosu 3-3,1 kg'mus. Kg arttikca bizim milletimizin bir tac takmadigi kaliyor annelere ama yanlis diyor. Ama benim gorumcee de seker icin diyet vermislerdi, hic takmadi, diyet yapmadi, bebek 3,9 kg dogdu. Simdiden onunla kiyaslamaya basladilar.

canım kayısı kurusu yemek ve üzerine ılık su içmek çok iyi geliyor kabızlığa

canım yaa sen millete bakma, herşeye bir yorum yapıyorlar mutlaka, herhangi bir gelişim problemi olsa doktor mutlaka söyler
bebeğin sağlıklı olması önemli, şekerden dolayı obez bir bebek Allah korusun hiç sağlıklı değil
bence sen en doğrusunu yapıyorsun

Ya insanlar bunu düşünmedikten sonra gözlerine sokamam yaa ( oturmak bile canımı acıtıyor uzanmam lazım 2 dk sona seslenmeye başlıyolar yoruldum artık son zamanlarımı mutlu geçirseydim bari yaa

canım yaa öyle haklısın ve öyle iyi anlıyorumki seni.önceden kocaman insanlar kendileri düşünmedikçe ben ne diyebilirimki diyordum ama artık kendim ve bebeğim için yüzsüzleşmeye karar verdim :)başka yolu yok ya çok ılımlı bir gelin olup yorulcaksın üzülceksin yada sana uyumsuz huysuz dicekler ama sen ve bebeğin huzurlu olcak.dinlenmene bak boşver nasıl olsa jet gibi dönsende ay şu halinle bile dönüp durdun Allah razı olsun diyen olmuyor.çok konuştum sanırım :))

her sabah ve aksam ılık su ıle kuru kayısı ıc bıde ılık ılık bıtkı cayları var sınamekı falan var onlardan ıc ben bu hafta doktora sordum zararlı degıl dedı.ama kabız olmasan dahı o basur memesı denen sey oluyor onun onune gecılmıyor ve dogumdan sonra gecıyormus bazende gecmıyormus ama tedavısı var korkma stress yapma tuvaletın gelmese bıle otur tuvalette bırazda psıkolojık ıste.akıntılar normal dedıgı gıbı usutme dıkkat et sancılı akıntıda olabılır normal ama asırısı olursa doktoruna sor ıhmal etme.

bencede haklı sınır stress yapma et met ıslerı sanamı duser allah askına. belkıde sana destek olmak yanında olmak ıcın gelıyordur sonucta sen kalkıp hızmet edemezsın. normal ıslerı anca yapabılırsın. vala ben kendımı nası eve atıyorum bılmıyorum sofrayı zor kuruyorum. Anlamalı senı anlamassada esın anlatsın.sen sınırlerını bozma :)

Ya sorma canim; dun telefönda bebek kac kilo dedi, yuvarladim, 2 kg dedim. Ayy kiyamet koptu. Niye o kadar zayif o bebek, yemek ye vs. Vs. Anlatmaya calisiyorum bu haftada normal, son haftalarda daha hizli aliniyor vs, i-ih. Anlatamadim. 3,5 ayliktan beri gormediler beni, bir de gorse herhalde elimi kolumu baglayip borek-aklava tikacak agzima.:)

Sagol canim. 3'un altinda dogmasa bari. Yoksa bebege mi alisaya calisacagim bunlara dert anlatmaya mi? Hayat bayagi zor olur.

Çok geçmiş olsun cnm, yine ucuz atlatmışsın...

yaaa kızlar nasıl başardınız 1-2 kilo alıp bu zamanlara kadar gelebilmeyi??? nerdeyse hiç kilo almamısınız....ve bebekler bu aldıgınız kilodan daha fazla gr olarak...ben 10 kilo aldım ama nasıl aldım bilmiyorum!!!herzzamnki gibi yiyorum üstelik,ha arada tatlı kaçamaklar oluyo tabi ama herzamanki gibi.ya bebekler sizin depolarınızdan besleniyorsa,benim bebeğim benim depolarda bii mi bulamadı acaba :)))

Olbey'i bugün aradım ama açamadı , sanırım istirahat ediyordu , ben de sms attım , eşi cvplamış :

" eşimin hemoroid acısı hala devam ediyor ama mümkün olduğunca doğumu ertelemeye karar verdik. 1-2 güne hastaneden çıkacağız ve 3 hafta sonra doğuma geleceğiz kısmetse " ..

inşallah 3 hafta daha dayanabilir Olbeycan ve minik prensi ..

Son düzenleme:

Arkadaşlar hakkaten yaaa, doğumu müteakip bi de korunma derdi başlıcak... Sanırım bence en ideali spiral...siz hiç düşündünüz mü bu meseleyi?

allah yardımcıları olsuun ıns

geçmiş olsun canım inşllh önemli bişey değildir
.

sağol canım inş.

bayıldımmmm :))

sağol canım

geçmiş olsun canım.yine iyi dayanmışsın çok acılı birşey olmalı.antibiyotiğe gelince çok takma kafana.zararı çok olsa vermezlerdi zaten

sağol canım. hemde ne acı (

kubrafatih; [COLOR="#FF0000" .!.:
gecmıs olsun canım[/COLOR]

sağol canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…