iyi akşamlar kızlarrr..tekrardan dikişlerimin başına oturmadan bi sizlere bakayım dedim:)
QUOTE=çehregül;21592390]Arkadaşlar hakkaten yaaa, doğumu müteakip bi de korunma derdi başlıcak... Sanırım bence en ideali spiral...siz hiç düşündünüz mü bu meseleyi?[/QUOTE]
ben ilk kızımın dogumundan sonra 40.gününde spiral taktırdım 5 sene korudu onu cıkartınca isteyerek ogluma hamıle kaldım oglumun dogumundan sonrada spiral taktırdım 5 sene doldu cıkarttık yenisini takamadan bu kızcıgıma hamıle kaldım..şimdi yine dogum yapayım tekar spiral taktırmayı düşünüyorum bana cok rahat geliyor birde hap falan kullanamıyorum bunyeme agır geliyor oyuzden en rahatı spiral benim için..
cnm ya bende nette bugün bu konuyu araştırıyordum bana da doktorum 20.haftalarımda diyordu böbrekte genişleme var diye ama ben pek anlamıyordum agrı sızı da olmayınca ama bugun sabah uyandıgımdan beri sag tarafımda cok agrı var gittim doktora baktı sag taraftaki böbrekte genişleme 1.dereceden 2. dereceye cıkmış bebeğin başıda otarafta oldugu için baskı yapıyor ondan agrı oluyor dedi..bol su iç falan dedi..ama nette baktımda ilerlerse katetral falan takılması gerekirmiş canım sıkıldı inş gecer..sana da cok geçmiş olsun cnm
cnm ya ben abimlerden aldıgım için bebek arabasını hi araştırmadım piyasadaki arabaları bu konuda fikrim yok yani ama görüntüsü falan cok hoş..
ayyy nickocum nasılsın ya neler yapıyorsun oralarda?? aldıklarını güle güle kullan inş..durumundan haberdar et cnm
kız sadece göbek var başkada bişey yok ne güzel ya..ben acayip asen kalça yaptım
uyku setinin kumaşını beraber almıştık hatırlarsanız nihal şebnem sen ben buluştugumuzda daha yeni dikebilmek kısmet oldu:))
cok sagol cnm teşkler:)
ayy canım cok geçmiş olsun bir daha yaşama inş
cok teşekkurler cnm:)
cok sagol cnm teşekkürler..bu arada aklımdaydın bır ıkıgun görünmeyınce naptı acaba dogurdumu falan diye düşünmüştüm:))
cok güzel cnm ıyı günlerde kullanın inş babasıda zevklıymiş:)
teşekkürler cnm dikerken aklımdaydınız kumaşını beraber almıştık:))
cok sagol cnm seviyorum ben böyle şeylerle ugraşmayı kendi emeğim olsun istedim:) sende resmini koysana annenin diktiklerinin bakmasınıda cok severim örnek oluyor hem:)
cnm ben ıkı kez taktırdım ıkı kezde cıkarttırdım bu konuda epey tecrubelıyım yani:)) acıma falan olmuyor rahat ol 5 dakkalık bişe zaten her ihtimale karsı doktor sonrasında agrı kesıcı falan veriyor ama ben hiç kullanmadım:) bana en kolay yöntem spiral geliyor bir kere taktırıyon bir daha 5 sene rahatsın ama hersene senede 1 kere kontrole gıdıyorum ultrasonla bakılıyor oda yerindemi falan diye okadar sadece..
cok teşekkürler neslihancım cok keyifli oluyor ugraşması birde kendi kızıma olunca..:=))
bu arada bugunde doktordaydım ve kızım hala yukarlarda oturuyor dönme falan hala yok inş seninkide benimkide bizimkiler gibi dönmemiş bebişlerde biran önce yol alıp dönerler :))
cok sevindim cnm kordonunun acılmasına ne kadar gec olsa dogum okadar iyi bebek için hayırlısı olsun cnm
geçmiş olsun cnm
cnm ya yoksa 3. bebiş senden mi gelicek:)) sırada sanırım ya sen ya olbey var hadi hayırlısı inş..
QUOTE=çehregül;21592390]Arkadaşlar hakkaten yaaa, doğumu müteakip bi de korunma derdi başlıcak... Sanırım bence en ideali spiral...siz hiç düşündünüz mü bu meseleyi?[/QUOTE]
ben ilk kızımın dogumundan sonra 40.gününde spiral taktırdım 5 sene korudu onu cıkartınca isteyerek ogluma hamıle kaldım oglumun dogumundan sonrada spiral taktırdım 5 sene doldu cıkarttık yenisini takamadan bu kızcıgıma hamıle kaldım..şimdi yine dogum yapayım tekar spiral taktırmayı düşünüyorum bana cok rahat geliyor birde hap falan kullanamıyorum bunyeme agır geliyor oyuzden en rahatı spiral benim için..
iy gceler arkadaşlar nasılsınız benim kafam karışık birz ya bugun dr gittim ürolojiye
benim solböbregim atrofik sag böbregimde genişleme vardı ta25. haftadan beri kontüroldeydim enson artık dr 34cm olmuş kateter şart dedi yarın yatıracaz dedi gel filan bende korktum başka bi drgittik öncedende ona gidiyorduk o idare edebilirsin dedi 33 haftalık olmuş artık olmazsa 36. haftada tekrar bakalım devam ediyorsa bebegi alırız dedi tabi bizde bu drdedigini yapıcaz sanırım ufb neçok yazdım
bide şu azıcık kilo alan arkadaşlar ne şanslı ben 62 kiloyla hamile kaldım şimdi 78 kiloyum zaten digerçocukların kilosunu yeni vermiştim daha ya
cnm ya bende nette bugün bu konuyu araştırıyordum
kızlar birşey sordum fakat kimse cevap vermemiş... yeniliyorum bir fikri olan ?????
cnm ya ben abimlerden aldıgım için bebek arabasını hi araştırmadım piyasadaki arabaları bu konuda fikrim yok yani
kızlar selam essu doğurmuş allah bebişe güç kuvvet versin hepimizin bebeklerinin abisi oldu o e güçlü olması laızm ki sözünü geçirsin (abi dedim de erkek gibi hatırlıyorum kız mıydı yohsam)
olbeyi de bugün efeeden duyup okudum öncelikle geçmiş olsun bebiş ve olbiş için hayırlısı neyse o olsun allah güç versin amin
onun dışında hatırlamıyorum benim beynim artık yok herşeyi unutuyorum
bi de oğlanın bişeesi yok bişeesi yok dedim ama burda bişilerini almaya başladım mesela bir iki zıbın, içlik, çorap battaniye falan aldım bebek alt dğeişme çantası aldım
sonra yeni doğan için alt bezini aldım poposilme bezi aldım
sonra çamaşır deterjanı aldım falan
yani oğlişimin de artık bişileri var yihu
ayyy nickocum nasılsın ya neler yapıyorsun oralarda?? aldıklarını güle güle kullan inş..durumundan haberdar et cnm
yaaaa öle demesene şişirince ne kadar çok çıkıyo göbeğim biliyomusun
bu arada uyku setinde çok tatlı olmuş sen baya marifetlisin yawwwwwww
kız sadece göbek var başkada bişey yok ne güzel ya..ben acayip asen kalça yaptım
uyku setinin kumaşını beraber almıştık hatırlarsanız nihal şebnem sen ben buluştugumuzda daha yeni dikebilmek kısmet oldu:))
maşallah canım cok hoş cıkmıssınız....
canım ellerine sağlık cok güzel görünüyor;saglıklı guzel gunlerde kullanın inş.h
cok sagol cnm teşkler:)
kızlar sağlık ocağından geldim
kolumdaki iltihapmış. boşaalttılar ama ben o sırada öldüm sanırım( 3 hemşire başımdaydı. hüngür hüngür ağladım ya ( kapının önündeki diğer kadınlar vah vah diyip durdular
çok canım acıdı
üstüne bi de antibiyotik hap ve krem verdi doktor. son ayda olacak şey miydi bu şimdiantibiyotik kullanacak olmak ayrı sinir etti
ama tekrarlama ihtimali varmış. hemşire ağrıya nasıl dayandın 2 gün bu ağrılar doğumu başlatabilirdi dedi(
durup dururken başıma gelenler(
ayy canım cok geçmiş olsun bir daha yaşama inş
Emeğine sağlık çok güzel olmuş canım..
Ayy geçmiş olsun tekrarlamaz inşallah.
cok teşekkurler cnm:)
maşallah çok beceriklisin iyi günlerde kullansın bebeişin çok güzel olmuş emeğine sağlık canım
,.
cok sagol cnm teşekkürler..bu arada aklımdaydın bır ıkıgun görünmeyınce naptı acaba dogurdumu falan diye düşünmüştüm:))
Kızlar bakın kociş dün oğlumuza ne almışşş bayıldımmm ben gorunce sız begenecekmısınız bakalım :) gerçi fiyatı konusunda biraz kızdım ama hevesini de kırmak istemedim
http://www.mothercare.com/richConte...i=B0058H905Q&pf_rd_p=221610327&pf_rd_s=left-2
cok güzel cnm ıyı günlerde kullanın inş babasıda zevklıymiş:)
çok güzel olmuş becerikli anneeeeeeeeeeee
teşekkürler cnm dikerken aklımdaydınız kumaşını beraber almıştık:))
destinacım yaptığın cicilere bayıldım ellerine sağlık, ne marifetli hatunsun, bizimde ananemiz dikmişti geçen ay sarı renkli, el emeği bir başka oluyor gerçekten
cok sagol cnm seviyorum ben böyle şeylerle ugraşmayı kendi emeğim olsun istedim:) sende resmini koysana annenin diktiklerinin bakmasınıda cok severim örnek oluyor hem:)
Kızlar bende dogum kontrol hapı kullanıyordum yaklasık 6 sene oyle korundum arada unuttugum gunlerde oluyordu ama hamıle kalmadım takı 2011 marta kadar kullanırken 1 gun unuttum kızım suprız yaptıyasmin kullanıyordum en hafifi kıl tuy kılo bısı yapmıyor. spiral dusunuyorum bende dogumdan sonra ama annemın spıralı kaymıstı boyle zamanlarda oluyor.kontrol altında tutmak lazım.buarada taktıranlar varsa nasıl takılıyor acıyormu anlatabılırmı bırı?? en ıyı yontem prezervatif yontemı ama cok tercıh edılmıyor olcagı varsada oluyor ama hıcbır korunma yontemı yuzde yuz korumuyormus. bılgınıze..
cnm ben ıkı kez taktırdım ıkı kezde cıkarttırdım bu konuda epey tecrubelıyım yani:)) acıma falan olmuyor rahat ol 5 dakkalık bişe zaten her ihtimale karsı doktor sonrasında agrı kesıcı falan veriyor ama ben hiç kullanmadım:) bana en kolay yöntem spiral geliyor bir kere taktırıyon bir daha 5 sene rahatsın ama hersene senede 1 kere kontrole gıdıyorum ultrasonla bakılıyor oda yerindemi falan diye okadar sadece..
canım ellerine sağlık çok güzel yapmışsın. keşke ben de yapabilsem zaman geçerdi hem oyalanırdım hem de faydalı bişey çıkardı ortaya.
.
cok teşekkürler neslihancım cok keyifli oluyor ugraşması birde kendi kızıma olunca..:=))
bu arada bugunde doktordaydım ve kızım hala yukarlarda oturuyor dönme falan hala yok inş seninkide benimkide bizimkiler gibi dönmemiş bebişlerde biran önce yol alıp dönerler :))
herkese merhaba kızlar bugün doktora gittim
kızım 2750 olmuş maşallah ona boynunda kordon vardı çözmüş sayılır artık tam dolanmış bir şekilde durmuyor belki haftaya kadar tamamen çıkarır dedi doktor
o zaman 23 kasım değil 30 kasım olacak doğum ne güzel az kaldı diye seviniyordum
bu arada lütfen fazla ayakta kalmayın ben bu hafta çok ayakta kalmıştım doktor bebiş başını iyice aşağıya eğmiş sen fazla mı ayakta kaldın dedi
böyle devam edersen hemen doğurursun yat dinlen dedi
siz de bol bol dinlenin erken gelmesin bebişler
cok sevindim cnm kordonunun acılmasına ne kadar gec olsa dogum okadar iyi bebek için hayırlısı olsun cnm
o kadar dikkat etmeme rağmen hasta oldum, burnum tıkalı boğazım acıyor.. bayram arefesi hiç iyi olmadı, neyse hayırlısı
geçmiş olsun cnm
kızlar selam
deryam gitmiş sağ salim gider inşallah hayırlı haberlerini alırız
alp_se ve seplem, ikinize de geçmiş olsun.
bluege, sezeryandan korkma kimsenin son ana kadar normal doğum yapacağı belli olmaz ki hatırlasana esra erol 15 saat normal doğum yapıcam diye sancı çekmiş son anda sezeryan olmuş o yüzden her iki duruma da hazırlıklı olalım sonu güzel olsun da..
ben de bugün kontrole gittim, doğum izni kağıdımı doğru vermişler, bunu öğrendim. senşn sat'ın yanlış olmalı dediler, bebek nerdeyse 3 hafta öndeymiş, ultrasonda 37 hafta görünüyormuş. o yüzden bebeğin tüm ultrason fotograflarını görmek istediler, haftaya perşembe gidince albümünden fotografları çıkarıp götürücem inşallah. bu arada düzenli sancılarım çıktı, hastaneye yatırıyolardı, bayram geliyo diye kabul etmedim. hala bir parmak açılmam var. her an doğum yapabilirmişim. bebekte hareketsizlik, nişan gelmesi, sancımın olması ve suyumun gelmesi durumunda acilen hastaneye gidecekmişim. benden haberler şimdilik bu kadar. her şeyin hayırlısı olsun.
cnm ya yoksa 3. bebiş senden mi gelicek:)) sırada sanırım ya sen ya olbey var hadi hayırlısı inş..