2011 Aralık Anneleri

İyi akşamlar tatlı annecikler!

Sarecim hayırlısıyla kurtulmuşsun, Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin...anladığım kadarıyla doğumun kolay olmuş, darısı bizlerin başına..

Hasta olan arkadaşlara acil şifalar diliyorum çok geçmiş olsun, özellikle ishal olanlar bol su içmeye ve c vitamini tüketmeye dikkat edin amannn..

Kukuricik moralin keyfin yerine gelmiş sanırım, çok sevindim, ara ara aklıma geliyordun, pozitif yaklaş ve kendin için de eşin için de dua etmeyi bırakma, herşeyin daha güzel olacağını göreceksin...:123:

Zuzuzuuuuuu seninle bir türlü karşılaşamadık, ben geçmişi bitirene kadar sen çıkıyorsun sanırım, bayramda hiç gezmedim demişsin, amaaaan boşver ben de gezmedim, bi sürü akrabam var burda hiçbirine gitmedim...Ayy koca karnımla zaten giyecek bişi bulamıyorum, bi de bnm ki bi garip haa, füze gibi, sanki önüme bir poşeti bağlamış gibiyim, oturunca falan minnakımı kucağımda tutuyormuş gibi hissediyorum kendimi.

Ayyy bir de kilolardan bahsetmişsiniz, ben hiç almadım almadım, son ay 4 kilo aldım, 1 de önceden almıştım toplmda 5 kilo..Az ama doktor kızdı yine de , herhalde bir anda aldım diye kızdı. ...:44:

Arkadaşlar çok sabırsızlanıyorum ama bende tık yok, hayırlısı artık bu kadar bekledik az daha beklicez...

Haaa size birşey sorcam kızlar çok cahilce gelebilir ama bebek uyky setinin içinde yorgan da var mııı?

iyi akşamlar canım nasıl becerdin 5 kilo almayı ne şanslısın oda zaten dogumda gider uyku setini sormuşsun evet beim bildigim var zaten uyku setinin ana teması yorgan oluyo çarşaf yastık kılıfı

iyi akşamlar canım nasıl becerdin 5 kilo almayı ne şanslısın oda zaten dogumda gider uyku setini sormuşsun evet beim bildigim var zaten uyku setinin ana teması yorgan oluyo çarşaf yastık kılıfı

Cnm hamile kaldığımda 72 ydim zaten, şimdi de 77 yim. kilolu hamile kaldım yani, bekarken çok zayıftım da evlilik yaradı heralde

Hmmm tamam cnm sağol ben de yorgan vardır diye tahmin ettim, yetişkinlerinkinde var sonuçta.

kızlar ben 34+2 yim.hiç bi problem yaşamadım bugüne kadar,ne ağrı ne sızı....bugün kalçamın üstünde bi nokta ağrıyor pöçük dedikleri yer oluyor orası:)bi de kafası aşağıda iki üç haftadır sanki iyice aşağı inmiş gibi kafası arada bi kafa kıpırdatıyor sanki sanki dışarı çıkıverecek gibi çok rahatsız oldum.aslında telaş yapmaya da başladım.epidural sezeryan istiyorum birden suyum geliverecek gibi hissettiriyor bana kızım öyle bi kafa oynatıyor ki...sanki altıma yapacakmışım gibi...lütfen acil cevap verin...

teşekkürler canım :) ben lila rengini alıcam inşallah :)

benim kızımın kafası da iyice aşağıda. Çok ağrım olmuyor ama bazen tuvalete zor yetişiyorum. Doktorum bol bol yat dinlen ayakta fazla kalma dedi.
Ben de epidural sezeryan istiyordum ama doktorum spinal yapacağını söyledi.Fazla heyecan yapma bol bol dinlen eğer çalışmıyorsan.

canım telaş yapma bence aynısı banada oluyo.yürürken hele çıkıcak zannediyorum duruyorum öylece.ama normal şeyler bunlar baş aşağıda olunca haliyle hisedeceksin bunları.korkma bişey olmaz

Kizlar valla kasim annelerinin dogum yapanlar listesine girdim cok sasirdim.40 kisiden 33 u sezeryan olmus.Sadece 7 kisi normal dogum yapmis.Neden bu kadar sezeryan yaygin olmus turkiyede bilmiyorum ama cok uzuluyorum ben bu duruma.Zorunlu haller disinda keyfi yapilan sezeryani valla anlamiyorum.Cunku sonucta epidural vurulduktan sonra aci hissetmiyorsun niye bir daha kestiriyorsun karnini.Normal dogum yap gitsin.Valla ben anlamadim anlamicam.Ben yuregim agzima geliyo bir sorun cikicakta sezeryan olucam diye.Millet ozellikle o dogum seklini seciyo anlamadim gitti

Son düzenleme:
kızlar bişey soracam ben hastane terliği almadım daha
acaba evde giyilecek gibi mi yoksa önü kapalı dışarıda giyilecek gibi mi almak lazım.
Nasıl bişey alsam iyi olur bir fikir verseniz
bu arada hastabe pijamam beyaz kırmızı ama geceliğim beyaz yeşil acaba terlik bunlara uygun bir renk mi olmalı
ya da hiiçç uğraşmayıp normal şu hemşirelerin falan giydiği terlikten mi almalı

O hemşirelerin giydiği önü kapalı beyaz terlikler her ikisinin altına da uyar cnm...hem plastik olduğu için lavaboda el yüz yıkamaya giderken falan da kullanırsın belki.

canım ben sezeryan isteyenlerdenim( önceleri keyfi idi şimdi mecburi oldu) ama mecburi olmasa da normal yapmayacaktım çünkü sen nasıl sezeryan olmaktan korkuyorsan aynı derecede belki daha fazla benim de normal doğum korkum var.Keşke bu korkumu yenebilseydim üstelik doktorum normal doğum yapmamı çok istemişti neyse zaten artık öyle bir seçeneğimiz yok
herkesin kendine göre farklı korkuları var biraz anlamaya çalışmak lazım
neyse canım sen inşallah istediğin gibi normal doğurursun

iyi akşamlar kızlarrr..

cnm ya bu aralar dikişlerle ugraşıyorum kızıma uyku seti diktim şimdi alt açma takımı dikecem sonrada sırada sepet süslemek ve bebek şekerlerini hazırlamak var..yani çooookkk işim var çokkk:))) hep hastalıklarla ugraşmaktan bir türlü başlayamamıştım şimdide sıkıştım..fazla takılamıyorum o yüzden nete..durumum daha ıyı bu aralar hamdolsun serumlar işe yaradı sanırım:)

birde bebişlerimiz dönseler cok mutlu olucam inş seninki dönmüştür..

allah kavuştursun cnm hiç dert etme annende babanda zevkle yardımcı olmuşlardır sana zor gelmemiştir onlara iş yapmak..

cnm hayra yor stresten falanda olabılır bu tarz ruyalar bilinç altının etkisiyle..ama ne görürseniz görün kızlar mutlaka hayra yorun olumsuz düşünmeyin..
birde sadaka vermek her zaman lazım çünkü sadaka belaları def eder..

güle güle kullanın inş cnm bebiş saglıkla sıhhatle dogsunda içinde mışıl mışıl uykular çeksin inş..

başınız sagolsun cnm mekanı cennet olsun inş..

ilk defa bu bayramda bizde gezmedik normalde 3gün dolu dolu geziliyordu sabahtan akşama kadar ama bu bayram sadece annemlere kayınvalıdeme birde görümceme gittik okadar onun dışında evdeydik ama misafirimiz eksik olmadı :))

aynen cnm benimde dıkkatımı cekti ve cok şaşırdım ayrıca üzüldümde bu kadar cok sezeryan yapılmasına..bende herzaman bir problem yoksa normal dogum taraftarıyım...

canim ignesiz yapilan normal dogumdan bende korkuyorum.o yuzden ilkinde igen vuruldum.o yuzden diyorum ya igne vurulduktan sonra hic aci duymuyorsun.yani ha sezeryan ha normal.ikisinide hissetmiyorsun.hatta sezeryan olanlar aci hissetmiyorsun ama yapilan tum islemleri hissediyorsun sicaklik sogukluk falan dediler.o yuzden sasiriyorum.yoksa ignesiz falan normal dogumdan tabi korkulur :18: hatta bu sefer dayanabilirsem igne vurulmiyim diyorum bakalim durum neyi gosterir

cnm ne kdr beceriklisin maşallahhhh... keşke ben de dikebilsem, aslında müsait bi zamanda resmini paylaşırsan fikir olur, kalkışabilirim belki senden cesaret alarak.

çok acı çekme ya madem daha önce epidural normal yaptın ve memnunsun bukez de öyle olsun inşallah sorunsuz bir şekilde yaparsın doğumunu
DESTİNA canım ya geçen yayınladığın şeyi sen mi diktin maşallah ya hepsini bitir de görelim merak ettim bir de bebek şekerini falan da mı kendin yapacaksın aman nazar değmesin
keşke benim de böyle el becerim olsaydı

O hemşirelerin giydiği önü kapalı beyaz terlikler her ikisinin altına da uyar cnm...hem plastik olduğu için lavaboda el yüz yıkamaya giderken falan da kullanırsın belki.

evet ya haklısın zaten bu saatten sonra terlik almak için dolaşamam şurda kalmış 11-12 günüm amaann alayım beyaz bir terlik olsun

canımmmmm napıyon yaa sennn nerelerdesınnn :))) şükür kavuştuk :))neler yapıyosun yarın kontrolum var çok heycanlıyım doğum şeklım bellı olucak,bide nstye hiç gırmedım daha bakalım yarın gırerım ınşallah,merak edıyorum bu hareketler kasılmamı yoksa normalmı?? hiç olmassa orda bellı olur yanı dımı:44::44:

cnm ben diğer iki dogumumu iğneyi bırak birde suni sancı alarak yaptım ama ona ragmen yine normal dogum diye diretebiliyorum benim dogumlarıma şahit olanlar cok şaşırıyorlar hala nasıl normal dogum istiyorum diye:)) ama unutuluyor sanırım birde şöyle düşünüyorum sadece bir gün çekiyorsun ve bitiyor sonrasında yeniden doğmuş gibi oluyorsun birde süt gelmeme problemide yaşamıyorsun değer yani herşeye:)

cnm ne kdr beceriklisin maşallahhhh... keşke ben de dikebilsem, aslında müsait bi zamanda resmini paylaşırsan fikir olur, kalkışabilirim belki senden cesaret alarak.

sagol cnm ya inş paylaşacam en kısa zamanda

evet cnm ben dikmiştim o ilk parçasıydı cok şükür takımı tamamladım..bebek şekeri olarak ben lavanta keseleri şeklinde yapmak istiyorum bu sefer kardeşimin bebeğinde magnetli şekerler hazırlamıştım bu seferki düşüncem lavanta keseleri şeklinde inş..ekliyecem resimlere en kısa zamanda:)

evet ya haklısın zaten bu saatten sonra terlik almak için dolaşamam şurda kalmış 11-12 günüm amaann alayım beyaz bir terlik olsun

cnm ben evde ceyo terlik kullanıyorum hastaneyede onları koyacam özel terlik almayacam banyo falan yapmak gerekirse suya dayanıklı olmuş olur

slm canım nasılsın geçmişe bakamadan bı soruyum dedım sana bugun doktora gıtcektın noldu durumlar nasıl....hastane için bende daha terlık almadım en ıyısı hemşirelerın gıydıgınden almak dımı ama bu seferde ayağımzda patık falan olcak gırmezse bıde ayağmıza oda var,onu açık ayarlı olanlardanmı alsakkı dahamı ıyı olur acaba,ben yavaştan şişmeye başladım bugun farkettım.dune kadar gıydıgım ayakkabım bugun sıktı,ama allahtan geç şişmeye başladım buda ıyı :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…