2011 Aralık Anneleri

Allah yardımcın olsun cnm. Seni doktor mu çağırmıştı sen mi gittin. Ben 7 haftalıkken gittim bide 14. haftalık çağırdı. Korkuyorum bende mi bi daha gitsem doktora.

dr çağırdı canım.. her hafta gel kontrollü gidelim dedi..iyikide gittim baksana düşme ihtimali var... bence git canım ne kaybedersin ki.. bak ben her hafta abonman çıkardım... buna rağmen içim rahat değil

selam kizlar nasilsiniz
bebisler nasil
ya arkadaslar bu hafta ne kadar kotu gecdi 4 arkadasimiz bebeklerini kaybetmis allah sabir versin tez zamanda tekrar hamile kalsinlar insallahhhhhhh.

arkadaslar dr guvenin burda haftana gore heray gidilmesi gerekiyor eger erken gittiysen dr ayarliyor.bende 5haftada gidecem 27 mayisda 2teest yaptircam sonrada 7 hafta sonra giderim cunku izine gelecem

ilk gebeliğimde olmayan ama bunda baş gösteren tükürük salgısının aşırı derecede artmış olduğu elimde poşet havlu peçeteyle geziyorum ne uyku kaldı ne birşey sizdede varmı

cnm inan ki bu konuda bir fikrim yok:44:

Ben normal (yani turuncu) kayısı kurusu aldım. zararı mı var acaba?

zararı olduğunu sanmıyorum ama aktar bize koyu renkli olanı tavsiye etmişti. bu doğal yolla kurutuluyor, daha organik vs. tarzı şeyler söyledi.

ben de 6,5 haftalıkken kalbini duyduk..sonra 12.haftada gel dedi..yani nasıl bekleyecem bilmiyorum..hayır hastanede çalışıyorum zaten..ama dr.a işini öğretir gibi bi daha bakalımmı diyemem ki ultrasona..olmazsa başka bi hastanede eski dr.um var..ona mı gitsem acaba

Ben normal (yani turuncu) kayısı kurusu aldım. zararı mı var acaba?

Gördüm cnm. Sobe.

arkadaslar truncu kayisi kurulari islimleme denilen bir yontemle yapiliyor. kukurt dolu bir odada bekletiliyor bu kayisilar ve kukurt sayesinde bu parlak ve istah acici rengi aliyorlar. netice de kukurt kimyasal bir madde ve bu kayisilarin icine islemis durumda. gun kurusu denilen koyu renkli olanlari tercih edin hosafta da yemek icin de. zaten yavas yavas tazeleri cikmaya baslar artik. alip onlardan yeriz hayirlisiyla..

bana doktorum eğer normal balık yiyemezsen(hani tiksinirsem felan diye), light ton balığı yesen de olur demişti.. abartmadıkça sorun olacağını sanmam, içini rahat tut :)

birsey hissetmedigin bir terslik olmadigi surece gitmeye gerek yok bence. benim de son kontrolumden sonra ikili test icin cagirmasi neredeyse 1 ayi bulacak. gecen hafta bir terslik hissedip gittim ama herhangi birsey olmadigi surece gitmesek de sorun olmaz bence.

onceki hamileliklerinde problem yasayan anne adaylarini daha sik cagiriyorlar. bizim aralikta da problemli gebelik gecirmis arkadaslarimizin sayisi hayli fazla. o nedenle su 2 haftada gidiyor beni 2 ay sonra cagirdi diye dusunmek yersiz sanki.

kayısı hakkında konuşunca canım kayısı hoşafı çekti hiç yapmadım ki netten bakayım bari tarifine

sorun derken kanama vs. şeyler mi:44:bebişe bir şey olursa muhakkak belirtisi oluyor mu?

haklısın...zaten dr. elimin altında ..bi sorun olduğunda ki inşallah çıkmaz böle bişey o zaman danışırım artık..çok pimpirikli oldum ben yaaaa...:26:

slm kızlar doktordan geldim şimdi rabbime şükürler olsun herşey yoluındaymış nkan testlerimde çok iyi çıktı...2 hafta sonra 2 li tarama için gitcem inşallah herşey yolunda gider....

bebeğini kaybeden arkadaşlara allahtan sabır diliyorum. çok çok üzüldüm tarif edemem.

ben bir haftadır bulantıdan ölmek üzereyim. kabızlık da cabası. zaten yediğim midemde durmuyoki. halsizlik, uykusuzluk ben hamile değil hasta gibiyim:44::44:

yarın akşam kalp atışlarını duymaya gitcez. insallah ters giden bişey yoktur. burda yazılanları okuyunca çok üzüldüm ve korktum. benim ilk hamileliğim bi de ondan.

bende de yoğ bir halsizlik var, özellikle bugün
ilk bebişim ve ben de çok korkuyorum bir şey olacak diye:18: Allah hakkımızda ne hayırlıysa onu versin.

sorun derken kanama vs. şeyler mi:44:bebişe bir şey olursa muhakkak belirtisi oluyor mu?

aslinda kimsenin evham yapmasini istemem ama benim hissettigim sorun bulantimin duzelmesi ve karin agrimin gecmesiydi :) annemin yanina gitmistim hava degisikligi iyi geldi herhalde bi baktim ne bulanti kalmis ne de karnimdaki o agirlik hissi. korktum oyle olunca bebis hala benimle mi diye doktoru aradim o nedenle.

kanama vs olunca illaki doktorla haberlesmek lazim. bazi arkadaslarimiz cesitli ilaclar jeller igneler kullaniyor ve o nedenle onlarin lekelenmeleri falan onlar icin normal. ama hepimiz ayni durumda degiliz. lekelenme ya da kanama olursa bence mutlaka doktora danismak gerekiyosa da hemen gitmek gerekir.

kızlar sizden kaç tüp kan almışlardı? benden 3 tüp aldılar. doktor sadece karaciğer ve şeker değerin yüksek dedi.haftaya gel aç karna tekrar kan ver dedi.
içime çok sinmedi, başka bir yere gidip baştan kan testi yaptırayım diyorum. sonra sizin yazdığınız bir değer vardı, aklıma gelmedi şimdi. hani her hafta artan bir değer:44: benim kan tahlili sonuçlarımda öyle bir değer de yok:44:

haklısın...zaten dr. elimin altında ..bi sorun olduğunda ki inşallah çıkmaz böle bişey o zaman danışırım artık..çok pimpirikli oldum ben yaaaa...:26:

yalniz degilsin emin ol. o kadar cok herseyi kafama takiyorum ki.

bir yerde de -ozellikle bu hafta bebegini kaybeden arkadaslari okuyunca- ne kadar takarsam takayim bebekte ben de allaha emanetiz. alacak nefesimiz varsa zaten birsey olmayacak demektir. yoksa da kasmanin anlami yok zaten :) boyle dusununce biraz daha rahatliyorum sanki

bana doktorum eğer normal balık yiyemezsen(hani tiksinirsem felan diye), light ton balığı yesen de olur demişti.. abartmadıkça sorun olacağını sanmam, içini rahat tut :)

hııı öle mi o gün yediğim de korkunç vicdan azabı çektim yaaa şimdi iyim:)) başka drlar da kızlara fazla yemeden arada ye falan demiş ama ben korktum yine de bi daha da hayatta işim olmaz zaten:)))

slm bendende 7 tüp kanve idrar testi aldılar.bazı sonuçları aldım.bazılarınıda perşembeye alıp göstericem.inş.temiz çıkarlar:18::18::18::18:

benden 5,5 tup aldilar. beta hcg yi diyorsundur sen ama bebek gorundukten ve duzenli buyudukten sonra ona bakmiyorlar zaten artik. hem ilk 3 aydan sonra o hormon seviyemiz dusmeye baslayacak artik. takma kafana yani o ilk haftalarin olayi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…