ya kızlar az önce wc deydim kağıda silerken çok çok az kan gördüm çok panik yaptım şimdi... dün akşam biraz acı vardı alt tarafta sanki tahriş olmuş gibiydi.. acaba onun kanımı yoksa nişan mı anlamadım şimdi...
yarın dr gideceğim için aramıyorum dr.. arasam gel diyecek.. iş yerindeyim hazırlıksızım.. kızım çok hareketli bugün... inşş doğum belirtisi değildir... daha erken yaa...
ama kaç gündür tuhaf ağrılarım vardı... üff bişey olmadan eve gitsem hazırlanabilsem bari...
canım ya beşinci sen mi olcan acaba? azcık daha sıksa minnakın dişini. biraz erken geliyo bu bebikler yaw..hadi hayırlısı bizi habersiz bırakma
canım senin de az kaldı ne güzelll. kaldı 12 gün. ben 12 gün sonra kızıma kavuşacak olsam ve bunu bilsem sıkıntıdan heyecandan doğururum
ay derya naptıki acaba. anteplere kadar ulaştı ama doğurmuş olmasın hemencikyasmin de doğurmuş olabilir. nihalla da doğuracak olabilir. halimem de doğuracak olabilir. anammmmm heycandan ölcem. şu doğuranlar bi fırsatını bulup bi anlatsalar da doğumdan böyle korkmasak dimi ama. yada korkmaya devam etsek
gözün aydın canım...bak herşey yolundaymış ne güzel..herkesin doğum tercihi kendine..sezaryan isteyen korkak,normal isteyen cengaver değil bence..
bana kalsa ben de sezaryan istiyorum..ama acıdan korktuğum için değil asla...beceremicem bebek strese giricek,kalp atışı yavaşlıcak şudur budur..bunlardan korkuyorum..ve bizim hastanede herkese önce bi 5 saat sancıyı çektiriyolar sonra yok bu olmucak sezaryana alalım diyolar..her iki doğumu da yaşıyosun anlayacağın..
Allah herkese hayırlısını versin..
hoşgeldınnn ne guzel haberlerle geldınnnn..maşallahhhhhh bebişinebenımde normalde aralık ama kasım sonu gelcek bebişimiz galıba bende sezeryan olucam hayırlısı olsunda sağlıklı olsunlarda tel sezeryan olsunlar napalım dımı
canım hoşgeldin iyi haberlerle gelmişsin maşallah kuzuna. kaç kilo olmuş minnoşunbu arada ben de şimdiye kadar normal isteyen ve savunan biri olarak artık sezeryana daha sıcak bakıyorum neden derseniz pelin gibi düşünüyorum. ya uzun sürerse ve bebeğin kalp atışları zayıflarsa ya bebek strese girerse veya kolundaki sinirler ezilirse diye. bizim tanıdığımız iki kişi var ikisinin çocuğu da normal doğum esnasında doktorlar kolundan çekerken kolundaki sinirleri ezmişler. şimdi 4-5 yaşındaki bıcırlar fizik tedaviye gidiyorlar, kolları az hareket ediyor. bakınca sanki özürlü gibi duruyolar. çok üzülüyorum ve korkuyorum :18::18::18:
kızlaarrrrrrrr.... biz geldikkkk
çok şükür herşey yolundaymış. sezeryan olucam çok büyük ihtimalle.
biliyorum normal doğum isteyenler bana kızacaktır ama kendime özel sebeplerim var.
sakın acısından falan korktuğumu düşünmeyin, tamamen farklı sebepler...
her neyse;gelişimi iyi dedi doktorum. maşallah deyin teyzeleri.inanın o kadar çok korktum ki son günlerde bu haberlere çok ihtiyacım vardı... ha bu arada 4 aralık diye konuştuk sezeryan tarihini ama o kadar dayanır mı bilemem artık:) babamızın doğum tarihi de 30 kasım. belki o gün de olabilir dedi doktorumuz. 10 gün sonra yine randevum var. o zaman kesinleşir inşallah.
ishal konusunda da ilaca devam et dedi. idrarda ki pembelik de aşırı ishalden idrara karışmıştır dedi. bol bol su içmeye devam. calsiyumu da içme bi hafta daha dedi...
bizden haberler bu kadar. merak eden, ilgilenen herkese çok tşk ederim.sağlıcakla kalın...
ibrahim saraçoğlunu dinliyorum şimdi de; süt arttırımı için yapılması gerekenler şöyleymiş:
1. günde 3 kere dere otu yiyebilirsiniz.
2. inciri kuru ya da taze tüketin. ama dere otu ile inciri aynı zamanlarda yemeyin diyor.
3. çekirdeksiz beyaz üzüm. öğleden önce ve sonra birer avuç yiyin.
4. turşudan uzak durun.
5. rezene çayı için. bebek için de çok yararlı.
6. emzirdikten sonra mutlakaaaa gazını çıkarın. sakın aksatmayın.
hadi bakalımmm... bol sütlü günler hepimizeeee :)) ay beni yine heyecan bastıı...
MASAL bebişimiz 3000gr 49 cm olarak dogmuş merak edenlere duyurulur birde 37+0da dünyaya gelmiş oldu
kızlaarrrrrrrr.... biz geldikkkk
biliyorum normal doğum isteyenler bana kızacaktır ama kendime özel sebeplerim var.
her neyse;gelişimi iyi dedi doktorum. maşallah deyin teyzeleri.inanın o kadar çok korktum ki son günlerde bu haberlere çok ihtiyacım vardı... ha bu arada 4 aralık diye konuştuk sezeryan tarihini ama o kadar dayanır mı bilemem artık:) babamızın doğum tarihi de 30 kasım. belki o gün de olabilir dedi doktorumuz. 10 gün sonra yine randevum var. o zaman kesinleşir inşallah.
ishal konusunda da ilaca devam et dedi. idrarda ki pembelik de aşırı ishalden idrara karışmıştır dedi. bol bol su içmeye devam. calsiyumu da içme bi hafta daha dedi...
bizden haberler bu kadar. merak eden, ilgilenen herkese çok tşk ederim.
sağlıcakla kalın...
inşallah bişey yoktur canım. senden haber bekliyoruz. hemen evine git son hazırlıklarını yap bakalım.ya kızlar az önce wc deydim kağıda silerken çok çok az kan gördüm çok panik yaptım şimdi... dün akşam biraz acı vardı alt tarafta sanki tahriş olmuş gibiydi.. acaba onun kanımı yoksa nişan mı anlamadım şimdi...
yarın dr gideceğim için aramıyorum dr.. arasam gel diyecek.. iş yerindeyim hazırlıksızım.. kızım çok hareketli bugün... inşş doğum belirtisi değildir... daha erken yaa...
ama kaç gündür tuhaf ağrılarım vardı... üff bişey olmadan eve gitsem hazırlanabilsem bari...
çok şükür herşey yolundaymış. bebişinin kılosu da gayet güzel. inşallah ishalin de geçer de tam rahatlarsın. tabi bu karnımızdaki bıcırıklarla ne kadar rahat olunursa.kızlaarrrrrrrr.... biz geldikkkk
bizden haberler bu kadar. merak eden, ilgilenen herkese çok tşk ederim.
sağlıcakla kalın...
cnm, sonradan bişey yazmamışsın. umarım herşey yolundadır....
yok yok doğurmadım merak etme:) hala karnımda küçük meleğim :)
beni anlamana çok sevindim cnm yaa...inan duygularıma tercüman oldun... :))
ben daha önce de yazmıştım tekrar yazayım ben de sezeryan istiyorum şuan zorunlu gibi görünse de zorunlu olmasa da sezeryan isteyecektimvalla ben de yazarken çok korkmuştum kızlar.belki tepki alırım diye... kesinlikle normal isteyenlere çok çok saygım var ama benim gibi düşünenleri görünce de açıkçası çok mutlu oluyorum. bakalım hangimiz erken doğuracak? :)) ya da doktorun verdiği tarihi bekleyecekler mi? bi de işin o kısmı var:) bu arada neslihancım bebeğim 2buçuk kilo...iyi değil mi???
hah işte bir de işin bu kısmı var bütün tüp bebeklere kıymetli bebek diyor doktorlar ve sezeryanla alıyorlar.Niye yaw bizimkisi kıymetsiz mi ya da normal doğum çok mu riskli ben buna anlam veremiyorumcanım ya..inan sağlıkçı olmanın dezavantajlarını yaşıyorum..ameliyatlar,doğumlar,hastalar..her türlü olumlu yada olumsuz örneği biliyosun..ister istemez bizim muhabbetlerimiz bunlar oluyor..nasıl evhamlı olmam değil mi..ama bi de eğri oturup doğru konuşmak lazım bence..kendinde o gücü göremiyosan boşuna ne kendini ne de bebeği zora sokmamak lazım..
bi de şu var..aynı benimle hamile olan haftamız satımız bile aynı bi arkadaş var hastanede..onunki tüp bebek ve ikiz..dr. onunki kıymetli bebek kesin sezaryan diyo..yani bizimki normal yolla ya sokakta buldum sanki ben bu bebeği..3 yıl bebek istedim..kısmet bu zamanaymış..o da benim kıymetli,m sonuçta..buna kimse karar veremez değil mi..şimdi ne düşünürsün böyle bi dr.un elinde..normal riskli sezaryan sağlam bi doğum şekli gibi gözükmüyo mu bu yoruma dayanarak..
Bugün kontrolümüz vardı bizimde,nst ye bağlandım.Hiç sancı yok,kalp atışlarıda güzel dedi doktor teyzemiz.
Kilo boy 2 hafta önden gidiyor halen
Bu kasılmaları sordum,çok normal bebek çok büyüdü,karnın gergin,bebeğin hareketleride sert olacaktır artık dedi.
Hatta nst de o gerilmeler,kasılmalar gene oldu,içimden dedim kesin sancı çıkacak,ama hiçbişey yok.
Allah nasip ederse doğumumu cuma günü istiyorum,doktor bir sonraki nst den sonra karar veririz ya 25 kasım,ya 2 aralığa tarih verdi:26::26:
Sezaryen epidural mi,spinal mi olacak onu da sordum.Biz iki işlemide kombine kullanıyoruz,ikiside olacak dedi.İlk gece uyuşmanın geçmemesi,acıyı hissetmemen için belinde katater bırakıcas,o gece kendini bir ağrı pompasıyla uyuşturacaksın dedi.İkinci güne acın hafiflemiş olarak ayağa kalkacaksın inşallah dedi.
Ne çok anlattım yahuAllahtan hayırlısı,inşallah hepimiz en hayırlı vakitte saatte alırız yavrularımızı kucağımıza.
bende sezeryanla dogum yapıcam inşallah bişey sorucam kacıncı haftada alıcaklar bebegi ve bebegin 1 hafta önde gitmesi 1 hafta erken alınacagı anlamına mı geliyo?
maşallah sanada bebişinede cnm gelişimi güzels 30 kasım güzel tarih ikisi bi arada çıkar ne güzel
nihalla yı bende merak ettim şimcik yoksam 11.11.2011 de 2 bebiş mi gelecek
ben umutlarımı 20.11.2011 e saklıyorum o da güzel tarih
benide heyecan bastı
4.bebişimiz hayırlı olsun
meleklerine kavuşan tüm arkadaşlar, allah analı babalı büyütmeyi nasip etsindarısı başımıza artık
maşallah bebişinebenimde dgünüm 29 kasım, ben de oğluşuma o gün kavuşsam istiyorum ama bakalım kısmet.. 37+5 olmuş olacağız 29 unda, yetmez mi
hasta olan arkadaşlar, hepinize geçmiş olsun
bebişlerine ciciler alanlar, güzel günlerde kullanmak nasip olsun inş.h
benim gibi hala çalışmaya devam eden ve dört gözle 37. haftayı bekleyenlere de allah kolaylık versin
inşallah bişey yoktur canım. senden haber bekliyoruz. hemen evine git son hazırlıklarını yap bakalım.
çok şükür herşey yolundaymış. bebişinin kılosu da gayet güzel. inşallah ishalin de geçer de tam rahatlarsın. tabi bu karnımızdaki bıcırıklarla ne kadar rahat olunursa.
canım ya..inan sağlıkçı olmanın dezavantajlarını yaşıyorum..ameliyatlar,doğumlar,hastalar..her türlü olumlu yada olumsuz örneği biliyosun..ister istemez bizim muhabbetlerimiz bunlar oluyor..nasıl evhamlı olmam değil mi..ama bi de eğri oturup doğru konuşmak lazım bence..kendinde o gücü göremiyosan boşuna ne kendini ne de bebeği zora sokmamak lazım..
bi de şu var..aynı benimle hamile olan haftamız satımız bile aynı bi arkadaş var hastanede..onunki tüp bebek ve ikiz..dr. onunki kıymetli bebek kesin sezaryan diyo..yani bizimki normal yolla ya sokakta buldum sanki ben bu bebeği..3 yıl bebek istedim..kısmet bu zamanaymış..o da benim kıymetli,m sonuçta..buna kimse karar veremez değil mi..şimdi ne düşünürsün böyle bi dr.un elinde..normal riskli sezaryan sağlam bi doğum şekli gibi gözükmüyo mu bu yoruma dayanarak..
ben daha önce de yazmıştım tekrar yazayım ben de sezeryan istiyorum şuan zorunlu gibi görünse de zorunlu olmasa da sezeryan isteyecektim
normal doğum yapabileceğimi hiç sanmıyorum acısından falan değil. belki sezeryanla daha çok acı çekecem ama olsun ben böyle istiyorum
bunları da sana destek olsun diye yazdım
hah işte bir de işin bu kısmı var bütün tüp bebeklere kıymetli bebek diyor doktorlar ve sezeryanla alıyorlar.Niye yaw bizimkisi kıymetsiz mi ya da normal doğum çok mu riskli ben buna anlam veremiyorum
Bugün kontrolümüz vardı bizimde,nst ye bağlandım.Hiç sancı yok,kalp atışlarıda güzel dedi doktor teyzemiz.
Kilo boy 2 hafta önden gidiyor halen
Bu kasılmaları sordum,çok normal bebek çok büyüdü,karnın gergin,bebeğin hareketleride sert olacaktır artık dedi.
Hatta nst de o gerilmeler,kasılmalar gene oldu,içimden dedim kesin sancı çıkacak,ama hiçbişey yok.
Allah nasip ederse doğumumu cuma günü istiyorum,doktor bir sonraki nst den sonra karar veririz ya 25 kasım,ya 2 aralığa tarih verdi:26::26:
Sezaryen epidural mi,spinal mi olacak onu da sordum.Biz iki işlemide kombine kullanıyoruz,ikiside olacak dedi.İlk gece uyuşmanın geçmemesi,acıyı hissetmemen için belinde katater bırakıcas,o gece kendini bir ağrı pompasıyla uyuşturacaksın dedi.İkinci güne acın hafiflemiş olarak ayağa kalkacaksın inşallah dedi.
Ne çok anlattım yahuAllahtan hayırlısı,inşallah hepimiz en hayırlı vakitte saatte alırız yavrularımızı kucağımıza.
Bende öyle mi acaba diye düşünüyodum sordum doktoruma,hayır 1 hafta önden gitmesi 1 hafta önce alınması demek değildir,bebeğin yaşı her zaman sat'a göre ayarlanır dedi.Önden gitmesi bebeğin gelişiminin ileride olmasını gösterirmiş.
Ben eğer 25 kasımda olursam 37+3 oluyo,2 aralık olursa 38+3 oluyo.
Peki annekarnında kaldığı her hafta bebeğe fayda mıdır dedim.Özellikle beyin ve sinir gelişimini sordum.37 den sonra beyin ve sinir gelişimi olmaz,sadece akcigerler anne karnında durduğu sürece gelişir ve bebek anne karnında daha güzel kilo alır dedi.
Ama sezaryen olacağı içinde 10 gün önce alıcak bebeği,normal doğum sancım gelmeden almak için.senin doktorun kaçıncı hafta alırız dedi,tarih verdi mi?
Valla ben normal dogum taraftariyim.Doktorumda sezeryan bir ameliyat sekli zorunlu kalinmadigi surece yapilmamasi gerektigini soyluyo.Normal dogumun hem anne hemde bebek icin daha iyi oldugunu soyluyo.Tercih meselesidir bu herkesin korkulari farklidir.Ama benim kizdigim Turk doktorlarin normalin degilde sezeryanin daha iyi oldugunu soyleyip insanlari kandirmalari.Zorunlu olur orasi ayri ama dogru bilinen birseyin sirf maddi cikarlar yuzunden insanlara yanlis aksettirilmesine kiziyorum.Dunya ulkelerinde normal dogum ilk tercihtir.Ve dogru olanda budur.Gerisi insanlarin ozel tercihidir.Ona asla karismam.Sezeryan olan arkadaslarimada saygim sonsuz ama dedigim gibi yuregimde herkesin normal dogum yapmasindan yana
cnm benim; ben de maddiyattan mı acaba diye düşünüyordum ama bugün doğum fiyatlarını sordum sadece 30 tl oynuyor. bu da işin maddi kısmını alt üst ediyor bence... belki sezeryan daha kolay geliyordur doktorlara, o kısmıyla ilgili hiçbir fikrim yok. bi de doktorum beni hep normalmiş gibi yönlendirdi. hatta çatı kontrolü yapmadan bişey diyemem dedi. yani doktorların da etkisi var tabii ama bu annenin kararı daha çok. ben bugün sezeryan istiyorum diyince bu senin tercihin dedi. bi de sebeplerimi merak etti tabii... Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin inşallah... umarım sağlıklı bir normal doğum geçirirsin, ben de sağlıklı bir sezeryan...
INsallah canim.Inan bende sezeryana sebep olacak herhangi bir aksilik olucak diye korkuyorum.Yani dusuncesi bile urkutuyo karnimin katkat kesilmesi falan aboovvv :18: ilk normal dogumdu ya nasil kolay nasil rahat oldugunu bildigim icin belki bu telasim bu korkum.Allah hepimizin evladini saglikla kucagimiza almamizi nasip etsin
tabii öyle de bi detay var... maşallah diyeyim öncesenin gibi çookkk kolay doğuran şanslı anneler de var... keşke hepimiz senin gibi olabilsekk:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?