Evet dogum konusunda sansli olanlardanim.7 ay boyunca cati kemigi yuzunden cektigim agrilar dogumda avantaj olarak bana geri donuyo.Her ne kadar hayatimi bu agrilar zorlastirsadaumarim sende saglikla alirsin bebisini kucagina..
bu arada derya ne yapti acaba gitti annesinin yanina.sancisi falan varmi acaba
arkadaşlar konuyla pek alakası yok ama bişey sorucam sonda ve lavman her iki dogum seklindede kullanılıyo mu. ben dogumdan cok bunlardan korkuyorum ya :18:
arkadaşlar konuyla pek alakası yok ama bişey sorucam sonda ve lavman her iki dogum seklindede kullanılıyo mu. ben dogumdan cok bunlardan korkuyorum ya :18:
Valla canim ben sabaha dogru gittigim icin hastaneye yani tamamen ac oldugum yapilmadi.Ama zaten burdaki hastanelerde yapilmiyo diye biliyorum.Neden yapiliyo hakket bilen varsa yazsin.Burda tuvaletin gelse bile ikinma aninda falan kesinlikle rahatlikla yap sorun degil utanma diyorlar.Cok var burda dogumda buyuk tuvaletini yapan.Hemsire ve ebeler sen utansan bile yap cekinme diyorlar.Bu sonda ve lavman dogumda bu tur durumlar olmasin diyemi yapiliyo ?
ya benim dogumum büyük bi ihtimalle sezeryan olucak lavmanı pek bilmiyorum ama sondanın cok acı verdiğini duydum bu yüzden çok korkuyorum epidural sezeryan olucam en az 4 saat sonda ayaga kalkılabiliyomuş acaba o bi kaç saat için sonda yerine hasta beziyle falan idare edilemez mi ya:18:
ayy beni heyecan bastı... valla bu heyecanla doğurmazsam iyidir...,benimde bir sürü eksiğim var.. sallayıp duruyordum... ütülenmesi lazım kızımın eşyaları... ben daha kendime iç çamaşırı ve terlik almadım.. doğum çantam hazır değil.. bebek şekerleri daha yapılmadı...
Doğum olunca nasıl haber alıyosunuz kızlar?
Ben kımseyı tanmıyorum ?
Kızlar ıcımden bır ses yasmınde dogum yaptı dıyor hıc bu kadar uzun sure gırmemezlık yapmazdı :18::18:
ya kızlar az önce wc deydim kağıda silerken çok çok az kan gördüm çok panik yaptım şimdi... dün akşam biraz acı vardı alt tarafta sanki tahriş olmuş gibiydi.. acaba onun kanımı yoksa nişan mı anlamadım şimdi...
yarın dr gideceğim için aramıyorum dr.. arasam gel diyecek.. iş yerindeyim hazırlıksızım.. kızım çok hareketli bugün... inşş doğum belirtisi değildir... daha erken yaa...
ama kaç gündür tuhaf ağrılarım vardı... üff bişey olmadan eve gitsem hazırlanabilsem bari...
slm canımmm evet banada çok az kaldı bugun gıttık kontrole,başı halen aşağıya donmemış sezeryan dıyo,her hafta gıtcem artık.nstye 2 hafta sonra dedı,zaten doğgurcam ozaman dedım bende :))) normalde 5 haftam varmış daha ama 3 haftaya alırız dedı bılmıyorumkı artık nolcak haftaya dahada netleşir herlade...durumlar boyle çatı kontrolu yok bende yırttımmm :)))))
kızlaarrrrrrrr.... biz geldikkkk
çok şükür herşey yolundaymış. sezeryan olucam çok büyük ihtimalle.
biliyorum normal doğum isteyenler bana kızacaktır ama kendime özel sebeplerim var.
sakın acısından falan korktuğumu düşünmeyin, tamamen farklı sebepler...
her neyse;gelişimi iyi dedi doktorum. maşallah deyin teyzeleri.inanın o kadar çok korktum ki son günlerde bu haberlere çok ihtiyacım vardı... ha bu arada 4 aralık diye konuştuk sezeryan tarihini ama o kadar dayanır mı bilemem artık:) babamızın doğum tarihi de 30 kasım. belki o gün de olabilir dedi doktorumuz. 10 gün sonra yine randevum var. o zaman kesinleşir inşallah.
ishal konusunda da ilaca devam et dedi. idrarda ki pembelik de aşırı ishalden idrara karışmıştır dedi. bol bol su içmeye devam. calsiyumu da içme bi hafta daha dedi...
bizden haberler bu kadar. merak eden, ilgilenen herkese çok tşk ederim.
sağlıcakla kalın...
sumakcığım öncelikle sana geçmiş olsun. inşallah herşey yolunda gitmiş ve rahat bir doğum yapmışsındır. biz de seninle bekledik masal bebeği ve bugün topik çok heyecanlıydı. haberini alınca hepimiz doğurcaz sandık sanki.
Allah masal bebeği analı babalı büyütsün. vatana millete hayırlı bir evlat olur inşallah. ne güzel bir tarihte kavuştun meleğine. darısı tüm hamişlerin başına. daha önünde 40 günü olan biri olarak senin çok şanslı olduğunu düşündüm. bu arada doktor geldi mi izinden, eşin şehir dışındaydı yetişebildi mi çok merak ediyorum. en kısa zamanda toparlanman ve bize yazman dileğiyle....
Bugün kontrolümüz vardı bizimde,nst ye bağlandım.Hiç sancı yok,kalp atışlarıda güzel dedi doktor teyzemiz.
Kilo boy 2 hafta önden gidiyor halen
Bu kasılmaları sordum,çok normal bebek çok büyüdü,karnın gergin,bebeğin hareketleride sert olacaktır artık dedi.
Hatta nst de o gerilmeler,kasılmalar gene oldu,içimden dedim kesin sancı çıkacak,ama hiçbişey yok.
Allah nasip ederse doğumumu cuma günü istiyorum,doktor bir sonraki nst den sonra karar veririz ya 25 kasım,ya 2 aralığa tarih verdi:26::26:
Sezaryen epidural mi,spinal mi olacak onu da sordum.Biz iki işlemide kombine kullanıyoruz,ikiside olacak dedi.İlk gece uyuşmanın geçmemesi,acıyı hissetmemen için belinde katater bırakıcas,o gece kendini bir ağrı pompasıyla uyuşturacaksın dedi.İkinci güne acın hafiflemiş olarak ayağa kalkacaksın inşallah dedi.
Ne çok anlattım yahuAllahtan hayırlısı,inşallah hepimiz en hayırlı vakitte saatte alırız yavrularımızı kucağımıza.
Valla ben normal dogum taraftariyim.Doktorumda sezeryan bir ameliyat sekli zorunlu kalinmadigi surece yapilmamasi gerektigini soyluyo.Normal dogumun hem anne hemde bebek icin daha iyi oldugunu soyluyo.Tercih meselesidir bu herkesin korkulari farklidir.Ama benim kizdigim Turk doktorlarin normalin degilde sezeryanin daha iyi oldugunu soyleyip insanlari kandirmalari.Zorunlu olur orasi ayri ama dogru bilinen birseyin sirf maddi cikarlar yuzunden insanlara yanlis aksettirilmesine kiziyorum.Dunya ulkelerinde normal dogum ilk tercihtir.Ve dogru olanda budur.Gerisi insanlarin ozel tercihidir.Ona asla karismam.Sezeryan olan arkadaslarimada saygim sonsuz ama dedigim gibi yuregimde herkesin normal dogum yapmasindan yana
INsallah canim.Inan bende sezeryana sebep olacak herhangi bir aksilik olucak diye korkuyorum.Yani dusuncesi bile urkutuyo karnimin katkat kesilmesi falan aboovvv :18: ilk normal dogumdu ya nasil kolay nasil rahat oldugunu bildigim icin belki bu telasim bu korkum.Allah hepimizin evladini saglikla kucagimiza almamizi nasip etsin
Valla ben normal dogum taraftariyim.Doktorumda sezeryan bir ameliyat sekli zorunlu kalinmadigi surece yapilmamasi gerektigini soyluyo.Normal dogumun hem anne hemde bebek icin daha iyi oldugunu soyluyo.Tercih meselesidir bu herkesin korkulari farklidir.Ama benim kizdigim Turk doktorlarin normalin degilde sezeryanin daha iyi oldugunu soyleyip insanlari kandirmalari.Zorunlu olur orasi ayri ama dogru bilinen birseyin sirf maddi cikarlar yuzunden insanlara yanlis aksettirilmesine kiziyorum.Dunya ulkelerinde normal dogum ilk tercihtir.Ve dogru olanda budur.Gerisi insanlarin ozel tercihidir.Ona asla karismam.Sezeryan olan arkadaslarimada saygim sonsuz ama dedigim gibi yuregimde herkesin normal dogum yapmasindan yana
destina (fatma) facede gördüm de merak ettim sorayım bi dedim senin çubuk köyünde ne işin var kız resimlerini gördüm
cnm biz mart ayında evlilik yıldönümümüzde eşimle haftasonu sapanca-göynük-taraklı-mudurnu-abant gezisi yapmıştık ozaman gitmiştik kızımada ozaman hamile kalmışım:))
anladmannem göynüğün çubuk köyünden de oyüzden sordum ama çok güzel bi gezi yapmışsınız walla sapancada süper bize yakın bende sakaryada oturuyorum bu arada sat larımız aynı bakalım hangimiz önce doğuracağız face den numaranı aldım
kızlarrrrr neden bişeyler yazmıyosunuz yaaa
haklısın canım sana da kolay gelsin bende de bütün hazırlıklar bitmiş durumunda bundan sonra oğluşumu bekliyoruz hayırlısıyla:))canım dogumlar patır patır başlayınca herkesi bir telaş sardı ondandır ses cıkmaması:))) ben kendi adıma dikişlerle ugraşıyom mola zamanlarında da uzanıp buraya bakınıyorum biran önce bitirmeliyim şu hazırlıklarımı:))
bende bebişin bütün herşeyini yıkadım yarısı kurudu ütüledim diğer yarısıda kurusun artık çantamıda hazırlamam lazım 1 haftaya hazırlarım çantamıda..ewet hazırlıklar bi yandan doğum telaşları bi yandan offf çok sıkıntılı ama bi okadarda heyecanlı zamanlardayız..ben 40 haftayı göremem diye tahmin ediyorum 3 gündür adet sancısı gibi sancılar gelip gidiyo düzensiz ama günde 5 kez filan oluyor sanırım yalancı sancılar :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?