2011 Aralık Anneleri

ahh cnm benim yaaaaaaaa.... inşallah çabucak çıkar küvözden de kavuşur anneciğine küçük kuzucuk...

ya kafama bişi takıldı cnm... zaten tahmini doğum tarihi 24 aralık deil mi senin? 41 gün kaldı yazıyor. nasıl olur da hem de sezeryanı 25 aralık da yapalım diyor doktorun. ya ben yanlış anladım, ya da bu işte bi iş var...

günaydın annecikler..nasılsınz?? dün gece mardin arkadaşımın beni gaza getirmesi sonucu nihayet çantamızı hazırladım,hem bnm hem bebeğimin...uyku tutmadı tabi gece gece,çantayı hazırlayınca hemnen doğuma gidicem gibi hisseettim,oğluşumda bnm hissettiğimi hissetmiş olmalı ki rahat durmadı gecenin ilerleyen saatlerine dek havada güzel gbi bugün burda,az temizlk yapmayı planlıyorum bakalım,ne kadar yapabilirsem artık

cnm çok geçmiş olsun dikkat et kendine... ben de üşütmüşüm zatiiiii:2::2::2: bu arada nişanı mı stres yapıyorsun şu anda? :)) aman dur sakin ol. banyo yaparken de gelmeyiversin

ben de herşeyi hazırladım ama öyle askıda duruyor. çantaya koyarsam kırışmaz mı gecelikler yaa:) ay Ya Rabbim neler de düşünür olduk. süse mi gidiyorum doğuma mı anlamadım vallaa

Son düzenleme:
selam kızlar,

ya aralık annelerinin teker teker kasım annesi olmasından mıdır nedir, 33 haftam bugün bitti ama ben sanki 38i beklemeden doğuracakmışım gibi geliyor. kızlardan etkilendim herhalde...

bu arada dua istiyorum ki gözüme zarar gelmeden normal doğurayım...

sezaryen istemiyoruuuuum

ben de herşeyi hazırladım ama öyle askıda duruyor. çantaya koyarsam kırışmaz mı gecelikler yaa:) ay Ya Rabbim neler de düşünür olduk. süse mi gidiyorum doğuma mı anlamadım vallaa

bende ilk böyle düşündüğüm için erteliyordum da cnm şimdi yusuf yusuf durumu başlayınca bende kırışırsa kırışsın diyorum,,çünkü eşim ani bişey olsa panikler ve hayatta hazırlayamaz..acil durumda annemlerde hemen gelemeyeceği için ben hazırlayayım kırışırsa kırışsın ama en azından beklenmedik durumda eşim çantalrı alır gelir (bunu yapabilir sanırım :)) diye hazırladım artık... gerçi kafam karışmadı değil hazırlarken,,11li hastane çıkışımda iç zıbın var sadece 5lilerde yok,ayrı iç zıbın almadım bnde onun yerine 1uzun,1kısa,bide sıfır kollu çıtçıtlı badi koydum ama iimi ettim bilemedim...bide ayyıldızım adlı arkadaştı sanırım dışarı çıkış için ayrı kalın bi takım almış onuda çok beğendim acaba dışarı çıkarken ben ne giydircem_?bende öyle bişey mi alsam diye düşünüyrm sabahtan beri :44: çünkü bnm niyetimde hastane çıkışını giydirir battaniyeye sarıp sarmalar evimize getirriz gbi bi düşünce vardı...şimdi karıştım kaldım..annemde yok yanımda tecrubeli biride...help please yaaa :26:

arkadaşlar bir yusuf yusuf durumu da bende var şimdi.
herkes doğurup doğurup duruyor etkilendim mi ne?
dün gece 10.45te uyudum 11.30da sancı ile uyandım. Allahım berbat bişiydi. tabi 2. doğum olcak ama hiç sancı çekmemiştim ilkinde. sancının da ne olduğunu bilmiyorum ama dün gece 1.5 saat kasıklarıma bıcak saplanıyor hissi ile sık sık nefes alarak geçirdim. sonnra uykuya dalmışım. neden böyle oldu anlamadım. bebek de gümbür gümbür hareketliydi acabba poziyomn mu değiştirdi de böyle oldu gaz sancısı mıydı anlamadım ama fena tırstım. eşime dedim hazırlıklı ol her an doktora gidebiliriz. adam da korktu.
bi de benim herşey hazırdı ama sağda solda duruyordu. geceliklerim askıda bebişinkiler başka yerde falan. az önce hastane çantamı hazırladım ve eksiklerim var onu fark ettim. şimdi en kısa zamanda tamamlayacağım.. ama bu hali ile bile gitsem doğuma olur.

şimdi ben hazırladıklarımı yazayım siz de eksikleri tespit edin ve ekleyin olur mu?
bebek için:
kalın battaniye ince battaniye
2 takım hastane çıkışı(herşey var ikisinde de)
damaklı emzik
pamuk (ıslak mendil yerine)
ıslak mendil (lazım olur diye)
bez 11 adet (yeter mi?)
taşıma çantası
1 adet tulum ve badisi

pişik kremim ve pudra yok (pudra hiç kullanmadım gerçi ama alayım yine de)
alt açma da alsam mı yanıma ?

kendim için:
pijama takımı (sezeryan olduğu için)
sabahlık
yelek
terlik
3 atlet 2 kılot
ped
tülbent
2 çorap
göğüs pedi
emzirme sutyeni

göğüs uçları için lansolin kremi daha almadım o eksik. başka ne koysam ki? bunlar yeter mi?

herkese günaydın

benim bebişin de boynunda kordon var hem de bir aydır öyle. çok şükür bişey olmadı.doktorum sadece bebeğin hareketlerine dikkat et 4-5 saat hareket etmezse gel dedi. Saolsun bizim kız hiiçç öyle 4-5 saat beklemiyor her saat hareketli. Seninkine de bişey olmazz
Bu arada benim kızın burnu da hiç güzel gelmedi bana.Ultrason fotograflarına bakıyorum valla hiçbir şeye benzetemiyorum yüzünü tam göstermiyor ondan mı acaba
hani kargaya yavrusu şahin görünürdü yaaaaa

slm annişler nasılsınız?Ben sabah acaip tırstım öyle bı sancı gırdıkı ne oldugunu anlamadım kıpırdayamadım 10 dk falan.Sonra eşim kolumdan tuttu odalarda gezındık biraz rahatladım.Sanırsam yalancı sancı bu oluyor şimdi de ara ara oluyor ama sabahkı kadar değil sizde de oluyor mu?:18::18:
MAŞALLAH 5.BEBİŞİMİZDE GELMİŞ EN KISA ZAMANDA ANNESİNİN KUCAĞINA GELİR İNŞ.H BİRAN ÖNCE KENDİSİNİ TOPARLAR....

sancılar hakkaten stersten olabilir cnm...listen bnmkiyle neredeyse aynı,ilave olarak ben kendime bi pijama bi gecelik bide eşofman tk koydum,bnmde sez. ve kaç gün kalacağmı bilmdğm için,,bebek bezi de 16lı koydum gerekirse alınır zaten bnce sennkide yetcek gbi...kendime havluda koydum ben her ihtimale karşı,bebeğede 1büyük bi küçük hast çıkışı,bi tulum,2-3tane çıtçıtlı badi ve ayaklı alt koydum,ona da yelek koydum,küçük biberonuda koydum gerekebileceğini söyledi arkadaşlar..başkada bişi yok :44:

teşekkürler canım :78:

iyi yapmışsın gecelik konusunda .. bu doğumum da sez. olacağı için yanımda 2 takım gecelik-sabahlık ve 1 takım pijama götürücem .. pijamanın altını giyemem elbette , akşamın ilerleyen saatler herkes evine gidip de yanımda refakatçi olarak eşim kalınca geceliklere eklediğim pijama takımının üstünü giyerim ki rahat emziririm ve bu arada geceliklere bir sakatlık olmaz
kordon dolanması fikir olarak anneyi rahatsız eder , sanki kendi boğulur gibi hisseder . halbuki eski masa telefonlarının ahizeden kutuya bağlandığı spiral şeklindeki kablosu gibiymiş bebişlerin kordonu ve ne kadar dolanırsa dolansın bir sakatlık olmazmış , sadece ( Allah korusun ) farkedilmediği durumlarda normal doğum olursa o zaman bebişlerin hayati tehlikesi söz konusu olurmuş ..
bir arkadaşım süte karıştırıp içiyordu ve bebişleri hep 3 kg üzeri doğdular .. meyve-protein ağırlıklı beslenmemi tavsiye etmişti geçenlerde NSTmi çeken hemşire , onun da benden 1 hafta ilerideydi hamileliği ..

canım aynı his bende de var uzun zamandır .. bebişinki nerden baksan 1 aydır hazır da benim ki ı-ıhhh sanki onu hazırladığımda akşamında doğuma gidecekmişim psikolojisine girdim ve ne nerede bilmeme , kendimize hazırlayacağım valize 2-3 atlet - çamaşır vs dışında bir şey koymadım . ha bir de annem dün geldi daha , biraz da o gelsin sonra çantamı hazırlayayım akşamında bebiş gelecekse de gelsin artık modundaydım , bugün hazırlarım artık :26:
bak yaaaa çanta hazırlamaktan korkuyo , temizlik yapıp yorulup kasılmayı tetikleyip gitmeyesin doğuma :18:

bence bebiş ve senin için en hayırlısını ve sağlıklısını iste , önceki gebeliğimden arkadaşlarımdana bazıları şiddetle karşılardı sez. ve hiiiiç istemiyorum diyenlerden mecbur kalanlar oldu .. Allah bebişlerimizi nasıl sağlıkla kucağımıza alacaksak o doğum şeklini nasip etsin canım ..

öyle oluyor biraz da canımcım ama benim gecelikler de askıda hala , zaten 2-3 parça dışında birşey daha koymadım valize ( bebişinki hazır çoktan tabi bir de 37+2yim bugün , düşündümde bendeki de ne rahatlık bu yahu

bez yetmez hastanede kaç gün kalacağınız belli değil çünkü , ilk günlerde günde 10 taneye kadar kirleniyor bezleri , ben yarım paket 1 numara prima aldım yanıma tulumdan 1 tane daha al , pudra hiç kullanam hele bebişin erkekse , alt açma hastanede gerek yok bence , en kötü ihtimalle hasta altı bezi istersin hemşirelerden 1 tane , göğüs ucu kremini mutlaka yanına al . bir de ilk etapta süt gelmezse sarılık olmasın diye bazı hastaneler ( ben Çiğli Kent hast. yapmıştım ) aptamil pre veriyorlar , ve tabi fiyat da baya pahalı oluyor dışarıya göre , bunun yanında slikon kaşık dagiriyor faturaya vs.. bunları da ne olur ne olmaz diye alabilirsin .. ben 2 tane ( 1i cam 1i 30cclik mini biberon ) biberon da aldım yanıma ne olur ne olmaz diye .. gerçi oğlumda sez. olduğum için süt aman aman gelmeyince ilk hafta sarılığı hafif de seyretse mama takviyesi yaptırdı dr.u ve sağdığımız sütü de enjektöre çekip damlası ziyan olmasın diye resmen damla damla veriyorduk ağzına kuzumun ..
lohusa tacı - deodorant- makyaj malzemesi -ayna da yanına alınabileceklerden

maşşaaallah bebeklere5 bebek olmuş bile daha kasımın ortasındayız yavaş gelin bebişler...:26:biz de bugün 35+2 olduk ama ben daha 37nin sonun kadar çalışmayı düşünüyorum cuma nstye girdim ağrım sızım yok maşaallah bekleriz gibi geliyor 38-39-40ları... dr çalışabilirsin sorun yok dedi ama benm belim ağrıyor yarın aile heminden rapor istiyeceğim 10gün isteyenin bir yüzü kara vermeyenin iki yüzü hesabı okulda arkadaşlar doğuracam diye korkuyor ama ben de hiç öyle bir his yok şuana kadar...35+0da bebişim 2570gr ve 48,8 cmdi. umarım herkesin bebeği zamanında sağlıklı sıhhatli gelir...

canımcım diğer topikler eklediğin resimleride gördüm yazmaya fırsatım olmadı,,gecelikler falan kokoş :)) çok beğendim..yatağınızı ve uyku setinizide,,göbeğin ayrı bi harika maşallah hiç 15kilo almış gbi değil yaa..ben 12kilo almama rağmen göbeğim 5metre önümde sanki :))) şu kahve pijama tkmınada bayıldım ayrıca :)) ve been hala tem. yapmaya çalışıyrm,,beceremyrm ama merak etme..zırt pırt foruma girip varmı doğura diye bakıyrm yavaştan yavaştan bi süpürüp bide toz alsam yetcek bu günlük...

maşallah bebişine doğum öncesi izine ayrılabileceğin süre içindeysen normal rapor hakkını kullanamıyorsun diye biliyorum canım , yani zaten izin hakkın var , madem çalışamayacaksan ve doğum öncesi iznini uzattıysan hemen izne ayırıyorlar diye biliyorum + aile hekimi tek seferde en fazla 5 gün rapor verme hakkı var diye kalmış aklımda ( ilk gebeliğimde hem kurum dr.u hem aile hekiminden rapor alarak rapor hakkımı en ekonomik şekilde değerlendirmek zorunda kaldığımdan öyle kalmış aklımda :44: )

yeni doğum yapan arkadaşım rapor aldı 10 gün o sırada doğum yaptı...eğer 32den önce rapor aldıysan 32den sonra çalışamazsın diyorlar ben raporu doğum için almıcam o yüzden aile hekiminden isteyeceğim yani grip salgını var okulda diyerek isteyeceğim yada dahiliyeden falan... yani doğumlailgili almazsan sorun olmuyor dedi arkadaş... zaten aralığa kadar 40 gün rapor hakkımız var sonra diğer aralığa kadar da 40gün ben daha hiç rapor almadığım için sorun olmaz diye biliyorum... bakalım gideyim aile hekimi ne diyecek... geçen mesaj geldi tek dr dan 10 gün rapor alabiliyorsunuzdiye kamu haberden hiç 5 gün diye duymadım.... eğer alabilirsem raporumu yazarım buraya tekrardan... sen de çalışıyorsan bir sor derim... arkadaşım boşuna doğum izni kullanma sakın diye sıkı sıkı tembih etti o yüzden düşündüm ben de...

bu arada maşaallah siz çoktan doğum iznine ayrılmışsınız... dolmuş günleriniz yeni fark ettim.... senin de yaklaşmış iyice Allah kolaylıklar versin....

ben geldim kızlarr hala çok kötü gribim gözüm burnum hiç durmuyo kızımı hissedemiyorum hastalıktan doktorarda hiç bişey yapamıyo gebelikten dolayı bakteriyel enfeksiyon dediler doktor geçmesi çok zor bünyemde çok zayıf artık hiç gücüm kalmadı bazen diyorum doktorlar desede alıcaz diye hiç sesimi çıkarmam heralde bu durumumdan dolayı hepinize dua ediyorum yaşamayın hasta olmayın diye , bebeklerimizde gelmeye başladı ALLAH hepimizi korusun saklasın inş.

çok geçmiş olsunnn
çabucak iyileşin

slm arkadaslar dun yazmistim cok sancim var diye simdi oturur kalkarken zorlaniyorum cok bide sag tarafim curuk gibi aciyor o tarafa yatinca agrilarim yine basliyor ama normalde iyiyim oglumda iyi massallah ama hareket ettikce karnimin ici agriyor sanki heralde guclendi cok 36 ya girince derin bi nefes alcam ozaman istediginde gelsin artik ama ben gene bi ihtimal doktora mail attim mbakalim ne dicek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…