kızlar faceden yasemin_84 ün paylaşımını aynen aktarıyorum
''kızlar 15 gündür yoktum.suyum geldiğinden hastanede yattım.veeee kızımı perşembe sabahı saat 11 de doğurdum.biraz küçük doğduğundan şu an da küvezde.ben bugün taburcu oldum.kızım özgül 1500 gr doğdu.daha henüz göremedim.inş.pazartesi günü gidip küvez odasında görücem.''
yani 5. bebişimizde dogmuşşş:18::18::18:
kzılar merhabalar telaş oldum ben de ama şimdi!!!arkadaşlar doğurmuş,hem de 37.haftasında normal doğum....tırsmaya başladım.biz d ebugün doktora gittik.benim bebeğim 33+0'da 2.500 kilo olmuşbabasına çekmiş anlaşılan :) çok kilolu doğmuş da eşim.böyle gider bi aksilik olmazsa sezeryan zamanında 3.500 vs olur diyo doktor.yalnız ben 20 aralık olsun istiyorum ama doktor 25 aralık daha iyi olur dedi.20 aralık erkenmiş!saçma değil mi kızlar ya???zaten beklenen normal doğumdan 10 gün öncesi 20 aralık.sonra siz isterseniz 20 aralık da ok sorun olmaz ama akcigerde sıkıntı olur da küvezde kalırsa siz de ben de vicdan azabı çekerim dedi....ama gelişimi bu kadar iyi giderken 4-5 günün fark yaratmayacagını düşünüyorum.ha bu arada bebişim kıyafetlerini yıkadım ütüledim .dalan roxy cok güzel.memnun kaldım ama şunu farkettim yumuşatıcısız olmuyo :) o yumusacık çoraplar sert oldu :) hastane çantamı da hazırlıycam yarın.
kızlar ya bi de nevresim yorgan vs almıştık çilek'den,paketinde ama illa yıkanmalı mı onlar???içinde karyola korumaları felan da var.annem gerek yok pakette dedi ama siz naptınız???:18:
ultrasona girdim ya bugün bol bol gördük bebeğimizi :) kızlar ya benim bebeğin burnu genişce galiba :) ama bebişlerin burnu hep küçük olmaz mı?pek sevimli pozlar göremedim halinden bi hayli şikayetçi görünüyodu.sanki huysuzlanıyodu.cok fotojenik diildik yani :) Allaha şükür hersey yolunda ya,burnunu da yerim ben onun :)))bi dahaki ay ağdayı nasıl yaptırcam acaba,korktum gari :)
woww kızlar sumak için hayırlı olsuna girmişken yasemin84ü de gördüm
vay anasını
allah sağlıkla büyümelerini ailelerine huzr veren bebişler olmalarını nasip eder inşallah
hepimizinkiler için geçerli dileklerim ayyyy
bu arada biz annemle bebeğin ilk 3 aylık ihtiyaçlarını aldık hepsini bugün yıkadık kuruttuk ütüledik bi çantaya koyduk bana da gecelik aldık dün onu da yıkadık ütüsünü vssini artık yarına yaparız
geri kaldı ped emzik vs gibi ihtiyaçlarımız bi markette de onları hallederiz
inşallah yani
evelsi gün doktora gittim 34+4tük
2226 gram olmuş bebiş biliyorsunuz en büyük korkum iri bebek olması allaha şükür gelişimi normal dedi
onun dışında dün annemle biraz turistik gezi yapalım dedik
ikimiz de şifayı kapmışız bademciklerim kafam kadar
sabahtan beri kafamı zor kaldırıyorum burnum akıyo
annem bi yandan ben bi yandan hapşuruyoruz
doktoru da aramadım
bakalım yarına geçecek mi
acaip halsizim anlayacağınız
bu arada ben daha 3. haftadan beri renkli çamaşır giymiyorum
hani kanama olursa farketmeme durumum olmasın diye
az önce banyoya girdim ay ya şimdi nişan gelirse nasıl tespit edicem derdine düştüm:18:
yıkanmamak da olmaz ki ama keşke olsa da o nişanı kaçırma stresim olmasa ayyyy
günaydın annecikler..nasılsınz?? dün gece mardin arkadaşımın beni gaza getirmesi sonucu nihayet çantamızı hazırladım,hem bnm hem bebeğimin...uyku tutmadı tabi gece gece,çantayı hazırlayınca hemnen doğuma gidicem gibi hisseettim,oğluşumda bnm hissettiğimi hissetmiş olmalı ki rahat durmadı gecenin ilerleyen saatlerine dekhavada güzel gbi bugün burda,az temizlk yapmayı planlıyorum bakalım,ne kadar yapabilirsem artık
canım ne kadar ki doğum acaba orda...
ben de herşeyi hazırladım ama öyle askıda duruyor. çantaya koyarsam kırışmaz mı gecelikler yaa:) ay Ya Rabbim neler de düşünür olduk. süse mi gidiyorum doğuma mı anlamadım vallaa
pijamayı eledim direk 2 tane gecelik aldım.biri feda edilebilecek türden,uzun kollu rahat renkli.diğeri de süslü beyaz kısa kollu.bi de sabahlık aldım incecik o kadar.pijamayla uğrasana kadar geceliği geçiriverirler üstümden düğeli bi de rahat olur dedim.genelde de tavsiye edilen sezeryande gecelik oluyomuş.
ya bu arada bebeğimin boynuna kordonu dolanmış ama doktor ordan nefes almadıgı için sorun yok dedi.ama üzüldüm işte(( kızlar bi de güzelce besleyesim var bebeği :) pekmez iyi mi geliyo demişti birisi?başka neler yarar bebeğe?
arkadaşlar bir yusuf yusuf durumu da bende var şimdi.
herkes doğurup doğurup duruyor etkilendim mi ne?
dün gece 10.45te uyudum 11.30da sancı ile uyandım. Allahım berbat bişiydi. tabi 2. doğum olcak ama hiç sancı çekmemiştim ilkinde. sancının da ne olduğunu bilmiyorum ama dün gece 1.5 saat kasıklarıma bıcak saplanıyor hissi ile sık sık nefes alarak geçirdim. sonnra uykuya dalmışım. neden böyle oldu anlamadım. bebek de gümbür gümbür hareketliydi acabba poziyomn mu değiştirdi de böyle oldu gaz sancısı mıydı anlamadım ama fena tırstım. eşime dedim hazırlıklı ol her an doktora gidebiliriz. adam da korktu.
bi de benim herşey hazırdı ama sağda solda duruyordu. geceliklerim askıda bebişinkiler başka yerde falan. az önce hastane çantamı hazırladım ve eksiklerim var onu fark ettim. şimdi en kısa zamanda tamamlayacağım.. ama bu hali ile bile gitsem doğuma olur.
şimdi ben hazırladıklarımı yazayım siz de eksikleri tespit edin ve ekleyin olur mu?
bebek için:
kalın battaniye ince battaniye
2 takım hastane çıkışı(herşey var ikisinde de)
damaklı emzik
pamuk (ıslak mendil yerine)
ıslak mendil (lazım olur diye)
bez 11 adet (yeter mi?)
taşıma çantası
1 adet tulum ve badisi
pişik kremim ve pudra yok (pudra hiç kullanmadım gerçi ama alayım yine de)
alt açma da alsam mı yanıma ?
kendim için:
pijama takımı (sezeryan olduğu için)
sabahlık
yelek
terlik
3 atlet 2 kılot
ped
tülbent
2 çorap
göğüs pedi
emzirme sutyeni
göğüs uçları için lansolin kremi daha almadım o eksik. başka ne koysam ki? bunlar yeter mi?
günaydınnn şeker anneler ve kuzuları... heycanla girdim siteye 6.da geldimi diye.. şimdilik ses yok :)))))
bu arada starimu canım cicilerin ve göbüşün çok çok şekerler... bayıldım aldıklarınada... güle güle kullan...
pijamayı eledim direk 2 tane gecelik aldım.biri feda edilebilecek türden,uzun kollu rahat renkli.diğeri de süslü beyaz kısa kollu.bi de sabahlık aldım incecik o kadar.pijamayla uğrasana kadar geceliği geçiriverirler üstümden düğeli bi de rahat olur dedim.genelde de tavsiye edilen sezeryande gecelik oluyomuş.
ya bu arada bebeğimin boynuna kordonu dolanmış ama doktor ordan nefes almadıgı için sorun yok dedi.ama üzüldüm işte(( kızlar bi de güzelce besleyesim var bebeği :) pekmez iyi mi geliyo demişti birisi?başka neler yarar bebeğe?
günaydın annecikler..nasılsınz?? dün gece mardin arkadaşımın beni gaza getirmesi sonucu nihayet çantamızı hazırladım,hem bnm hem bebeğimin...uyku tutmadı tabi gece gece,çantayı hazırlayınca hemnen doğuma gidicem gibi hisseettim,oğluşumda bnm hissettiğimi hissetmiş olmalı ki rahat durmadı gecenin ilerleyen saatlerine dekhavada güzel gbi bugün burda,az temizlk yapmayı planlıyorum bakalım,ne kadar yapabilirsem artık
selam kızlar,
ya aralık annelerinin teker teker kasım annesi olmasından mıdır nedir, 33 haftam bugün bitti ama ben sanki 38i beklemeden doğuracakmışım gibi geliyor. kızlardan etkilendim herhalde...
bu arada dua istiyorum ki gözüme zarar gelmeden normal doğurayım...
sezaryen istemiyoruuuuum
ben de herşeyi hazırladım ama öyle askıda duruyor. çantaya koyarsam kırışmaz mı gecelikler yaa:) ay Ya Rabbim neler de düşünür olduk. süse mi gidiyorum doğuma mı anlamadım vallaa
arkadaşlar bir yusuf yusuf durumu da bende var şimdi.
herkes doğurup doğurup duruyor etkilendim mi ne?
dün gece 10.45te uyudum 11.30da sancı ile uyandım. Allahım berbat bişiydi. tabi 2. doğum olcak ama hiç sancı çekmemiştim ilkinde. sancının da ne olduğunu bilmiyorum ama dün gece 1.5 saat kasıklarıma bıcak saplanıyor hissi ile sık sık nefes alarak geçirdim. sonnra uykuya dalmışım. neden böyle oldu anlamadım. bebek de gümbür gümbür hareketliydi acabba poziyomn mu değiştirdi de böyle oldu gaz sancısı mıydı anlamadım ama fena tırstım. eşime dedim hazırlıklı ol her an doktora gidebiliriz. adam da korktu.
bi de benim herşey hazırdı ama sağda solda duruyordu. geceliklerim askıda bebişinkiler başka yerde falan. az önce hastane çantamı hazırladım ve eksiklerim var onu fark ettim. şimdi en kısa zamanda tamamlayacağım.. ama bu hali ile bile gitsem doğuma olur.
şimdi ben hazırladıklarımı yazayım siz de eksikleri tespit edin ve ekleyin olur mu?
bebek için:
kalın battaniye ince battaniye
2 takım hastane çıkışı(herşey var ikisinde de)
damaklı emzik
pamuk (ıslak mendil yerine)
ıslak mendil (lazım olur diye)
bez 11 adet (yeter mi?)
taşıma çantası
1 adet tulum ve badisi
pişik kremim ve pudra yok (pudra hiç kullanmadım gerçi ama alayım yine de)
alt açma da alsam mı yanıma ?
kendim için:
pijama takımı (sezeryan olduğu için)
sabahlık
yelek
terlik
3 atlet 2 kılot
ped
tülbent
2 çorap
göğüs pedi
emzirme sutyeni
göğüs uçları için lansolin kremi daha almadım o eksik. başka ne koysam ki? bunlar yeter mi?
teşekkürler canım :78:
iyi yapmışsın gecelik konusunda .. bu doğumum da sez. olacağı için yanımda 2 takım gecelik-sabahlık ve 1 takım pijama götürücem .. pijamanın altını giyemem elbette , akşamın ilerleyen saatler herkes evine gidip de yanımda refakatçi olarak eşim kalınca geceliklere eklediğim pijama takımının üstünü giyerim ki rahat emziririm ve bu arada geceliklere bir sakatlık olmaz
kordon dolanması fikir olarak anneyi rahatsız eder , sanki kendi boğulur gibi hisseder . halbuki eski masa telefonlarının ahizeden kutuya bağlandığı spiral şeklindeki kablosu gibiymiş bebişlerin kordonu ve ne kadar dolanırsa dolansın bir sakatlık olmazmış , sadece ( Allah korusun ) farkedilmediği durumlarda normal doğum olursa o zaman bebişlerin hayati tehlikesi söz konusu olurmuş ..
bir arkadaşım süte karıştırıp içiyordu ve bebişleri hep 3 kg üzeri doğdular .. meyve-protein ağırlıklı beslenmemi tavsiye etmişti geçenlerde NSTmi çeken hemşire , onun da benden 1 hafta ilerideydi hamileliği ..
canım aynı his bende de var uzun zamandır .. bebişinki nerden baksan 1 aydır hazır da benim ki ı-ıhhhsanki onu hazırladığımda akşamında doğuma gidecekmişim psikolojisine girdim ve ne nerede bilmeme , kendimize hazırlayacağım valize 2-3 atlet - çamaşır vs dışında bir şey koymadım . ha bir de annem dün geldi daha , biraz da o gelsin sonra çantamı hazırlayayım akşamında bebiş gelecekse de gelsin artık modundaydım , bugün hazırlarım artık :26:
bak yaaaaçanta hazırlamaktan korkuyo , temizlik yapıp yorulup kasılmayı tetikleyip gitmeyesin doğuma :18:
bence bebiş ve senin için en hayırlısını ve sağlıklısını iste , önceki gebeliğimden arkadaşlarımdana bazıları şiddetle karşılardı sez. ve hiiiiç istemiyorum diyenlerden mecbur kalanlar oldu .. Allah bebişlerimizi nasıl sağlıkla kucağımıza alacaksak o doğum şeklini nasip etsin canım ..
öyle oluyor biraz da canımcımama benim gecelikler de askıda hala , zaten 2-3 parça dışında birşey daha koymadım valize ( bebişinki hazır çoktan tabi bir de 37+2yim bugün , düşündümde bendeki de ne rahatlık bu yahu
bez yetmez hastanede kaç gün kalacağınız belli değil çünkü , ilk günlerde günde 10 taneye kadar kirleniyor bezleri , ben yarım paket 1 numara prima aldım yanımatulumdan 1 tane daha al , pudra hiç kullanam hele bebişin erkekse , alt açma hastanede gerek yok bence , en kötü ihtimalle hasta altı bezi istersin hemşirelerden 1 tane , göğüs ucu kremini mutlaka yanına al . bir de ilk etapta süt gelmezse sarılık olmasın diye bazı hastaneler ( ben Çiğli Kent hast. yapmıştım ) aptamil pre veriyorlar , ve tabi fiyat da baya pahalı oluyor dışarıya göre , bunun yanında slikon kaşık dagiriyor faturaya vs.. bunları da ne olur ne olmaz diye alabilirsin .. ben 2 tane ( 1i cam 1i 30cclik mini biberon ) biberon da aldım yanıma ne olur ne olmaz diye .. gerçi oğlumda sez. olduğum için süt aman aman gelmeyince ilk hafta sarılığı hafif de seyretse mama takviyesi yaptırdı dr.u ve sağdığımız sütü de enjektöre çekip damlası ziyan olmasın diye resmen damla damla veriyorduk ağzına kuzumun ..
lohusa tacı - deodorant- makyaj malzemesi -ayna da yanına alınabileceklerden
maşşaaallah bebeklere5 bebek olmuş bile daha kasımın ortasındayız yavaş gelin bebişler...:26:biz de bugün 35+2 olduk ama ben daha 37nin sonun kadar çalışmayı düşünüyorum cuma nstye girdim ağrım sızım yok maşaallah bekleriz gibi geliyor 38-39-40ları... dr çalışabilirsin sorun yok dedi ama benm belim ağrıyor yarın aile heminden rapor istiyeceğim 10gün isteyenin bir yüzü kara vermeyenin iki yüzü hesabı okulda arkadaşlar doğuracam diye korkuyor ama ben de hiç öyle bir his yok şuana kadar...35+0da bebişim 2570gr ve 48,8 cmdi. umarım herkesin bebeği zamanında sağlıklı sıhhatli gelir...
maşallah bebişinedoğum öncesi izine ayrılabileceğin süre içindeysen normal rapor hakkını kullanamıyorsun diye biliyorum canım , yani zaten izin hakkın var , madem çalışamayacaksan ve doğum öncesi iznini uzattıysan hemen izne ayırıyorlar diye biliyorum + aile hekimi tek seferde en fazla 5 gün rapor verme hakkı var diye kalmış aklımda ( ilk gebeliğimde hem kurum dr.u hem aile hekiminden rapor alarak rapor hakkımı en ekonomik şekilde değerlendirmek zorunda kaldığımdan öyle kalmış aklımda :44: )
maşallah bebişinedoğum öncesi izine ayrılabileceğin süre içindeysen normal rapor hakkını kullanamıyorsun diye biliyorum canım , yani zaten izin hakkın var , madem çalışamayacaksan ve doğum öncesi iznini uzattıysan hemen izne ayırıyorlar diye biliyorum + aile hekimi tek seferde en fazla 5 gün rapor verme hakkı var diye kalmış aklımda ( ilk gebeliğimde hem kurum dr.u hem aile hekiminden rapor alarak rapor hakkımı en ekonomik şekilde değerlendirmek zorunda kaldığımdan öyle kalmış aklımda :44: )
ben geldim kızlarr hala çok kötü gribim gözüm burnum hiç durmuyo kızımı hissedemiyorum hastalıktan doktorarda hiç bişey yapamıyo gebelikten dolayıbakteriyel enfeksiyon dediler doktor geçmesi çok zor bünyemde çok zayıf artık hiç gücüm kalmadı bazen diyorum doktorlar desede alıcaz diye hiç sesimi çıkarmam heralde bu durumumdan dolayı hepinize dua ediyorum yaşamayın hasta olmayın diye , bebeklerimizde gelmeye başladı ALLAH hepimizi korusun saklasın inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?