2011 Aralık Anneleri

özelde doğum yapacağım ama az önce bi arkadaş hastane masraflarına pahalı pahalı o mama parasını da ekliyorlar dedi de ondan sordum.

Yok ya öle değildir hiç sanmıyorum mama parasını falan ekleyeceklerini.Bez bile istemiyorlar.Yani ben 7 sene önce özelde doğum yaptığımda ne mama ne bez verdim.2 günde yattık hastanede.Zaten firmalar reklam yapmak için kucuk bez promosyonları fln veriyolar,gögüs ucu kremi bile vermiştiler bana:)
Bence yarın hastaneni arayıp sor canım,ben fiyata mama parası fln ekleyeceklerini düşünmüyorum.

Saolasın canım,inan özel hiç bişey yapmıyorum.4.aydan beri vitaminlerimi düzenli alıyorum,birde aksatmadan her gece 1 bardak ballı süt içiyorum.Doktor bebeğin iriliğinin birazda kalıtsal olduğunu söylemişti.Eşim,ben,büyük oğlum hepimiz 4 kg ve üzeri doğmuşuz.Sağlıklı olsunda kilo çok önemli diil ya,hafif ağırlıkta doğanlar daha güzel kilo alıyolar inan.Hiç kafana takma kiloyu,bazende yanlış çıkabiliyo,Kardeşime 3.300 doğar dediler 3800 doğdu yiğenim.

yaaaaaaa kızlar bende daha valiz hazırlıyamadım yarım yamalak daha pijamalarım gelmedi netten şipariş ettim ben 34+5 im :18::18: ya oyalanıyomuyum ne napıcam ama benim hastanem eve çok yakın ben dogurana kadar oooooooo eşim 40 kere gelir alır gerçi o anda almak daha hoş ama hazırlıyamazsam eşim bütün evi alır gelir yarın dr kontürolüm var bakalım geçen hafta 2500dü 1haftada nekadar almış benim cimcimem dr heran dogurabilirsin demişti geçen hafta bebegin başı iyice yerleşmiş aşagıya zate yaaa 1kaÇhaftadaha sabretse kızım

ben bu arkadaşın dediği mamadan dün gidip aldım.mardinde özel hastanede doğum yapacağım ama burda bişey vermiyorlar bilidğim kadarı ile.. doğumhanede nst girdiğim sırada ebeye sorduğumda oda getirin dedi..hasta bezi bile vermiyorlar...bebek bezide ayn ı şekilde verilmiyor..

benimde kızıım 2000 gram 46 cm idi..cuma günkü kontrolde... şuan 33 .haftadayımm

geçmiş olsun canım agrıların normal bence ay gün sancıları sadece saate bak ve kontürol et belirli aralıklar varsa hiç bekleme git dr benimde geçen hafta aynı şekilde agrılarım olmuştu agrım oldugu günün ertesi gittim nstye filan bagladılar sancılarımı kontürol ttiler bu haftalarda normal ya ama alltan bakmasına izin vermedim dr un açılmama olmasın diye bakalım bide yarın gidicem bana cinsel ilişki yasak demişti benim 33 haftalıkken 2400grdı iyi sayılır ama oynamalar olabiliyo kızlar ya çok takmayın kiloyu zayıf çocukçabuk dogur kolay gelişir

Son düzenleme:
biberon ben de koyayım. bu arada kendime tarak toka ve foto makinası da koydum.

bezi de arttırayım sağol canım. tesettürlüyüm canım o nedenle tac kullanmayacağım:)

.

olsun , herrkes elini ayağını çektikten sonra eşin çekerdi resmini öyle hastanede bebişin kollarında lohusa tacınla felan , güzel bir hatıra olurdu

bende de var ikisinden ama manueli ilk doğumda da kullanamamıştım , şimdi parçaları oğluşun elinde oyuncak oldu pompanın olup olmadığını bilmediğimden ve hastanede kiralama hizmetleri de olduğundan bahsetmemiştim , elektrikli olanı al bence :13: milupa mama ve slikon kaşık al demiştim sana cevaben önceki msjımda , gözünden kaçtı sanırım ve ne olur ne olmaz diye küçük bir biberon al , kaşıkla zor olursa iş görür 1-2 gün .. mama için gerekirse eşim sonra alır demişsin ama bazen gecenin bir vakti dr. 30 cc mama verilsin diyebiliyor , bizim başımıza geldi de

sagol cnm geceleri uyuyamayınca onlarla ugraşıyom bırde gun içerisinde oglum okuldayken:)))

cnm maşallah bebişineama bence acele etme ne kadar fazla dursa okadar ıyı bebek için en az 38 haftayı görsün bence bu kadar zaman bekledin biraz daha bekle acele etme

nickocum öncelikler gecmiş olsun bebişinede maşallah aldıklarınızıda güle güle kullan inş

maşallah cnm bebişe hayırlı vakitte gelssin inş

cnm tesekkurler

maşallah cnm senin bebişede..

cnm ben tulumun üzerine babannesinin ördüğü hırkasını giydirecem sonrada kalın battanıyeye sarıp sarmalayıp cıkarıcam kısmetse:) zaten hastaneden cıkınca arabayla dönecez eve onun için yeterli

maşallah cnm hem sana hem bebişine

cnm ya cok geçmiş olsun rabbim biran önce şifa versin inş hamilelikte hastalık cok zor

cnm illa eşinin dogum gününe denk getirmek için ugraşma bebiş içerde ne kadar kalsa okadar iyi sonra sarılık olma riski artıyor bebeklerin ciğerleri iyice gelişsin en az 38.haftayı görsün bence

Kızlar size bişeuy soracaktımm nefes almakta sıkıntı çeken var mı içinizde.sürekli nefesszi kalıyorum..maroton koşmuş gibi nefes alıyorum her seferinde...

hemde nasıl sanki poşet var kafamda ve zor nefes alıyormuşum gibi cok kötü bişey ya baş dönmesi yapıyor nefessizlik

bizde seni cok seviyoruz benimde ilk dogumum zor olmuştu kızım cıkarken eliyle gelmişti cok dikişim olmuştu ama geçiyor hepsi saglık olsun cnm

kızlar bu tarz sancılar herzaman dogum sancısı olmayabılıyor eger ıdrar yolu enfeksıyonu varsa yada bebek böbreklere baskı yapıyorsa böbrek genişlemesi varsa cok ciddi agrılarda olabılıyor bunlarada diikkatt!!!

saol canım bakıyorum ama öle duzenlı değil kızım cok fazla oynuyor bugun sankı içimde dans ediyor bu yuzden de sürekli wc deyim.bizde cinsel ilişki biteli baya oldu.eger cok artarsa bende gıderım dr canım.günler yaklaştıkca sıkıntılar artacak sanırım.:18::18:

çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda iyileşirsin
Kızlar size bişeuy soracaktımm nefes almakta sıkıntı çeken var mı içinizde.sürekli nefesszi kalıyorum..maroton koşmuş gibi nefes alıyorum her seferinde...
olmaz mııı ben yattığım yerde nefes nefeseyim
ne güzel sen kurtuldun zor da olsa geldi geçti allah bebişine ve sana sağlık versin

bebişlerin kilosu sadece annenin yediğine bakmıyor doktorun normal diyorsa korkulacak bişey yok. Ama günde bir bardak süt az bence.Bebiş gerekli kalsiyumu senin kemiklerinden alır nasıl olsa ama ilerleyen yıllarda sen sıkıntı çekersin en az 2 bardak süt içmeye bak ve protein ağırlıklı beslen (benim doktor böyle diyor)

kızlar ya bişey diyecem ben daha öncede iki dogum yaptım ama ıkısınde de cantama ne hastabezi ne bebek bezi ne biberon ne emzik nede mama koydum ..hastanede yattıgım sürece hastabezi hemşireler veriyordu bana birde normal dogum yaptıgım için baticonlu gazlı bez koyuyorlardı zaten..bebek içinde altı değişceği zaman bebek odasına yolluyordum ordas temızlennıp gelıyordu hıc bez falan istemediler..sonra ben normal dogum yaptıgımdan heralde süt geliyordu mamaya gerek olmadı hiç ve zaten bende özellikle mama vermesinler diye bebek odasına bile yollamıyordum bebeği yanımda yatırıyordum..ilk günden emzik gerekli olmuyor zaten anneyi bile zor emerken bebek birde emzikle çenesi yorulmasın yazık..:) yani sizlerde okudukça şaşırıyorum tüm bunları koydugunuzu görünce cogunluk özel hastanede dogum yapıyor sanırım ve özel hastanelerde bunları karşılıyorlar bildiğim ama devlet hastanesini bilemiyorum..hee birde mesela ılk dogdugunda bazı hastanelerde bebeği bile hastaneden gıydırıyorlar sadece cıkarken sizden bebek kıyafetlerini istiyorlar..

canım benim Allah tekrar tekrar hayırlı etsin kendine çok iyi bak tavsiyeler için teşekkürler güzel kızını öp bizim yerimize bol bol kokla

canım en son yapılan tahlılde dr ıdrarda enfeksıyon var demıstı antıbıyotık vercektı yanma olmuo deyince wc deyken o zaman vermeyelım dedi acaba enfeksıyondanmı kı?

Aynı dediğin gibi oldu benimde canım.Hiçbişey vermedim ben hemşirelere.Şimdi de doğum odamı seçmeye gittiğimde sordum,hiçbirşey getirmenize gerek yok,hastanenin tulumu var ve günde 3 kez değişices bebeğinizi dedi,sizin takımı çıkışta giydiririz dedi.Hasta pezi,ped,bebek bezi biz verices,süt gelmezse elektrikli pompa ile süt sağıcas dedi,hatta lohusa şerbetide verices dedi :)

ayyyyyy kızlar ya bi gün girmiyorum foruma doğuran doğura maşallah
yasmin de doğum yapmış 5. bebişimizde hayırlı olsun rabbim analı babalı büyütsün yasmini de çok tebrik ediyorum

allah, doğumu gerçekleşen tüm arkadaşlarımızın bebeklerini onlara bağışlasın. hepsine bir ömür boyu mutluluk versin, analı babalı büyümek nasip etsin inşallah.

5 annemizi de tebrik ediyorum

darısı başımıza olsun inşallah, sağlıkla.

dün kontrolümüz vardı, oğlum aşağıdaki tickerdan 1 hafta önde gidiyor.
henüz doğumla ilgili bir bulgumuz yok, yani doktorumuz henüz zamanımızın olduğunu söylüyor.
dün itibariyle kontrollerimiz haftalık oldu, oğlumla daha sık buluşacağız artık :) zaten kısa bir süre sonra da buluşacağız inşallah sağlıkla.

herkese son hazırlıklarında ve geri sayımın son günlerinde kolaylıklar diliyorum, sevgiler...

ya kızlar benim kasılmalarım canımı acıtmaya başladı.
göbeğimde bi nokta şişiyo ve çok sert oluyo. doktora sorsam kesin normal dicek :))

ya kızlar benim kasılmalarım canımı acıtmaya başladı.
göbeğimde bi nokta şişiyo ve çok sert oluyo. doktora sorsam kesin normal dicek :))

nasıl bir kasılma yaşıyorsun?

ben henüz adet sancısı gibi sancılar yaşıyorum sadece, o da gün içinde bikaç kez oluyor.
bu kasılma gerçekte neye benzeyecek merak ediyorum :)

Ya benim ne kasilmam var ne sancim bisiyim yok asagi inmis dedi dr persembe kontrolumde ama kizimin gelesimi yokki acaba:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…