özelde doğum yapacağım ama az önce bi arkadaş hastane masraflarına pahalı pahalı o mama parasını da ekliyorlar dedi de ondan sordum.
tatlım ne yiyip içiyorsunuzda bebişleriniz b kadar kilo alıyor ben öncelikle maşallah suphanallah diye söze başlayayım allah nazardan saklasın 32. haftada 1800 gr 43 cm idi .. buradaki arkadaşlara bakıyorum 2500 gr dan bahsediyorlar.. sütü sadece 1 bardak içiyorum acaba az mı geliyor.. sizler ne yiyip içiyorsunuz acaba????
biberon ben de koyayım. bu arada kendime tarak toka ve foto makinası da koydum.
bezi de arttırayım sağol canım. tesettürlüyüm canım o nedenle tac kullanmayacağım:)
ben sanki koşudan dönmüşüm de daha dinlenememişim gibiyim. nefes nefese....
sumakcım sen kavuştun masalına. darısı bizim başımıza. hem de çok güzel bir günde kavuştun. tebrik ederiz tekrar. doğumun da acılarını sıkıntılarını en kısa zamanda unutursun inşallah.
demettuba canım geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin inşallah.
canım benim meleğimde öyle 31+3 1700 gr 40 cm cıvarı demıstı dr ve normal dedi.Bakalım bu cuma bizim de kontrolumuz var dr ne dıyecek mınıgım ne kadar buyumus gorecegız
kızlar buarada benim sabahki agrılarım gecmedi nasıl sancıyor yerımde duramıyorum resmen.Ama ne nişan ne de su bişey yok azcık belırtı olsa dr gıdecem acaba neden boyle oluyor ki??
biberon ben de koyayım. bu arada kendime tarak toka ve foto makinası da koydum.
bezi de arttırayım sağol canım. tesettürlüyüm canım o nedenle tac kullanmayacağım:)
.
acaba ilk etapta süt gelmezse diye göğüs pompası da mı alsam yanıma. hem manuel hem de elektrikli var evde.
bi de milupa mama ve kasık alsam mı yanıma. bi arkadaş al demiş ama kararsız kaldım şimdi. ilk tercihim anne sütü. hastanede isterlerse o zaman mı eşim gidip alsa. ewet ewet öyle yapalım. hastane masrafları zaten çok olcak bi de mama parası eklemeyelim.
ayyyyyyyyyyyyyyyyyyy inanmiyorum yaaaaaaaaaa 5.bebisimizde gekmissss armut gibi dokluyoruz walla
benimde sali gunu kontrolum var.
olbeyden haber varmi
FATMAAAAA kiz masallahhhhh sana nezaman firsat bulupda yapiyorsun bunlari harika olmus wallaaaaaaa masallah masallahhhhh
kzılar merhabalar telaş oldum ben de ama şimdi!!!arkadaşlar doğurmuş,hem de 37.haftasında normal doğum....tırsmaya başladım.biz d ebugün doktora gittik.benim bebeğim 33+0'da 2.500 kilo olmuşbabasına çekmiş anlaşılan :) çok kilolu doğmuş da eşim.böyle gider bi aksilik olmazsa sezeryan zamanında 3.500 vs olur diyo doktor.yalnız ben 20 aralık olsun istiyorum ama doktor 25 aralık daha iyi olur dedi.20 aralık erkenmiş!saçma değil mi kızlar ya???zaten beklenen normal doğumdan 10 gün öncesi 20 aralık.sonra siz isterseniz 20 aralık da ok sorun olmaz ama akcigerde sıkıntı olur da küvezde kalırsa siz de ben de vicdan azabı çekerim dedi....ama gelişimi bu kadar iyi giderken 4-5 günün fark yaratmayacagını düşünüyorum.ha bu arada bebişim kıyafetlerini yıkadım ütüledim .dalan roxy cok güzel.memnun kaldım ama şunu farkettim yumuşatıcısız olmuyo :) o yumusacık çoraplar sert oldu :) hastane çantamı da hazırlıycam yarın.
kızlar ya bi de nevresim yorgan vs almıştık çilek'den,paketinde ama illa yıkanmalı mı onlar???içinde karyola korumaları felan da var.annem gerek yok pakette dedi ama siz naptınız???:18:
ultrasona girdim ya bugün bol bol gördük bebeğimizi :) kızlar ya benim bebeğin burnu genişce galiba :) ama bebişlerin burnu hep küçük olmaz mı?pek sevimli pozlar göremedim halinden bi hayli şikayetçi görünüyodu.sanki huysuzlanıyodu.cok fotojenik diildik yani :) Allaha şükür hersey yolunda ya,burnunu da yerim ben onun :)))bi dahaki ay ağdayı nasıl yaptırcam acaba,korktum gari :)
woww kızlar sumak için hayırlı olsuna girmişken yasemin84ü de gördüm
vay anasını
allah sağlıkla büyümelerini ailelerine huzr veren bebişler olmalarını nasip eder inşallah
hepimizinkiler için geçerli dileklerim ayyyy
bu arada biz annemle bebeğin ilk 3 aylık ihtiyaçlarını aldık hepsini bugün yıkadık kuruttuk ütüledik bi çantaya koyduk bana da gecelik aldık dün onu da yıkadık ütüsünü vssini artık yarına yaparız
geri kaldı ped emzik vs gibi ihtiyaçlarımız bi markette de onları hallederiz
inşallah yani
evelsi gün doktora gittim 34+4tük
2226 gram olmuş bebiş biliyorsunuz en büyük korkum iri bebek olması allaha şükür gelişimi normal dedi
onun dışında dün annemle biraz turistik gezi yapalım dedik
ikimiz de şifayı kapmışız bademciklerim kafam kadar
sabahtan beri kafamı zor kaldırıyorum burnum akıyo
annem bi yandan ben bi yandan hapşuruyoruz
doktoru da aramadım
bakalım yarına geçecek mi
acaip halsizim anlayacağınız
bu arada ben daha 3. haftadan beri renkli çamaşır giymiyorum
hani kanama olursa farketmeme durumum olmasın diye
az önce banyoya girdim ay ya şimdi nişan gelirse nasıl tespit edicem derdine düştüm:18:
yıkanmamak da olmaz ki ama keşke olsa da o nişanı kaçırma stresim olmasa ayyyy
canım maşallah bebeğine ,ben de bugün doktora gittim 33+1 iz kilomuz 2564 gram 47 cm ,bizde biraz toplucayız ,ve doktorum normal doğum yapacağım için aksi bir durum olmadığı sürece bebeğimin doğumunda sıkıntı çıkmayacağını söyledi ,ben 40 ı göreceğimi sanmııyorum zaten ,ama 37+ ları gördükten sonra doğarsa süper olur dedi ,36 + larda bile dinlen bol bol ,beklesin 37 + ları dredi ,yani eger doğum kanalına girerse zaten ben sana söylerim ve kasılmanın başlaması için sıcak suyla duş ,bol bol günlük 10-15 kudüs hurması ,ile açılma bekleriz dedi ,açılırsa sa snuni sancı veririz bebiş için doğum sürecini başlatırız dedi ,zaten ben son haftaları göremem gibi geliyor ,oram buram diyorumtahmin doğum tarihimiz 20 aralık ,nomralde bizimde 30 aralıkta günümüz doluyor ,bence se ndoktoruna güven ve zaten içerdeyken daha güzel besleniyorlar annesi ,acele etme derim ,kalsın bir hafta daha hatta son haftanda bile alınabilr ilk bebekler ,
destina yaptıkların süper bayıldım
bu arada ben port bebeyi yıkadım hiç bişey olmadı altta çıkailen naylon kaplu bi karton vardı onu çıkarıp yıkadım mis gibi oldu
yasemincim tebrik ederim inş prensesimiz hemen toparlanır kib
uyku tutmadı yaw ama gidip bi yine deneyeyim
bende aralık annesiydim.ev taşıdığım için 2 aydır nete girememiştim..32.haftada doğum iznine ayrıldım...sancılarım çok oluyor diye..cumartesi kontrolumuz vardı prensesim 2000 gram olmuş..24 aralık sezaryan tarihim..karnımın içi dar ve sıkışmış kızım birde ters durduğu için sezaryan olacağım..inat etti dönmüyor...sürekli kasıklarıma tekme atıyor...
ben port bebe almadım...ben pek güvenemiyorum ona...
doğum çantamdada bir biberonum yok..
eşiminde benimde dudaklarımız küçük olmasına rağmen benim kızımında kocaman dudakları var ve her gittiğimizde gözlerini elleri ile kapatıp bşr tek dudaklarını gösteriyor.kendini naza çekiyor
bende ilk böyle düşündüğüm için erteliyordum da cnm şimdi yusuf yusuf durumu başlayınca bende kırışırsa kırışsın diyorum,,çünkü eşim ani bişey olsa panikler ve hayatta hazırlayamaz..acil durumda annemlerde hemen gelemeyeceği için ben hazırlayayım kırışırsa kırışsın ama en azından beklenmedik durumda eşim çantalrı alır gelir (bunu yapabilir sanırım :)) diye hazırladım artık... gerçi kafam karışmadı değil hazırlarken,,11li hastane çıkışımda iç zıbın var sadece 5lilerde yok,ayrı iç zıbın almadım bnde onun yerine 1uzun,1kısa,bide sıfır kollu çıtçıtlı badi koydum ama iimi ettim bilemedim...bide ayyıldızım adlı arkadaştı sanırım dışarı çıkış için ayrı kalın bi takım almış onuda çok beğendim acaba dışarı çıkarken ben ne giydircem_?bende öyle bişey mi alsam diye düşünüyrm sabahtan beri :44: çünkü bnm niyetimde hastane çıkışını giydirir battaniyeye sarıp sarmalar evimize getirriz gbi bi düşünce vardı...şimdi karıştım kaldım..annemde yok yanımda tecrubeli biride...help please yaaa :26:
maşşaaallah bebeklere5 bebek olmuş bile daha kasımın ortasındayız yavaş gelin bebişler...:26:biz de bugün 35+2 olduk ama ben daha 37nin sonun kadar çalışmayı düşünüyorum cuma nstye girdim ağrım sızım yok maşaallah bekleriz gibi geliyor 38-39-40ları... dr çalışabilirsin sorun yok dedi ama benm belim ağrıyor yarın aile heminden rapor istiyeceğim 10gün isteyenin bir yüzü kara vermeyenin iki yüzü hesabı okulda arkadaşlar doğuracam diye korkuyor ama ben de hiç öyle bir his yok şuana kadar...35+0da bebişim 2570gr ve 48,8 cmdi. umarım herkesin bebeği zamanında sağlıklı sıhhatli gelir...
ben geldim kızlarr hala çok kötü gribim gözüm burnum hiç durmuyo kızımı hissedemiyorum hastalıktan doktorarda hiç bişey yapamıyo gebelikten dolayıbakteriyel enfeksiyon dediler doktor geçmesi çok zor bünyemde çok zayıf artık hiç gücüm kalmadı bazen diyorum doktorlar desede alıcaz diye hiç sesimi çıkarmam heralde bu durumumdan dolayı hepinize dua ediyorum yaşamayın hasta olmayın diye , bebeklerimizde gelmeye başladı ALLAH hepimizi korusun saklasın inş.
37+2 :))) bence de panik yapmalısın artıkbu arada doğum ne zaman ki cnm? hangi günü belirlediniz?
benim yine kafam çok karışık :26: doktorum tam 38+0 da alalım bebişi dedi. yani 4 aralıkta. ama 30 kasım da eşimin doğum günü. o zaman da 37+3 çok mu erken... off yaaa... ne zor işmiş buuuu :26::18::18::18:
Kızlar size bişeuy soracaktımm nefes almakta sıkıntı çeken var mı içinizde.sürekli nefesszi kalıyorum..maroton koşmuş gibi nefes alıyorum her seferinde...
meraba ,guzel dıleklerınıx ıcın hepınıze cok tesekkur ederım..
mesaj ceken arkadaslarıma tek tek donus yaptım ama arada kalan varsa unuttugum ne olur kusura bakmasın..
arayan arkadaslarım vardı bellı etmesemde konusamadıklarım oldu.,,
11.11.2011 de geldı kızım 3000 dogducıkarken 2950 ıdı ..
sıze yazdıktan sonra arkadasıma gıttım. sonra 5 gıbı eve gelırken ıc camasırım ıslandı ,sonra bır daha ıslandı bu sefr pembe akıntı da vardı
o an anlladım..
esım de yoktu sonra kayınvalıdemı aradım cantaları aldık ne olur ne olmaz dıye gıttık hastaneye .esım aradı gelıyorum dedı ona sylemedım zten.
catı kontroljnde 1,5 cm acıklık ve suyun geldıgını soyledı
doktormla konustuk ıster eve gıt ısster orada kal dedı .
benım sadece gun boyu suren kasık agrım vardı bende eve gıttım.
aksam saat 10a kadar ara ara suyum gelıyordu akntı gıbı 10 da baya bı su geldı saat 12 de gıttık hastaneye acılmam 3 cm olmus ..
yatıs yapıldı ve sureklı catı kontrolu sonunda doguma alındım..
saat 12de yattım,sabah 6 da doguma alındım .7,30 da kızımm geldı dunyaya..
cok zor oldu dogumum uzun uzun anlatmaaycagım kımse korkmasın benım bebegımın kordonu cok kısaymıs cıkamadı .
hem ebe kestı hem de kızım parcaladı.
kızım 7,30 da geldı ama ben saat 9 gıbı dogum haneden cıkabıldım.
dıkısım cok,cok kan kaybettım.epiduralsız oldu.
ama korkamyın oldu gectı ..kızım benle onu emzırmek cok guzel bır duygu ..alıstık artık bırbırımıze..
cok dırı masallah cok hareketlı karnımdakı gıbı..
bu arada ben 2 takım pıjema ve 1 gecelık goturdum gecelık gıymedım pıjemalar yetmedı ve evden aldık..
bol bol atlet alın ve hasta bezı alın ben ped de aldım hasta bezı de ped kullanmadım
cocuk bezı bıle kullandım.
cocuk bezı cok alın .
bol bol takım goturun ben 3 takım goturdum tam set hastane cıkısı ancak yettı hatta yetmedı sayılır.
makyaj yapamadım .cantam hazır sayılmasına ragmen eksıklerım oldu :))
bu kadar aklıma gelen yıne gelır yazarım aklıma geldıkce sız de sorun..
cok sevıyorum sızı..
canım benim meleğimde öyle 31+3 1700 gr 40 cm cıvarı demıstı dr ve normal dedi.Bakalım bu cuma bizim de kontrolumuz var dr ne dıyecek mınıgım ne kadar buyumus gorecegız
kızlar buarada benim sabahki agrılarım gecmedi nasıl sancıyor yerımde duramıyorum resmen.Ama ne nişan ne de su bişey yok azcık belırtı olsa dr gıdecem acaba neden boyle oluyor ki??
geçmiş olsun canım agrıların normal bence ay gün sancıları sadece saate bak ve kontürol et belirli aralıklar varsa hiç bekleme git dr benimde geçen hafta aynı şekilde agrılarım olmuştu agrım oldugu günün ertesi gittim nstye filan bagladılar sancılarımı kontürol ttiler bu haftalarda normal ya ama alltan bakmasına izin vermedim dr un açılmama olmasın diye bakalım bide yarın gidicem bana cinsel ilişki yasak demiştibenim 33 haftalıkken 2400grdı iyi sayılır ama oynamalar olabiliyo kızlar ya çok takmayın kiloyu zayıf çocukçabuk dogur kolay gelişir
çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda iyileşirsinben geldim kızlarr hala çok kötü gribim gözüm burnum hiç durmuyo kızımı hissedemiyorum hastalıktan doktorarda hiç bişey yapamıyo gebelikten dolayıbakteriyel enfeksiyon dediler doktor geçmesi çok zor bünyemde çok zayıf artık hiç gücüm kalmadı bazen diyorum doktorlar desede alıcaz diye hiç sesimi çıkarmam heralde bu durumumdan dolayı hepinize dua ediyorum yaşamayın hasta olmayın diye , bebeklerimizde gelmeye başladı ALLAH hepimizi korusun saklasın inş.
olmaz mııı ben yattığım yerde nefes nefeseyimKızlar size bişeuy soracaktımm nefes almakta sıkıntı çeken var mı içinizde.sürekli nefesszi kalıyorum..maroton koşmuş gibi nefes alıyorum her seferinde...
ne güzel sen kurtuldun zor da olsa geldi geçti allah bebişine ve sana sağlık versinmeraba ,guzel dıleklerınıx ıcın hepınıze cok tesekkur ederım..
mesaj ceken arkadaslarıma tek tek donus yaptım ama arada kalan varsa unuttugum ne olur kusura bakmasın..
sıze yazdıktan sonra arkadasıma gıttım. sonra 5 gıbı eve gelırken ıc camasırım ıslandı ,sonra bır daha ıslandı bu sefr pembe akıntı da vardı
o an anlladım..
esım de yoktu sonra kayınvalıdemı aradım cantaları aldık ne olur ne olmaz dıye gıttık hastaneye .esım aradı gelıyorum dedı ona sylemedım zten.
aksam saat 10a kadar ara ara suyum gelıyordu akntı gıbı 10 da baya bı su geldı saat 12 de gıttık hastaneye acılmam 3 cm olmus ..
cok zor oldu dogumum uzun uzun anlatmaaycagım kımse korkmasın benım bebegımın kordonu cok kısaymıs cıkamadı .
ama korkamyın oldu gectı ..kızım benle onu emzırmek cok guzel bır duygu ..alıstık artık bırbırımıze..
bu arada ben 2 takım pıjema ve 1 gecelık goturdum gecelık gıymedım pıjemalar yetmedı ve evden aldık..
bol bol atlet alın ve hasta bezı alın ben ped de aldım hasta bezı de ped kullanmadım
cocuk bezı cok alın .
bol bol takım goturun ben 3 takım goturdum tam set hastane cıkısı ancak yettı hatta yetmedı sayılır.
cok sevıyorum sızı..
bebişlerin kilosu sadece annenin yediğine bakmıyor doktorun normal diyorsa korkulacak bişey yok. Ama günde bir bardak süt az bence.Bebiş gerekli kalsiyumu senin kemiklerinden alır nasıl olsa ama ilerleyen yıllarda sen sıkıntı çekersin en az 2 bardak süt içmeye bak ve protein ağırlıklı beslen (benim doktor böyle diyor)tatlım ne yiyip içiyorsunuzda bebişleriniz b kadar kilo alıyor ben öncelikle maşallah suphanallah diye söze başlayayım allah nazardan saklasın 32. haftada 1800 gr 43 cm idi .. buradaki arkadaşlara bakıyorum 2500 gr dan bahsediyorlar.. sütü sadece 1 bardak içiyorum acaba az mı geliyor.. sizler ne yiyip içiyorsunuz acaba????
meraba ,guzel dıleklerınıx ıcın hepınıze cok tesekkur ederım..
o an anlladım..
cocuk bezı cok alın .
cok sevıyorum sızı..
kızlar bu tarz sancılar herzaman dogum sancısı olmayabılıyor eger ıdrar yolu enfeksıyonu varsa yada bebek böbreklere baskı yapıyorsa böbrek genişlemesi varsa cok ciddi agrılarda olabılıyor bunlarada diikkatt!!!
kızlar ya bişey diyecem ben daha öncede iki dogum yaptım ama ıkısınde de cantama ne hastabezi ne bebek bezi ne biberon ne emzik nede mama koydum ..hastanede yattıgım sürece hastabezi hemşireler veriyordu bana birde normal dogum yaptıgım için baticonlu gazlı bez koyuyorlardı zaten..bebek içinde altı değişceği zaman bebek odasına yolluyordum ordas temızlennıp gelıyordu hıc bez falan istemediler..sonra ben normal dogum yaptıgımdan heralde süt geliyordu mamaya gerek olmadı hiç ve zaten bende özellikle mama vermesinler diye bebek odasına bile yollamıyordum bebeği yanımda yatırıyordum..ilk günden emzik gerekli olmuyor zaten anneyi bile zor emerken bebek birde emzikle çenesi yorulmasın yazık..:) yani sizlerde okudukça şaşırıyorum tüm bunları koydugunuzu görünce cogunluk özel hastanede dogum yapıyor sanırım ve özel hastanelerde bunları karşılıyorlar bildiğim ama devlet hastanesini bilemiyorum..hee birde mesela ılk dogdugunda bazı hastanelerde bebeği bile hastaneden gıydırıyorlar sadece cıkarken sizden bebek kıyafetlerini istiyorlar..
ya kızlar benim kasılmalarım canımı acıtmaya başladı.
göbeğimde bi nokta şişiyo ve çok sert oluyo. doktora sorsam kesin normal dicek :))
ilk defa böle bişi yaşıyorum çok panik oldum ben yaa tecrübesi olanlar bişeyler söylesin nolur yaa makattan geldi desem tuvalet konusunda problemim yokki hep düzenlidir yani kabız falan değilim ama sancımda yok herşey gayet normal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?