bende ilk böyle düşündüğüm için erteliyordum da cnm şimdi yusuf yusuf durumu başlayınca bende kırışırsa kırışsın diyorum,,çünkü eşim ani bişey olsa panikler ve hayatta hazırlayamaz..acil durumda annemlerde hemen gelemeyeceği için ben hazırlayayım kırışırsa kırışsın ama en azından beklenmedik durumda eşim çantalrı alır gelir (bunu yapabilir sanırım :)) diye hazırladım artık... gerçi kafam karışmadı değil hazırlarken,,11li hastane çıkışımda iç zıbın var sadece 5lilerde yok,ayrı iç zıbın almadım bnde onun yerine 1uzun,1kısa,bide sıfır kollu çıtçıtlı badi koydum ama iimi ettim bilemedim...bide ayyıldızım adlı arkadaştı sanırım dışarı çıkış için ayrı kalın bi takım almış onuda çok beğendim acaba dışarı çıkarken ben ne giydircem_?bende öyle bişey mi alsam diye düşünüyrm sabahtan beri :44: çünkü bnm niyetimde hastane çıkışını giydirir battaniyeye sarıp sarmalar evimize getirriz gbi bi düşünce vardı...şimdi karıştım kaldım..annemde yok yanımda tecrubeli biride...help please yaaa :26:
öyle oluyor biraz da canımcımama benim gecelikler de askıda hala , zaten 2-3 parça dışında birşey daha koymadım valize ( bebişinki hazır çoktan tabi bir de 37+2yim bugün , düşündümde bendeki de ne rahatlık bu yahu
ben geldim kızlarr hala çok kötü gribim gözüm burnum hiç durmuyo kızımı hissedemiyorum hastalıktan doktorarda hiç bişey yapamıyo gebelikten dolayıbakteriyel enfeksiyon dediler doktor geçmesi çok zor bünyemde çok zayıf artık hiç gücüm kalmadı bazen diyorum doktorlar desede alıcaz diye hiç sesimi çıkarmam heralde bu durumumdan dolayı hepinize dua ediyorum yaşamayın hasta olmayın diye , bebeklerimizde gelmeye başladı ALLAH hepimizi korusun saklasın inş.
slm arkadaslar dun yazmistim cok sancim var diye simdi oturur kalkarken zorlaniyorum cok bide sag tarafim curuk gibi aciyor o tarafa yatinca agrilarim yine basliyor ama normalde iyiyim oglumda iyi massallah ama hareket ettikce karnimin ici agriyor sanki heralde guclendi cok 36 ya girince derin bi nefes alcam ozaman istediginde gelsin artik ama ben gene bi ihtimal doktora mail attim mbakalim ne dicek
Kızlar size bişeuy soracaktımm nefes almakta sıkıntı çeken var mı içinizde.sürekli nefesszi kalıyorum..maroton koşmuş gibi nefes alıyorum her seferinde...
meraba ,guzel dıleklerınıx ıcın hepınıze cok tesekkur ederım..
mesaj ceken arkadaslarıma tek tek donus yaptım ama arada kalan varsa unuttugum ne olur kusura bakmasın..
arayan arkadaslarım vardı bellı etmesemde konusamadıklarım oldu.,,
11.11.2011 de geldı kızım 3000 dogducıkarken 2950 ıdı ..
sıze yazdıktan sonra arkadasıma gıttım. sonra 5 gıbı eve gelırken ıc camasırım ıslandı ,sonra bır daha ıslandı bu sefr pembe akıntı da vardı
o an anlladım..
esım de yoktu sonra kayınvalıdemı aradım cantaları aldık ne olur ne olmaz dıye gıttık hastaneye .esım aradı gelıyorum dedı ona sylemedım zten.
catı kontroljnde 1,5 cm acıklık ve suyun geldıgını soyledı
doktormla konustuk ıster eve gıt ısster orada kal dedı .
benım sadece gun boyu suren kasık agrım vardı bende eve gıttım.
aksam saat 10a kadar ara ara suyum gelıyordu akntı gıbı 10 da baya bı su geldı saat 12 de gıttık hastaneye acılmam 3 cm olmus ..
yatıs yapıldı ve sureklı catı kontrolu sonunda doguma alındım..
saat 12de yattım,sabah 6 da doguma alındım .7,30 da kızımm geldı dunyaya..
cok zor oldu dogumum uzun uzun anlatmaaycagım kımse korkmasın benım bebegımın kordonu cok kısaymıs cıkamadı .
hem ebe kestı hem de kızım parcaladı.
kızım 7,30 da geldı ama ben saat 9 gıbı dogum haneden cıkabıldım.
dıkısım cok,cok kan kaybettım.epiduralsız oldu.
ama korkamyın oldu gectı ..kızım benle onu emzırmek cok guzel bır duygu ..alıstık artık bırbırımıze..
cok dırı masallah cok hareketlı karnımdakı gıbı..
bu arada ben 2 takım pıjema ve 1 gecelık goturdum gecelık gıymedım pıjemalar yetmedı ve evden aldık..
bol bol atlet alın ve hasta bezı alın ben ped de aldım hasta bezı de ped kullanmadım
cocuk bezı bıle kullandım.
cocuk bezı cok alın .
bol bol takım goturun ben 3 takım goturdum tam set hastane cıkısı ancak yettı hatta yetmedı sayılır.
makyaj yapamadım .cantam hazır sayılmasına ragmen eksıklerım oldu :))
bu kadar aklıma gelen yıne gelır yazarım aklıma geldıkce sız de sorun..
cok sevıyorum sızı..
maşallah kuzunamerhaba arkadaşlar,
dün 2-3 defa su gelir gibi oldu benden..bu sabah dr. a gittik..meğer bebek doğum kanalına iyice girmiş..aşırı basıdan idrar kaçırıyomuşum..aylardır alttan muayene olmamıştım..bi de alttan muayene oldum mu..hastaneden çıktıım arabaya kadar zor yürüdüm.:26:
bebiş 2700 gr olmuş..
dr. 10 gün daha dayan 36yı bitir sonra heran gelebilir diyo da..nasıl dayanılır bilemiyorum..bebeğin dayanması asıl önemli olan..yormamaya çalışıyorum kendimi annem geliyo 2 gün sonra eşimde her işimi görüyo Allahtan ama korku dağları sardı ne yalan söyliyim..:26::26::26:
ayyyy hoşgelmiş. yasmin gözün aydın. annaaam bebişler tek tek geliyo.kızlar faceden yasemin_84 ün paylaşımını aynen aktarıyorum
''kızlar 15 gündür yoktum.suyum geldiğinden hastanede yattım.veeee kızımı perşembe sabahı saat 11 de doğurdum.biraz küçük doğduğundan şu an da küvezde.ben bugün taburcu oldum.kızım özgül 1500 gr doğdu.daha henüz göremedim.inş.pazartesi günü gidip küvez odasında görücem.''
yani 5. bebişimizde dogmuşşş:18::18::18:
senin de maşallah kuzunakzılar merhabalar telaş oldum ben de ama şimdi!!!arkadaşlar doğurmuş,hem de 37.haftasında normal doğum....tırsmaya başladım.biz d ebugün doktora gittik.benim bebeğim 33+0'da 2.500 kilo olmuşbabasına çekmiş anlaşılan :) çok kilolu doğmuş da eşim.böyle gider bi aksilik olmazsa sezeryan zamanında 3.500 vs olur diyo doktor.yalnız ben 20 aralık olsun istiyorum ama doktor 25 aralık daha iyi olur dedi.20 aralık erkenmiş!saçma değil mi kızlar ya???zaten beklenen normal doğumdan 10 gün öncesi 20 aralık.sonra siz isterseniz 20 aralık da ok sorun olmaz ama akcigerde sıkıntı olur da küvezde kalırsa siz de ben de vicdan azabı çekerim dedi....ama gelişimi bu kadar iyi giderken 4-5 günün fark yaratmayacagını düşünüyorum.ha bu arada bebişim kıyafetlerini yıkadım ütüledim .dalan roxy cok güzel.memnun kaldım ama şunu farkettim yumuşatıcısız olmuyo :) o yumusacık çoraplar sert oldu :) hastane çantamı da hazırlıycam yarın.
kızlar ya bi de nevresim yorgan vs almıştık çilek'den,paketinde ama illa yıkanmalı mı onlar???içinde karyola korumaları felan da var.annem gerek yok pakette dedi ama siz naptınız???:18:
ultrasona girdim ya bugün bol bol gördük bebeğimizi :) kızlar ya benim bebeğin burnu genişce galiba :) ama bebişlerin burnu hep küçük olmaz mı?pek sevimli pozlar göremedim halinden bi hayli şikayetçi görünüyodu.sanki huysuzlanıyodu.cok fotojenik diildik yani :) Allaha şükür hersey yolunda ya,burnunu da yerim ben onun :)))bi dahaki ay ağdayı nasıl yaptırcam acaba,korktum gari :)
ya ben de salı görcem kuzumu. acep kaç kilo olduki. senin kuzun da maşallah. hem ne güzel annenle alışveriş yapmışsın.ben de annemi çok özledim ya..woww kızlar sumak için hayırlı olsuna girmişken yasemin84ü de gördüm
vay anasını
allah sağlıkla büyümelerini ailelerine huzr veren bebişler olmalarını nasip eder inşallah
hepimizinkiler için geçerli dileklerim ayyyy
bu arada biz annemle bebeğin ilk 3 aylık ihtiyaçlarını aldık hepsini bugün yıkadık kuruttuk ütüledik bi çantaya koyduk bana da gecelik aldık dün onu da yıkadık ütüsünü vssini artık yarına yaparız
geri kaldı ped emzik vs gibi ihtiyaçlarımız bi markette de onları hallederiz
inşallah yani
evelsi gün doktora gittim 34+4tük
2226 gram olmuş bebiş biliyorsunuz en büyük korkum iri bebek olması allaha şükür gelişimi normal dedi
onun dışında dün annemle biraz turistik gezi yapalım dedik
ikimiz de şifayı kapmışız bademciklerim kafam kadar
sabahtan beri kafamı zor kaldırıyorum burnum akıyo
annem bi yandan ben bi yandan hapşuruyoruz
doktoru da aramadım
bakalım yarına geçecek mi
acaip halsizim anlayacağınız
bu arada ben daha 3. haftadan beri renkli çamaşır giymiyorum
hani kanama olursa farketmeme durumum olmasın diye
az önce banyoya girdim ay ya şimdi nişan gelirse nasıl tespit edicem derdine düştüm:18:
yıkanmamak da olmaz ki ama keşke olsa da o nişanı kaçırma stresim olmasa ayyyy
mesaj ceken arkadaslarıma tek tek donus yaptım ama arada kalan varsa unuttugum ne olur kusura bakmasın..
sıze yazdıktan sonra arkadasıma gıttım. sonra 5 gıbı eve gelırken ıc camasırım ıslandı ,sonra bır daha ıslandı bu sefr pembe akıntı da vardı
o an anlladım..
esım de yoktu sonra kayınvalıdemı aradım cantaları aldık ne olur ne olmaz dıye gıttık hastaneye .esım aradı gelıyorum dedı ona sylemedım zten.
aksam saat 10a kadar ara ara suyum gelıyordu akntı gıbı 10 da baya bı su geldı saat 12 de gıttık hastaneye acılmam 3 cm olmus ..
cok zor oldu dogumum uzun uzun anlatmaaycagım kımse korkmasın benım bebegımın kordonu cok kısaymıs cıkamadı .
ama korkamyın oldu gectı ..kızım benle onu emzırmek cok guzel bır duygu ..alıstık artık bırbırımıze..
bu arada ben 2 takım pıjema ve 1 gecelık goturdum gecelık gıymedım pıjemalar yetmedı ve evden aldık..
bol bol atlet alın ve hasta bezı alın ben ped de aldım hasta bezı de ped kullanmadım
cocuk bezı cok alın .
bol bol takım goturun ben 3 takım goturdum tam set hastane cıkısı ancak yettı hatta yetmedı sayılır.
cok sevıyorum sızı..
ben geldim kızlarr hala çok kötü gribim gözüm burnum hiç durmuyo kızımı hissedemiyorum hastalıktan doktorarda hiç bişey yapamıyo gebelikten dolayıbakteriyel enfeksiyon dediler doktor geçmesi çok zor bünyemde çok zayıf artık hiç gücüm kalmadı bazen diyorum doktorlar desede alıcaz diye hiç sesimi çıkarmam heralde bu durumumdan dolayı hepinize dua ediyorum yaşamayın hasta olmayın diye , bebeklerimizde gelmeye başladı ALLAH hepimizi korusun saklasın inş.
37+2 :))) bence de panik yapmalısın artıkbu arada doğum ne zaman ki cnm? hangi günü belirlediniz?
benim yine kafam çok karışık :26: doktorum tam 38+0 da alalım bebişi dedi. yani 4 aralıkta. ama 30 kasım da eşimin doğum günü. o zaman da 37+3 çok mu erken... off yaaa... ne zor işmiş buuuu :26::18::18::18:
o an anlladım..
cocuk bezı cok alın .
cok sevıyorum sızı..
herkese günaydın
benim bebişin de boynunda kordon var hem de bir aydır öyle. çok şükür bişey olmadı.doktorum sadece bebeğin hareketlerine dikkat et 4-5 saat hareket etmezse gel dedi. Saolsun bizim kız hiiçç öyle 4-5 saat beklemiyor her saat hareketli. Seninkine de bişey olmazz
Bu arada benim kızın burnu da hiç güzel gelmedi bana.Ultrason fotograflarına bakıyorum valla hiçbir şeye benzetemiyorum yüzünü tam göstermiyor ondan mı acaba
hani kargaya yavrusu şahin görünürdü yaaaaa
biberon ben de koyayım. bu arada kendime tarak toka ve foto makinası da koydum.sancılar hakkaten stersten olabilir cnm...listen bnmkiyle neredeyse aynı,ilave olarak ben kendime bi pijama bi gecelik bide eşofman tk koydum,bnmde sez. ve kaç gün kalacağmı bilmdğm için,,bebek bezi de 16lı koydum gerekirse alınır zaten bnce sennkide yetcek gbi...kendime havluda koydum ben her ihtimale karşı,bebeğede 1büyük bi küçük hast çıkışı,bi tulum,2-3tane çıtçıtlı badi ve ayaklı alt koydum,ona da yelek koydum,küçük biberonuda koydum gerekebileceğini söyledi arkadaşlar..başkada bişi yok :44:
bezi de arttırayım sağol canım. tesettürlüyüm canım o nedenle tac kullanmayacağım:)iyi yapmışsın gecelik konusunda .. bu doğumum da sez. olacağı için yanımda 2 takım gecelik-sabahlık ve 1 takım pijama götürücem .. pijamanın altını giyemem elbette , akşamın ilerleyen saatler herkes evine gidip de yanımda refakatçi olarak eşim kalınca geceliklere eklediğim pijama takımının üstünü giyerim ki rahat emziririm ve bu arada geceliklere bir sakatlık olmaz
kordon dolanması fikir olarak anneyi rahatsız eder , sanki kendi boğulur gibi hisseder . halbuki eski masa telefonlarının ahizeden kutuya bağlandığı spiral şeklindeki kablosu gibiymiş bebişlerin kordonu ve ne kadar dolanırsa dolansın bir sakatlık olmazmış , sadece ( Allah korusun ) farkedilmediği durumlarda normal doğum olursa o zaman bebişlerin hayati tehlikesi söz konusu olurmuş ..
bir arkadaşım süte karıştırıp içiyordu ve bebişleri hep 3 kg üzeri doğdular .. meyve-protein ağırlıklı beslenmemi tavsiye etmişti geçenlerde NSTmi çeken hemşire , onun da benden 1 hafta ilerideydi hamileliği ..
canım aynı his bende de var uzun zamandır .. bebişinki nerden baksan 1 aydır hazır da benim ki ı-ıhhhsanki onu hazırladığımda akşamında doğuma gidecekmişim psikolojisine girdim ve ne nerede bilmeme , kendimize hazırlayacağım valize 2-3 atlet - çamaşır vs dışında bir şey koymadım . ha bir de annem dün geldi daha , biraz da o gelsin sonra çantamı hazırlayayım akşamında bebiş gelecekse de gelsin artık modundaydım , bugün hazırlarım artık :26:
bak yaaaaçanta hazırlamaktan korkuyo , temizlik yapıp yorulup kasılmayı tetikleyip gitmeyesin doğuma :18:
bence bebiş ve senin için en hayırlısını ve sağlıklısını iste , önceki gebeliğimden arkadaşlarımdana bazıları şiddetle karşılardı sez. ve hiiiiç istemiyorum diyenlerden mecbur kalanlar oldu .. Allah bebişlerimizi nasıl sağlıkla kucağımıza alacaksak o doğum şeklini nasip etsin canım ..
öyle oluyor biraz da canımcımama benim gecelikler de askıda hala , zaten 2-3 parça dışında birşey daha koymadım valize ( bebişinki hazır çoktan tabi bir de 37+2yim bugün , düşündümde bendeki de ne rahatlık bu yahu
bez yetmez hastanede kaç gün kalacağınız belli değil çünkü , ilk günlerde günde 10 taneye kadar kirleniyor bezleri , ben yarım paket 1 numara prima aldım yanımatulumdan 1 tane daha al , pudra hiç kullanam hele bebişin erkekse , alt açma hastanede gerek yok bence , en kötü ihtimalle hasta altı bezi istersin hemşirelerden 1 tane , göğüs ucu kremini mutlaka yanına al . bir de ilk etapta süt gelmezse sarılık olmasın diye bazı hastaneler ( ben Çiğli Kent hast. yapmıştım ) aptamil pre veriyorlar , ve tabi fiyat da baya pahalı oluyor dışarıya göre , bunun yanında slikon kaşık dagiriyor faturaya vs.. bunları da ne olur ne olmaz diye alabilirsin .. ben 2 tane ( 1i cam 1i 30cclik mini biberon ) biberon da aldım yanıma ne olur ne olmaz diye .. gerçi oğlumda sez. olduğum için süt aman aman gelmeyince ilk hafta sarılığı hafif de seyretse mama takviyesi yaptırdı dr.u ve sağdığımız sütü de enjektöre çekip damlası ziyan olmasın diye resmen damla damla veriyorduk ağzına kuzumun ..
lohusa tacı - deodorant- makyaj malzemesi -ayna da yanına alınabileceklerden
ben sanki koşudan dönmüşüm de daha dinlenememişim gibiyim. nefes nefese....Kızlar size bişeuy soracaktımm nefes almakta sıkıntı çeken var mı içinizde.sürekli nefesszi kalıyorum..maroton koşmuş gibi nefes alıyorum her seferinde...
acaba ilk etapta süt gelmezse diye göğüs pompası da mı alsam yanıma. hem manuel hem de elektrikli var evde.
bi de milupa mama ve kasık alsam mı yanıma. bi arkadaş al demiş ama kararsız kaldım şimdi. ilk tercihim anne sütü. hastanede isterlerse o zaman mı eşim gidip alsa. ewet ewet öyle yapalım. hastane masrafları zaten çok olcak bi de mama parası eklemeyelim.
özelde doğum yapacağım ama az önce bi arkadaş hastane masraflarına pahalı pahalı o mama parasını da ekliyorlar dedi de ondan sordum.Canım özel hastanede doğum yapacaksan mamaya gerek yok,hemşireler bebek odasında mama veriyolar,eğer süt gelmezse.
Allah şifa versin inşallah.Bende çok hastayım,gözlerim,burnum sürekli akıyor,birde öksürük çıktı ki o daha da bela bişey,doktor antibiyotik verdi,istemeye istemeye içiyorum malesef.Dediğin gibi bende hastalandığımdan beridir bebeğimi eskisi kadar hissedemiyorum sanki hareketleri azaldı.Öksürdükçe karnım acıyo zaten.Bende dua istiyorum biran önce kurtulayım şu hastalıktan.Ne olur çok koruyun kendinizi son haftalarda hasta olmak berbat bi duyguymuş.
Benimde sezaryen olacağı için belirlenmiş 2 tarihim var.biri 25 kasım 37+3 oluyorum o tarihte,diğeri 2 aralık ondada 38+3'üm.Doktorla konuştum 37+3 çok mu erken die,bana sorarsan 38+3 te alalım derim dedi.Bebek 2 haftada önden gidiyor.4 kg doğmasını beklediği halde 37+3 ü istemiyor.Akciğer gelişimi dewam ediyomuş çünkü.Sanada fikir verir belki doktorun dedikleri.
o an anlladım..
cocuk bezı cok alın .
cok sevıyorum sızı..
çok geçmiş olsunnn
çabucak iyileşin
cnm benim çok geçmiş olsun yaaa(
neyse ki iyiymişsin cnm. çok dikkat et kendine...
Allah şifa versin inşallah.Bende çok hastayım,gözlerim,burnum sürekli akıyor,birde öksürük çıktı ki o daha da bela bişey,doktor antibiyotik verdi,istemeye istemeye içiyorum malesef.Dediğin gibi bende hastalandığımdan beridir bebeğimi eskisi kadar hissedemiyorum sanki hareketleri azaldı.Öksürdükçe karnım acıyo zaten.Bende dua istiyorum biran önce kurtulayım şu hastalıktan.Ne olur çok koruyun kendinizi son haftalarda hasta olmak berbat bi duyguymuş.
Benimde sezaryen olacağı için belirlenmiş 2 tarihim var.biri 25 kasım 37+3 oluyorum o tarihte,diğeri 2 aralık ondada 38+3'üm.Doktorla konuştum 37+3 çok mu erken die,bana sorarsan 38+3 te alalım derim dedi.Bebek 2 haftada önden gidiyor.4 kg doğmasını beklediği halde 37+3 ü istemiyor.Akciğer gelişimi dewam ediyomuş çünkü.Sanada fikir verir belki doktorun dedikleri.
ayy cnm geçmiş olsn darısı başımıza inş kuzunu kokla bol bol bizim içinde
cnm benim ilk oğlumda sanki dudağı yarık gibi duruyodu çok korkmuştum ama maşallah çok güzel bi bebik suyun içinde oldukları için yanılma olabilio bide bebeklerin doğduklarında burunları geniş oluyo kanatlı derlerya ama zamanla ufalıo annem burnu minik olsun diye sıkardı oğlumun burnunu işe yaradı
cnm ya geçmiş olsun bol bol meyve ye
ben bayramda çok kilo aldım ya doğsada bi zayıflamaya başlasak boğulcak gibi oluyorum
tatlım ne yiyip içiyorsunuzda bebişleriniz b kadar kilo alıyor ben öncelikle maşallah suphanallah diye söze başlayayım allah nazardan saklasın 32. haftada 1800 gr 43 cm idi .. buradaki arkadaşlara bakıyorum 2500 gr dan bahsediyorlar.. sütü sadece 1 bardak içiyorum acaba az mı geliyor.. sizler ne yiyip içiyorsunuz acaba????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?