2011 Aralık Anneleri

haklı olabilirisn canım ya..daha öncw hiç doğum yapmadıkki bizz :)) kim ne derse koyuyoruz çantamıza ama şuda ayrı bi gerçekki benmde hastanem özel ama öyle çok konforlu değil yani pek ümidim yok onları vereceklerini...

nasıl bir kasılma yaşıyorsun?

ben henüz adet sancısı gibi sancılar yaşıyorum sadece, o da gün içinde bikaç kez oluyor.
bu kasılma gerçekte neye benzeyecek merak ediyorum :)

ya canım bende netten kasılma ne diye araştırıyorum. göbeğin bi noktası şişiyo filan diye yazıyo herkes. genelde bebeğin ayağı başı filan sanılıyormuş. bende eskiden bebeğin ayağı sanıyodum. ama kasılmaymış.önceleri canım acımıyodu ama artık acımaya başladı 1-2 gündür.
doktora çarşamba gidicem. o zamana kadar bişey olmasa bari :)

benim ayağı sandığım şey gerçekten ayağıymış, dün ultrasonda gördük :))
onları öyle okuyunca ben de endişeleniyordum ama bi yandan da sertleşen bölgede hareket oluyordu zaten ordan emindim.

dediğim gibi sadece adet sancısı gibi sancılarım oluyor, doktorum da bunun normal olduğunu söyledi, bekliyoruz bakalım :)
canın acıyorsa bi sor derim mutlaka, ben sorduğumdan içim rahat. sen de rahatlarsın umarım :)
çarşambayı bekleme istersen, telefon açabiliyorsan telefonla sor?

kızlar tebrik edin beni an itibarıyle herşeyi hazırladım heran hazırlıklıyım çantaları arabaya koyma dışında işim kalmadı ohhh be ne rahatmış kıyafetlerini daha önceden yıkayıp ütülemiştim dolabına yerleştirdim eksikleri aldım. bebişin çantasını ve kendi mini valizimide hazırladım
bebeğimin çantasında
hastane çıkışımız ve 2 takımda iç dış zıbınlı takım koydum 2 çorap, mendil, şapka ve eldiven 2 şer tane, bir ince bir kalın battaniye, ıslak mendil, biberon suluk emzik kaşık, pişik kremi, bez. dalinin alt açma bezi aklıma gelenler bunlar.
kendi valizimde ise bi ben yokum :)))))
1 gecelik 2 pijama takımı tarak ayna makyaj malzemeleri düzleştirici terlik yelek meme ucu çatlak kremi ped hasta bezi nemlendirici parfüm diş macunu fırça kırmızı taç ama pijamalarım hep pembe tonları pembesini almam lazım arayışa devam en son pc mide koyacam internetsiz olmaz gözüm görür mü bilmem ama yanımda bulunsun malum uzaktayız teyzeleri ve halası görsünler kızımı ve son olarak tabi fotoğraf makinası
aklımdaki eksiğim ise gögüs pedi hep unutuyorum almayı pompamızıda babannemiz getirecek gelince valizdeki yerini alacak
eksiğim varmı bilemiyorum darısı başınıza aklınızda duracağına çantalarda dursunlar :) malum doğumlar çoğaldı tutuştuk hafiften :)

yarın sağlık ocağında kontrolüm var. bi onlarla konuşayım.
bi taraftanda oğluş bir an önce gelsin istiyorum. bi taraftan daha erken diyorum :))
ama ben oğlumu görmeyi istiyorum artık :))

bi taraftanda oğluş bir an önce gelsin istiyorum. bi taraftan daha erken diyorum :))

ahahaa aynı ben :)
bazen doğsun artık, öpeyim, koklayayım diyorum.
bazen de iyi böyle, daha durabilir diyorum

allah hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah.

bi sor bakalım sağlık ocağına da.
kontrolerin sıklaştı mı?
biz artık haftada bir gidiyoruz bu haftadan sonra.
yani dün gitmiştik, artık her cumartesi gideceğiz.

bayramdan önce gitmiştim. sanırım bu hafta gittikten sonra artık her hafta çağırır :)) hoş pek haftada kalmadı geriye :))
bana kalırsa ben 24 - 25 kasım gibi doğurucam :))
umarım doğru hissediyorumdur p

ben aralığın ilk haftası gibi geleceğini hissediyorum bakalım hayırlısı :)
evet aslında dediğin gibi pek hafta da kalmadı

gönlüne göre olsun inşallah o zaman.

anladım cnm... ben de doktora aynen böyle söyledim. bi dahaki randevuda netleştiririz dedi. bakalım artık hayırlısı. 8 gün sonra herşey belli olacak inşallah...

cnm illa eşinin dogum gününe denk getirmek için ugraşma bebiş içerde ne kadar kalsa okadar iyi sonra sarılık olma riski artıyor bebeklerin ciğerleri iyice gelişsin en az 38.haftayı görsün bence

yok cnm yok... öyle bir ısrarım asla olmadı. sadece doktor 4 aralık deyince, ablam sordu 30 kasım olmaz mı diye... artık hayırlısı. belki benim yaramaz 30 kasımı bile beklemicek. kim bilir...

canım en son yapılan tahlılde dr ıdrarda enfeksıyon var demıstı antıbıyotık vercektı yanma olmuo deyince wc deyken o zaman vermeyelım dedi acaba enfeksıyondanmı kı?

cnm benimde yanma falan yoktu ama böbrek genişlemesi olmuş bebeğin baskısından ve böbrekte enfeksiyon oluşmuş cok sancı yapıyordu adım bile atamaz olmuştum o derece yani ilaç kullandım bol su içtim şimdi iyiyim onun dısında ara ara sancılar kasılmalar oluyor onlarda normal ..

ya kızlar benim kasılmalarım canımı acıtmaya başladı.
göbeğimde bi nokta şişiyo ve çok sert oluyo. doktora sorsam kesin normal dicek :))

cnm bence de normal dıyecektir bu haftalarda bu tarz şeyler normal

cnm ya bende öyle cok lüks bır hastanede dogum yapmadım normal özel hastaneydi ama hiç gerek olmadı bende öyle şeylere birde ıkısınıde ayrı hastanelerde yaptım yanı ıkı hastanede de gerek olmadı

maşallah diyelim yalnız bende bugun bir hız 5 makına camasırını yıkadım bebişin yarında ütülerini yaparım inş

cnm acele etme erken gelmesin bebiş ne kadar içerde durursa okadar iyi yoksa dogduktan sonra problemleri olur ugraştırır sizi birde dogduktan sonra yogun bır maraton başlıyacak oyuzden bence keyfini cıkar son demlerin

herkese ii akşamlar kızlar...
size bikaç sorum olcak yine:)
1.si; aldığınız biberonları kaynattınız mı? başlığıyla birlikte mi kaynatıyorsunuz? :26: (bana pek mantıklı gelmedi de ondan soruyorum.) eğer başlıksız kaynatıyorsanız başlığı nasıl temizleyeceksiniz?
2.si; süt pompası aldıysanız; onun içindeki biberonu da kaynatıcaz di mi???
3.sü de emzik :) hala çıkarmadım ambaajından. çıkarıp temizlemeli miyim???
şimdiden tşkler...

kızlar bugun kalktıgımdan beri hiç oturmadım full çalıştım agrı magrı dinlemeden suana kadar hep ayaktaydım şimdi yeni uzandım biraz yorulmuşum cok..:18::18:
sabah kahvaltıdan sonra kızıma sinirlendim arkasından eşime kızdım derken o sinirle bir harekete geçtim ne var ne yok bir cok işi hallettim bugün..kızmak yarıyor bana sanırım
dün gece dolap içi için kapitoneden bezler dikmiştim bugunde dolaba yerleştireyim dedim bilenler bilir cocukların odaya yeni dolap yaptırmıştım kızımda güya silip temizlemişti bugun bı baksamkı heryeri mobılya tozu üsten silmiş öylecene ona kızıp aldım elime bezi bir güzel sildim derken bebişin çamasırlarınada giriştim onları yıkadım sonra mutfak dolapları yatak odası dolapları derken tüm dolaplar elimden geçmiş oldu

ahh ahh evde işe yarayan kımse yok hepsi dagıtsın sadece görenler kocaman kızın var yardımcı oluyordur sana dıyorlar ama nerde kımse bılmıyorkı hala arkasını ben toparlıyom

başkada kımsem yok yardımcı olacak bu gidişle doguma cok yorgun gıdecem cocugu cıkartamıyacam bu seferde

cnm valla ne desen haklısın. sen böyle yazınca ben strese girdim burda. ama bazen ne yaparsan yap değiştiremiyorsun işte. emin ol kızın da kendi evi olana kadar anlamayacak ev işlerinden, yani anlasa da yapmayacak. Allah yardımcın olur inşallah...ama sen lütfen yorma kendini. aralık anneleri karizmamız yerle bir. ekim-kasım-aralık anneleri olacak bizim grup

slm kızlar nasılsınız.hepinizi özledim valla...bu akşam hastaneye gidip bebişime süt verip geldim.

cnm yarasın kuzucuguna sütlerin inş biran önce toparlasın evine gelsin

cnm ben biberonları tencerede kaynatıyordum başlıklarınıda cezveye koyup kaynatıyordum ama onları 1dakkadan fazla kaynatmıyorum sonuçta plastık oldugu için deforme oluyor..emziğinide kaynat hazır olmuş olur cnm hatta kullanırsan her gece yatmadan kaynatırsın emziğini..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…