emzik ya da biberon başını asla kaynatmıyoruz ,kaynar suyun içine atıp 10 dk bekletiyoruz .kızlar bu bebek emziklerini nasıl steril hale getireceğiz biz?sıcak suya atıp kaynatacak mıyız?sapı ucu erimez mi ya?çok acemice bir soru oldu biliyorum:)
emzik ya da biberon başını asla kaynatmıyoruz ,kaynar suyun içine atıp 10 dk bekletiyoruz .
iyi geceler kızlaaar...bugün bende az temzlk yaptım sağı solu süpürdüm toz aldım,,sonra kişisel temizliğimide yapayım dedim..hamileleiğimin en zor temizliği oldu yaa,,inş doğuma kadar bi daha yapmak zorunda kalmam,gerçi yapacağım kesin gbi yaa,,idare edcm artık..utanarak bişey sorucam size:26: aynayla yapınca bayaa ayrıntılı gördm malum yerimi ama çok tuhaftı..ya nsl desem dudak kısmı derler yaa resmen sarkmış ve çok açıktı,,korktum ilk gördüğümde...acaba yaklaşan bi doğum belirtisi olabilir mi?yoksa normalde ben mi ilk kez farkettim:26: yarında dr kontrolüm var ama dra soramam asla...
doğum belirtisi değil canım normalde son 3 aya girildiğinde rengi siyahlaşır ve vajina yumuşar rahimin büyümesiyle de o şekilde genişleme olur ,doğumdan sonra düzelir merak etme ,ben ilk gebeliğimdede aynı oldu bundada aynı oldu ,doktoruma sordum renk değişimi çok normal gögüslerde aynı renk zaten iyice karardık
ayy güldürdün seplemcim beni allah da seni güldürsündeğişmez diyon yani dimi evet aslında bende farkındayım çünkü kız kardeşim aynı böyleydi evlendi yine cok değişmedi ve kızımda aynı teyzesine benzemiş anneme kızardım sen onu böyle alıştırıyorsun diye ama öyle olmuyormuş megerse şimdi annemin kızkardeşimle yaşadıgı herşeyi ben kendi kızımla yaşıyorum..
yemek yapmayı sevmende güzel bakalım o olacak mı benım kızımda babası yemekten hiç anlamaz
biraz önce ayşegülün resmini gördüm facede ve çok duygulandım.ne güzel bir tablo olmuş.darısı başımıza .....
iyi geceler kızlaaar...bugün bende az temzlk yaptım sağı solu süpürdüm toz aldım,,sonra kişisel temizliğimide yapayım dedim..hamileleiğimin en zor temizliği oldu yaa,,inş doğuma kadar bi daha yapmak zorunda kalmam,gerçi yapacağım kesin gbi yaa,,idare edcm artık..utanarak bişey sorucam size:26: aynayla yapınca bayaa ayrıntılı gördm malum yerimi ama çok tuhaftı..ya nsl desem dudak kısmı derler yaa resmen sarkmış ve çok açıktı,,korktum ilk gördüğümde...acaba yaklaşan bi doğum belirtisi olabilir mi?yoksa normalde ben mi ilk kez farkettim:26: yarında dr kontrolüm var ama dra soramam asla...
meraba ,guzel dıleklerınıx ıcın hepınıze cok tesekkur ederım..
mesaj ceken arkadaslarıma tek tek donus yaptım ama arada kalan varsa unuttugum ne olur kusura bakmasın..
arayan arkadaslarım vardı bellı etmesemde konusamadıklarım oldu.,,
11.11.2011 de geldı kızım 3000 dogducıkarken 2950 ıdı ..
sıze yazdıktan sonra arkadasıma gıttım. sonra 5 gıbı eve gelırken ıc camasırım ıslandı ,sonra bır daha ıslandı bu sefr pembe akıntı da vardı
o an anlladım..
esım de yoktu sonra kayınvalıdemı aradım cantaları aldık ne olur ne olmaz dıye gıttık hastaneye .esım aradı gelıyorum dedı ona sylemedım zten.
catı kontroljnde 1,5 cm acıklık ve suyun geldıgını soyledı
doktormla konustuk ıster eve gıt ısster orada kal dedı .
benım sadece gun boyu suren kasık agrım vardı bende eve gıttım.
aksam saat 10a kadar ara ara suyum gelıyordu akntı gıbı 10 da baya bı su geldı saat 12 de gıttık hastaneye acılmam 3 cm olmus ..
yatıs yapıldı ve sureklı catı kontrolu sonunda doguma alındım..
saat 12de yattım,sabah 6 da doguma alındım .7,30 da kızımm geldı dunyaya..
cok zor oldu dogumum uzun uzun anlatmaaycagım kımse korkmasın benım bebegımın kordonu cok kısaymıs cıkamadı .
hem ebe kestı hem de kızım parcaladı.
kızım 7,30 da geldı ama ben saat 9 gıbı dogum haneden cıkabıldım.
dıkısım cok,cok kan kaybettım.epiduralsız oldu.
ama korkamyın oldu gectı ..kızım benle onu emzırmek cok guzel bır duygu ..alıstık artık bırbırımıze..
cok dırı masallah cok hareketlı karnımdakı gıbı..
bu arada ben 2 takım pıjema ve 1 gecelık goturdum gecelık gıymedım pıjemalar yetmedı ve evden aldık..
bol bol atlet alın ve hasta bezı alın ben ped de aldım hasta bezı de ped kullanmadım
cocuk bezı bıle kullandım.
cocuk bezı cok alın .
bol bol takım goturun ben 3 takım goturdum tam set hastane cıkısı ancak yettı hatta yetmedı sayılır.
makyaj yapamadım .cantam hazır sayılmasına ragmen eksıklerım oldu :))
bu kadar aklıma gelen yıne gelır yazarım aklıma geldıkce sız de sorun..
cok sevıyorum sızı..
mesaj ceken arkadaslarıma tek tek donus yaptım ama arada kalan varsa unuttugum ne olur kusura bakmasın..
sıze yazdıktan sonra arkadasıma gıttım. sonra 5 gıbı eve gelırken ıc camasırım ıslandı ,sonra bır daha ıslandı bu sefr pembe akıntı da vardı
o an anlladım..
esım de yoktu sonra kayınvalıdemı aradım cantaları aldık ne olur ne olmaz dıye gıttık hastaneye .esım aradı gelıyorum dedı ona sylemedım zten.
aksam saat 10a kadar ara ara suyum gelıyordu akntı gıbı 10 da baya bı su geldı saat 12 de gıttık hastaneye acılmam 3 cm olmus ..
cok zor oldu dogumum uzun uzun anlatmaaycagım kımse korkmasın benım bebegımın kordonu cok kısaymıs cıkamadı .
ama korkamyın oldu gectı ..kızım benle onu emzırmek cok guzel bır duygu ..alıstık artık bırbırımıze..
bu arada ben 2 takım pıjema ve 1 gecelık goturdum gecelık gıymedım pıjemalar yetmedı ve evden aldık..
bol bol atlet alın ve hasta bezı alın ben ped de aldım hasta bezı de ped kullanmadım
cocuk bezı cok alın .
bol bol takım goturun ben 3 takım goturdum tam set hastane cıkısı ancak yettı hatta yetmedı sayılır.
cok sevıyorum sızı..
ahh cnm benim yaaaaaaaa.... inşallah çabucak çıkar küvözden de kavuşur anneciğine küçük kuzucuk...
ya kafama bişi takıldı cnm... zaten tahmini doğum tarihi 24 aralık deil mi senin? 41 gün kaldı yazıyor. nasıl olur da hem de sezeryanı 25 aralık da yapalım diyor doktorun. ya ben yanlış anladım, ya da bu işte bi iş var...
cnm bende buakşam kişisel temizliğimi yaptım şimdi duştan cıkıp pc basına gectim aynı durum bendede var çok kötü psikolojim bozuldu 1 buçuk aydır bakmamıştım eşimle ağda yapalım dedik bide baktım aynadan şekli değişmiş dudak kısmı sarkmış ve alt tarafıda dışa doğru gibi şişmiş eşimden utandım yaa off çok moralim bozukkk kocama rezil oldummmmm
yasmin_84 canım özgül kızı en kısa zamanda evinize götürmek nasip olur inşallah...
yarın bol bol görürsün kızçeni inşallah...
bu gün sabha yataktan sağ alt baldırıma giren bir kasılmayla uyandımki bende anlatamam öyle bir bağırmışımki o acıyla yazık kocam yataktan nasıl fırladı anlamadım doğuruyorum sanmış yazık sonradan çok güldük halinesağolsun iki üç sıktı baldırımı geçti gitti fakat kasılan baldırım hala çok ağrıyor ..
bu arada saçma sapan ağrılar yaşıyorum sanırım yalancı sancılar olsa gerek pek anlamıyorumda da kendimi hiç doğurcak gibi hissetmiyorum hala ben yaa sanki bu kız iyice beklicek 40. haftasını hatta 10 gün fazlasını bile beklicekmiş gibime bile geliyor..
o an anlladım..
cocuk bezı cok alın .
cok sevıyorum sızı..
yasmin_84 canım özgül kızı en kısa zamanda evinize götürmek nasip olur inşallah...
bu gün sabha yataktan sağ alt baldırıma giren bir kasılmayla uyandımki bende anlatamam öyle bir bağırmışımki o acıyla yazık kocam yataktan nasıl fırladı anlamadım doğuruyorum sanmış yazık sonradan çok güldük halinesağolsun iki üç sıktı baldırımı geçti gitti fakat kasılan baldırım hala çok ağrıyor ..
bu arada saçma sapan ağrılar yaşıyorum sanırım yalancı sancılar olsa gerek pek anlamıyorumda da kendimi hiç doğurcak gibi hissetmiyorum hala ben yaa sanki bu kız iyice beklicek 40. haftasını hatta 10 gün fazlasını bile beklicekmiş gibime bile geliyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?