canim agrilar azaldi ya da ben alistim sukur. ancak dedigim gibi 2 kere kesildim ve kanamalar devam ediyor. kaniyor sonra yeniden sisiyor. kisir bi donguye girdi olay. basta rahim agzinda iltihap vardi. hastaneye yatisimda bol bol serum ve fitil verdiler bebegi 2 gune aliyorlardi enfeksiyon tehdidi nedeniyle. neyseki sonra gecti.
bu arada bebegim o haftalarda 2200 civariydi ama doktorumyine de gelisimine tam guvenemedi almak icin. tutabildigimiz kadar tutalim demisti. enfeksiyon da gecince 23 kasim diye konustuk. cumartesi kontrolde 2400 olmus riskli zamanlari atlattik artik dedi. 18inde yine randevumuz var. belki daha da oteleriz tarihi...
senin için eminim zor oluyordur ama bebek için sevindim canım, biraz daha annesinden beslensin oğluşun, herşeyin hayırlısı canım, umarım cuma günü güzel haberlerle dönersin.
benimde cumartesi randevum var, 1 ay olacak gitmeyeli umarım herşey yolundadır, gitmişken bir odaları dolaşıp, hemşirelerle konuşayım diyorum bakalım:)
odalar biraz kucuk geldi bana benim refakatci sayim hayli abartiliydi. 2 ya da 3 refakatci olunca zor oluyor. tek kisi seninle kalacaksa cok rahat ama. yemeklerini komik ama begendim. sabah liste geliyor ertesigunun yemeklerini seciyorsun keyfine vediyetine gore. ara ogunler cok bol. surekli biseyler geliyor. hemsireler konusunda icin rahat olsun. ben 4 gun yattim gerci karma cerrahi (12.kat) katindaydim ama kad. dog katinda yogunluk olunca oraya da gidiyormus bizimle ilgilenen hemsireler. hepsi mi bu kadar iyi niyetli guler yuzlu olur yaaa.. ne istediysek ainda geldi hemen ilgilendiler. hicbirsey icin beklemedik. en ufak ricamizi bile ikiletmediler..
ya allah halime acidi hep tatli insanlar yolladi ya da gercekten hastaneacisindan cok sansliyiz. ben doktorumla simdiden anlastim dogumdan sonra yine 12. kati istiyorum :))
odalar biraz kucuk geldi bana benim refakatci sayim hayli abartiliydi. 2 ya da 3 refakatci olunca zor oluyor. tek kisi seninle kalacaksa cok rahat ama. yemeklerini komik ama begendim. sabah liste geliyor ertesigunun yemeklerini seciyorsun keyfine vediyetine gore. ara ogunler cok bol. surekli biseyler geliyor. hemsireler konusunda icin rahat olsun. ben 4 gun yattim gerci karma cerrahi (12.kat) katindaydim ama kad. dog katinda yogunluk olunca oraya da gidiyormus bizimle ilgilenen hemsireler. hepsi mi bu kadar iyi niyetli guler yuzlu olur yaaa.. ne istediysek ainda geldi hemen ilgilendiler. hicbirsey icin beklemedik. en ufak ricamizi bile ikiletmediler..
ya allah halime acidi hep tatli insanlar yolladi ya da gercekten hastaneacisindan cok sansliyiz. ben doktorumla simdiden anlastim dogumdan sonra yine 12. kati istiyorum :))
Kızlar sizin fikrinizi almak istediğim bi konu var, refakatçi olarak 1 kişi seçmem lazım, hastaneye annem de kendi evim de çok yakın...sizce eşim mi kalsa daha iyi olur annem mi?
Kızlar sizin fikrinizi almak istediğim bi konu var, refakatçi olarak 1 kişi seçmem lazım, hastaneye annem de kendi evim de çok yakın...sizce eşim mi kalsa daha iyi olur annem mi?
günaydın bebişlerimizi heyecanla bekleyen annecikler...
cuma günü çok kötü bir gün geçirdim.. doğuracağımı sanmıştım çok ama çok sancım vardı.. ve bazılarınız biliyordur çok az kan görmüştüm. eve zor attım kendimi o gün.. ertesi gün dr gittik idrar tahlili yaptık nst ye bağlandım sancım çıkmadı benim sancı diye hissettiklerim minik kızımın hareketleriymiş..
sonra doktorum kontrol etti beni.. alttan muayene etti açıklık yok dedi.. suyum normal miş o sancının sebebi sonradan ortaya çıktı idrar yolu enfeksiyonuymuş.. normalde bende sürekli en başından beri var her tahlilde 6-8 gibi çıkıyordu en son 12 çıkmıştı ama bu sefer 15 mişşş ağrının sebebi oymuş.. kanın sebebine gelince oda mantardan dolayıymış.. son zamanlarda mantar olabilirmiş tahrişten dolayıda o kan olmuş olabilirmiş... bu arada çatı muayneside yaptı normalmiş herşey kızımda geliş yoluna girmiş çok şükür... bu arada kızım 2700 gr olmuş.. 3 haftada 700 gram almış..
annem sağolsun ütülencek eşyaları ütüledi... kızımın cibinliğini aldım.. hastaneye gidecek eşyalarımız hazır... bakım kremlerini aldım.. bebek arabamızdan başka eksik kalmadı çok şükür....
halimem canım gönlün nasıl istiyrosa o şekilde doğum yap normal sezeryan hiç fark etmez.. yeterki bebeğini sağlıcakla kucağına almak nasip olsun.... herkes illede normal doğurcak diye bişey yok.. ben normal istiyorum hesapta ama bebeğimin keyfine karışamam ki düne kadar ters geliyordu şimdi düzelmiş ama son anda dönmeyeceği ne malum...
günaydın kızlar.. bende öğleden sonra doktora kontrole gidiyorum inşallah.. bakalım bebişimin gelişimi nasılmış....
gelişmeleri sizlere yazarım... bu arada ben ağda işleri için hamama gidiyorum 5 dakika bile sürmüyor birçokda hamile bayan geliyor kişisel temizlik için..tertemiz oluveriyor valla..
halimecim sezeryan konusunda sıkma canını, sağlıklı sıhatli doğsunlarda gerisinin bir önemi yok bence,
Günaydın kızlaaarrrrbu sabah belimde korkunç bir ağrıyla uyandım ve hala geçmedi, destek de koyuyorum arkama ama hala aynı karnımda da gaz sancısı gibi bi sancı, tuvalete gidiyorum gaz falan yok ama öyle bi şişkinlik hissediyorum ki anlatamam yaa bu hafta okulda son haftam, haftasonu raporumuzu alıcaz inşallah ama nasıl dayanıcam bu ağrılarla bilmiyorum çocuklar da inadına daha yaramaz sanki bugün offfffffffffffffffffffff
bence eşin kalsın cnm çünkü özel bi gece sonucta 9 ay beklediniz ve ilk gecenizi birlikte yavrunuzla gecirin derim ben
evet cnm aynı şeyi düşünüyorum, annem akşama kadar kalır yanımda, geceyi eşimle geçirsem daha iyi olacak sanırım...yalnız işte kafama şu takılıo, bebeğe bakma konusunda anneme ihtiyacım olur mu ki, hemşireler ilgilenir diyo herkes...
slm kızlar nasılsınızzzzzzzzzz.......ya benım doktorum erkek sormaya utanıyorum napcam ben,ağdamı yaptırsam zararı olurmu dıye sorcam soramıyorum,göğüs kremı kullanmaya başlayımmı dıye sorcam soramıyorum acaba kagıda yazıpta lelınemı versemkı
kızlar,
biz geldik oğluşumla, ne kadar hareketli geçmiş bu birkaç gün,
nihalcim aklımız sendeydi kızının ve senini yii olmana sevindik hayatım
halimecim sezeryan konusunda sıkma canını, sağlıklı sıhatli doğsunlarda gerisinin bir önemi yok bence,
sumak masal bebek nasıl anlatsana biraz?
bu arada kızlar ben durup durup ağlıyorum bu haftasonu ne oldu anlamadım, sanki doğunca bakabilecek miyim? iyi bir anne olacilecek miyim diye düşünüp duruyorum, bebek nasıl bakılır bilmiyorumki, ağrısı, sancısı olunca nasıl analyacağım:
bu arada sonunda bende hazırlıklarımın çoğunu tamamladım sayılır, haftasonu alışverişe çıktık, oğluşun kıyafet eksiklerini aldım, biberon, şampuan vs. onları hallettik, hastanede giyeceğim gecelik pijama takımlarını aldık, birde bebek şekerlerimizi aldık bu hafta yapıcaz, güzel bir tasarım oldu gibi bakalım,
annem bizdeydi haftasonu tüm aldıklarımızı yıkadık 6,7 makine tuttlu, onları ütüledik dolabına yerleştirdik, içim trahatladı,hastaneye gidecekleri dolabın farklı bir gözüne yerleştirdim, çantaya koymadım, koyarsam hemen doğururum gibi geldi,
birde tüm çamaşırları dalinin sıvı deterjanı ve yumuşatıcısıyla yıkadım, tüm haftasonu ev bebek kokuyordu yumuşacık oldular.
çok teşekkür ederim canım, birde annem hep yanımda olamayacak sadece 1,2 hafta yanımda ondanda korkuyorum bakım işini becerebilecek miyim diye, bakalım yaşayıp göreceğiz artık, inş. kuzularımız uslu olurlarda altından kalkabiliriz, ben hala çalışyıyorum araık 9 gibi izne çıkıcam, vakit buldukça artık şekerleri bitirmem gerekiyor,
birde biey soracağım kızlar, benim göğüslerim hamilelikte pek büyümedi, hala eski sütyenlerimi takıyorum (75) ama 2 aydan beri sütüm geliyor az az, şimdi emzirme atleti ve sütyeni alıcam kaç beden almalıyım satıcı kız 85 almalısın dedi, şöyle bir baktımda içinin dolması mümkün gözükmüyor ama süt bollaşınca öyle mi olacak bilmiyorum, siz kaç beden aldınız? yada daha önce kullananlar varsa ne tavsiye edersiniz?
selam kızlar nasılsınız?ben hala iyileşemedim doktora gittim hamilesin sana ilaç veremem ama ateşin 37.5 olursa o zaman gel yoksa dinlenerek ve doğal şeylerle geçirmeye çalış dedi cumartesi bebişimi görmeye de gidemedik hasta olduğum için diğer hamilelere bulaştırmamak için haftaya erteledim randevumu herşey bebişler için bencil olmak istemedim kulaklarım çok ağrıyor hiçbir iş yapamıyorum 2 hafta sonra annem gelecek babamla birlikte o zamana kadar eşimle yemekleri idare ediyoruz dün yemekleri o yaptı bugünde ben yapmaya çalışacağım kızlar hastalık salgınmış ne olur dikkat edin dışarı çıkarken maske takın
kızlar bugün sağlık ocağında kontrolum vardı.hemşire bol bol dinlen temizlik falan yapma bebeğinin hareketlerini hep dinle tehlikeli dönemdesiniz artık dedi.bebeğin yeri kalmadığı için.ne olur sizlerde bol bol yatın
kızlar yaa hastaneye kaç tane gecelik-pijama götürcez??? sumak 2 tane yetmedi yazmış.. ben bir gecelik-sabahlık,birde pijama takımı götürmeyi düşünüyorum hazırladım.. birde yedek olsun diye ince pijama takımı yarım kollu yarım bacaklı kapri gibi onu alacaktım yanıma her ihtimale karşı...... bir tanede yedek pijama takımı almıştım sabahlıklı ama onu eve gelince giyerim diyordum hastaneye götürmeyim temiz kalsın diye yanıma almamayı düşünüyorum ama şimdi aklım karıştı benim aldıklarım yetmezmi acaba
kızlar yaa hastaneye kaç tane gecelik-pijama götürcez??? sumak 2 tane yetmedi yazmış.. ben bir gecelik-sabahlık,birde pijama takımı götürmeyi düşünüyorum hazırladım.. birde yedek olsun diye ince pijama takımı yarım kollu yarım bacaklı kapri gibi onu alacaktım yanıma her ihtimale karşı...... bir tanede yedek pijama takımı almıştım sabahlıklı ama onu eve gelince giyerim diyordum hastaneye götürmeyim temiz kalsın diye yanıma almamayı düşünüyorum ama şimdi aklım karıştı benim aldıklarım yetmezmi acaba
ben bir pijama takımı+sabahlık, bir gecelik+ sabahlık götüreceğim galiba, ablam sadece 1 takımı kullanmıştı, her doğumda farklılıklar olabiliyor tabi, ben toplamda 2 takım götüreceğim, eğer bir sorun çıkarsada evden getirirler, evimiz çok yakın hastaneye . takıntılıyım çünkü eğer pijamalar giyilmeden eve gitse bile hastane kokuyor diye hepsi tekrar yıkanır o yüzden çok götürmek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?