merhabalar,
son zamanlarda giremedim foruma. facebook'tan son haberleri takip ettim sadece çünkü çok ama çok moralim bozuk. bilenler ya da hatırlayanlar vardır. yaz tatilinde eşimle büyük bi kavga etmiştik ailesi yüzünden, uzun süre konuşmamıştık. bayram tatilinde yine aynı şeyleri yaşadık. ve dünya akıllısı kocam beni evden kovma cürretini göstermeye kadar gitti. karnındaki bile umrumda değil dedi... annemleri çağırdı gelin alın kızınızı diye. bizimkiler de bayram bayram yollara düşüp ortalığı sakinleştirmeye çalıştılar ki aramızda yaklaşık 300 km var. çooook kötü günler geçirdim, geçiriyorum... kızımı da üzmemek için ağlamamaya çalışıyorum ama ne fayda. 1 haftadır yaşamıyorum sanki. ailemin morali de doğal olarak çok kötü. her şekilde arkandayız diyorlar. kızım için o kadar hazırlık yaptıktan sonra, bunları bırakıp gitme düşüncesi yıkıyor beni. gidip ailemin yanında doğum yapmayı da düşünüyorum ama gidersem daha dönemem, dönmem de!!! bi umut düzelir diye bekliyorum ama bişeyin düzeliceği yok!!! artık tamamen kararlıyım, eğer böyle devam ederse, doğumdan da sonra da bana bunları yaşatırsa, terkedicem, boşanıcam!!! şu günlerde hadi beni geçsin, daha doğmamış kızımı bu kadar üzmeye, sıkıntıya sokmaya tek bir allahın kulunun hakkı yok! gün gelecek hepsinin hesabını soracağım ama kızımın doğmasını bekliyorum. sağlıklı bi şekilde doğsun yeterki! ondan sonra ne olursa olacak!! dua edin benim ve kızım için!!
merhabalar,
son zamanlarda giremedim foruma. facebook'tan son haberleri takip ettim sadece çünkü çok ama çok moralim bozuk. bilenler ya da hatırlayanlar vardır. yaz tatilinde eşimle büyük bi kavga etmiştik ailesi yüzünden, uzun süre konuşmamıştık. bayram tatilinde yine aynı şeyleri yaşadık. ve dünya akıllısı kocam beni evden kovma cürretini göstermeye kadar gitti. karnındaki bile umrumda değil dedi... annemleri çağırdı gelin alın kızınızı diye. bizimkiler de bayram bayram yollara düşüp ortalığı sakinleştirmeye çalıştılar ki aramızda yaklaşık 300 km var. çooook kötü günler geçirdim, geçiriyorum... kızımı da üzmemek için ağlamamaya çalışıyorum ama ne fayda. 1 haftadır yaşamıyorum sanki. ailemin morali de doğal olarak çok kötü. her şekilde arkandayız diyorlar. kızım için o kadar hazırlık yaptıktan sonra, bunları bırakıp gitme düşüncesi yıkıyor beni. gidip ailemin yanında doğum yapmayı da düşünüyorum ama gidersem daha dönemem, dönmem de!!! bi umut düzelir diye bekliyorum ama bişeyin düzeliceği yok!!! artık tamamen kararlıyım, eğer böyle devam ederse, doğumdan da sonra da bana bunları yaşatırsa, terkedicem, boşanıcam!!! şu günlerde hadi beni geçsin, daha doğmamış kızımı bu kadar üzmeye, sıkıntıya sokmaya tek bir allahın kulunun hakkı yok! gün gelecek hepsinin hesabını soracağım ama kızımın doğmasını bekliyorum. sağlıklı bi şekilde doğsun yeterki! ondan sonra ne olursa olacak!! dua edin benim ve kızım için!!
iş yerim 16 hafta izin verdi 2 haftada benim yıllık iznimden var... sanırım nisan başı gibi iş başı yapacağıö... bebeğime annem bakacak sağolsun... haftada bir gün süt izni kullanacağım... annemin evi bana biraz uzak olduğu için bende kalacak ben evde olduğum zamanlrda kendi evine gidecek... havalarda ısınınca biz ona gideceğiz böylece büyütücez kızımı....
alla yardımcın olsun canım ama bakıcıya nasıl güveneceksin...
benim annemde çok üzülüyor bu duruma ama ablamın bebeklerine bakıyor şuan, onlar için şehir değiştirdi artık istanbulda onlarla yaşıyor, 2 bebeği var ablamın küçüğü 1 yaşını yeni doldurdu. bana yardımcı olamıyorlar diye ablamda oda çok üzülüyor, bu haliyle her haftasonu geliyor, evimi temizliyor, yemeklerimi yapıyor, bebeğe birsürü şey aldılar, birsürü şeyde dikti, ama kayınvalidem üst katımda oturuyor, bakmayacağım dedi kestirip attı işten çık çocuğunu büyüt diyor, bu arada kızının 4 yaşındaki çocuğuna bakıyor hala kreşe bile vermiyorlar, bende minnet etmek istemiyorum açıkçası, çalışmasam ,ara versem diye düşündüm bir ara, hem onun dediğine gelecek, hemde çocukta olunca masraflar katlanır, evimiz kira değil ama sıkıntıya gireriz diye düşündüm, ilk evlendiğimizde borçlarımız vardı, sadece eşim çalışıyordu sıkıntılı günlerdi, şimdi çalışmasam aç kalmayız geçiniriz ama herşey istediğim gibi olmaz, artık çocuğuma bişey alırken, gezerken, vs. aynı sıkıntıları düşünmek istemiyorum, o yüzden çalışmaya karar verdim. 1-2 ay gibi ücretsiz izin kullanacağım, mayıs başı yada haziran başında tekrar başlayacağım, tanıdıklardan araştırmaya başladım inş. iyi birileri çıkar karşıma, geçen hafta kafayı çok taktım nasıl bırakırım falan diye ağlayıp durdum, artık herşeyin hayırlısı bakalım. Sen saşlısın canım kendi annen gibisi yok gerçekten
çalışan anneler size bişey soracağım, doğumdan sonra çalışacak mısınız? ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz? ve bebeğinize kim bakacak?
günlerdir bu sorularla boğuşuyorum, bebeğime bakacak kimse yok, bakıcı bulmam lazım, çalışmamda lazım off off
merhabalar,
merhabalar,
insafsız kadın yaaaa şu kayınvaliden... sırf sen çalışmayasın diye yapıyor bence... ama sanki bakıcı tuttuğunu görünce yumuşayacakmış gibi geliyor bana... yaa kendi torunun evinin alt katında nasıl bakamazsın....
haziranda işe başlarsan bebğin 6 aylık olacak bakımı daha da kolay olacak...sen canını şimdiden sıkma bakıcıya kalmayacak bebeğine bakmya kayınvaliden geleckkk bak görr....
bugün yazan bikaç arkadaş gözüme çarptıda..bende börek vs yapıp koymak şistyrm dondurucuya ama hiç denemediğim için acaba nasıl olur diyede cesaret edemyrm...sizler nasıl yapıyorsunz?pişirip koyunca buzu çözülürken ıslak gbi olmuyomu?mikrodamı ısıtıyorsunz?ayrıntılı yazarsanız sevinirim :))
Bende yarın derin dondurucu hazırlığımı yapacağım inşallah.Buzlukta börek poğaça,dolma vs olması buyuk kolaylık.Zİyarete gelenler strese sokmuyor insanı hazırlıklı olunca.Kolay gelsin canım sana..
Kendi ihtiyaçlarını karşılayacak duruma gelirsin bence.Yani ben gelmiştim.Ama tabiki ev temizliği gb büyük işlere kalkışamazsın die düşünüyorum.
Canım öncelikle Allah yardımcın olsun,doğum öncesi evini terk etmeyerek bence çok mantıklı ve doğru bi davranışta bulunmuşsun.Yuvanıza katılacak yavrunuz herşeyi değiştirebilir.Onlar mevla tarafından bizlere gönderilen büyük mucizeler.Bereketiyle,huzuruyla,muhabbetiyle gelir her bebek.Senin yavrunda inşallah bu kara bulutların üzerine güneş gibi doğacak ve yuvanıza eski neşenizi getirecektir.Allah'a tevekkül et,çok çok dua da bulun,bu dert geldiyse kapına ya MEVLANI özlemişsindir yada o seni ÖZLEMİŞTİR.
Bela, gam, keder Mevlanın sevdiklerine gösterdiği kamçıdır.. VURDUKÇA KENDİNE ÇEKER...
Çok dua et arkadaşım ve kendini hiç üzme.Güneşin doğması yakındır..
benimki gibi seninkide maşallah cnm önce ayrılınca sorun olmaz diye biliorum dr yatış falan gösterir iznin yanmaz inş ama bi bilene sormak lazımkızlar kafam çok karışık ya şimdi doktor bebek 3 hafta önde diye beni 3 hafta öncesinden 37 .hafta iznine ayırıyor oysa ben daha 34.haftadayım.ya bebek tam 40 haftada gelirse nasıl olacak şimdi 3000 gr sizce 40 haftada çok mu irileşmiş olur ya offf ben stres oldum iyice
ayy cnm ya Allah yardımcınız olsun annemi babamı özledimmmmmmm bende 3 ay küvezde kalmışım babama hastanenin camından gösterirlermiş beni hımm bide o serumları yiyince biraz hormonlu oluyosun kendimden biliyorum hep iri yarıydımgayet iyi maşallah.dün perensesimi ilk defa babasıyla gidip gördük.gittiğimizde uyuyodu.babsının sesini duyunca ağladı.çok küçüktü.bırakıp gelmek çok zor oldu.yol boyunca eşimle kızımı konuştuk.
cnm ya martta başlıycam (idarecilik işi olursa ama yarım gün gidicem) yada eylülde ve bakıcımız bakacakçalışan anneler size bişey soracağım, doğumdan sonra çalışacak mısınız? ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz? ve bebeğinize kim bakacak?
günlerdir bu sorularla boğuşuyorum, bebeğime bakacak kimse yok, bakıcı bulmam lazım, çalışmamda lazım off off
ya bende yaş sınırlaması var diye duymuştum sanki:)
:) amin inşallah cümlemizinki.
bence 1 yudum bile içse süt kardeş olur. öyle saymaya gerek yok.
starimu senin tarihte güzel ya belki bende normal yaparım o tarihte inşAllah iyiliğini versindr.un han gi tarihi uygun gördüyse o zaman olsun , bebişin kg-boy nasıl , ne kadar içerde kalırsa o kadar iyi , ciğer-göz gelişimi 37den sonra tamamlanıyor diye biliyorum :44:
doğum kısmetse 20 kasım pazar sabah 9da:18:
uykum geldi gibi , biraz uyumayı deneyeyim
maşallah sana cnm ya ben yeri gelio kendi oğlumu bile çekemiom ama sen kızını öyle bi anlatıyon ki hayran kalmamak mümkün değil Allah mükafatını bu dünya da da öbür dünyadada versin inşmaşallah yeğenine canım çok sevimli oluyorlar ben kısmetse büyük bir bebek almayı düşünüyorum hastaneden gelince bunu kardeşin sana getirdi diyeceğim çok sevdiği için seni dicem gerçi ben bebeğe uyku seti almaya gittim kızıma aldım geçen bebeğe kozmonot almaya gittim kızıma palto aldım yani pek kıskancak gb olmuyor zaten kısmetli bir kız kardeşine alışverişe gittiğimde genelde ablasına alıyoruz yani kıyamam ya küçücük abla olcak birde abla havasına da girdiya bayılıyorum onu dinlerken anlatmaya çalıştıklarını ben birde sütümdende vericem süt kareş olsunlar bebeğimle ve abisiyle diye kızlarım eşimin ilk eşinden olduğunda onlara sütümden verip süt kardeş yapmak istiyorum bunun için kaç yudum içmeleri lazım gerçi benim 3 yaşında olan versem emmeye bile başlıcak beni ama sarılınca hemen emme taklidi yapıyor bilmiş kızım
iyi günlerde kullansınlar allah hayırlı uzuun ömür versin canım maşallah küçük bir abi olacak desene sizinkide zaten kıskançlık olayının azı normalde anne babalar aradaki dengeyi kuramazsa uçurum oluşuyor inşllh bizler o dengeyi güzel kurararız hayırlı iyi huylu birbirininn destekçisi kardeşler olarak
büyütürüz
ayy benim kuzum pek anlamıo daha 18 aralıkta oda 3 ü bitirio geçen göbeğimi yırtacaktı nerdeyse bebek gelsin diye bende bak azcık kaldı büyüsün gelecek yoksa hasta olur dedim herkese eliyle gösterio azcık büyüyecek diye bebeğin park yatağını kurduk oyuncaklı falan dedim halleder hatta annem uyku setini kirletir serme falan dedi ama ben oğlum yat yatağa dedim yok o benim değil bebeğin diyo elbiseleri giymeye çalışıo amaannem doğuma gelemeyecek ve 24 kasımda da oğlum 3 yaşını bitirip 4 gireceği için hem onun doğum günü hediyesini hem de doğacak olan için aldıklarını göndermişş kargo ile. bizim oğlan kendi kıyafetini gördü sonrabebğin battaniye yelekler ve hırkaları görünce dudak büktü. kendi kıyafetini beğenmedi. ben de tamam melihinkileri beğendiysen onları sana giydireyim dedim ve hemen giydirdim en küçük yeleğini el kadardı yelek. sonra olmadı ve anne bu çok küçük bana marketten bunun büyüğünü alalım dedi tamam dedim. bak sana da anane yelek örmüş hem de düğmeleri arabalı falan diyince sakinleşti. sonra bebeğin battaniyesini istedi. annemin ona 3 yııl önce aldığı battaniyeyi çıkardım ve bu sana ananenin aldığı battaniye. diğeri de melihe aldığı battaniye dedim kabul etti. melih gelsin diyor karnından çıkart diyor. bakalım kıskanç bi çocuk ama idare etcez inşallah.
ayy bende hergün bugün başlıycam diyodum ama olmuyodu aaneşum sağolsun halletti cnmmmm annemmmmmmmmmmmmmmmmben..ben..aynı öyleyim yaa...izne ayrıldım her işimi yavaş yavaş yaparım diyrm ama hiiiiç yapasım yokki...bnmde mutfak dolaplarım silinecek,tüllerim yıkanacak..hergün az bişey yapsam yetcek ama
şimdi geldim doktordan BDP 37+0 FL 72mm 36+6 ac 36+1 bebeğim yine 3 hafta önde gözüküyor kilosu 2914 doktor izne ayırmam lazım dedi
maşallah cnm sevginiz yılaca artsınKızlar kac gundur gıremedım foruma gecmısıde okumak cok zamanımı aldı cok sukur hersey yolunda herkeslerde ıyıyımısBugünde bizim kocişle evlilik yıldönümümüz cok guzel bır gun gecırdık Minnakımız olmadan basbasa gecırecegımız son zamanlarımız dısarda yemek masasında arabada konumuz hep bebıstı onun hayalını kurduk Kuzucugumuza kavusmamıza cok az kaldı Allahım hıcbırımızın mutlulugunu huzurunu bozmasın bebıslerımızıde en hayırlı zamanda kucagımıza almayı nasıp etsın ınsallahhh
seni çok iyi anlıyorum aynen ben de aynı durumdayım. doktor fazla ayakta kalma dedi ama evin temizliği hazırlıklar falan hepsinin yapılması gerekiyor annemle ablam doğuma gelecekler ama doğumdan birgün önce gece geliyorlar bana hayırları olmayacak yani. kayınvalidem o kadar bebek yapın dedi durdu şimdi hiiçç karışmıyor o da doğumdan sonra annemler gidinc gelecek valla lafa gelince, siz bebek yapın biz bakarız diyenlerden hiç ses soluk yok. En kötüsü apartmanda samimi bir arkadaşım var ben her zaman onu ziyaret ederdim geldiklerinde de çok iyi ağırlardım ama maşallah bi ihtiyacın var mı diye bile sormuyor ben mi abartıyorum acaba ama insan bekliyor bazı şeyleri
neredesinfiruze gözün aydın allah analı babalı büyütsün maşallah bebişinee
deryacım beklemekle bencede en doğru kararı vermişsin bekle ve eşine gidersen gelmeyeceğini mutlaka anlat sarettiğni söyle ailende biraz eşinin ailesine kızımızı bırakmayız falan diye göz dağı versin kötüleri Allah ıslah etsinbenim annemde çok üzülüyor bu duruma ama ablamın bebeklerine bakıyor şuan, onlar için şehir değiştirdi artık istanbulda onlarla yaşıyor, 2 bebeği var ablamın küçüğü 1 yaşını yeni doldurdu. bana yardımcı olamıyorlar diye ablamda oda çok üzülüyor, bu haliyle her haftasonu geliyor, evimi temizliyor, yemeklerimi yapıyor, bebeğe birsürü şey aldılar, birsürü şeyde dikti, ama kayınvalidem üst katımda oturuyor, bakmayacağım dedi kestirip attı işten çık çocuğunu büyüt diyor, bu arada kızının 4 yaşındaki çocuğuna bakıyor hala kreşe bile vermiyorlar, bende minnet etmek istemiyorum açıkçası, çalışmasam ,ara versem diye düşündüm bir ara, hem onun dediğine gelecek, hemde çocukta olunca masraflar katlanır, evimiz kira değil ama sıkıntıya gireriz diye düşündüm, ilk evlendiğimizde borçlarımız vardı, sadece eşim çalışıyordu sıkıntılı günlerdi, şimdi çalışmasam aç kalmayız geçiniriz ama herşey istediğim gibi olmaz, artık çocuğuma bişey alırken, gezerken, vs. aynı sıkıntıları düşünmek istemiyorum, o yüzden çalışmaya karar verdim. 1-2 ay gibi ücretsiz izin kullanacağım, mayıs başı yada haziran başında tekrar başlayacağım, tanıdıklardan araştırmaya başladım inş. iyi birileri çıkar karşıma, geçen hafta kafayı çok taktım nasıl bırakırım falan diye ağlayıp durdum, artık herşeyin hayırlısı bakalım. Sen saşlısın canım kendi annen gibisi yok gerçekten
derya cnm çok üzüldüm gerçekten ama ALLAH eşine merhamet verir eşine hiç üzülme oda evladna dayanamaz bak göreceksin.
firuze cnm daha bugün öğrendim doğum yapmışsın ALLAH sağlık versin kızımıza gözünüz aydın oldun darısı bizim başımıza inş :)
kızlar ben çok sık giremiyorum haberleri geriden takip ediyorum o yüzden dün akşamda düştüm karnımın üstüne bi süre sırt ütü yatıcam ara ara gelirim inş. hepiniz kendinize iyi bakın :)
merhabalar,
selam kızlar
geçmişe şimdi bakabildim hepinize tekrar teşekkürler tek tek alıntılayamadım hepinizi çok seviyorum rabbim size de kolay doğumlar hayırlı evlatlar nasip etsin
yasminin bebeğinin küvezde olduğunu bilmiyordum dderyaya da çok üzüldüm Allah yardımcıları olsun bu günleri gelir geçer unuturlar inşallah
inş canım hayırlısı artık kötü bişey düşünmek istemiyorum...
kızlar bu arada son halimi göbek topiğine yükledim, bakalım çok şişmiş miyim
geçmiş olsun cnm dikkat etderya cnm çok üzüldüm gerçekten ama ALLAH eşine merhamet verir eşine hiç üzülme oda evladna dayanamaz bak göreceksin.
firuze cnm daha bugün öğrendim doğum yapmışsın ALLAH sağlık versin kızımıza gözünüz aydın oldun darısı bizim başımıza inş :)
kızlar ben çok sık giremiyorum haberleri geriden takip ediyorum o yüzden dün akşamda düştüm karnımın üstüne bi süre sırt ütü yatıcam ara ara gelirim inş. hepiniz kendinize iyi bakın :)
cnm gözün aydın.. hikayeni gözyalşarı eşliğinde okudum.. Allah hayırlı sağlıklı bir ömür eylesin evladına.. darısı artık bizim başımıza..
dderyacım, herşey olacağına varır.. hakkında hayırlısı ne ise ıo olsun.. bende ergenlik çağında bir boşanma yaşadım ailem açısından.. inan o zaman daha zor.. bence kopacaksa çocukl anlamadan bilmeden kopsun.. sakın çocuk var diye dayanma lütfen.. benim hayatım mahvaldu.. yine de tercihmsenin tabiki..
kızlar... izne ayrıldığım için ve evde çok iş olduğu için sık sık burda olamıyorum.. haberlerinizi vefa dan alıyorum veya girdiğimde görüyorum... dün bebeğiminb eşyalarını yerleştirdim.. bir kısım kaldı artık o da bu hafta yavaş yavaş inşş... hastane çantamı ufak eksikleri dışında bugün hazırladım.. artık hayırlısı diyorum.. cumarteside kontrolüğm vardı.. 2400 gr dı.. dr.. herşey gayet ii dedi.. dedim benimki aşırı hareketli bu haftalarda yavaşlar diolar dı dedim.. iiyidir hareketli olmasından zaraqr gelmez.. 10 aralık gibi sezeryan tarihimiz ama artık haftada 1 e düştü kontorller.. nst-ultarasıon kontrol ediliyor.. 3200 gibi bir kiloda doğması bekleniyor sezeryan gününü beklerse.. bende heyecanla bekliyorum artık.. kendinize çok ii bakın tkr görüşürüz...
cok güzel sen kım yaptı??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?