2011 Aralık Anneleri

deryacım beni üç yıl öncesine götürdün ablam 1 yıllık evli ve 3 aylık hamileydi kayınvalidesiyle aynı apartmanda oturuyordu. Tabi herşeye karışmalar, onların evinde oturdukları için laf sokmalar, vs vs bi cimrilerdi anlatamam adam kıyma diye kalp çektirip getiriyordu eve, maaşını bize ver biz size bakarız falan demeler düşün enişte maaş alıp babaya veriyordu sonra 5 -10 haşlık alıyordu babasından.... 1 yıl dayanabildi ablam bu durumlara eşiyle kişisel hiç kavgaları olmamıştı ama ailesi yüzünden tokat bile yemişti sokak ortasında. ve 3 aylık hamileydi kayınpederi kaynı ve eşi ablamın gitme kararı aldığını görünce tepesine çöküp bütün bileziklerini altınlarını elinden alıp tmm şimdi git demişler. ablam bizi aradı gittik aldık. aklımızda hep bebeği aldırma fikri ama tehdit ediyorlardı aldırırsanız mahkemede delil olarak kullanacağız ve tazminat davası açarız dediler. Annem ve babam aldırılmayacak doğacak bu bebek dediler sizleri büyüttük onada bakarız dediler ve dünya tatlısı meleğimiz hayatımıza geldi renk kattı şimdi 2 yaşında ne nafaka veren var ne görmeye gelen olmasında zaten biz onların hiç bişeyini istemiyoruz. prensesimize gül gibi bakıyoruz onlardan kat kat iyi bakıyoru.ama artık büyüyor anlamını bilmeden baba baba diye geziyor. İlerde sorulara başlayacak cevabını anlayamayacağı bisürü neden? ler kurcalayacak minicik aklını bunu düşünmek bizi mahvediyor bu olayı yaşamamış olsam boşa gitsin derim hiç bişey düzelmiyor sadece zaman bazen unutturuyor sonra tarih tekerrür ediyor... ama bebeğini düşün en çok onu düşün ilerde yaşadıklarını unutup keşke herşey çok farklı olsaydı dememek için düşün..... meleğimize iyi bak dualarımız seninle ve meleğinle...

dderya canım yaşadıkların kolay olmayabilir ama yinede bebişin için güçlü olmalısın..Çünkü onun bu dünyada ihtiyacı olduğu en önemli kişi sensin güzelim..Doğumdan sonra da hep moralinin yüksek olması lazım ,Allah muhafaza sütünü etkilemesin..

Eşine gelince bi süre düşünmemeye çalış,Su akar yolunu bulur cnım..Kaderde ne varsa onu yaşıyoruz hepimiz .Sen pozitif düşünmeye çalış en azından ,Dualarımız seninle lütfen bizi habersiz bırakma..
Beslenmenede dikkat et lütfen bak az kaldı..

selam kızlar
geçmişe şimdi bakabildim hepinize tekrar teşekkürler tek tek alıntılayamadım hepinizi çok seviyorum rabbim size de kolay doğumlar hayırlı evlatlar nasip etsin
yasminin bebeğinin küvezde olduğunu bilmiyordum dderyaya da çok üzüldüm Allah yardımcıları olsun bu günleri gelir geçer unuturlar inşallah

slm nasılsınız hanımlarrrben kontrolden geldim az önce nts ye girdim çok şükür bişi çıkmadı...yaa benim bebişimm 2450 gr küçük mü sizce ????:26::26::26:bu arada dr içimi ferahlattı ben bakırköy sadi konuğa gidiyorum doğuma ekip olarak doktorlar giriyormuş hiç telaş yapma açıklık olunca zorlanmadan doğuracaksın dedi nasıl içim ferahladı

benim annemde çok üzülüyor bu duruma ama ablamın bebeklerine bakıyor şuan, onlar için şehir değiştirdi artık istanbulda onlarla yaşıyor, 2 bebeği var ablamın küçüğü 1 yaşını yeni doldurdu. bana yardımcı olamıyorlar diye ablamda oda çok üzülüyor, bu haliyle her haftasonu geliyor, evimi temizliyor, yemeklerimi yapıyor, bebeğe birsürü şey aldılar, birsürü şeyde dikti, ama kayınvalidem üst katımda oturuyor, bakmayacağım dedi kestirip attı işten çık çocuğunu büyüt diyor, bu arada kızının 4 yaşındaki çocuğuna bakıyor hala kreşe bile vermiyorlar, bende minnet etmek istemiyorum açıkçası, çalışmasam ,ara versem diye düşündüm bir ara, hem onun dediğine gelecek, hemde çocukta olunca masraflar katlanır, evimiz kira değil ama sıkıntıya gireriz diye düşündüm, ilk evlendiğimizde borçlarımız vardı, sadece eşim çalışıyordu sıkıntılı günlerdi, şimdi çalışmasam aç kalmayız geçiniriz ama herşey istediğim gibi olmaz, artık çocuğuma bişey alırken, gezerken, vs. aynı sıkıntıları düşünmek istemiyorum, o yüzden çalışmaya karar verdim. 1-2 ay gibi ücretsiz izin kullanacağım, mayıs başı yada haziran başında tekrar başlayacağım, tanıdıklardan araştırmaya başladım inş. iyi birileri çıkar karşıma, geçen hafta kafayı çok taktım nasıl bırakırım falan diye ağlayıp durdum, artık herşeyin hayırlısı bakalım. Sen saşlısın canım kendi annen gibisi yok gerçekten

insafsız kadın yaaaa şu kayınvaliden... sırf sen çalışmayasın diye yapıyor bence... ama sanki bakıcı tuttuğunu görünce yumuşayacakmış gibi geliyor bana... yaa kendi torunun evinin alt katında nasıl bakamazsın....
haziranda işe başlarsan bebğin 6 aylık olacak bakımı daha da kolay olacak...sen canını şimdiden sıkma bakıcıya kalmayacak bebeğine bakmya kayınvaliden geleckkk bak görr....

cnm valla ben izne ayrılmayı düşünüyordum ama vazgeçtim. 3 saatlik süt izni çok cazip çünkü...

valla cnm ne diyeceğimi bilemiyorum ama arkadaşların da dediği gibi bebişin bi doğsun bakalım, kocan yine aynı şeyleri yapabilecek mi? ama ne olursa olsun çok zor bi durum. Allah yardımcın olsun ve sabır versin sana inşallah...

Deryacım gerçekten çok üzüldüm...Allah sabır versin..acele karar verme canım,,çok dua et,bizde edelim sana inşallah..Rabbim akıl fikir merhamet versin eşine...Sen şimdilk sadece bebeğini düşün,üzmemeye çalış kendini mümkün olduğunca,Rabbim yardımcın olsun...

inş canım hayırlısı artık kötü bişey düşünmek istemiyorum...

kızlar bu arada son halimi göbek topiğine yükledim, bakalım çok şişmiş miyim

bugün yazan bikaç arkadaş gözüme çarptıda..bende börek vs yapıp koymak şistyrm dondurucuya ama hiç denemediğim için acaba nasıl olur diyede cesaret edemyrm...sizler nasıl yapıyorsunz?pişirip koyunca buzu çözülürken ıslak gbi olmuyomu?mikrodamı ısıtıyorsunz?ayrıntılı yazarsanız sevinirim :))

Ben böreği pişirmeden buzluğa koyuyorum canım.Buzluğa en uygun börek bence çift yufkadan geniş sigara böreği gibi sarılan.Sardığım börekleri önce yağlı kağıt serdiğim geniş bi tepsiye diziyorum.1 saat kadar dolabın altında o hafif ıslaklığı kuruyana kadar beklıyorum.ıslakken birbirlerine yapışmasınlar die.Sonra buzlukta çok yer kaplamasın die bi poşetin içine dolduruyorum onları,kurudukları için yapışmıyolar birbirlerine.Kullanmak istediğimde kaç tane istiyorsam alıp pişiriyorum.(üzerine yumurta fırına koymadan önce sürüyorum)
Poğaçaları pişirip koyuyorum,soğuduktan sonra 10'ar taneli poşetlere koyuyorum.Fırındada ısıttığım oluyo mikrodalgada da hiç ıslaklık olmuyo merak etme.Teflon tavada bile kısık ateşte çözdürebilirsin.Taptaze yeni pişmiş gb oluyolar.
Z.yağlı dolmayıda pişirip soğutup koyuyorum,çözülünce aynı ilk yaptığım gibi oluyolar.

derya cnm çok üzüldüm gerçekten ama ALLAH eşine merhamet verir eşine hiç üzülme oda evladna dayanamaz bak göreceksin.
firuze cnm daha bugün öğrendim doğum yapmışsın ALLAH sağlık versin kızımıza gözünüz aydın oldun darısı bizim başımıza inş :)
kızlar ben çok sık giremiyorum haberleri geriden takip ediyorum o yüzden dün akşamda düştüm karnımın üstüne bi süre sırt ütü yatıcam ara ara gelirim inş. hepiniz kendinize iyi bakın :)

demet geçmiş olsun canım. dra sordun mu,ya da gittin mi?
ihmal etme lütfen. çok mu sert düştün?

cnm ya ne güzel yazmışsın derya ya benim söylemek istediklerimi sen fazlasıyla söylemişsin

bu arada buzluk için yapacaklarınızın tariflerini verin bizde yapalım ciddi iyi oluyo annem yazın ......(canınız çeker falan ) sarmıştı her gelene gidene azar azar pişirdim hala bitiremedik çok bereketliymiş cnm annemmmmm
benimki gibi seninkide maşallah cnm önce ayrılınca sorun olmaz diye biliorum dr yatış falan gösterir iznin yanmaz inş ama bi bilene sormak lazım
ayy cnm ya Allah yardımcınız olsun annemi babamı özledimmmmmmm bende 3 ay küvezde kalmışım babama hastanenin camından gösterirlermiş beni hımm bide o serumları yiyince biraz hormonlu oluyosun kendimden biliyorum hep iri yarıydım
cnm ya martta başlıycam (idarecilik işi olursa ama yarım gün gidicem) yada eylülde ve bakıcımız bakacak
:)

:) amin inşallah cümlemizinki.
bence 1 yudum bile içse süt kardeş olur. öyle saymaya gerek yok.
ya bende yaş sınırlaması var diye duymuştum sanki
starimu senin tarihte güzel ya belki bende normal yaparım o tarihte inş
maşallah sana cnm ya ben yeri gelio kendi oğlumu bile çekemiom ama sen kızını öyle bi anlatıyon ki hayran kalmamak mümkün değil Allah mükafatını bu dünya da da öbür dünyadada versin inş

ayy benim kuzum pek anlamıo daha 18 aralıkta oda 3 ü bitirio geçen göbeğimi yırtacaktı nerdeyse bebek gelsin diye bende bak azcık kaldı büyüsün gelecek yoksa hasta olur dedim herkese eliyle gösterio azcık büyüyecek diye bebeğin park yatağını kurduk oyuncaklı falan dedim halleder hatta annem uyku setini kirletir serme falan dedi ama ben oğlum yat yatağa dedim yok o benim değil bebeğin diyo elbiseleri giymeye çalışıo ama
ben..ben..aynı öyleyim yaa...izne ayrıldım her işimi yavaş yavaş yaparım diyrm ama hiiiiç yapasım yokki...bnmde mutfak dolaplarım silinecek,tüllerim yıkanacak..hergün az bişey yapsam yetcek ama
ayy bende hergün bugün başlıycam diyodum ama olmuyodu aaneşum sağolsun halletti cnmmmm annemmmmmmmmmmmmmmmm
şimdi geldim doktordan BDP 37+0 FL 72mm 36+6 ac 36+1 bebeğim yine 3 hafta önde gözüküyor kilosu 2914 doktor izne ayırmam lazım dedi

maşallah cnm sevginiz yılaca artsın

valla benimde ne arkadaş gelio ne akraba eltim üst katta oturuyo 1 hafta görmediğim oluyo o kadar yani
deryacım beklemekle bencede en doğru kararı vermişsin bekle ve eşine gidersen gelmeyeceğini mutlaka anlat sarettiğni söyle ailende biraz eşinin ailesine kızımızı bırakmayız falan diye göz dağı versin kötüleri Allah ıslah etsin

canim gecmis olsun.. ciddi birsey yoktur insallah (

kıyamam sana yaaa (( hamile hamile sana yaşattıklarının cezasını başta kocan olacak dengesiz ve anası-babası her kimse bunları yaşamana sebep her iki dünyada da göstersin ve öyle şeyler yaşatsın ki Rabbim bunun sebebinin kendilerinden olduğunu , sana yaşattıklarından ötürü olduğunu anlasınlar inşallah .. yazacak ççok şey var , gitgide daha da sinirleniyorum düşündükçe , o yüzden çok sağlıklı şeyler yazamayıp seni de daha fazla üzmemek adına sadece dualarımda olduğunu bilmeni istiyorum canım

cnm gözün aydın.. hikayeni gözyalşarı eşliğinde okudum.. Allah hayırlı sağlıklı bir ömür eylesin evladına.. darısı artık bizim başımıza..

dderyacım, herşey olacağına varır.. hakkında hayırlısı ne ise ıo olsun.. bende ergenlik çağında bir boşanma yaşadım ailem açısından.. inan o zaman daha zor.. bence kopacaksa çocukl anlamadan bilmeden kopsun.. sakın çocuk var diye dayanma lütfen.. benim hayatım mahvaldu.. yine de tercihmsenin tabiki..

kızlar... izne ayrıldığım için ve evde çok iş olduğu için sık sık burda olamıyorum.. haberlerinizi vefa dan alıyorum veya girdiğimde görüyorum... dün bebeğiminb eşyalarını yerleştirdim.. bir kısım kaldı artık o da bu hafta yavaş yavaş inşş... hastane çantamı ufak eksikleri dışında bugün hazırladım.. artık hayırlısı diyorum.. cumarteside kontrolüğm vardı.. 2400 gr dı.. dr.. herşey gayet ii dedi.. dedim benimki aşırı hareketli bu haftalarda yavaşlar diolar dı dedim.. iiyidir hareketli olmasından zaraqr gelmez.. 10 aralık gibi sezeryan tarihimiz ama artık haftada 1 e düştü kontorller.. nst-ultarasıon kontrol ediliyor.. 3200 gibi bir kiloda doğması bekleniyor sezeryan gününü beklerse.. bende heyecanla bekliyorum artık.. kendinize çok ii bakın tkr görüşürüz...

inş canım hayırlısı artık kötü bişey düşünmek istemiyorum...

kızlar bu arada son halimi göbek topiğine yükledim, bakalım çok şişmiş miyim

cnm bence kv bakmak istesede baktırma o zihniyetteki bi insan ne şekilde yetiştirir bebeğini maddi anlamda zor olur ama ne için çalışıyoruz ki zaten çatışma içinde vırvırla büyüyen bi çocuk olmaz en azından inş iyi i bakıcı bulursunuz

benim oğlumun bakıcısı çok iyiydi yani çok bişey öğretemesede çok seviyo oğlumu eminim bizimki undan yol yapıyo ben olsam çıldırırım ki çok sabırlıyımdır yapsın annesi olacak tabi modunda kv elti biri üstten biri alttan devamlı dinliyoar bşey olsa sırf huzursuz olayım diye söyerler ama ikiside hiçmi ağlamaz çocuk diyolar memnunum yani şimdide bebişi doğunca yarım günlüğüne başlatıcam banada yard olur bebekle efeyle ilgilenir okula başlayıncada tam gün devam ederiz diyorum inş

bu arada benim eltimde sağolsun bakmam demedi isteseydim bakacaktı ama istediğim gibi büyütemeyecektim kimseye minnet duymamak için onada para verecektim şimdi bakıcımız var sağolsun evdede yard olur efeden fırsat buldukça dah ne olsun

geçmiş olsun cnm dikkat et

maşallah bebişine cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…