canım ben de şu börek olayını merak ediyordum. nasıl buzluğa koycaz diye ama bana önce böreğin tarifi de lazım:) onu da yazar mısın?
Benim tarif söyle.Önce yağlı su hazırlıyorum,erimiş tereyağ'a su ekliyorum.Yağ oranı daha fazla olacak şekilde.İlla tereyağ olmasıan gerek yok sıvıyağda olur ama tereyağ ile daha kıyır kıyır oluyo.
sonra birinci yufkayı serip bu karışımdan sürüyorum her tarafına,üzerine ikinci yufkayı serip onu yağlıyorum ve 8 eşit parçaya bölüyorum.8 üçgenim oluyo.Üçgenin geniş kısmına iç harcını koyuyorum,iki kenarını azıcık içeri alıp geniş sigara böreği sarar gibi sarıyorum.Hepsi bu kadar.Umarım anlatabildim tatlım..
kızlar doğum hikayelerine bi bakayım dedim moral verici bi dolu güzel normal doğum anıları arasında doğuma hazırlanırken bebeğini kaybeden arkadaşın anlattıklarıyla yüreğim burkuldu... doğum için gelen ve temizliğini yapan anne ve kız kardeşine yardımı olsun diye yerinde duramayıp banyodan kova getirmek istemiş ayağı kaymış ve bebeğin üstüne düşmüşsonuç malum sezeryanla hem ölü bebeği hemde malesef rahmini almışlar rabbim sabır versin gerçekten çok zor kızlar ne olur bırakın temizliği falan gerekirse pis olsun heryer sizden ve meleklerinizden kıymetli değil ya ... son ayda bol bol dinlenmek lazım lütfen hazırlıklarla yormayın kendinizi kızım ve ben öpüyoruz sizleri ve bebişleri....
Canım yaa cok acı bır durum gercekten artık ısı gucu bırakmamız lazımm bende bugun salak gıbı ayakkabılıgı temızledım sandalye ustunde Allah korusun basım donse dussem ne olacak hıc olacak ıs degıl yaptıgımızBundan sonra dıkkat edelım kızlar gercekten yuzduk yuzduk kuyruguna geldık Allahım esırgesın her turlu kazadan
Herkese iyi geceler tatlı Anneciklerr ilk olarak evlilik yıldönümümüzü kutlayan herkese cok tesekkur ederım aslında 1saat once gecmısı okuyup alıntı yaparak gelıyordumkı net bır anda kesıldı o yuzden tekrar donus yapamadım hepınız cok sagolun ıyıkı varsınızzz
Yarın bızde doktor amcamıza gıdıcez mınnakımlaaaaaCok heyecanlıyım artık yuzunu goremıyoruz en son gıttıgımızde sadece yanagından acıcık gormustuk Olsun o bıle guzel belkı yarın dogum tarıhımız bıle bellı olacak kızlar sezeryan olursa ama benım hala kafamı kurcalayan sey acaba normal yapabılırmıyım kı :44::44: Durumumu bılenler bılır legen kemıgı kırıgından dolayı cesaret edemıyorum drumda ne olur bılmıorum ıstersen normal dogumuda denerız dedı sızce ne yapmalıyımmm bu ara hep bu soruyu soruyorum kendıme ısın ıcınden cıkamadım :44::44:
kizlarrr anneler yardim edin yaa burda hastanede 4 yada 5 gun kalcam ben ne koycam cantama ya of of beynim duruyo bisiler yaparkene sanki ciciklerimi yikadim bugun kloriferde kurutturuyom simdi yarin utu yapip once acil canta sonra kalcagim icin buyuk canta yapcam kilot seklinde hasta bezleri var alsammi yoksa verirlermi vermezlerse zebil olurmuyum orkid kalinmi alayim yoksa ince uzunlardanmi palet gibi olanlari sevmiyorumay kafayi yicem ya millet 28inci haftada herseyini hazir eder ben 35 e gircem ortada canta yok yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
canım ben de şu börek olayını merak ediyordum. nasıl buzluğa koycaz diye ama bana önce böreğin tarifi de lazım:) onu da yazar mısın?
Benim tarif söyle.Önce yağlı su hazırlıyorum,erimiş tereyağ'a su ekliyorum.Yağ oranı daha fazla olacak şekilde.İlla tereyağ olmasıan gerek yok sıvıyağda olur ama tereyağ ile daha kıyır kıyır oluyo.
sonra birinci yufkayı serip bu karışımdan sürüyorum her tarafına,üzerine ikinci yufkayı serip onu yağlıyorum ve 8 eşit parçaya bölüyorum.8 üçgenim oluyo.Üçgenin geniş kısmına iç harcını koyuyorum,iki kenarını azıcık içeri alıp geniş sigara böreği sarar gibi sarıyorum.Hepsi bu kadar.Umarım anlatabildim tatlım..
Kizlar benimde moralim cok bozuk ama yazamiyorum gonul rahatligiyla.Ama sunu diyim gurbet ellerde tek basima herseyi yaptim evimin tum isini,dogum sonrasi misafirler icin tatlimi tuzlumu,alisverisi kisacasi herseyi tek basima yaptim.Ve hickimse yardima ihtiyacin varmi ne yapiyorsun diye sormadi.3 bucuk yasinda kizim var onu bile alipta sen biraz dinlen,hadi dinlemeyi birak sen isini gor diyen olmadi.Ilk hamileligimdede boyle oldu bundada.Neyseki Allahim bana tum bunlari yapacak guc kudret verdide kimseye muhtac olmadan bitirdim tum islerimi.Aslinda esim azbiraz yardim etsede olmuyo.Simdi annem gelicek onada birkac hamurisi falan yaptiricam.Zaten dogumdan sonra buyuk kizima annem bakicak bende bebekle ugrasicam.Babamda olucak yanimda.Onlarin gelecek olmasi bana buyuk moral.Yoksa bu sinirle bu stresle bu moral bozukluguyla bebegimin tadini bile cikaramicaktim.Bosuna dememisler insanin kendi ailesi gibisi yok
kizlarrr anneler yardim edin yaa burda hastanede 4 yada 5 gun kalcam ben ne koycam cantama ya of of beynim duruyo bisiler yaparkene sanki ciciklerimi yikadim bugun kloriferde kurutturuyom simdi yarin utu yapip once acil canta sonra kalcagim icin buyuk canta yapcam kilot seklinde hasta bezleri var alsammi yoksa verirlermi vermezlerse zebil olurmuyum orkid kalinmi alayim yoksa ince uzunlardanmi palet gibi olanlari sevmiyorumay kafayi yicem ya millet 28inci haftada herseyini hazir eder ben 35 e gircem ortada canta yok yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Kizlar benimde moralim cok bozuk ama yazamiyorum gonul rahatligiyla.Ama sunu diyim gurbet ellerde tek basima herseyi yaptim evimin tum isini,dogum sonrasi misafirler icin tatlimi tuzlumu,alisverisi kisacasi herseyi tek basima yaptim.Ve hickimse yardima ihtiyacin varmi ne yapiyorsun diye sormadi.3 bucuk yasinda kizim var onu bile alipta sen biraz dinlen,hadi dinlemeyi birak sen isini gor diyen olmadi.Ilk hamileligimdede boyle oldu bundada.Neyseki Allahim bana tum bunlari yapacak guc kudret verdide kimseye muhtac olmadan bitirdim tum islerimi.Aslinda esim azbiraz yardim etsede olmuyo.Simdi annem gelicek onada birkac hamurisi falan yaptiricam.Zaten dogumdan sonra buyuk kizima annem bakicak bende bebekle ugrasicam.Babamda olucak yanimda.Onlarin gelecek olmasi bana buyuk moral.Yoksa bu sinirle bu stresle bu moral bozukluguyla bebegimin tadini bile cikaramicaktim.Bosuna dememisler insanin kendi ailesi gibisi yok
kızlar pokimden ses seda yok merak ediyorum.hiç görmedim forumda. bileniniz var mı???
kızlar birde kayınvalıdelerin bebek bakma konusu konuşulmuş..nacizane fikrimi söyleyeyim ben size bence cokta kızmayın bakamayız derlerse cunku cocuk buyutmek cok zor bir iş hiç kolay deil bebekler dogunca anlayacaksınız bunu oyuzden eger bakamam diyorsa olabılır yanı o yaştan sonra kafası kaldırmayabılır o sorumlulugu alamıyabılır bişey diyemem..benim kendi annem bıle sadece yaz aylarında
cocuklar yanlarında kalıyor oda cok deil ama cok zorlanıyorlar hem kıyamıyorlar kalsın istiyorlar hemde cok yıpranıyorlar..yeri geliyor anne olarak bize ile agır gelebıyor kı onlara o yaştan sonra daha da zor gelir..annem hep öyle der hersey zamanında güzelmiş şimdi kafam kaldırmıyor kızım dıyor..haklı ben bıle zorlanıyorum bazen
birde çalışan anneler eger işlerine ara verebiliyorlarsa en azından bebek 3yaşına gelene kadar yanlarında olmaları bebek için daha saglıklı
ona verebılecegınız en ıyı şey maddı anlamda rahatlıklar deil sevgınızdır onun buna herşeyden daha cok ıhtıyacı var..benim bir arkadısımın annesi çalışıyordu o hep bakıcılarla buyudu ve kendi evlenıp cocuk sahıbı olunca annesine ben senın gibi olmayacam cocuklarıma kendım bakacam dedi annesine bile bır gun dahı bıraktıgını bılmem..ve herseferinde der keşke herşeyim olmasaydıda annemle gecen bır cocuklugum olsaydı..bunlar sonradan annesıne de cok dert oldu ama zamanı gerıye cevıremıyorsunuz..oyuzden eger cok gerekmıyorsa ve işinizede ara verebılecek durumdaysanız en azından ılk 3yıl bebeklerınızle olun bu dönem onlar ıcın cok önemli..
inş beni kimse yanlış anlamaz yazdıklarımdan dolayı..
Herkese iyi geceler tatlı Anneciklerr ilk olarak evlilik yıldönümümüzü kutlayan herkese cok tesekkur ederım aslında 1saat once gecmısı okuyup alıntı yaparak gelıyordumkı net bır anda kesıldı o yuzden tekrar donus yapamadım hepınız cok sagolun ıyıkı varsınızzz
Yarın bızde doktor amcamıza gıdıcez mınnakımlaaaaaCok heyecanlıyım artık yuzunu goremıyoruz en son gıttıgımızde sadece yanagından acıcık gormustuk Olsun o bıle guzel belkı yarın dogum tarıhımız bıle bellı olacak kızlar sezeryan olursa ama benım hala kafamı kurcalayan sey acaba normal yapabılırmıyım kı :44::44: Durumumu bılenler bılır legen kemıgı kırıgından dolayı cesaret edemıyorum drumda ne olur bılmıorum ıstersen normal dogumuda denerız dedı sızce ne yapmalıyımmm bu ara hep bu soruyu soruyorum kendıme ısın ıcınden cıkamadım :44::44:
kızlar kafam çok karışık ya şimdi doktor bebek 3 hafta önde diye beni 3 hafta öncesinden 37 .hafta iznine ayırıyor oysa ben daha 34.haftadayım.ya bebek tam 40 haftada gelirse nasıl olacak şimdi 3000 gr sizce 40 haftada çok mu irileşmiş olur ya offf ben stres oldum iyice
sen önlemini al takdir allahtan demişler canım ... dikkat etmek lazım vah tühlerin çaresi olmaz zamanı geriye alamayız rabbim hepimizi korusun
cnm bıraz normal akışına bırakabılırsın dogum sürecini hakkında hayırlısı olsun inş..
selam kızlar
bugün doğuran yok dimi
cnm ben hep normal doğum taraftarıyımdır doğumumuda herkese anlatırım şoyle kolaydı korkmayın falan diye (annemde hep kızar nazar değer anlatma der) ama bu can deneme tahtası değil aman kendini tehlikeye atma Allah korusun bebişinide tehlikeye atabilirsin o cansana emanet kolayı varken zorlama bence
ne diyeceğimi bilemedim okuyunca.sadece Allah sana sabır versin diyorum.derdimi paylaştığınız için hepinize teşekkür ederim. yaşadıklarımı Allah'ım düşmanıma bile yaşatmasın derdim ama starimunun da dediği gibi onlara en büyük bedduamı ettim. iki görümcem var. beni evden kovduğunda ve ağlaya ağlaya valizime ne koysam diye düşünürken, bana ve aileme ettiklerinin katbekatını onlar da yaşasın dedim. gurbete kız vermek, sesi inşallah kötü gelmez diye dua ederek aramak, bi derdimi var acaba diye her geldiğinde gözünün içine bakmak, aşağılanmasına, hor görülmesine, ağlamasına, yuvası yıkılmasın diye göz yummak nasıl bişeydir hepsini teker teker yaşasınlar inşallah!!!! sonra çok kafalarına vuracaklar ama iş işten geçmiş olacak...evimi terketmiyorum, annemlerin gelmesini bekliyorum. doğum heran olabilir çünkü. ve asıl istediğim; kızımın melek yüzünü görsün ki, onu en ufak yanlışında terkettiğimde, özleyeceği, aklına geldikçe acı çekeceği bir yüz olsun! allah'a şükür kendi paramı kendim kazanıyor, ayaklarımın üzerinde duruyorum. ona hiçbi muhtaçlığım yyok!!! hatta o kadar borcu var ki, onun bana ihtiyacı olacak!!!! ne yeni aldığımız ve zevkime göre döşediğim evin ne de kızımın hayallerimdeki gibi süslediğim odasının bi kıymeti kalmadı. şu noktadan sonra yaşadıklarımı unutmam çok zor. tek tesellim kısa bir süre sonra kızıma kavuşacak olmam. o yüzden çok üzmemeye çalışıyorum kendimi. başka şeylerle oyalanıyorum. buzdolabı süslerini yapıyorum. düşünmemeye çalışıyorum ama ne kadar yapabilirim bunu tahmin edersiniz herhalde. dualarınız ve iyi dilekleriniz için binlerce kez teşekkürler... söylenecek söz çok ama üzülmek yok!!!!
canım benim bende uzaklarda yanlızım evlendim gurbete çıktım işimden ailemden uzaklaştım zor günler geçirdim hamileliğimdede herşeyimi kendim yaptım eşim çok destek oldu sağolsun her zorluğun üstesinden birlikte geldik... doğuma annem ve kayınvalidem gelecekler inşallah düşüncesi bile güzel moral veriyor. hem allaha şükürler olsun ki kendi işimizi yapacak gücümüz kuvvetimiz var ve son anda da olsa gelecek bi ailemiz var rabbim eksikliklerini göstermesin...
cnm ya ben gurbette de deilim ama yine yalnız yapıyorum herşeyimi ve tüm yakınlarım çevremde oturuyor ama napim bişey diyemem sonuçta herkesin kendi telaşı var işte..ve kendi annemler yan apartmanımda oturuyorlar normalde ama yazlıktan bayramda geldiler ve bayramın 4. gunu tekrar tatıle gittiler ne dıyeyım daha..normalde herşeyime koşarlar bişey olsa ama busefer 3. diyemi ne hiç düşünmüyorlar birde her tel konuşmamızda yorma kendını bırak yapma dıyor ee kım yapacak??? su dönemde okuldan oglumu alacak bırısının olması bıle cok rahatlatırdı benı ama yok götürmek zor gelmıyorda alması cok zor oluyor yoruyor beni..
rabbım bıze saglık versınde kendi işimizi kendimiz görelim..ama cıddı cok yorgunum bu aralar inş dogum öncesi biraz olsun dınlenebılırımde dogumda sorun yaşamam..
Canım valla hıc kımse senın aılenın yerını tutamaz ben bunu bayramda cok daha ıyı anladım kvlerde bır dakıka oturmadım hıc kımsenın sen 9.ayına gırdın otur dınlen dedıgını duymadım onu bırak bırde ertesı gun arayıp cok mısafır var gelın yardım edın dedılerboyle dusuncesızlıkde olmaz ustelık o gece belımın agrısından oldum hıncımıda kocamdan cıkardım kendı aılemde halamlar fln bır kez olsun yerımden kaldırmadılar onlar bana hızmet ettıler resmen kım olursa olsun kendı aılenın yerını tutmaz cnm onun ıcın uzme kendını bak dogumunda aılen yanında ne guzel
tabi canim rabbim bana guc kuvvet versinde ben yaparim.yeterki kimseye muhtac olmiyim.dedigin gibi allahim anamin babamin eksikligini gostermesin gerisi bos.
canim senin isin daha zor.2 cocuk var birde senin eline bakan.benim 1 tane oda tum gun okulda.ama haftasonu ve yarim gun olan carsamba gunleri beni o kadar yoruyorki.esim cogunlukla alip goturuyo ama iste yinede cocuk oyun istiyo bana sariyo anne oyna benle diyo.allahtan annemler ikinci cocuk demediler geliyorlar.bu zamanlarda insan ailesine bile kirilabiliyo.aman isimiz zor allah yardimcimiz olsun ne diyim destinam
ayni durum canim.sadece kendi ailen kiyamiyo otur diyo.yada esin soyluyo.gerisi bos.ama bu sefer unutmicam ve elbet bende kendime gelip eski dinc gunlerime kavusucam.o zaman devir degisicek.neyse anam babam gelsinde hele goreyimde onlari tum sinirim stresim gidicek.birde bebegim gelince degmeyin keyfime
Merhaba anneleeeer!!!
Daha geçmişi okumadım, bugün bebişin beşiği geldi kızlaaar, kıyafetleri de yıkadım, 1 adım daha yaklaştım bebişime
Eki Görüntüle 289104 Eki Görüntüle 289105 Eki Görüntüle 289106
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?