canım allah sana sabır versin...
sonrada kocana akıllll..
aranızdaki sorunların sebebinden uzaklaşsanız bence iş çözülecek ama onlardan kurtulmanız zor gibi.. sen sadece sabret ve emin ol bebeğini gördüğünde kocan dediklerine ve yaptıklarına eşşşekkler gibi pişman olacak...
sen sakin ol şu son zamanlarında kızını düşün.. dediğin gibi kızını üzmeye kimsenin hakkı yok... sadece sakinliğini koru.... ben eşinin düzeleceğine eminim...
allah kocanı size yaptıklarından dolayı utandırsın......
canım yangına körükle gitmek istemem ama yerinde olsam ona terkedilme korkusunu yaşatırdım
o zaman anlar kıymetini
bebeği de asla göstermemekle tehdit ederdim
bu döneminde sana bunları yapan fazlasıyla hakediyor bence
nasıl olsa ne yaparsam yapayım gidemiyor diye düşünüyorsa ondandır bu cesareti
Allah yardımcın olsun dualarımız seninle
Bende yarın derin dondurucu hazırlığımı yapacağım inşallah.Buzlukta börek poğaça,dolma vs olması buyuk kolaylık.Zİyarete gelenler strese sokmuyor insanı hazırlıklı olunca.Kolay gelsin canım sana..
Kendi ihtiyaçlarını karşılayacak duruma gelirsin bence.Yani ben gelmiştim.Ama tabiki ev temizliği gb büyük işlere kalkışamazsın die düşünüyorum.
Canım öncelikle Allah yardımcın olsun,doğum öncesi evini terk etmeyerek bence çok mantıklı ve doğru bi davranışta bulunmuşsun.Yuvanıza katılacak yavrunuz herşeyi değiştirebilir.Onlar mevla tarafından bizlere gönderilen büyük mucizeler.Bereketiyle,huzuruyla,muhabbetiyle gelir her bebek.Senin yavrunda inşallah bu kara bulutların üzerine güneş gibi doğacak ve yuvanıza eski neşenizi getirecektir.Allah'a tevekkül et,çok çok dua da bulun,bu dert geldiyse kapına ya MEVLANI özlemişsindir yada o seni ÖZLEMİŞTİR.
Bela, gam, keder Mevlanın sevdiklerine gösterdiği kamçıdır.. VURDUKÇA KENDİNE ÇEKER...
Çok dua et arkadaşım ve kendini hiç üzme.Güneşin doğması yakındır..
deryacım beni üç yıl öncesine götürdün ablam 1 yıllık evli ve 3 aylık hamileydi kayınvalidesiyle aynı apartmanda oturuyordu. Tabi herşeye karışmalar, onların evinde oturdukları için laf sokmalar, vs vs bi cimrilerdi anlatamam adam kıyma diye kalp çektirip getiriyordu eve, maaşını bize ver biz size bakarız falan demeler düşün enişte maaş alıp babaya veriyordu sonra 5 -10 haşlık alıyordu babasından.... 1 yıl dayanabildi ablam bu durumlara eşiyle kişisel hiç kavgaları olmamıştı ama ailesi yüzünden tokat bile yemişti sokak ortasında. ve 3 aylık hamileydikayınpederi kaynı ve eşi ablamın gitme kararı aldığını görünce tepesine çöküp bütün bileziklerini altınlarını elinden alıp tmm şimdi git demişler. ablam bizi aradı gittik aldık. aklımızda hep bebeği aldırma fikri ama tehdit ediyorlardı aldırırsanız mahkemede delil olarak kullanacağız ve tazminat davası açarız dediler. Annem ve babam aldırılmayacak doğacak bu bebek dediler sizleri büyüttük onada bakarız dediler ve dünya tatlısı meleğimiz hayatımıza geldi renk kattı şimdi 2 yaşında ne nafaka veren var ne görmeye gelen olmasında zaten biz onların hiç bişeyini istemiyoruz. prensesimize gül gibi bakıyoruz onlardan kat kat iyi bakıyoru.ama artık büyüyor anlamını bilmeden baba baba diye geziyor. İlerde sorulara başlayacak cevabını anlayamayacağı bisürü neden? ler kurcalayacak minicik aklını bunu düşünmek bizi mahvediyor bu olayı yaşamamış olsam boşa gitsin derim hiç bişey düzelmiyor sadece zaman bazen unutturuyor sonra tarih tekerrür ediyor... ama bebeğini düşün en çok onu düşün ilerde yaşadıklarını unutup keşke herşey çok farklı olsaydı dememek için düşün..... meleğimize iyi bak dualarımız seninle ve meleğinle...
Deryacım gerçekten çok üzüldüm...Allah sabır versin..acele karar verme canım,,çok dua et,bizde edelim sana inşallah..Rabbim akıl fikir merhamet versin eşine...Sen şimdilk sadece bebeğini düşün,üzmemeye çalış kendini mümkün olduğunca,Rabbim yardımcın olsun...
kıyamam sana yaaa(( hamile hamile sana yaşattıklarının cezasını başta kocan olacak dengesiz ve anası-babası her kimse bunları yaşamana sebep her iki dünyada da göstersin ve öyle şeyler yaşatsın ki Rabbim bunun sebebinin kendilerinden olduğunu , sana yaşattıklarından ötürü olduğunu anlasınlar inşallah .. yazacak ççok şey var , gitgide daha da sinirleniyorum düşündükçe , o yüzden çok sağlıklı şeyler yazamayıp seni de daha fazla üzmemek adına sadece dualarımda olduğunu bilmeni istiyorum canım
derdimi paylaştığınız için hepinize teşekkür ederim. yaşadıklarımı Allah'ım düşmanıma bile yaşatmasın derdim ama starimunun da dediği gibi onlara en büyük bedduamı ettim. iki görümcem var. beni evden kovduğunda ve ağlaya ağlaya valizime ne koysam diye düşünürken, bana ve aileme ettiklerinin katbekatını onlar da yaşasın dedim. gurbete kız vermek, sesi inşallah kötü gelmez diye dua ederek aramak, bi derdimi var acaba diye her geldiğinde gözünün içine bakmak, aşağılanmasına, hor görülmesine, ağlamasına, yuvası yıkılmasın diye göz yummak nasıl bişeydir hepsini teker teker yaşasınlar inşallah!!!! sonra çok kafalarına vuracaklar ama iş işten geçmiş olacak...evimi terketmiyorum, annemlerin gelmesini bekliyorum. doğum heran olabilir çünkü. ve asıl istediğim; kızımın melek yüzünü görsün ki, onu en ufak yanlışında terkettiğimde, özleyeceği, aklına geldikçe acı çekeceği bir yüz olsun! allah'a şükür kendi paramı kendim kazanıyor, ayaklarımın üzerinde duruyorum. ona hiçbi muhtaçlığım yyok!!! hatta o kadar borcu var ki, onun bana ihtiyacı olacak!!!! ne yeni aldığımız ve zevkime göre döşediğim evin ne de kızımın hayallerimdeki gibi süslediğim odasının bi kıymeti kalmadı. şu noktadan sonra yaşadıklarımı unutmam çok zor. tek tesellim kısa bir süre sonra kızıma kavuşacak olmam. o yüzden çok üzmemeye çalışıyorum kendimi. başka şeylerle oyalanıyorum. buzdolabı süslerini yapıyorum. düşünmemeye çalışıyorum ama ne kadar yapabilirim bunu tahmin edersiniz herhalde. dualarınız ve iyi dilekleriniz için binlerce kez teşekkürler... söylenecek söz çok ama üzülmek yok!!!!