2011 Aralık Anneleri

derdimi paylaştığınız için hepinize teşekkür ederim. yaşadıklarımı Allah'ım düşmanıma bile yaşatmasın derdim ama starimunun da dediği gibi onlara en büyük bedduamı ettim. iki görümcem var. beni evden kovduğunda ve ağlaya ağlaya valizime ne koysam diye düşünürken, bana ve aileme ettiklerinin katbekatını onlar da yaşasın dedim. gurbete kız vermek, sesi inşallah kötü gelmez diye dua ederek aramak, bi derdimi var acaba diye her geldiğinde gözünün içine bakmak, aşağılanmasına, hor görülmesine, ağlamasına, yuvası yıkılmasın diye göz yummak nasıl bişeydir hepsini teker teker yaşasınlar inşallah!!!! sonra çok kafalarına vuracaklar ama iş işten geçmiş olacak...evimi terketmiyorum, annemlerin gelmesini bekliyorum. doğum heran olabilir çünkü. ve asıl istediğim; kızımın melek yüzünü görsün ki, onu en ufak yanlışında terkettiğimde, özleyeceği, aklına geldikçe acı çekeceği bir yüz olsun! allah'a şükür kendi paramı kendim kazanıyor, ayaklarımın üzerinde duruyorum. ona hiçbi muhtaçlığım yyok!!! hatta o kadar borcu var ki, onun bana ihtiyacı olacak!!!! ne yeni aldığımız ve zevkime göre döşediğim evin ne de kızımın hayallerimdeki gibi süslediğim odasının bi kıymeti kalmadı. şu noktadan sonra yaşadıklarımı unutmam çok zor. tek tesellim kısa bir süre sonra kızıma kavuşacak olmam. o yüzden çok üzmemeye çalışıyorum kendimi. başka şeylerle oyalanıyorum. buzdolabı süslerini yapıyorum. düşünmemeye çalışıyorum ama ne kadar yapabilirim bunu tahmin edersiniz herhalde. dualarınız ve iyi dilekleriniz için binlerce kez teşekkürler... söylenecek söz çok ama üzülmek yok!!!!

canım bak Allahın izniyle güzel kızın sağlıkla dünyaya gelecek , asıl ondan sonra daha da taş kalpli olup duyduğunu duymaman gördüğünü görmemen lazım ki sütün kesilmesin noolur .... herşey inan güzel olacak , belki bir süre alacak ama değecek .. bir Mevlana sözü var : Bazen bitmek bilmeyen dertler yağmur olur üstüne yağar. Ama unutma ki, rengarenk gökkuşağı yağmurdan sonra çıkar......

inşallah Mevlana'nın dediği gibi olur...

kızlar doktordan geldik. meleğim 2550 gram olmuş ve başaşağı dönmüş inanamıyorum darısı diğer dönmeyenlerin başına. doktor herşey normal dedi. çok sevinçliyiz.

dderya üzülme dicem ama üzülüyosun biliyorum. bu insan hayatında çok az başına gelebilecek bir olay doğum olayı yani. acaba annenlerin yanında mı doğursan, belki eşin de hatasını anlayıp, pişman olur. yepyeni bi hayat başlar bebişle:26::26:

deryacım, canım ALLAHIM yar ve yardımcın olsun.. bu zor günlerde geçecektir emin ol.. her fırtınanın sonunda güneş doğacaktır.. senin yapman gereken tek şey kızını düşünmen ve onun sağlıkla doğması. yavrunu kucağına aldığında ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha anlamış olacaksın. eşin düşünsün bundan sonrasını. dualarım seninle.. kendini bırakma, gücünü her zaman hisset canım!

Cnim Allah senin ve bebisinin yar ve yardimcisi olsun ins esinide yaptiklarina pisman etsin mutlaka yasanan hic birsey unutulmaz amaa herseydede vardir bir hayir ins kiziniz dunyaya gelince hersey cok farkli olacaktir uzulme diyemiyorm ama uzmemeye calis kendini ins dualarimiz sizinle

cnm hakkınızda hayırlısı ne ise o nasip olsun inş ama inan evlat farklı bişey efe den önce eşim 1 saat geç gelse kızardım herşeyim hayatım ondan ibaretti en ufak bi sözünü takardım efe den sonra karşılıksız sevginin canından canın ne olduğunu anlıyosun gerisi boş gelio hele bi kızını kucağına al herşey yoluna girecek eşinle veya eşinsiz

ama ben şuna anlam veremiom eşin arsızlık yapmamış hırsızlık yapmamış şerefine onuruna leke getirmemiş sana kadınlık yapmış hatta bi evlat vermiş ama sen ona git diyebiliosun benzerlerini zamanında yaşamış biri olarak inş herşey yoluna girer bizimde kavgamız ailesi yüzündendi ama ailesi duyunca ayrılık falan deli oldular bana sahip çıktılar ve şuan eskisi gibi değiller inş sizinkilerde düzelir

misvikvik , seni uzun zamandır görmüyordum desem yeri , belki de girdiğimiz zamanlar farklı diyeceğim ama yazışmalarda da göremeyince merak da ediyordum , inşallah bebişin ve sen iyisinizdir ..

starimu saol cnm hatırlamana sevindim ilk sayfasından beri bu başlığın takipçisiyim cuma günü son günümdü okulda artık evdeyim ve günlerdir geçmişi bitirmeye çalışıyorum .geçen hafta biraz suyum geldi bebeğin suyu azalmış cumartesinden beri yatıyorum hiç bir şey yapmıyorum doktor doğumun başlayabilir dedi kan su gelirse bebekte hareketsizlik olursa hemen gel dedi.benim hastane çantam hazır sayılır sadece son temizliğim kaldı onuda nasıl yapıcamgöbeğim ikiz göbeği gibi büyük lazere gidiyordum tam bitmeden hamile kaldım doktor yeni yasadan dolayı özelini kapattı azalmıştı ama bitmemişti artık aynayı karşıma alıcam inşallah nişan gelmeden bu işleri bitiririm
dderya
cnm bu ne vicdansızlık ya.sen bir can taşıyosun nasıl böyle davranır anlamıyorum Allah yardımcın olsun hakkında hayırlısı neyse o olsun bebeğin doğana kadar sadece onu düşün ona da yansır

Son düzenleme:

saolasın cnm bnm...önerilerini uygulamaya çalşcm inş..

hepinize merrhaba kızlarr umarım herkes iyidir bugün çatı muayenesi yaptı doktorum da girip anlatayım dedim ben çatala falan yatarım diye düşünüyordum ama normalde muayene olduğum yerde baktı, hiçç bir acı hissetmedim zaten çok kısa sürdü 5-10 saniye falan. Çatın gayet rahat görünüyor normal doğum yapabilirsin ama doğum esnasında bir sorun çıkmazsa tabi dedi. birde bir santim kadar açılman var ama normal 38. haftan bitmek üzere her an doğurabilirsin hazırlıklı ol bir belirti olduğunda yada bir anormallik hissettiğinde hemen gel dedi. yani diyeceğim o ki çatı muayenesinde korkulacak bişey yok sanırım kendini kasmamak kaydıyla

dderya, canım inan hep aynı şeyler yaşamaktan duymaktan bıktık kadınlar olarak ama ne yazık ki bitmiyor bunlar ve inan her insan hayatının bir döneminde benzer şeyler yaşıyor nne yazık ki!! umarım bebeğin doğduktan sonra daha iyi olur herşey benim tavsiyem bebeğin için tartışmalardan uzak dur aynı evin içinde birer yabancı gibi yaşayıp sürekli onu görüp ama konuşmayıp acı çekeceğine yada ailen geldiği zaman yaşanacak söylenecek sözleri duyacağına ailenin yanına git ve orada doğur biraz uzaklaş bu durumdan eminim zamanla değişecektir herşey seni ve bebeğini kaybettiğini hissetmesini sağla emin ol biraz yalnız kalınca anlayacaktır hatasını.

canım Allah yardımcın olsun, sabır versin. yaşadıkların hiç kolay şeyler değil. sen kızından güç al kızın da senden alsın inşallah. eşini terk etmemekle çok akıllıca davranmışsın. şu an çok zor biliyorum ama doğumdan sonra melek kızını göster kucağına ver sevsin sonra da onu ortada bırak git. canı yansın. çok kızgınım şu an eşine ve ailesine. elimde olsalar ağzıma geleni söyleyeceğim kusura bakma ama. inşallah eşin akıllanır da seni ve bebeğini üzmeyi bırakır.

canım ben de şu börek olayını merak ediyordum. nasıl buzluğa koycaz diye ama bana önce böreğin tarifi de lazım:) onu da yazar mısın?

çatı mayenesinden bahsettiğin iyi olmuş. bence normal doğum yapacak arkadaşlara kendilerini kasmamaları için örnek oldun. teşekkürler paylaşım için.
arkadaşlar yarın doktora kontrole gidiyoruz. 12 gün önce gitmiştik. 2 hafta sonra gelin dedi. normalde cuma günü randevumuz ama okul müdürüm cuma gitmeme kızıyor öğrenciler başıboş kalıyor diye. ben de çarşamba gitmeye karar verdim hem eşimin de en müsait olduğu gün. neyse biz şimdi 33 haftadayız ama çalışabilir raporuma göre 34 haftayı bitiriyoruz 2 gü n sonra. ben şimdi ne zaman izne ayrılcam sata göre mi rapora göre mi?

yarın eşim de doktora görünecek dua edin bizim için. o da rahatsız bu günlerde.

çatı mayenesinden bahsettiğin iyi olmuş. bence normal doğum yapacak arkadaşlara kendilerini kasmamaları için örnek oldun. teşekkürler paylaşım için.
arkadaşlar yarın doktora kontrole gidiyoruz. 12 gün önce gitmiştik. 2 hafta sonra gelin dedi. normalde cuma günü randevumuz ama okul müdürüm cuma gitmeme kızıyor öğrenciler başıboş kalıyor diye. ben de çarşamba gitmeye karar verdim hem eşimin de en müsait olduğu gün. neyse biz şimdi 33 haftadayız ama çalışabilir raporuma göre 34 haftayı bitiriyoruz 2 gü n sonra. ben şimdi ne zaman izne ayrılcam sata göre mi rapora göre mi?

yarın eşim de doktora görünecek dua edin bizim için. o da rahatsız bu günlerde.[/QUOTE]

rica ederim. şimdi hangisi senin sata göre haftan anlamadım ben :26: eğer bir rapor almışsan ikinci raporu da aynı verilere göre alman lazım yani çalışabilir raporunu aldıktan sonra yasal olarak aktarabileceğin hafta sayısı 5 o yüzden rapor tarihinden itibaren 5 hafta sonra çalışamaz raporu almak zorundasın eğer almazsan boşa çalışmış olursun çünkü yasal olarak 5 haftadan daha fazla aktaramazsın. ben sata göre 32. haftanın son günü çalışabilir 37. haftanın sonunda da çalışamaz raporu aldım eğer bebek geç yada erken gelirse bir kaybımız olmuyor yeni yasaya göre.

şimdi geldim doktordan BDP 37+0 FL 72mm 36+6 ac 36+1 bebeğim yine 3 hafta önde gözüküyor kilosu 2914 doktor izne ayırmam lazım dedi

maşallah cnm bebişine

oh ne güzel cnm bircok şeyin bitmiş darısı bana inş

cok güzel cnm güle güle kullan inş

nickocum bu şeker ve hamılelık senı fena yapmış kız bir ara gidemıyecem dıye üzülüyordun şimdide ordan mı sıkıldın gececek bunlar merak etme

maşallah eşine becerikli biri sanırım:) benim eşimde dogum yapınca 1hafta izin alırım diyordu ama annem sakın izin almasın bırde ayak altında o olmasın ben gelırım diyor elinden cok iş gelmez de eşimin
birde işler konusunda ben cok takıntılıyım atamıyorum bu huyumu illa hersey 4*4lük olacak yoksa cok rahatsız oluyorum o yuzden de kendımı yoruyorum cok

cnm ya cok üzüldüm ama inş dogacak kızın evinize sevgi muhabbet getirir belkı hersey farklı olur ozaman..allah eşine ve ailesine akıl fikir vijdan versin..

bepanteni yıkamak gerekiyor mu acaba bende aldım hastane çantama koydum lansinoh da mı alsam ayrieten

cnm bebathenı şimdiden sürmeye başlamak lazım emzirirken sürülüncede silinmeden olmaz sanırım..

maşallah cnm herseyin yolunda olması cok güzel

maşallah cnm senin bebişede benimkide cok hareketli hiç azalmadı hareketleri 10 aralıgada az kaldı hadı hayırlısı inş..

hayırlı haberle gelirsin inş cnm eşinede geçmiş olsun..

ayy geçmişi ancak bitirebildim yogun birgün olmuş sanırım bugun bende kızımın eşyalarını yıkadım ablası ütüledi dolabına yerleştirdim bir tek benim pijama takımlarım kaldı yıkanacak sonrada cantamızı hazırlayacam bir yandanda evin temizliğini düzenlemelerini yapıyorum hazırlıklarım bitsin sonra dinlenmek istiyorum dogum öncesi yoksa bu halımle dogum yapamam

bırde kızım illa ütülerini ben yapıcam dedi bebeğin bende kırmadım yapmasına izin verdim baştan herşey iyi gidiyordu ne ütülenecekse ben veriyordum katlaması da bana aitti gözetimimdeydi bir ara dolaba yerleştirmeye cıktım o ara kızım bebişin mayosunu almış ütülemeye tabi sonuç fena mayosu yandı mınıgımınbişey de diyemedim alınmasın diye ama üzüldüm cok begenerek almıştım pembe pitikareliydi nasipten cıkmış demekki..

kızlar birde kayınvalıdelerin bebek bakma konusu konuşulmuş..nacizane fikrimi söyleyeyim ben size bence cokta kızmayın bakamayız derlerse cunku cocuk buyutmek cok zor bir iş hiç kolay deil bebekler dogunca anlayacaksınız bunu oyuzden eger bakamam diyorsa olabılır yanı o yaştan sonra kafası kaldırmayabılır o sorumlulugu alamıyabılır bişey diyemem..benim kendi annem bıle sadece yaz aylarında
cocuklar yanlarında kalıyor oda cok deil ama cok zorlanıyorlar hem kıyamıyorlar kalsın istiyorlar hemde cok yıpranıyorlar..yeri geliyor anne olarak bize ile agır gelebıyor kı onlara o yaştan sonra daha da zor gelir..annem hep öyle der hersey zamanında güzelmiş şimdi kafam kaldırmıyor kızım dıyor..haklı ben bıle zorlanıyorum bazen

birde çalışan anneler eger işlerine ara verebiliyorlarsa en azından bebek 3yaşına gelene kadar yanlarında olmaları bebek için daha saglıklı
ona verebılecegınız en ıyı şey maddı anlamda rahatlıklar deil sevgınızdır onun buna herşeyden daha cok ıhtıyacı var..benim bir arkadısımın annesi çalışıyordu o hep bakıcılarla buyudu ve kendi evlenıp cocuk sahıbı olunca annesine ben senın gibi olmayacam cocuklarıma kendım bakacam dedi annesine bile bır gun dahı bıraktıgını bılmem..ve herseferinde der keşke herşeyim olmasaydıda annemle gecen bır cocuklugum olsaydı..bunlar sonradan annesıne de cok dert oldu ama zamanı gerıye cevıremıyorsunuz..oyuzden eger cok gerekmıyorsa ve işinizede ara verebılecek durumdaysanız en azından ılk 3yıl bebeklerınızle olun bu dönem onlar ıcın cok önemli..

inş beni kimse yanlış anlamaz yazdıklarımdan dolayı..

DDERYA canım ne olursun üzme kendini inan yazdıklarını okudukça ağlıyorum ne olur bebeğin için sabret rabbim inşallah eşine akıl fikir verir ve yaptıklarının ne kadar yanlış olduğunu anlar bu konuda seni en iyi ben anlarım heralde aynı şeyleri bende yaşadım ama bunları yazıpta seni bunaltmak istememem sonuç olarak geldi geçti sabret ne olur inan herşey düzelicek üzme tatlı canını ve minik bebişini olurmu kendine çok iyi bak...

ayva çekireği ile ilgili konuma cevap veren kızlar çok teşekkür ederim :) bende öle hatırlıyordumda genede sorayım dedim yanlış birşey olmasın diye...:)

dderyacım canım geçmiş olsun dicem çünkü umarım geçer gider bir daha tekrarlanmaz aynı hatalar senin yerinde olsam diye düşündüm senin yaptığının aynısını yapardım kocana muhtaç değilsin ailen yanında vs. çok iyi gerçekten bu yönden çok şanslısın bunu düşün kendini rahatlat en azından minnet etmene gerek yok istediğin an çeker gidersin... gideceksende bir arkadaşında dediği gibi o meleği kucağına ver sevgisini tatsın ondan sonra bas git koysun içine... normal dönemde neysede hamile bir insana yapılacak söylenecek sözler kesinlikle değil altında kalma ne olursa olsun... ama dik dur kendini ezdirme üzülme kızını ve sağlığını düşün...

kızlar doğum hikayelerine bi bakayım dedim moral verici bi dolu güzel normal doğum anıları arasında doğuma hazırlanırken bebeğini kaybeden arkadaşın anlattıklarıyla yüreğim burkuldu... doğum için gelen ve temizliğini yapan anne ve kız kardeşine yardımı olsun diye yerinde duramayıp banyodan kova getirmek istemiş ayağı kaymış ve bebeğin üstüne düşmüş sonuç malum sezeryanla hem ölü bebeği hemde malesef rahmini almışlar rabbim sabır versin gerçekten çok zor kızlar ne olur bırakın temizliği falan gerekirse pis olsun heryer sizden ve meleklerinizden kıymetli değil ya ... son ayda bol bol dinlenmek lazım lütfen hazırlıklarla yormayın kendinizi kızım ve ben öpüyoruz sizleri ve bebişleri....

Herkese iyi geceler tatlı Anneciklerr ilk olarak evlilik yıldönümümüzü kutlayan herkese cok tesekkur ederım aslında 1saat once gecmısı okuyup alıntı yaparak gelıyordumkı net bır anda kesıldı o yuzden tekrar donus yapamadım hepınız cok sagolun ıyıkı varsınızzz

Yarın bızde doktor amcamıza gıdıcez mınnakımlaaaaa Cok heyecanlıyım artık yuzunu goremıyoruz en son gıttıgımızde sadece yanagından acıcık gormustuk Olsun o bıle guzel belkı yarın dogum tarıhımız bıle bellı olacak kızlar sezeryan olursa ama benım hala kafamı kurcalayan sey acaba normal yapabılırmıyım kı :44::44: Durumumu bılenler bılır legen kemıgı kırıgından dolayı cesaret edemıyorum drumda ne olur bılmıorum ıstersen normal dogumuda denerız dedı sızce ne yapmalıyımmm bu ara hep bu soruyu soruyorum kendıme ısın ıcınden cıkamadım :44::44:

ay kiyamam yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ayyy cok fena oldum ben en iyisi esimi dinliyim ev isi yapmiyim calisiyorum isim riskli cok dusme tehlikem var ama cok dikkatliyim bugun fena yapiscaktim karnimin ustune bende birakayim bari isi bende ama evdede duramiyom

kizlarrr anneler yardim edin yaa burda hastanede 4 yada 5 gun kalcam ben ne koycam cantama ya of of beynim duruyo bisiler yaparkene sanki ciciklerimi yikadim bugun kloriferde kurutturuyom simdi yarin utu yapip once acil canta sonra kalcagim icin buyuk canta yapcam kilot seklinde hasta bezleri var alsammi yoksa verirlermi vermezlerse zebil olurmuyum orkid kalinmi alayim yoksa ince uzunlardanmi palet gibi olanlari sevmiyorum ay kafayi yicem ya millet 28inci haftada herseyini hazir eder ben 35 e gircem ortada canta yok yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…