amin inş.h canım;ne güzel ımrenıyorum ya böle temızlık yapanlara benım gıbı tembelı yok herhal hamılelıkten once boyle degıldım;4 gündür üst komsuya cıkacagız bayramdan dolayı ama ona bıle erınıyorum eşim bugun gıderken ara bak gıdelım dıo yazık :)))
benim göğüslerim de acayip sızlıyo.
güle güle kullansın oğluşun. çok ciciymiş annesi.
benim de ağzıma acı su geliyo. oooffff.
canım ben dün akşam gittim doktora benimki dönmüş başaşağı darısı başına.
nasilsiniz
yeni dogum yapan yok degilmi
suan yakin olarak straimu ve aysaalll var herhalde
dun hastaneye gittim kizlar
sezeryan olacakdim ya onla ilgili 2saat gorusme yaptik bana 4 secenek sundular
ben 4secenegi secdim 29.11.11 kadar bekleyecegim ve bu kararda fatma destina78bana cok yardimci oldu insallah donerde normal yaparim
- bugun icin sezeryan
- ebeler yardimiyla beraber bebegi karnimda cevirme cok risikolu ve sonunda normal dogum olmadi sezeryan
- gununun gecmesi ve suni sanci ile normal dogum deneyip olmadi sezeryan
- ve bana en mantikli gelen zamanindan 1hafta once kontrol ve ona gore normal yada sezeryan dogum sekli
ama sonuc olarak heryol bende sezeryana cikiyorr((((((((
bende boyle silerde nevar ne yokkkk
Canım benim o ıkıntı bende de var hem de cok feci.Önceden reflü sosyete hastalığı derlerdi hiçte öyle değilmiş.ALLAH BU ACIYI ÇEKENE SABIR VERSİN GERÇEKTEN MİDEMDEKİ YANMADAN DOLAYI AĞLADIĞIMI BİLİYORUM
Benimki 28. haftadan beri baş aşağı duruyo maşallahbebeği dönmeye cesaretlendirmek için bi pozisyon var sabiha paktunanın kitabında okumuştum bi deneyin isterseniz kızlar dizlerinizin üstünde yere eğiliyosunuz, elleriniz ve dizleriniz yere değiyo yani, kalçanızı olabildiğince havaya kaldırarak, göğsünüz alçakta, kalçanız yüksekte olacak şekilde duruyosunuz, bunu günde birkaç kere yapmayı deneyin, bebeğe dönüş için cesaret verirmiş bu pozisyon
selam kızlarr..
Aranızda 35.,36.haftalarda ve sonrasında araba kullanmaya devam eden var mı?
Ben acayip tepki alıyorum bu konuda eşimden ve ailemden,Allah'a emanet diyip çıkıyorum yola ama bunlar böle söylendikçede tırsıyorum,size sorayım dedim,benim gibi hala sürmeye dewam eden var mı??
herkese merhaba... kızlar deryadan haberi olan var mı??? doğurdu mu acaba???
destinaaaaaaaaaaaaaabu gece rüyamda hep seni gördüm. melek gibi güzel minicik bi kızın oluyordu. ben de bebeği görmeye evine geliyordum yanımda 2 kuzenimle birlikte. ama ben doğurmamıştım bu arada. o kadar gerçekçiydi ki hala etkisindeyim. Allah aynılarını yaşatsın inşallah...
herkese günaydın fıstıklar, bugün biraz işlerimiz yoğum sabah uğrayamadık, şimdide okuyuğ çıkmam lazım :)
ben kullanıyorum daha 34. içindeyim ama 37. haftaya kadar zaten çalışacağım ve işe arabayla geliyorum, izindeykende biryerlere gidersem mecburen kullanacağım, istanbulda otobüs yolculuğu daha zor bence, niye tepki gösterdiler ki? bir sorun mu olurmuş?
inş. hayırlısı olur canım
benimde cumartesi kontrolüm var 1 ay olacak nerdeyse bu doktoruma gitmeyeli, bebeğim doğum pozisyonunu almıştı, şimdi sanki dahada aşağıda hissediyorum biraz daha inmiş olabilir mi canım? birde sanki önceden karnım midemden başlardı gibi şimdi boşaldı orası, vaktinden önce gelir diye korkuyorum:18::18:
Merhaba anneleeeer!!!
Daha geçmişi okumadım, bugün bebişin beşiği geldi kızlaaar, kıyafetleri de yıkadım, 1 adım daha yaklaştım bebişime
çok güzel yakışıklı oğlunun beşiği sağlıkla mışıl mışıl uyur annseini hiç üzmeden bebişin yatağında inşllh
herkese merhabalar
güzel anneler ve tatlı bebekleri nasıllar
ben kullanıyorum canım 37. haftamdayım sancım gündüz gelirse doğumada kendim aracımla gdrm eşim işten gelir yada evde kimse olmazsa çocukların başına gelir :)
rüyan hayırlara çıksın halimem hayır olsun da bende fatmayı gördüm rüyamda
iyidir cnm dün tüm gün temizlik yapıldı bugun keyfini cıkaracam inş:))
iyice dinlen artık fatmacım beben gelince bidaha zor dinlenirsin. tgemizliğinde bitmiş mis gb otur biraz bu gece seni gördüm rüyamda hayır olsun. lila ve turuncu renginde nevresim dikmişin çok güzeller diyorum sana maşallah deyip durdum rüyamda :) ayrıntılar aklıma gelince yazarım şimdilik bu kısmı aklımda kalmış ama sakin huzurlu bir ortamdı. inşllh yorumunuda ben yapayım sakin senin için en uygun zamanda en uygun şekilde kolay bir doğum yapacağın malum oldu bana sanırım çok dinlenmiş kalktım çünkü uykumdam öptük bebeikimle sizi
nanancım senin ruyanda hayrolsun inş ve ne kadar güzel yorumlamıssın hayırlısı olsun inş ve o sekildede olur dogumum inş
7. doğumu ebe gb oldum inan bekliyorum kim diye :) kasımın ortasına daha dökülüyoruz patır patır.
bu arada tülayuzunu gören varmı benmi denk gelmedim yoksa 7. bebeğimizmi oldu
7. bebek aydamld dan gelıyor sanırım bugun
kızlar şimdi doktordan geldim tam 35 haftalık GÜLCE bebekim.kilosu 2800gr ve doktor 38. hafta bitince alacak epidural sezeryanla.sizce iyi mi kilosu?
maşallah bebişine cnm
neredeyse 2 haftadır iştahım nasıl açık nasıl açık anlatamam sizezırt pırt acıkıyorum durup durup yiyorum bir şeyler , iyi ki başından beri böyle değildim , kesin 30 kg felan alırdım totalde benim gibi pis boğaz olan var mı ki başka
ben ben cnm sorma ıkı haftadır deli gibi acıldı benim iştahımda ve negörsem yıyesim var eşim bile hayret ediyor bu halime sonrada hadi neyse ye bakalım hamıleyken sonra bakarsın artık çaresine diyor
Kızlar sabah suyum geldi hastaneye geldim 3 cm açılmam vardı suni sancı verdiler epiduralim takıldı aksam a dogum olacak heralde şimdilik iyiyim normal olacak
ayyy cnm hadi hayırlısı inş rabbim kolay dogum nasip etsin bebeğini sag salim kucagına al inş
selam güzel anneler ooooo ben bakamayalı maşallah 6 bebek olmuş maşallah annelerinin gözü aydın bende durumlar hala aynı kuru kuru sancı çekiyorum bu kadar sancıya insan normal doğum yapar herhalde tek sorun sancılarımın 10 dk da bir gelmesi yarın tekrar kontrole gidecem ve artık alın diyecem nasıl olsa sezeryan olacak öyle herşey hazır beklemek ve sürekli yatmak psikolojimi bozuyor iyice rabbim sürekli yatanlara sabır versin ben 16 günde çatladım resmen oğlum için dayandım nasıl olsa 38 haftayı beklemeyecek bari daha fazla sıkışmasın içerde sizlere dua ediyorum bol bol rabbim kolay doğumlar nasip etsin hepinizi öpüyoruz gelişmelerden ara sıra haber veririm sizlere aranızda fazla olamıyorum kusura bakmayın rabbim hepinizi bebeklerinizi sağlıkla kavuştursun inşallah
hakkında hayırlısı olsun cnm aklımdaydın acaba dogurdunmu diye haber vermen güzel oldu
kızlar dün temizlikle geçti bugun keyfini cıkartırım dıyordum kı sabah mısafırlerım geldi kahvaltıya oturduk sonra neyseki gelenler kendi arkadaşlarımdıonlar gitti foruma bakayım dedim yeni bir dogum haberiyle cok heyecanlandım yineee
direkt ailesiyle yaşadığım bişey değiil. yapım gereği çok sıcakkanlı bi insan değilim. 32 yaşıma geldim nerdeyse ve bunu değiştirmem imkansız. ama eşim benim aksime çok sıcakkanlı, herkese çok yakın ve sıcak davranıyor. hayatta onun gibi olamam ve evlendiğimizden beri kendimi biraz zorla da olsa deiştirmeye çalışıyorum kendi çapımda ama bu ona yetmiyor. illa annem babam diyor. onlara çok sıcak ve yakın davranmamı istiyor. kendi anne babama yapmadıklarımı onlara yapmamı bekliyor. ve samimi bulmadığım kişilere rol yapamıyorum. yapmacık olan insanlardan elimde olmadan uzaklaşıyorum. onun tarafındaki herkes de "aman gelin çok soğuk" falan diyor herhalde ki zaman zaman böyle patlıyor bizimki. ve hep anneme beni şikayet ediyor. bayramda da aynısını yapıp ailemin moralini bozdu diye çıkıştım. en son, düşündüklerimi de açık açık söyleyince, kaldıramadı sanırım gerçekleri. ve olan oldu işte....
yarın öbür gün annemlerin gelmesini bekliyorum. tabi onlar da tedirgin, geldiğimizde olay çıkarmaz inşallah diyorlar. valla olay falan çıkarmaya niyetlenirse, kapı dışarı ederim... gitsin biricik anneciğinde kalsın, rahatsız etmesin bizi...
vaarrr beennn habire bişeyler yiyorum gecenin bir vakti bile acıkabiliyorum baştan beri böyleydim üstelik.ama son 2 haftadır kilo almadım hatta yarım kilo verdimneredeyse 2 haftadır iştahım nasıl açık nasıl açık anlatamam sizezırt pırt acıkıyorum durup durup yiyorum bir şeyler , iyi ki başından beri böyle değildim , kesin 30 kg felan alırdım totalde benim gibi pis boğaz olan var mı ki başka
eee ben ozaman taşıyamamki şimdi bile 95b giyiyorum yandim ben yaaaasıl doğuımdan sonra sütün gelmesiyle büyüyorlar canım , şimdiki bedeninden 1-2 beden daha büyük olacaklar
7.bebiş de geliyor ne güzel.inşallah kolay bir doğum olurKızlar sabah suyum geldi hastaneye geldim 3 cm açılmam vardı suni sancı verdiler epiduralim takıldı aksam a dogum olacak heralde şimdilik iyiyim normal olacak
37.hafta bittikten sonra herhangi bir tarihte olabilir sezeryan diye biliyorum.süt konusunda umarım her sinirlenmede süt gitmez o zaman benim sütüm falan kalmaz zatenya benim bebeğimin de boynuna kordon dolanmış ,benimki kaçta alıncak acaba.ben su an 33+3 deyim.20 aralık istiyorum,normla değil mi kızlar.boynunda kordon varsa çok beklenmemeli ben de öyle duymustum da bakalım...:18: ayrca zaman hiç geçmiyo,çok sıkıcı.herşeyleri takar oldum.bi de lohusalıkta da sıkmayn canınızı anında sütünüz gider diyolar ,daha da stres oluyorum.!!!ya 2 şeye sinir olunca hemen sütümüz gitcek mi kızlar ya??
bişi daha bebeğimin karyolasının örütlerini yaymadım daha erken dimi...toz olmasın diyoz ama eminim yaysak çok cici olcak :)
ben de varım 56 ile başladım 73.5 oldum aslında geçen hafta 74tü yarım kilosu nereye gitti anlamadımStarimu , benim kadar kimse yemiyodur diyodum Allah'tan sen varmışssın tatlım :) 77 kg oldum 57 kg 'la başladım düşün yani :)
Aydamld , canımm herkesin kalbi senle atıyor bugün emin ol bitanem , ara ara yaz bize müsait olursan ağrın sızın var mı nasıl hissediyorsun ?
Ay kızlar bu arada yediklerimizden bahsettik biraz ama kusura bakmayın nolur yaa :26:
vaarrr beennn habire bişeyler yiyorum gecenin bir vakti bile acıkabiliyorum baştan beri böyleydim üstelik.ama son 2 haftadır kilo almadım hatta yarım kilo verdim
eee ben ozaman taşıyamamki şimdi bile 95b giyiyorum yandim ben yaaa
7.bebiş de geliyor ne güzel.inşallah kolay bir doğum olur
37.hafta bittikten sonra herhangi bir tarihte olabilir sezeryan diye biliyorum.süt konusunda umarım her sinirlenmede süt gitmez o zaman benim sütüm falan kalmaz zaten
ben de varım 56 ile başladım 73.5 oldum aslında geçen hafta 74tü yarım kilosu nereye gitti anlamadım
aslında benim doktor 39+1 de alacaktı ama boynunda kordon var diye baklemek istemedi haftaya 38+1 de alacak
o kadar çatı ağrısına derya herkesten önce doğurur sanmıştım ama ses yok doğurmadı henüz herhalde
Mantıklı kararyerinde olsam ben de aynını seçerdim :13:
ben 2. alternatifi anlamadım, dönmemiş bebek döndürülebiliyormuymuş? benimki de hala yukarda dönmüyor sıpacım bi türlü. 33+3üz
canim 2.secenek cok acili ve riskli hic tavsiye etmem.bir arkadasima yapti burda doktor diyo yuregim kalbim sikisti cok fenaydi diye.tehlikeside cabasi.bence en mantiklisi seninde dedidigin gibi 4. secenek canim..allah yardimcin olsun herseyin hayirlisi uzulme lutfen...
herkese günaydın fıstıklar, bugün biraz işlerimiz yoğum sabah uğrayamadık, şimdide okuyuğ çıkmam lazım :)
ben kullanıyorum daha 34. içindeyim ama 37. haftaya kadar zaten çalışacağım ve işe arabayla geliyorum, izindeykende biryerlere gidersem mecburen kullanacağım, istanbulda otobüs yolculuğu daha zor bence, niye tepki gösterdiler ki? bir sorun mu olurmuş?
inş. hayırlısı olur canım
benimde cumartesi kontrolüm var 1 ay olacak nerdeyse bu doktoruma gitmeyeli, bebeğim doğum pozisyonunu almıştı, şimdi sanki dahada aşağıda hissediyorum biraz daha inmiş olabilir mi canım? birde sanki önceden karnım midemden başlardı gibi şimdi boşaldı orası, vaktinden önce gelir diye korkuyorum:18::18:
canım bence de en mantıklısı 4. seçenek , sakın diğerlerini deneme , hele suni sancu çek olmadı tekrar sez. yaşayan bir çok arkadaşım keşke en başından sez. olsaymışız diyorlardı . 2. seçenek çok ürkütücü , hiç deneme bile Allah korusun bebişe ya bir şey olursabugün sez. seçeneğini atla zaten , bebişin kilosu onun gelişimini tamamladığını göstermiyor , akciğer ve göz gelişimi 37nin sonuna kadar devam ediyor diye biliyorum , kalp ve beyin gelişimi ise doğumdan sonra bir süre daha devam ediyorsa bebiş içerde ne kadar kalırsa o kadar iyi demek oluyor bu organları için de bence 38+ları görür görmez sez.
boşver cnm tembellik yap en ıyısı bakma sen bize dogumdan sonra boyle tenbellık yapamıyacan şimdiden yan gel yat valla
cnm ya görmiştüm yazdıgını alıntı yapmayı unutmuşum ne güzel gözün aydın maşallah bebişede cok sevindim.tam soracaktım senınkı ne durumda dıye sonra yorumunu gördüm ama cevap yazmayı unutmuşum
demetcim bencede cok ısabetli bir seçim olmuş 4. şık..inş ozaman daha net karar verirsiniz hakkında hayırlısı olsun..
mide yanması bende de had safhada artık hıçbirşey etki etmıyor en fazla yarım saat düzeliyor sonra yıne aynı birde sabahları aç karna mıde ilacınada başladım ben ama midem iflas etti sanırım
evet evet bende bir sitede okumuştum bunu cumartesi gittiğimde de dönmemişse deniyecem bu yöntemi
cnm benim babamda cok kızıyor bana hatta artık vermıyor arabasını şimdi onlar burda yokken gizliden alıp kullanıyorum yada kız kardeşimden ama babam duymadanben bir sakınca görmüyorum kullanmakta ama babamın olumsuz bır anısı varmış bunla ilgili oyuzden cok karşı hamılelerın araba kullanmasına..eşim karışmıyor zaten o kullanmayıda bılmıyor mecbur bıyere gıderken ben kullanıyorum
ayy halimem hayır olsun inş ne güzel ya inş gerçek olur rüyan
cnm cumartesi günü gittiğinde doktorun aşagı yukarı söyler sana dogumun yakınmı deil mi diye merak etmeama aşagı dogru ınmesi normal sanırım olması gereken ama benımkı hala inmedi o ayrı
Merhaba anneleeeer!!!
Daha geçmişi okumadım, bugün bebişin beşiği geldi kızlaaar, kıyafetleri de yıkadım, 1 adım daha yaklaştım bebişime
çok güzel yakışıklı oğlunun beşiği sağlıkla mışıl mışıl uyur annseini hiç üzmeden bebişin yatağında inşllh
herkese merhabalar
güzel anneler ve tatlı bebekleri nasıllar
ben kullanıyorum canım 37. haftamdayım sancım gündüz gelirse doğumada kendim aracımla gdrm eşim işten gelir yada evde kimse olmazsa çocukların başına gelir :)
rüyan hayırlara çıksın halimem hayır olsun da bende fatmayı gördüm rüyamda
nanancım senin ruyanda hayrolsun inş ve ne kadar güzel yorumlamıssın hayırlısı olsun inş ve o sekildede olur dogumum inş
7. bebek aydamld dan gelıyor sanırım bugun
maşallah bebişine cnm
ben ben cnm sorma ıkı haftadır deli gibi acıldı benim iştahımda ve negörsem yıyesim var eşim bile hayret ediyor bu halime sonrada hadi neyse ye bakalım hamıleyken sonra bakarsın artık çaresine diyor
ayyy cnm hadi hayırlısı inş rabbim kolay dogum nasip etsin bebeğini sag salim kucagına al inş
hakkında hayırlısı olsun cnm aklımdaydın acaba dogurdunmu diye haber vermen güzel oldu
kızlar dün temizlikle geçti bugun keyfini cıkartırım dıyordum kı sabah mısafırlerım geldi kahvaltıya oturduk sonra neyseki gelenler kendi arkadaşlarımdıonlar gitti foruma bakayım dedim yeni bir dogum haberiyle cok heyecanlandım yineee
kizlar oncelikle hepinize cok tesekkur ediyorum kararimin dogru oldugunu soylediginiz icinnn
bende hala sokdayim 2.secenekden dolayiiii
hemen 4.senenegi secdim ve dogumumda 4prof2jinekolok 2cocuk dr ve2 ebe bulunacak sabah 6.30da alacaklar hayirlisi neyse o olsun hepimiz icinnnnn
7.bebisimizde geliyor ne guzelllllllll
kizlar oncelikle hepinize cok tesekkur ediyorum kararimin dogru oldugunu soylediginiz icinnn
bende hala sokdayim 2.secenekden dolayiiii
hemen 4.senenegi secdim ve dogumumda 4prof2jinekolok 2cocuk dr ve2 ebe bulunacak sabah 6.30da alacaklar hayirlisi neyse o olsun hepimiz icinnnnn
7.bebisimizde geliyor ne guzelllllllll
Ben de aynı durumdayım, hatta daha bile fazla, her gün 1 muz, 1 çikolata, 1 nar, 8-10 mandalina, 1 elma, kaşık kaşık sarelle de cabasıbi de zırt bırt kısır istiyo canım, haftada 2 kere falan da kısır yapıp yiyorum 2-3 tabak dolusu haftada bir de mutlaka tatlı krizim tutuyo, onu da genelde daha hafif en azından diye yoğurt (irmik) tatlısı yapıp yiyorum 10 dak.da bir canım bişey istiyo yaa, nasıl bişey bu anlamıyorum :26: akşamları otururken yarım saatte bir kalkıp mutfaktan bişeyler kapıp geliyorum, otomatiğe bağladım artık kociş her yerimden kalkışımda bakalım bu sefer elinde neyle döneceksin diyo
canım dualarımız seninle olacak merak etme. Hem unutma doktorlar hamilelik sürecinde hiçbir çocuk için %100 sağlıklı normal diyemiyorlar yani ne olacağını bilemeyiz ama senin durumunda olup çok sağlıklı bir çocuk doğuran arkadaşım var inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın bebeğinimerhaba arkadaşlar sizler ve minik bebişleriniz inşallah iyisinizdir. biz az önce doktordan geldik size yazmak istedim. 4 kasımda bi önceki randevumuz vardı 2 hafta sonra gel demişti biz de gittik. ben son dönemin rutin kontrolleri nedeniyle daha sık çağırıyorlar sandığım için içim rahat gittim ama aslında durum öyle değilmiş. bebeğim 2060 gr olmuş. boyunu söylemedi. renkli ultrasona gönderdi yine. ben de renklide görmekten memnun olduğum için mutlulukla gittim ve renkli ultrasonda doktor uzun uzun inceledi ve dedi ki. öncelikle telaşlanmayın ama bebeğin beyninin arka tarfında alt kısımda bi şişlik var. şişliği de gösterdi bize. sizi bu yüzden tekrar çağırdık dedi. şu an bi hastalık görünmüyor. geçen sefer sizi korkutmak ve strese sokmak istemediğimiz için açıklamadık ama durum bu dedi. endişelenmeyin şu anda sorun yok falan dedi ama şişlik onları endişelendirmiş belli. eşim o anda bi ofladı. işte hemen aileler üzülüp ümitsizliğe kapılıyor o nedenle bu tür şeyleri söylemekte zorlanıyorum dedi. stabil durumu dedi. geçen sefere göre büyüme ya da küçülme olmamış dedi. bebek doğmadan müdahale ya da tedavi edemeyiz dedi. şu an hastalık değil bu durum dedi. ama bebek doğunca direk çocuk doktorunu bu konuda bilgilendireceğiz dedi. çok gerilmedim açıkçası.. düşündüm doktor konuşurken bebeğim zihinsel engelli mi olacak diye. olabilir de olmayabilir de. bu bir imtihan dedim kendi kendime. sonuçta bu bebeği bana rabbim lütfetti. ben her türlü şeye hazır hissettim kendimi. ümitsiz değilim çok şükür. herşeyin iyi olacağına inanıyorum Allahın izni ile. doktorum ve ultrasondaki doktor şu an hiç bi şekilde müdahale edemeyiz dedi. beklemekten başka bişey yapamayız dedi. nstye bağladılar herşey yolunda çıktı. önceden doğum öncesi izinlerini doğum sonrasına aktar diye bana güç vren doktorum bu sefer bu gün seni izne ayıralım dedi kabul etmedim. gelecek sefere kadar devam etmek istiyorum dedim. acaba endişelendiği için mi izne ayırmak istedi? o an hiç aklıma gelmedi de. sizden bebeğim için dua istiyorum kızlar. sağlıcakla gelsin oğluşum ve tüm bebeklerimiz...
merhaba arkadaşlar sizler ve minik bebişleriniz inşallah iyisinizdir. biz az önce doktordan geldik size yazmak istedim. 4 kasımda bi önceki randevumuz vardı 2 hafta sonra gel demişti biz de gittik. ben son dönemin rutin kontrolleri nedeniyle daha sık çağırıyorlar sandığım için içim rahat gittim ama aslında durum öyle değilmiş. bebeğim 2060 gr olmuş. boyunu söylemedi. renkli ultrasona gönderdi yine. ben de renklide görmekten memnun olduğum için mutlulukla gittim ve renkli ultrasonda doktor uzun uzun inceledi ve dedi ki. öncelikle telaşlanmayın ama bebeğin beyninin arka tarfında alt kısımda bi şişlik var. şişliği de gösterdi bize. sizi bu yüzden tekrar çağırdık dedi. şu an bi hastalık görünmüyor. geçen sefer sizi korkutmak ve strese sokmak istemediğimiz için açıklamadık ama durum bu dedi. endişelenmeyin şu anda sorun yok falan dedi ama şişlik onları endişelendirmiş belli. eşim o anda bi ofladı. işte hemen aileler üzülüp ümitsizliğe kapılıyor o nedenle bu tür şeyleri söylemekte zorlanıyorum dedi. stabil durumu dedi. geçen sefere göre büyüme ya da küçülme olmamış dedi. bebek doğmadan müdahale ya da tedavi edemeyiz dedi. şu an hastalık değil bu durum dedi. ama bebek doğunca direk çocuk doktorunu bu konuda bilgilendireceğiz dedi. çok gerilmedim açıkçası.. düşündüm doktor konuşurken bebeğim zihinsel engelli mi olacak diye. olabilir de olmayabilir de. bu bir imtihan dedim kendi kendime. sonuçta bu bebeği bana rabbim lütfetti. ben her türlü şeye hazır hissettim kendimi. ümitsiz değilim çok şükür. herşeyin iyi olacağına inanıyorum Allahın izni ile. doktorum ve ultrasondaki doktor şu an hiç bi şekilde müdahale edemeyiz dedi. beklemekten başka bişey yapamayız dedi. nstye bağladılar herşey yolunda çıktı. önceden doğum öncesi izinlerini doğum sonrasına aktar diye bana güç vren doktorum bu sefer bu gün seni izne ayıralım dedi kabul etmedim. gelecek sefere kadar devam etmek istiyorum dedim. acaba endişelendiği için mi izne ayırmak istedi? o an hiç aklıma gelmedi de. sizden bebeğim için dua istiyorum kızlar. sağlıcakla gelsin oğluşum ve tüm bebeklerimiz...
slm nasılsınız hanımlarrrben kontrolden geldim az önce nts ye girdim çok şükür bişi çıkmadı...yaa benim bebişimm 2450 gr küçük mü sizce ????:26::26::26:bu arada dr içimi ferahlattı ben bakırköy sadi konuğa gidiyorum doğuma ekip olarak doktorlar giriyormuş hiç telaş yapma açıklık olunca zorlanmadan doğuracaksın dedi nasıl içim ferahladı
çok teşekkür ederim benim doğumda kimse bana ikram hazırlamaz doğum öncesi izne çıkınca yapacağım dolaba atacağım tarifini aldım çok saol.Benim tarif söyle.Önce yağlı su hazırlıyorum,erimiş tereyağ'a su ekliyorum.Yağ oranı daha fazla olacak şekilde.İlla tereyağ olmasıan gerek yok sıvıyağda olur ama tereyağ ile daha kıyır kıyır oluyo.
sonra birinci yufkayı serip bu karışımdan sürüyorum her tarafına,üzerine ikinci yufkayı serip onu yağlıyorum ve 8 eşit parçaya bölüyorum.8 üçgenim oluyo.Üçgenin geniş kısmına iç harcını koyuyorum,iki kenarını azıcık içeri alıp geniş sigara böreği sarar gibi sarıyorum.Hepsi bu kadar.Umarım anlatabildim tatlım..
güle güle kullan canım. bizim beşik de denizci takımı olarak geçiyor bi tarafta yunus diğer tarafta dümen var benziyor sizinkine biraz. çok cici bi yatak olmuş. güle güle uyusun meleğin inşallah içinde.Merhaba anneleeeer!!!
Eki Görüntüle 289104 Eki Görüntüle 289105 Eki Görüntüle 289106
Ben de aynı durumdayım, hatta daha bile fazla, her gün 1 muz, 1 çikolata, 1 nar, 8-10 mandalina, 1 elma, kaşık kaşık sarelle de cabasıbi de zırt bırt kısır istiyo canım, haftada 2 kere falan da kısır yapıp yiyorum 2-3 tabak dolusu haftada bir de mutlaka tatlı krizim tutuyo, onu da genelde daha hafif en azından diye yoğurt (irmik) tatlısı yapıp yiyorum 10 dak.da bir canım bişey istiyo yaa, nasıl bişey bu anlamıyorum :26: akşamları otururken yarım saatte bir kalkıp mutfaktan bişeyler kapıp geliyorum, otomatiğe bağladım artık kociş her yerimden kalkışımda bakalım bu sefer elinde neyle döneceksin diyo
direkt ailesiyle yaşadığım bişey değiil. yapım gereği çok sıcakkanlı bi insan değilim. 32 yaşıma geldim nerdeyse ve bunu değiştirmem imkansız. ama eşim benim aksime çok sıcakkanlı, herkese çok yakın ve sıcak davranıyor. hayatta onun gibi olamam ve evlendiğimizden beri kendimi biraz zorla da olsa deiştirmeye çalışıyorum kendi çapımda ama bu ona yetmiyor. illa annem babam diyor. onlara çok sıcak ve yakın davranmamı istiyor. kendi anne babama yapmadıklarımı onlara yapmamı bekliyor. ve samimi bulmadığım kişilere rol yapamıyorum. yapmacık olan insanlardan elimde olmadan uzaklaşıyorum. onun tarafındaki herkes de "aman gelin çok soğuk" falan diyor herhalde ki zaman zaman böyle patlıyor bizimki. ve hep anneme beni şikayet ediyor. bayramda da aynısını yapıp ailemin moralini bozdu diye çıkıştım. en son, düşündüklerimi de açık açık söyleyince, kaldıramadı sanırım gerçekleri. ve olan oldu işte....
yarın öbür gün annemlerin gelmesini bekliyorum. tabi onlar da tedirgin, geldiğimizde olay çıkarmaz inşallah diyorlar. valla olay falan çıkarmaya niyetlenirse, kapı dışarı ederim... gitsin biricik anneciğinde kalsın, rahatsız etmesin bizi...
genelde ilk yıllarda hep eşler birbirini değiştirmeye ugrasır kendi istediği gibi olsun ister ama bu pek mumkun deil can cıkar huy cıkmaz derler onun yerine keşke oldugu gibi kabul etmeyi deneseler onu öyle kabullenseler
oyuzden genelde ılk yıllar kavgalar daha cok olur bizde de öyle oluyordu ama sonradan ıkımızde bırbırımızı oldugumuz gıbı kabul etmeyi ögrendik tabi ara ara yıne cıkıyor tartışmalar insan elinde olmadan istiyor yine kendi istediği gibi olsun ama daha cabuk toparlayıp atlatabılıyorsun bunu..inş sizde de öyle olur cnm senin değişmeni beklemek yerine seni oldugun gibi kabul etmeyi ögrenir eşin..
merhaba arkadaşlar sizler ve minik bebişleriniz inşallah iyisinizdir. biz az önce doktordan geldik size yazmak istedim. 4 kasımda bi önceki randevumuz vardı 2 hafta sonra gel demişti biz de gittik. ben son dönemin rutin kontrolleri nedeniyle daha sık çağırıyorlar sandığım için içim rahat gittim ama aslında durum öyle değilmiş. bebeğim 2060 gr olmuş. boyunu söylemedi. renkli ultrasona gönderdi yine. ben de renklide görmekten memnun olduğum için mutlulukla gittim ve renkli ultrasonda doktor uzun uzun inceledi ve dedi ki. öncelikle telaşlanmayın ama bebeğin beyninin arka tarfında alt kısımda bi şişlik var. şişliği de gösterdi bize. sizi bu yüzden tekrar çağırdık dedi. şu an bi hastalık görünmüyor. geçen sefer sizi korkutmak ve strese sokmak istemediğimiz için açıklamadık ama durum bu dedi. endişelenmeyin şu anda sorun yok falan dedi ama şişlik onları endişelendirmiş belli. eşim o anda bi ofladı. işte hemen aileler üzülüp ümitsizliğe kapılıyor o nedenle bu tür şeyleri söylemekte zorlanıyorum dedi. stabil durumu dedi. geçen sefere göre büyüme ya da küçülme olmamış dedi. bebek doğmadan müdahale ya da tedavi edemeyiz dedi. şu an hastalık değil bu durum dedi. ama bebek doğunca direk çocuk doktorunu bu konuda bilgilendireceğiz dedi. çok gerilmedim açıkçası.. düşündüm doktor konuşurken bebeğim zihinsel engelli mi olacak diye. olabilir de olmayabilir de. bu bir imtihan dedim kendi kendime. sonuçta bu bebeği bana rabbim lütfetti. ben her türlü şeye hazır hissettim kendimi. ümitsiz değilim çok şükür. herşeyin iyi olacağına inanıyorum Allahın izni ile. doktorum ve ultrasondaki doktor şu an hiç bi şekilde müdahale edemeyiz dedi. beklemekten başka bişey yapamayız dedi. nstye bağladılar herşey yolunda çıktı. önceden doğum öncesi izinlerini doğum sonrasına aktar diye bana güç vren doktorum bu sefer bu gün seni izne ayıralım dedi kabul etmedim. gelecek sefere kadar devam etmek istiyorum dedim. acaba endişelendiği için mi izne ayırmak istedi? o an hiç aklıma gelmedi de. sizden bebeğim için dua istiyorum kızlar. sağlıcakla gelsin oğluşum ve tüm bebeklerimiz...
canım dualarım seninle ve bütün doğacak bebeklerimizle.. inşallah rabbim sağlıcaklı kucaklarımıza almayı nasip eder bizi onlara, onları bize bağışlar....
izin için doktorunu ara tekrar konuş dinlenirsin.. ama evde oturursanda bu sefer kurar durursun... eğer çok gerekmiyorsa çalışmaya devam et bence...
ssağolun kızlar. çalışmaya devam edeceğim inşallah 3 hafta daha niyetim o. dediğiniz gibi evde kalırsam kurarım. geceleri uyuyamıyordum rahatsızlıklarımdan artık hiç uyuyamam. benim doğuma 34 gün kaldı. 20 aralık olcak kısmetse bu ay benim için zor geçecek. bebeğim sağlıklı da olsa sağlıksız da olsadoğumdan sonra bana çok ihtiyaç duyacak o yüzden güçlü olmalı ve çalışmalıyım.canım dualarımız seninle olacak merak etme. Hem unutma doktorlar hamilelik sürecinde hiçbir çocuk için %100 sağlıklı normal diyemiyorlar yani ne olacağını bilemeyiz ama senin durumunda olup çok sağlıklı bir çocuk doğuran arkadaşım var inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın bebeğini
izin konusunda doktorunu tekrar ara düşüncelerini söyle istersen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?