ben hastanede giyeceğim yeni pijamalarıda bebek detarjanıyla yıkadım miiss gibi oldular
hiç yirmi kılo almış biri gibi durmuyorsun . ben senden daha yuvarlağım şu anda. 54 ile başladım 68-69 arasıyım. boyun kaç?
Kızlar bişi daha sorcam, ben bebeğin kıyafetlerini dalan roxy ile 30 derecede yıkadım, deterjanı da çoook ama çoook az koydum. ona rağmen sererken çırpınca beyaz beyaz kalıntılar döküldü, sizce tekrar yıkayım mı yoksa ütülerken sabun tozları ölür mü?
bebek deterjanlarinda en iyileri sivi olanlar kizlar haberiniz olsun
melegim olsun bu sadece tr ozgu hayatim sezeryandan cok para kazaniyorlarya ondan
isvicredede,fransadada ,almanyadada,italyadada yok benim bildigim ve arastirdigim lkadariylaaaaaa
kızlar benim sata göre 40 haftanın dolmasına 51 gün var. 38. haftada sezeryanla doğum yapacağım için de doğuma 33 gün var. yani bebeği doktorumuz 18 gün erken alıyor. sizce de çok değil mi? ilki 39da alınmıştı bunda dayanamazsın dikişlerin yırtılır diyor. ama 18 gün erken alınması da gözüme çok geldi. gerçekten de dayanamam biliyorum şimdiden zorlanıyorum bi de 20 aralıkda alacak doğum günümde. bu da bana ayrı bi hediye gibi geliyo. yoksa doktoru ikna edip biraz daha beklesek mi? siz olsanız ne yapardınız?
Kızlar bişi daha sorcam, ben bebeğin kıyafetlerini dalan roxy ile 30 derecede yıkadım, deterjanı da çoook ama çoook az koydum. ona rağmen sererken çırpınca beyaz beyaz kalıntılar döküldü, sizce tekrar yıkayım mı yoksa ütülerken sabun tozları ölür mü?
Kızlar oğlum geldi.3 100 doğdu 37. Haftamdayim suyum geldi sabah uykumda doktora geldim 3 cm acillmam vardı suni sancı verdiler epiduralimi hiç acimiyo lavma yaptılar oda hiç acimiyo sonra açılmam 6 cm oldu hızlandırmak için bı iğne yaptılar tamamlandı. Dogumhaneye gittim kızlar hiç acı çekmedim orda iki ikindim doğdu oğlum Allah hepinize nasip. Etsin ins aklıma geldikçe yazarım
sanada iyi geceler canim.ya aslinda evhamli biri degilimdir ama bu son zamanlarda ates falan basinca oyle kasilip itince bende acaba tek bendemi oluyo diye sorayim dedim birkac kisiye.kimse evet bendede oluyordu demedi.benim ikinci gebeligim olmasina ragmen hic hatirlamiyorumki ilk gebelikte oldumuydu boyle diye.haliyle oturdum arastirdim evham yaptim tabi.ne biliyim ya bi cuma gitsem hayirlisiyla insallah guzel haberlerle donerim..
3-4 gündür bacaklarımda şişme oluyor... çoraplarımın izi bayağa belirgindr.umda cuma günü bi takım testler yaparız sorun varsa hallederiz dedi ama ben yine de evham yapıyorum!Kızlarr varmı aynı sorunu yaşayanlar aranızda?! bi de geceleri en rahat nasıl uyuyorsunuz? ben 30 dakikalık peiryodlarla uyanıyorum cünkü yan yatamıyorum! öneri ve tavsiyeler icin şimdiden teşekkürler kızlar
kızlar benim sata göre 40 haftanın dolmasına 51 gün var. 38. haftada sezeryanla doğum yapacağım için de doğuma 33 gün var. yani bebeği doktorumuz 18 gün erken alıyor. sizce de çok değil mi? ilki 39da alınmıştı bunda dayanamazsın dikişlerin yırtılır diyor. ama 18 gün erken alınması da gözüme çok geldi. gerçekten de dayanamam biliyorum şimdiden zorlanıyorum bi de 20 aralıkda alacak doğum günümde. bu da bana ayrı bi hediye gibi geliyo. yoksa doktoru ikna edip biraz daha beklesek mi? siz olsanız ne yapardınız?
kılonu bebek almış o zaman gayet hoşsun:) benim de boy 1.60 kendimi yarım dünya gibi hissediyorumemvacilbihar , boyum kısa 1.55 falan cnm..
ben de senin gibi düşünüyorum akciğer gelişimi için ne kadar kalsa iyi. bakalım duruma göre değerlendireceğiz. keşke 40a kadar bekleyebilsem de tam zamanında gelse.Benimde 13 aralık beklenen doğum tarihi,doktor 25 kasımda alabiliriz,2 aralıkta olabilir demişti daha önce.Bu en son gittiğimizde sordum,eğer 25.de alırsa senin gibi 18 gün önceden alınmış olucak,dedim 18 gün önce alınmasının ne gibi eksileri olur,ben özellikle beyin ve sinir gelişimi için sordum.Artık beyin sinir gelişimi bitti,18 gün erken almak bu konuda sıkıntı çıkarmaz ama akciğer gelişimi anne karnında durduğu süre boyunca dewam eder dedi.Hem bu sebepten hemde dışarıya göre anne karnında çok daha hızlı kilo alıp büyümesinden dolayı ben bi doktor olarak 2 aralıkta yani 11 gün önce almayı tercih ederim dedi.Ama nst sonuçların tarihi etkileyebilir sancın olursa tabiki alıcaz bebeği dedi.hiç öyle dikişlerin yırtılır dayanamazsın gibi bir muhabbet geçmedi aramızda.
Şimdi bende durabildiği kadar dursun diyorum,eğer buna verilen süre 40 haftaysa mutlaka bir hikmeti vardır.
Doğum günün olmasıda ayrı bir hoşlukmuş ama ne bileyim canım,ne kadar durursa o kadar iyi mantığında 18 gün erken gibi bence.
kılonu bebek almış o zaman gayet hoşsun:) benim de boy 1.60 kendimi yarım dünya gibi hissediyorum
emvacilbihar , bu kısacık boyumla 20 kg aldım daha doğuma 5 haftamız var kısmetse , daha da alıcam gibi duruyor.
Bakalım bu pazartesi günü kontrolümüz var ne çıkıcak bebeğimin kilosu merak ediyorum :))
en guzelı o aaslında ama düğün işini naptınız pekı yaptınızmı sonradan???
???
ben de çok istiyorum sünnet olayını ama düğün konusu kafama takılıyor,
oğluma güzel bir sünnet düğünü de yapmak isterim
sonrasında yapmayı düşünüyor musun canım
Canım bende doktorumla konuştum,kesinlikle doğumdan hemen sonra sünneti tavsiye ediyorlar çokta sağlıklı olduğunu söylüyolar.Ben sünnet ettiricem inşallah bi aksilik çıkmazsa.sezaryenle doğum yapıcam,ilk doğduğu gibi sünnet olmaz 2.günü yaparlar,3.günde pansumanı yapılır ve çıkarsınız dedi.Zaten dinen de peygamber efendimizin tavsiyesir doğumunun 7.günü sünnet ettirmek.İlk oğlumda cesaret edememiştim ama bunda istiyorum inşallah.
Birde benim gögüs uçlarım acayip kaşınıyo ya,7.ayımdan beri krem sürüyorum acaba derimi yenileniyo kendini nedir,çıldırcam,çokta kaşıyıp uyarmak istemıyorum,doğumu falan tetikler die ama kafayı yicem kaşıntıdan.Var mı sizde de kaşıntı???
maşallah cnm ogluşuna gelişimi cok güzel
kız son günlerde ne misafiri öyle one kadar gelen yardımcıda olsa sen yoruluyorsun yıne de ve senın günün az kalmış gelmesinler artık sana
cnm ben dolap içlerine kapitoneden örtü diktim kenarlarınada evde fisto vardı onu geçtim sonra bebeğin kıyafetlerini yerlestirdim resmini koyarım istersen
aaaaaaaaaaaaa ayyy cok şaşırdım daha dün yazışıyorduk pazar gidecekti sezeryana:44::44:8.liği kimseye kaptırmak istemedi sanırımhayırlı olsun bebişimiz darısı 9. ya bakalım
cnm ya senın de cok az kalmış günün bir kaç güne yaparsı gibi sende dogumunu
nihalcim cok sagol cnm bu takımı kullandıkça sizide hep hatırlıyacam buluştugumuz gün aldıgım kumaşlar anısıda var yani
sezeryandır sanırım cunku ılkıde sezeryanmış ama suyu yada sancısı falan gelip gitmiştir hastaneye yoksa pazarı beklıyordu
cnm cok sagol bişeyler yapıyorum işte elimden geldiğince
sende mi misafirle ugrasıyon artık gelmesinler yaaa
bende midemden dolayı tüm ilaçları bıraktım suan içmiyorum inş degerlerimi etkilemez
eger erkek olsaydı bende bu sefer öyle yapacaktım sünnetini..oglumun ki araya hamılelık girince kaldı 7 yasında oldu hala yaptıramadık en ıyısı dogar dogmaz yaptırmak
zuzuu seninde artık gelır gıbı 38.haftaya başlamışsın
kızlar düğününü sonrada yaptırabılırsınız illa ozaman kesilmesi şart deil ki zaten artık bıcok kişi önceden kestiriyor sonra yapıyor düğünü bencede dogumda düşünün sünnet işini rahat olur bak ben hala yaptıramadım oglumun sünnetini bu sene düşünürken hamılelık girdi yazada bebekle cok zor napcam bılmıyom
cnm çiğniyorum suunu yutuyorum en son dayanamayıp sakızıda yutuyorum iyi gelioÇam sakızını nasıl kullanıyosun cnm?
kızlar biz geldikk,
aydamla, hayırlı olsun canım, allahım analı babalı büyütsün bizlerede seninki gibi kolay doğumlar nasip etsin inşallah
starimu doğurdumuşş daha dün yazışıyorduk ya heyecan basyı şimdi, detayları öğrenen arkadaşlar varsa haberleri bekliyoruz
destinacım diktiklerinin hepsi süper olmuş, tasarımlarında harika, herkes hazır zanneder ve hazırlardan bile güzel olmuş, güle güle kullansın kuzun, ellerine sağlık
bizde yenidoğan sünneti istiyoruz kesin karar verdik, ama nerde yaptıracağımız konusunda kararsızım, birkaç gündür araştırıyorum ama çokta doktor tavsiyesi bulamadım, sonuçta önemli bir olay dimi? heryerde yaptırılmaz bazı sitelerde çocuk cerrahı yapmalı yazıyor bazılarımda ise ürolog anlamadım gitti
tavsiyelerinizi bekliyorum
cnm doğduğu gün, hmn o hastanede mi yaptırdınız?
cnm ilkten sıcakta sütün mü geldi de anlamadın dedim ama çamaşırında ıslanıyomuş ihmal etme enfeksion falan olabilirmi kigunaydin kizlarr ben cok fenayim gece yaataga girer girmez benimki basliyo hareketlenmeye ne kaburga kaldi ne kasik assa vurdukca yuregim sizliyo sabaha kadar geziyom evde sahab isede gidemedim esimi yolladim belimden agri girdi gece 6 dk ickirigini bekledim 2 saatte kipirdanma keyfini sonra y ataga inliyerek girdim bu seferde ustumde agirlik esimin horlamasi kloriferin cit cit etmesi ayy kalkar kalkmaz kendimi dusa attim tuhaf bisi oldu bacaklarimdan assa beyaz sut beyazi sular akti akinti koyu kivam tarzi deil resmen beyaz su islandi heryanim ama oglum massallah cok hareketli halada dustada oyledi suanda hem kipirdamaya hemde hickirmaya ugrasiyo offf o su nie geliyo normalde camasirimi her wc gidisimde deistiriyorum artik gunluk ped kullanmama ragmen camasirim su icinde kaliyo abarttimi dusunuyodum ama artik abartmiyomusum bu sabah onu anladim normalmidir basina gelen varmiii of
cnm insan kendiyle ilgili olumsuzluklara bi nebze katlanıoda mesele çocuk olunca daha da sinir oluyo Allah yard olsunBence düğünü çocuk büyüyünce 5-6 yaşına gelince yapın ki hatırlasın. ben ilk oğlumu sünnet ettirdim özel çocuk cerrahına. pipisini biraz fazla kesmiş şimdi sinir oluyorum1.5 yaşındaydı. bu bebeğimde de ya doğumdan sonra ya da 40 gün sonra sünnet ettirmeyi düşünüyoruz ama henüz araştırmadık. bu arada dün doktorda gittiğimizde özel hastanedeki yıllardır çalışan çocuk doktorunun ayrılmış olduğunu gördük. 3 yaşındaki oğlumu da ona götürüyorduk kontrollere şimdi napcaz. bu bebeği nereye kime götürcez. bi de biliyosunuz dün doktorlar pek parlak konuşmadı. doğar doğmaz çocuk doktoruna ihtiyacım var.
doktorun değişmesi ne kadar zor biz de bunu yaşayacağız kadın doğumda değil ama çocuk doktorunda. Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsıın.
cnm bencede erken değilkızlar benim sata göre 40 haftanın dolmasına 51 gün var. 38. haftada sezeryanla doğum yapacağım için de doğuma 33 gün var. yani bebeği doktorumuz 18 gün erken alıyor. sizce de çok değil mi? ilki 39da alınmıştı bunda dayanamazsın dikişlerin yırtılır diyor. ama 18 gün erken alınması da gözüme çok geldi. gerçekten de dayanamam biliyorum şimdiden zorlanıyorum bi de 20 aralıkda alacak doğum günümde. bu da bana ayrı bi hediye gibi geliyo. yoksa doktoru ikna edip biraz daha beklesek mi? siz olsanız ne yapardınız?
ya sorma cnm 3 hafta önde gidiyodu demin girmeden eşimlede onu konuşuyoduk ben ilk olmayı beklerken 9 kişi doğurdu beklemek değilde eğer kilo alışı geçen aylar gibi olursa 4 ü geçmiştir ve bittiğim an olurCanım hamileliğinin kaçıncı haftasında bebek 3600 kiloydu bebek önde mi gidiyor seninde doktorun ne diyor normal doğum ahkkında
kizlarrr cok kotu bi haber aldim ablmdan oglusu 3 aylik egzama olmus vicudu alerjik nedenide dalinin deterjani yumusatijisi ve sambuanlari cikmiss doktor sabun tozu al demis zeytinyagli felan vucudunuda zeytinyag ozlu sabunla yika demis yavrumun vucudu cok fenamissss
kizlarrr cok kotu bi haber aldim ablmdan oglusu 3 aylik egzama olmus vicudu alerjik nedenide dalinin deterjani yumusatijisi ve sambuanlari cikmiss doktor sabun tozu al demis zeytinyagli felan vucudunuda zeytinyag ozlu sabunla yika demis yavrumun vucudu cok fenamissss
ya benimde 3 hafta önde gidiyor bakalım nasıl olacak bana da 4 kiloyu geçer dediler ben de normal doğum istiyorum ama bu kiloda çocuk nasıl doğar o konuda hiç fikrim yok iki gündür kasıklarım çok ağrıyor ama nasıl olacak bilmiyorum
7. doğumu ebe gb oldum inan bekliyorum kim diye :) kasımın ortasına daha dökülüyoruz patır patır.
bu arada tülayuzunu gören varmı benmi denk gelmedim yoksa 7. bebeğimizmi oldu
nette arastirma yaptim acik sari yada ihlamur gibi olurmus suyun rengi benim baska yerlerden kacami var acaba hehehehehe ayyy takmiycim takmiycim kafama yaaa
cnm benim ilk oğlumda da aynı şeyleri yaşamıştım hatta dr hiç zorlama doğuramazsın demişti ama akıllı oğlum beni hiç üzmedi gerçekten ne hamilelikte ne doğumda ne de sonrasında üzmedi annesini 15 gün falan erken doğdu 3800 doğdu doğumumda çok rahattı iğnesiz serumsuz en normal şekilde doğdu ve birkez bile bağımadım ama bu sıpa korkutuyo beni
geçmiş olsun canım, umarım biranönce iyileşir, çocuktan çocuğa alejiler değişiyor galiba, benim ablamım 3 yaşında bir oğlu var, ilk doğduğunda johnson baby kullanıyordu, toz deterjan kullanıyordu ama alerji yaptı onlar, ondan sonra dalinin şampuanını kullanıyorlar 3 yıldır bir sounları yok, umarım bizimkilerdede çıkmaz bende dalinin sıvı deterjanıyla yıkamıştım:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?