2011 Aralık Anneleri

canım geçmiş olsun.. çabuk toparlanır inşallah..

ben hacı şakir granül deterjan aldım.. başta lavanta kokulu olduğu için almayacaktım hiç sevmem kokusunu ama yıkayınca fikrim değişti.. kokusu öyle ağır kalmadı.. bebek kokuyor resmen
çok memnun kaldım güzel yıkandı ve kıyafetlerin üstünde kalmadı.. yumuşatıcı almadım..
bir de makinamda bebek programı var 4 durulama yapıyor.. güzel durulanması çok önemli..
ayarlayabiliyorsanız kızlar ayarlayın durulama işlemini..

eltimin bebişi şu anda 5 aylık.. ilk ay dalin şampuan kullandılar.. çocuğun kafası hep soyuldu.. 1 bucuk ay sonra anca şampuandan olduğunu fark ettiler..

dalin ve johnsons baby hakkında olumlu olduğu kadar olumsuz da yorumlar gördüm.. her cilde farklı etkileri var..

bende gittim nivea aldım şampuanı falan.. bakalım nasıl olacak.. denemelik numunelerden de var johnsons..

bu arada maşallah doğum yapan arkadaşlara.. Rabbim sağlıkla büyütmelerini nasip etsin..

cnm geçmiş olsun dinlenmelisin sen kendini çokkk fazla yoruyorsun iyi bile dayandın..artık herşeyi bi kenara bırak ve dinlen keyfine bak ıhlamurunu iç c vitamini de çok önemli

geçmiş olsun canımm
bol bol c vitamini al
en faydalısı kiviymiş.
mandalina portakal vs hemen önlem al bence

cnm hoşgeldin sende kk ya seninde hayırlı olsun az kalmış zamanın..dogum seçiminde hayırlı olsun saglıkla kavuş inş bebeğine..

ben hiç erken kahvaltı yaptığımı bilmem en az 12 yi bulur yine kahvaltım doktorum bişey söylemedi kilo olayına eskiden önden gidiyor diyordu dünde haftasıyla uyumlu dedi ama bi sorun olsa söylerdi hiç kafana takma bence kilosu gercekten güzel gayet normal yani

inşallah dokunmaz canım, sonuçta bu ilaçları almayınca olabilecek zarar daha büyük Allah korusun
o yüzden doktorları dinlemekte fayda var
evet canım ilaçları kullanmazsak daha kötü sonuçlar olabilir... doktor veridğine göre bir bildiği vardır..
oyy canım nazar değdirdik sana yaaa ama hep maaşallah dedim ben içimden((( havalar çok berbat o kırıklık hali bende de var.. şimdi akşam oldu eve nasıl gidicem diye düşünüyorum kolum kalmıyor nerdeyse...
nevresimi görünce bende dedim birlikte aldığımız diyeDD.. keşke doğurmadan bi kere daha görüşebilseydik...

bence olabilir canım sonuçta son haftalarda bebeşler direk bizden besleniyorlarmış.. sen neden bu kadar aç duruyorsun ki??? bu hafta dengeli beslen bakalım bebişinin kilosu nasıl olacak..

Anne demek;
* Yenilen her lokmadan sonra alkış kıyamet koparan,şenlik havasına
bürünendir.

* Çıkan her pirinç tanesi diş için tüm hısım akrabaya telefon açandır.

* Tüm hafta hayalini kurduğu pazar kahvaltısına oturup asla yiyemeden
kalkandır.

* Sabaha kadar kırk sefer uyanarak,sabah kalkıp zombi gibi işe gitmektir.

* İşten eve geç gelmenin vicdan azabıyla bebeklerinin yanına kıvrılıp
saatlerce koklayandır.

* Tatil yapamamanın kitabını yazandır.

* Eskiden hergün uğradığı kuaförünün yolunu unutandır.

* Çaydanlığın kapağı ile pet şişeyi kapatmaya çalışandır.

* Parça pinçik olmuş pazar gazetesini birleştirip okumaya çalışandır
* Gecenin bir yarısı gözü kapalı süt ısıtıp,gözü kapalı geri dönendir.

* Saatlerce leblebi parmaklı ayakları öpmekten sonsuz keyif alandır.

* Temcid pilavı tadındaki baby tv yi seyretmektir.* Bebek şef şarkısı
söyleyerek,fırsat bu fırsat deyip birşeyler yedirmeye çalışmaktır.

* Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak,mısırı tanelere ayırmaktır.

* İşten yeni gelmiş ve içeri ilk adımı atmışken,"Anne atttaaaaa"
sözleriyle çark edip,en yakın parkın yolunu tutmaktır.

* Anne demek bebek havuzunda yüzmektir.

* Başka bir anneyi nerede görürse görsün "Seni çok iyi anlıyorum tatlım
"bakışı atandır.
* Aşı takvimini ezbere bilendir.

* Kazara kendi için alışverişe gidip nasıl olduysa bebek kıyafeti dolu
poşetlerle geri dönendir.

* Ne kadar sert olursa olsun hayır demeyi beceremeyendir.

* İşe yetişmek için düğmelerini bahçede ilikleyendir.

* Uyduruk ninni besteleyendir.

* Çantasında sürekli Oyuncak kurbacık,ıslak mendil ve kreker taşıyandır.

* Son teknoloji telefonu denize atıldığında ,diken diken olmuş her bir
saçına rağmen,annecim telefonlar yüzemez diyebilendir.

* Anne demek eskisinden bin kat daha güçlü olmak demektir.

* Anne demek hayatının sonuna kadar ve sonunun da ötesinde birileri için
endişelenmektir.

* Anne demek yüreyini parçalara bölüp herbir parçayı özenle onlara sunmaktır.
* Anne demek 9 ay karnında taşımak değil,ömrünün sonuna kadar yüreğinde
taşımaktır....

Büyük geçmiş olsun,acil şifalar dilerim.. bol bol C vitamininden zengin meyve yemeğe gayret göster ,güzelce dinlen ve hep iyi düşün iyi ol inşallah..

Canım ya dikkat et kendine ben neler çektim daha yeni yeni toparlıyorum.Bu son günlerde hastalanmak çok zor hiç çekilmiyo,sen hemen kendini bi bakıma al,bol bol mandalina,nar ve kivi ye,çok çok iyi geliyor.Birde zencefilli ballı süt tavsiye edicem beni o ayağa kaldırdı.Ve bi tavsiye daha çörekotunu döv,toz kıvamına gelene kadar,bala karıştırıp ye.Hadis-i şerifi vardır bilirsin mutlaka
''Ölüm dışında hiçbir hastalık yoktur ki çörek otunda onun için bir deva bulunmasın."
çok dikkat et kendine,Allah şifasından versin.

ya bu epidural sezeryan düşünen arkadaşlarım nerelerdesiniz?siz d e benim gibi gerim gerim geriliyonuz mu :))) ay o iğne acıtır mı,aşağı tarafı keserlerken bi gısım bile hisetcek miyiz?ya hissedersek nolcak!!! eşiniz sizin yanınızda ameliyathanede olcak mı??işte ona karar veremedm daha :) olsa iyi gibi geliyo ama olmasa daha mı ii:) tırsıyorum işteeeee! ben ağlaya ağlaya giderim kesin ameliyathaneye,yapayalnız olcam orda!doğururken dilek tutun gercek olur derler,onu unutmasam bari!

ay gözün aydın canım. hayırlı olsun, darısı başımıza insallah.
ben varım canım Ayaklarım şiş değil, hala aynı ayakkabılarımı giyebiliyorum ama çoraplarımı çıkarınca bacaklarımda izler görüyorum. normaldir diye doktora sölemedim.
maşallah canım
Kizlarrr Starimu da dun gece 2:46 da dogurmuz.. sira 9. bebisteee..
inanmıyorum yaaaaaaaaaa. süpermiş.
canım ben de çok uyuyorum tuvalet için gecede 2-3 defa kalkıyorum ama yatar yatmaz devam, gündüz de gözümü açamıyorum.
canım sen artvinde misin ben de giresundayım
canım geçmiş olsun sıkma canını. toparlanır bebişin merak etme. ben de biraz ufak olsun istiyorum ama 34+0da 2550gramdı bizimki de iri olcak galiba.
hoşgeldin canım. sağlıklı doğumlar diliyorum herkese.
maşallh canım bebişine. eşini boşver takma kafana. onlar doğmadan inanmayacaklar
ahhaaaa. biliyodum sana nazar değeceğini. bence kendini oku üfle. çok geçmiş olsun canım. bol bol dinlenmeye çalış.

benim spinal sezeryan olacak ama bundan birkaç sene önce epidural anestezi almış biri olarak şunu söyleyeyim emin ol aşı falan olurken ya da kan aldırırken canın daha çok yanıyor. Eğidural iğnesi hiç acıtmamıştı benim canımı.
Ben baştan beri normal doğumdan çok korkuyordum şimdi zaten mecburi sezeryan olacam kendimi çok iyi hazırladım herşey çok güzel olacak ve ben çabucak ayağa kalkacam diye motive ediyorum kendimi sen de öyle düşün inşallah sorunsuz bir şekilde bebişleri kucağımıza alırız.
bu arada doktordan geldim kızlar son kontrolümüzdü haftaya çarşamba saat 10 da sezeryan olacam çok heyecanlı ve mutluyum valla artık sıkılmaya başlamıştım hamilelikten çok uzun yaa 9 ayy bitmek bilmedi bir türlü

nusya bi yanlışlık yok demi canım o kilo 2672 olmasın sakın

selammmm
^fatma canim sana nazar degecegi kesindi yaaaaaa kandine cok dikkat et aman bolbol dinlennnnnn kiyamma yyaa
ozge sekerr tipki beni anlatmissin sanki yazinda sana cantamin icindekileri yaziyim hemen
  • bebek bezi 4adet
  • islak mendil
  • kraker
  • cikolata
  • emzik
  • meyve suyu
  • su
  • arabalar (3-4)
  • yedek kiyafet
buyuk klasik cantalardan tasiuyorum yanimda bunlar hep yanimda bulunur banada ne guzel bebek cantasini birakmissiniz masallah ogluna derler ama cantamin icindekileri bilmezlerrrrrrr:))))))))))))))))))

bende epidural sezeryan isteyenlerdenim lizzie...bende şimdilik aşırı bi korku yok bazen gelip gidiyor...önce o bölgeyi uyuşturuyorlar epidural iğneyi sonra yapıyorlarmış yine de iğnenin ulaşacağı yeri düşününce muhakkak biraz ağrıyacaktır herhalde.keserken dikerken ya uyuşukluk geçerse felan diyorum ama içimizi ferah tutmazsak zor olur daha da...sonuçta anestezi uzmanı hep yanımızda olacak inşallah panik olunca ağrıyınca hemen müdahale edecektir...benim ameliyatla ilgili takıntım başka aslında...SONDA TAKTIRMAK...aranızda daha önce taktıran varsa ne olur anlatsın çok acıyor mu? çıkarırken takarken?

geçmiş olsun, ben de seninle aynı durumdayım..hakkımızda hayırlısı olsun..kaç çıktı sancıların ve ne sıklıkta?

Canim sancilarimin kac ciktigini bilmiorum nst kagidi hep drumda kalio anlamadigimdan kurcalamadim. Sadece hissetmememe sasirdi ritmik oldugu soyledi okadar

annemmmm o da ayrı bi boyut.sonda dimi!!!! ya ben bi kızla konusmustum geçen,o da aynen sezeryan olmustu.ve sonda takılmadı demişti.bilmiyorum ki......ben bi de kayın pederimle kayınvalidemi yanımda istemiyorum ama napiiiim gelcekler işte!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…