malesef resim eklemeyi beceremedim
Resim boyutlrı büyük olduğı için ekleyemiyorsundur cnm, önce paintte açıp silgiyse köşede bi yeri sil kaydet de. hmn ekleniyo o zmn, ben öyle yapıyorum...bu arada ismin ne, facede?
benimde sat 14 mart bir gün demekki aramız:) bu arada ben senide göremedim acedeki gurupta..sanırım başka aralık anneleri grubuda var
bizimkisi 2011 Aralık Anneleri diye geçiyor cnm
ilk defa yazıyosun sanırım daha önce görmedim seni h.g cnm aramıza benmde destina gibi sat 14 mart benmde minik bi oğlum olucak inş
ayyy benmde 14 mart bısı sorcam sıze doktor dogum tarıhını ne zaman verdı bana 21 aralık ama en son 28 aralıga kadar beklerız dıo:44::44:
günaydın anneciklerr..nasılsınz???bu gece enteresan bi şekilde çok ii uyudumformulüm yastıksız yatmak :) bacak arama bile koymadım ama bu seferde acaba oğluşu eziyormuyum diye çok endişelendim,ezmemişimdir dimi?:44:
sabah okula geldim yolda 2 defa sancım oldu. öğretmenler odasına girdim dersin başlamasına 20 dk vardı. 3 defa sancım da orda oldu. şimdi tenefüsteyiz bişi yok. ara ara sancılar geliyor.
ben de temizlik yaptırmak istiyorum. halılarımı yıkatmak istiyorum. eşim bi tasarruf yapıyor anlatamam. para ayırmıyor temizliğe halılara. ben de yapamıyorum ev pis kaldı yaaa. belki 1-2 haftaya çağırırım temizliğe kadın ama böyle pis evin içinde oturmak beni deli ediyor.. evi eşim süpürüp siliyor ama camlar var kapılar mutfak dolapları. alt kat komşum da kv gelince o yapar dedi. ben de temizlikçi çağırmmıyorsan annen gelince yapsın dedim (yapmayacağüını biliyorum) eşim de ben anneme cam sildirmem dedi. o zaman ben mi silcem dedim. bakarız bi çaresine diyor diyor oturuyor. geçen bi arkadaş doğum hikayelerinde şöyle yazmış temziliğe yardım ederken banyoda düşmüş karnının üstüne ve bebek ölmüş sezeryanla almışlar hem de rahimle birlikte. eşime bunu anlattım. biraz korktu... Allah korusun hepimizi.
Ezmemişsindir neden ezilsin..
uyuyabilmene sevindim. Allahın izni ile bişey olmamıştır.ne bileym cnm ya az hareket etti sanki ya da ben öyle uyudumki yorgunluktan hareketlerini bile hissetmedim,,bilemyrm:44:
ne bileym cnm ya az hareket etti sanki ya da ben öyle uyudumki yorgunluktan hareketlerini bile hissetmedim,,bilemyrm:44:
ne bileym cnm ya az hareket etti sanki ya da ben öyle uyudumki yorgunluktan hareketlerini bile hissetmedim,,bilemyrm:44:
cnm bana da erkek dediler, ayrıntılıya da 1 kere girdim sadece, üstelik beşik de dahil herşeyi mavi aldık...erkek denilince kız çıkma ihtimali düşük sanırım de mi?
tosbiliğim kıpırdamaya başladı çok şükür,oda anca uyanaıyo demekki :))
bu arada dün o kadar işin arasında makineye çamaşır atmştm,çamaşırları astım,ikinci postayı asarken üst kattakinin çekirdek kabukları attığını farkettim,bişey yapmadım haliyle temzledim,,ay sabah kalktm şimdi kuruyanları alayım diye gene çekirdek kabuğuuu...çok sinirlendm yaaa..naapçaam şimdi?çıkıp söylesem zaten bi ara gene tartşmıştk halı yıkamştı balkonda diye şakır şakır sular bana aktı ve bnm balkonda gene çamaşır varken,,şimdi naapçağımı bilemedm yaaa!!!
hadi hayırlısı cnm.. ben en cok dönüp dönmediğini merak ediyom bu prensesimin.. inş dönmüştür:18:
bugün oldukça yorucuydu bnm için,mutfağımı temzledim,buzdolabı,fırın,mutfak dolabı derken akşamı ettim ama içim bayaa rahatladı,bundan snraki işlerim daha az yorucu,camlarımı ya eşime sildircem yada annemin gelmesini beklicem,,kapılar vs. sağ sol işlerinide yavaş yavaş hallederm inşallah...geçmişi pek okuyamadım ama bikaç şey gözüme takıldı,onlara yazayım en azından...
destinacım ben dedim sana nazar değer diye,,iyimisin şimdi?nasılsın?
neredesnfiruzecim üzme kendini,bol emzirmek ve dua etmek gerek..kendini üzüpte sütünde etkilenmesin inş,zaten değerlerde düşmeye başlamış,dahada düşer inşallah.
veeee size bi soru..şimdi biz sezeryan olacakların büyük olasılkla en büyük korkusu malum ya sütüm gelmesse???? şöyle bir laz aklı yürütsem : sez.tarihine bikaç gün kala şerbetler,kompostolar,hatta hummana steel tealer içmeye başlasak nasıl olur?????gelme olasılığı biraz daha artarmı sizce?? :44:
canım çok geçmiş olsun merak etme sarılık çogu yeni doğanda okuyor diye biliyorum kendin söyledin değerleri düşmeye başlamış diye toparlan annesi bebeğin kendini en kısa sürede alırsın kucağına bebeğini...
alıntı yapa yapa gelmiştim nedense hiç biri çıkmadı neredesinfiruzeninkinden başka...
destinacım olsun varsın gelen bu son günlerde gelsin bebek olunca hiç uğraşamam onlarla gelenlerde gerçi babaannem halam eniştem kuzenim felan yemek yapmak önemli değil sonrası aslında yoruyor insanı masayı topla bulaşıklar çay felan sağolsun ablam halletti hepsini pek yorulmadım yani...
sanada çok geçmiş olsun dikkat et artık kendine yaa nasıl bir enerjiye sahipsin bilmiyorumki ben seni farketmeden sanırım kendini çok yoruyorsun sen...
diğer hasta annelerede geçmiş olsun...
stramiu'yuda rabbim kavuşturmuş bebeğine tez zamanda bizlerede nasip olur inşallah...
bizde bu gün kızımı görmeye gittik doktor önce nst istedi ona göre sancı çıkarsa alttan muayene edicem yoksa ultrasyondan bakıcam dedi 1-2 kasılma çıktı ama onlarda korkulacak birşey değil dedi.. ultrasyonda gördük kızımı fazla göstermedi ama uyuz doktor acelesi vardı herhaldeayaklarını gördük doktor ayakları görünce aa ne kadar büyük ayakları parmakları felan dedi... 36+4 3337 gr. çıktı kızım baya bir iri bebek olucak bu dedi tahminen 4 ve 4ün üstünde doğar dedi ben bu kadar beklemiyordum yaa en fazla 3.5 felan doğururum diye düşünüyordum ama şimdiden zaten 3337 yandık umarım normal yapabilirim ben bu sıpayı.. bu haftayı doldurduktan sonra heran gelebilir korkmayın erken diye gelişimini tamamlamış zaten şimdiden oksijen alımı herşey normal felan dedi... ama canımı sıktı yaa çok kilolu olursa normal doğuramazsam diye ben o sancıyı doğumu felan tatmak istiyordum çok... gerçi sezeryan olması gerekirse diretmem normal doğum için bebek ve benim için en sağlıklısı nasılsa o olsun o andada işte bir an yıkıldım..:)
çok hızlı kilo almış birde yaa 17 gün önce 2500 olan bebek 17 gün sonra 3337 olmuş nerdeyse 1 kilo almış sıpa....
Günaydın kızlaaaaarrr9. bebeğimiz de dünyaya gelmiş, maşallah, darısı başımıza inşallah
Ben de bikaç gecedir hep rüyalarımda doğum zamanının geldiğini görüyorum, ya sancılanıyorum, ya kanamam oluyo, ya suyum geliyo falan offfffff bu gece de kanamam olduğunu gördüm, ama şaşılacak şey rüyalarımda hep bu durumları sakin karşılıyorum, hiç panik yok, gerçekte başıma gelse o kadar sakin karşılayacağımı hiç sanmıyorum yani rüyadan uyanınca bi zaman uyku tutmadı, sabah da bi kalktım ishal olmuşum afedersinizbiyerde doğum öncesi son günler ishal olabilir, vücut bağırsakları boşaltarak doğuma hazırlanır diye okumuştum, iyice telaşlanmaya başladım :18: kalktığımdan beri de iç çamaşırımda bi ıslaklık hissediyorum sürekli, öyle bariz bi akıntı hissetmiyorum ama ıslaklık hissediyorum, yaklaştı mı gerçekten acaba yaaa :26: pazartesi kontrolümüz vardı, o güne kadar dayansın bari yaa yarın akşam okul yemeğimiz var, herkes şakayla karışık yemekte sancın tutarsa bi de bütün okul hastaneye taşınırız diyo kaç gündür şaka gerçek mi olacak neeeeeeee
Merhaba,
Ben de 2011 Aralık Annesi olacağım inşallah. Beklenen doğum tarihi 28 Aralık görünüyor, biraz kassam 1 Ocak çıkar mı diyorum ama(ben de 1 Ocak doğumluyum:)) bizim eleman biraz tosuncuk olmuş, 40 haftayı bekler mi bilmiyorum. Dr. da korkutup duruyor zaten, iri bebek bu, normal doğum zorlayabilir diye.. 38'de sezeryan olmak zorunda kalabilirim yani.
Son zamanlarda yaşadığım heyecan, endişe ve duygusallık had safhada, Allah hepimizin yardımcısı olsun...
bugün oldukça yorucuydu bnm için,mutfağımı temzledim,buzdolabı,fırın,mutfak dolabı derken akşamı ettim ama içim bayaa rahatladı,bundan snraki işlerim daha az yorucu,camlarımı ya eşime sildircem yada annemin gelmesini beklicem,,kapılar vs. sağ sol işlerinide yavaş yavaş hallederm inşallah...geçmişi pek okuyamadım ama bikaç şey gözüme takıldı,onlara yazayım en azından...
destinacım ben dedim sana nazar değer diye,,iyimisin şimdi?nasılsın?
neredesnfiruzecim üzme kendini,bol emzirmek ve dua etmek gerek..kendini üzüpte sütünde etkilenmesin inş,zaten değerlerde düşmeye başlamış,dahada düşer inşallah.
veeee size bi soru..şimdi biz sezeryan olacakların büyük olasılkla en büyük korkusu malum ya sütüm gelmesse???? şöyle bir laz aklı yürütsem : sez.tarihine bikaç gün kala şerbetler,kompostolar,hatta hummana steel tealer içmeye başlasak nasıl olur?????gelme olasılığı biraz daha artarmı sizce?? :44:
tosbiliğim kıpırdamaya başladı çok şükür,oda anca uyanaıyo demekki :))
bu arada dün o kadar işin arasında makineye çamaşır atmştm,çamaşırları astım,ikinci postayı asarken üst kattakinin çekirdek kabukları attığını farkettim,bişey yapmadım haliyle temzledim,,ay sabah kalktm şimdi kuruyanları alayım diye gene çekirdek kabuğuuu...çok sinirlendm yaaa..naapçaam şimdi?çıkıp söylesem zaten bi ara gene tartşmıştk halı yıkamştı balkonda diye şakır şakır sular bana aktı ve bnm balkonda gene çamaşır varken,,şimdi naapçağımı bilemedm yaaa!!!
al bir tane kurutma makinası şekerim keyfine bak...şimdi cok güzel taksit imkanları erteleme fırsatları da var,hem de cok pratik.çarşaflar nevresimler kocaman kocaman kurur içinde.yalnız kullanımına dikkat etmek gerekiyo,eğer hassasda kurutmazsan tshirtler cekebiliyo :)hele bebek eşyası hiç atmadım.ikea'dan ahtapot almıstım cok faydalı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?