bol bol sıvı gıda almak lazım süt artsın diye su cok önemli onun yanında rezene çayı ıhlamur bunlarda cok etkılı hemde bebeği sakınleştırıyor..
cnm az önce konuştum deryamla dogurmamış beklıyor:))
KIZLAR;deryamın herkese cok selamı var daha dogurmamış bekliyorum diyor ıyıymiş kendisi merdiven ınıp cıkıyormuş acılma olsun diye:))
ben de bulguru duydum çok süt yapıyo diye..ama gaz yapar bebeğe yazık...
aslında benim emzirme hemşiresi bi arkadaşım,hepsi hikaye..sadece su sütü artırır..diğerleri bünyeden bünyeye farklılık gösteriyo diyoo...
cnm sende varmısın face de???
yarın belli olur benim normal beklenen 19 aralık ama bilemiyom ne kadar beklenir
cnm ben bebegın tüm kıyafetlerini kurutmada kuruttum asmakla ugrasamadım hiç birşeyde olmadı hassas ayarda ütü kurulugunda kuruttum
cnm az önce konuştum deryamla dogurmamış beklıyor:))
cnm ben gecen kış aldım kurutma makınası ve suan evdeki en cok sevdiğim beyaz eşyam..okadar memnunum ki cok buyuk rahatlık oldu benim için..tabi bizim evde 2 cocuk oldugu için camasır bol cıkıyor halıyle ve asması toplaması cok yorucu oluyordu şimdi yıkıyom atıyom kurutmaya ordanda katlayıp dolaba hemde tertemiz oluyor birde ütülü gibi cıkıyor camasırlar yumuşacık..
cnm 8. bebek onun ki..9.yu beklıyoruz daha gelmedi:))
KIZLAR;deryamın herkese cok selamı var daha dogurmamış bekliyorum diyor ıyıymiş kendisi merdiven ınıp cıkıyormuş acılma olsun diye:))
offff ya yine misafir ve yatıya gelıyorlar hafta sonu bizdeler.Aslında bı taraftan ıyı oldu dunden ew temızdı ve çay ıkramlarından kalmıstı:))))Ama yemek olarak ne yapsam derdı basladı valla hamıle hamıle hiç cekılmıyor ya.Yaaa yarında kızımı gormeye gıdecektık off gıdemeyız sımdı p.tesıye mı kaldı :2::2::2:
fatmacım önceden içsek sence yararmı peki?yani sezeryanız ya biz hani,doğuma gitmeden bikaç gün önce başlasak içmeye..doğumda süt gelme ihtimali artarmı sence???
offff ya yine misafir ve yatıya gelıyorlar hafta sonu bizdeler.Aslında bı taraftan ıyı oldu dunden ew temızdı ve çay ıkramlarından kalmıstı:))))Ama yemek olarak ne yapsam derdı basladı valla hamıle hamıle hiç cekılmıyor ya.Yaaa yarında kızımı gormeye gıdecektık off gıdemeyız sımdı p.tesıye mı kaldı :2::2::2:
o kadar merdivene hala doğuramamış mı???sen de slm söyle bizden...
Cnm artk misfir almamak lazım yaaa, hem de yatıya!!! Yazık değil mi sana
hiç sormayın kızlar ya valla sinir bastı.Biz merkezde olunca merkezde işi olan gelıp kalıo bizde tmm ogretmen arkadaslarımız ama azcık anlayıs yanı sabah gel aksam gıt yatıya kalmak ne eşim saolsun allahtan yardımcı oluyor o gelınce bırlıkte yapcaz yemegı falan sen keyfıne bak dınlen dıyor dun baya yorulmustum zatencnm bu konuda bı bılgım yok ama bu sefer bende denemeyı düşünüyorum belkı faydası olur olmazsada zaten içtiklerimiz zararlı şeyler deil oyuzden sorun olmaz denemekte fayda var:))
ayy cnm ya ne mısafırı bu haftalarda böyle..valla ben hıc mısafır agarlıyabılecek gıbı hıssetmıyom kendımı cat kapı ugrayanlar oluyor onlarada bı nescafe bırde evde ne varsa koyuyorum ama öyle yemege falan cok zor ya(
yok kız daha dogurmamış tık yok dıyor:))
arkadaşlar Allahın izni ile sezeryanda da doğum sonrası bebeğini kucağına alınca süt geliyor. korkmayın. beyın zaten komut veriyor bedene. bak bebek geldi diye. bebek de emmeye çalışırken olay halloluyor. doğum sonrası sezeryan olanlara 2 tavsiyem var. ben de deneyeceğimilkinde bilmiyordum. evde kayısı kurusundan komposto yapın, elma suyu sıkın ya da hazır alın. bunları doğum sonrası için. sezeryanda gaz çıkarıp çıkarmadığını soruyorlar hemşireler bağırsaklar sağlıklı çalışıyor mu diye. kolay değil o kadar işlemden sonra . bu yazdığım sıvı gıdalar yardımcı oluyormuş haberiniz ola. ıhlamur rezene birkaç gün önceden içmeye başlasak iyi olur bence bebek için. bir de yemekler süt miktarını arttırmıyor içilen su arttırıyor. gaz yapan yiyecekler hariç her türlü gıdayı da alırsak Allahın izni ile sütümüz olur yalnız herkesin sütü başka oluyor. benim alt kat komşumun sütü su gıbı grimsi beyaz. ve bebeğe yetmiyor daha 1 aylık oldu kızı ama hep aç yavrum . sütün kalitesi düşükmüş. bunun için de ne yese değiştiremiyor. kadının yapısı böyle. artık mama veriyor.fatmacım önceden içsek sence yararmı peki?yani sezeryanız ya biz hani,doğuma gitmeden bikaç gün önce başlasak içmeye..doğumda süt gelme ihtimali artarmı sence???
kızlar derya ve merdiven deyince aklıma geldi..,dün işyerindeki merdivenleri saydım.. bizim bina çookkk eski bina wc üst katta üst kata çıkmak için 33 basamak çıkıyorum ve bunun inişi var... hergün en az 5 kere wc ye gidiyorum.. bende bayağı merdiven in çık yapıyormuşum yaww...:18::18::18:
arkadaşlar Allahın izni ile sezeryanda da doğum sonrası bebeğini kucağına alınca süt geliyor. korkmayın. beyın zaten komut veriyor bedene. bak bebek geldi diye. bebek de emmeye çalışırken olay halloluyor. doğum sonrası sezeryan olanlara 2 tavsiyem var. ben de deneyeceğimilkinde bilmiyordum. evde kayısı kurusundan komposto yapın, elma suyu sıkın ya da hazır alın. bunları doğum sonrası için. sezeryanda gaz çıkarıp çıkarmadığını soruyorlar hemşireler bağırsaklar sağlıklı çalışıyor mu diye. kolay değil o kadar işlemden sonra . bu yazdığım sıvı gıdalar yardımcı oluyormuş haberiniz ola. ıhlamur rezene birkaç gün önceden içmeye başlasak iyi olur bence bebek için. bir de yemekler süt miktarını arttırmıyor içilen su arttırıyor. gaz yapan yiyecekler hariç her türlü gıdayı da alırsak Allahın izni ile sütümüz olur yalnız herkesin sütü başka oluyor. benim alt kat komşumun sütü su gıbı grimsi beyaz. ve bebeğe yetmiyor daha 1 aylık oldu kızı ama hep aç yavrum . sütün kalitesi düşükmüş. bunun için de ne yese değiştiremiyor. kadının yapısı böyle. artık mama veriyor.
apartmanda sorun yaşayan arkadaşım bir musibet bin nasihatten daha iyidir. sen de dök bulaşık suyunu yukardan aşağı yağlı yağlı anlasın. bazen böyle yapmak gerekiyor. yöneticiyi dinleyeceğini sanmam.
kurutucu demişsiniz. bende 1 çocuk var ama 2 güne bir çamaşır makinesi çalışıyor ve kış geldi 1. astığım kuruyunca alıyorum balkondan 2. grup çamaşırı asıyorum balkon hep dolu hep dolu. eşim bi kurutma mak almayı çok istiyor bu nedenle ama imkanlar şimdi el vermiyor. fırsatını bulur bulmaz alacağız. arkadaşlarım kullanıyor çok memnunlar. hem dışardaki pis hava ile hiç temas etmiyor çamaşırlar kışın özellikle.
aslında doğru diyorsun dinlenmek gerek ama ben kendimi hiç kötü hissetmiyorum valla hiç çarşamba doğuma gidecek gibi değilim o yüzden kendime dikkat ederek işimi yapmaya deva mediyorumkiz yapma pis kalsin bosver benimki riskim yokkene yapiyo ben yaptimmida kiziyo adamcazim sabak 6 dan gece 10 A kadar hergun calisiyo gelince tezmizliyo gik demiyo bosver aman bak bisi olur pisman olursun yat uzan ah neden elledim dersin bebisinden degerlimi
kızlar midem çok kötü ya offfffffffffff öldürecek bu reflü beni
canım ne güzel ya bebişinlesin. darısı başımıza insallah.bebekler tek tek gelıyor ,8 oldu sanırım :)
ben epıduralsız dgum yaptım catır catır
ne lavman yaptılar,once sordular var mı buyuk tuvaletın dıye yapıp geldım dedım tamam dedıler,
tüyler ıcın de permatık goturdum yanımda ne olur ne olmaz dıye,ama gerek gormedıler herhalde yapmadılar bırssey
doktorumla gorustum dıkısler ıcın krem merhem bırsey vermedınız dedım,yok vermyoru< dedı ama bı jel verdı oranın temızlıgı ıcın sabah aksam kullanıyorum rahatlayor
ısteyın sı<zde mutlaka
bebegım sarılık olmak uzereyken erkenden anladım bol bol emzırıyorum uyumuyorum saat bası emzırıyorum sınır 17 ımıs bız 14 den düşürüyoruz asagıya artık
kurban olurum ona yatmasın hastanelerde cırılcıplak
bende boylei
2 gune 1 makıne calısıyor.
bol bol pıjema alın emzırme atletı 3 tane var yetmıyor cok terlıyorum, gece ıkı tane pıjema degıstıryorum terden:)
hadı bakalım kımden gelecek sonrakı bebek :)
canım geçmiş olsun. hiçbişey olmaz merak etme. bizim tanıdıklar var hepsininki bi sarılık oldu doğunca. sonra da hepsi geçti. korkma atlatır kuzun.selam kızlar geçmişi okumadım direk dalıyorum
bebeğim çok kötü sarılık çıktı
hem de ileri derecede.. normalde her 10 bebeğin 9'unda oluyormuş bizimki yüzde 10luk kısımdaymış normalde sarılık olmaması gerekyormuş ama yeterli beslenemediğinden belki de hiçbeslenemediğinden çok ileri derecede sarılık olmuş yavrum 3200 gramdan 2600 grama düşmüş yavrum, hem de 2 günde emiyordu, demek ki emmediğini anlamamışım, canım kızım benim.. az emmiş emdiğini sindirememiş. şimdi ışık tedavisi görüyor, kan falan bulduk, olmazsa kanını değiştirecekler. en erken yarın 1 buçukta görebilecem yavrumu. sütüm sağdım henüz beslemeyeceklermiş. nolur kızlar dua edin kızım tedaviye yanıt versin canlansın. kuş kadar kaldı kızım.nolur yaşasın..
benim de aklıma gelmişti ama fatma cevap vermiş, doğurmamış diye. bu gidişle ben onda önce doğurcam. kasılmalarım iki gündür çok. daha da çok erkensizce deryam doğurmuş mudur kızlar?? :))) valla her foruma girdiğimde aklıma o geliyorr...
herkese günaydın kızlar şöyle bir geçmişe baktım herhalde doğuran falan yok
ben bugün temizlik yapacam valla doktor yapma dinlen yoksa erken doğurursun dedi ama ben yapmasam yapacak kimse yok eşim geç geliyor ona da kıyamıyorum
eee o zaman mecbur yapacam zaten şurda çarşambaya ne kaldı
dua edin de temizlik yaparken doğurmayayım kızlar
temizliğe birazcık mola verdim
aslında doğru diyorsun dinlenmek gerek ama ben kendimi hiç kötü hissetmiyorum valla hiç çarşamba doğuma gidecek gibi değilim o yüzden kendime dikkat ederek işimi yapmaya deva mediyorum
misafire yemek yapma derdi beni çok geriyor ya ne yapacağımı da bir türlü bulamam zaten allah kolaylık versin sana ama fazla yorma dikkat et kendine(başkalarına söylüyorum ama kendime söz geçiremiyorum iş konusunda)
bu arada sezeryan olacak arkadşlar süt konusunda bizim de sütümüz gelecek çünkü bizim de sezeryandan sonra rahim kasılmaya ve eski haline dönmeye başlayacak bu sırada da salgılanan hormon sayesinde süt gelecek hiç korkmayın sadece bizim yarım saat ile 2 saat arasında bir gecikmeyle gelebiliyormuş doktorlar öyle diyor
Kizlar doktordan geldim hemen yazip cikicam.Moralim cok bozuk.3 cm aciklik varmis.Eger sadece tuvalete kalkmak sartiyla yatarsan belki 2 hafta daha tutabilirsin dedi.Yoksa yarina dogurursun dedi.Kilosu 2567 gr mis.Ne olur dua edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?